maanantai 15. huhtikuuta 2019

Vähää mönöö ennenku häviää tykkönää

Lumesta rupiaa olemahan enää rippeet jälijellä. Ohan sitä viälä kasatuus kohoris ja tiänviären ojas.


Jouluruusu 'Christmas Carol' 15.4.2019
Otin havut pois jouluruusun päältä ja siältähän ilimestyy hyvin auennehia kukkia. Tämän ostin 2017 jouluksi ja talavetin navettakeittiön klasilla. 


Aitausta ja kinttupolokua 15.4.2019
Istutin sitte keväällä tuaho, tuvan länsipualelle. Paikkahan on kesääsin varsin lämmi, suarastansa kuuma, mutta jouluruusun etehe kasvaa varijostamahan päivänlilija. Talavella tuaho kasaantuu lunta, joten lumisuaja on taattu.


15.4.2019.

Länsireunan viimmeeset lumirippeet.


Lumisaretta 9.4.2019
Toista soli viikko sitte tiistaina. Lunta satoo liki kymmene senttiä. Ei ollu hääviä. Linnuullekki tuli hätä.


Mikäs tämä? Tosi piäni kokoone.Onkos tämä erellisen pualiso vai ihan toine laji? Oon nii huano linnuus.


Peippojaki ilimestyy. Isäntä tunnisti het. 
Samoo mustarastahia. 


Mustarastaita 10.4.2019.
Yhyren parin sijasta niitä pyärii ainaki kymmene lintua.Hätä oli suuri, ku piti oikee larolla käyrä. En oo moista koskaa huamannu. Heittelin niille kyllä monta kertaa päiväs auringonkukan siämeniä maaha.


Mustarastahien sekahan ilimestyy punarinta 11.4.5019.
Punarinnanki näin ensimmäästä kertaa tänä keväänä. Lumet suli vauhrilla.


Söpö. On nii hyvä tuntomerkki, että mäki tiärän.


'Prins Claus' -krookuksia katajakulumas 15.4.2019.

Eilee oli yks krookus auki. Tänää muutama muuki.......


'Ruby Giant'-krookuksia terassipenkis 15.4.2019.

.......niinku nämä terassipenkin piänet, mutta aah, nii ihkut krookukset.


Kevään ensimmäinen perhonen 15.4.2019.
Tämoli viälä ihanampi näky. Tänään oli aiva mahtava päivä. Aurinko paistoo ja oli kymmenkunta astetta PLUSSAA. Tulin pihalle ja hoksasin nokkoosperhosen ja sitte tuliki tiätysti kiirus hakemahan kameraa. Soli lentäny nuahi krookuksihi, mutta tiätysti se lähti lentoho, ku meinasin laakasta. Arvelin että tuloo takaasi, ku valinnanvaraa ei just ny nii palio oo ja otin hyvän asennon. Ja tulihan se hollille.


Aurinkoosta viikon jatkua!

35 kommenttia:

 1. Voi siellä jo perhoset lentelee pihalle ja krokukset kukkii.
  Äkkiä nämä lumitilanteet vaihtelee. Kyllä se pistää mielen matalaksi kun tulee uutta lunta, vaikka tietääkin äkkiä sulavan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua o toistaaseksi ainut perhone. Ei ny viälä alvariinsa lentele. Joo, luulin jo, ettei sataasikkaa, ku osahan maata lumi tuli jo maanantaina. Tiistaiaamuna maa oliki valakoone.

   Poista
 2. Meille ei onneksi paljoa lunta tullut, mutta enstisiä on vielä jäljellä siellä, täällä. Haravaa olen jo heilutellut kotona ja kottikärryllisiä roskia keräillyt. Ja tänään päästiin jo haravointiin työpaikallakin. Nuo ekat kevätkukat on niin ihania! Meillä ei vielä mitään kukkivaa näy, paitsi terassilla pääsiäiskukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soot päässy jo puutarhahommien makuhu. Meilläki vois jo jostaki haravoora, mutta o ny ollu muuta tekemistä. Kyllä teilläki kohta kukkii :)

   Poista
 3. Nätin kuvan nappasit krookuksista ja perhosesta. En ole perhosia vielä nähnyt, mutta meillä ei kyl mitään kuki, kun mulla ei ole sipulikasveja ollenkaan, kun koirat kaivelis mukulat ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan säälline otos :) Ai, ei oo tullu eres miälehen tuallaane "ongelma" koirien kans. Jouluruusut o näköjään yhtä varhaasia.

   Poista
 4. Ihanan keväistä jo ja monenlaisia lintuja on ilmestynyt. Kyllä ne ovat ihania, kevään ensimmäiset krookukset ja perhoset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuntuu jo ihan mahtavalta. Pihalla tuloo jo hiki helaposti, mutta koliahko tuuli hairaa yhtä helaposti. Ensimmääsiä krookuksia ja perhosia orotan aina yhtä innolla.

   Poista
 5. Kyllä luonto herää pikkuhiljaa. Nokkosperhosta en ole vielä nähnyt, mutta neitoperhosen kylläkin. Nuo molemmat pikkulinnut ovat vihervarpusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon melekee aina nokkoosperhone ensimmääne. Nii taitaavat olla. Googletin vihervarpuusen ja tutulta näytti.

   Poista
 6. Muutaman päivän kestäneen kylmän jakson jälkeen eilinen lämmin, tuuleton ja aurinkoinen päivä tuntui täälläkin tosi kivalta. Meillä vasta nyt ovat ensimmäiset krookukset avanneet kukkansa. Todella kauniita nuo Ruby Giant - krookukset.
  Teillä jo ensimmäinen perhonenkin dongattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny o oikee koriat säät. Toivottavasti tästä etehenpäinki. Nua krookukset o tosi nättiä. Noli alunperin navetan nurkkapenkis, mutta siirrin ne tuaho daaliooren/joriinien tiältä. Ei oo perhosia sittemisin näkynykkää.

   Poista
 7. Vähän on kun joulu joka päivänä kun on oikea kevät! Lumet tosiaan melkein historiaa ja aurinko paistaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Aurinko o tänäänki paistanu koko päivän.

   Poista
 8. Kauniit krookukset ja vielä perhonenkin! Jouluruusu nyt on aina ihana. Pikkuvarpusia ovat kummankin kuvan pikkulinnut. Varsinkin loppukesällä ruokaileva parvi saattaa päästää ihan lähellekin katselemaan. Olen joskus kuvannut niitä parin-kolmen metrin päästä. Pärjää huonommallakin kameralla eikä tarvitse mitään lintuobjektiivia :D On lumet teillä vähissä. Laitanko pari kuutiota postipakettina tulemaan, ettei tule vieroitusoireita? :D Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa mikää jouluruusu kukkii nua hyvi. Oletan, että ovat kuitenki vihervarpuusia. Pikkuvarpuusia meillon kyllä, luulen ne tuntevani. Kiitos tarijouksesta, mutten ny lämmenny sille. Sori :D Meillon kyllä omastaki takaa viälä jälijellä, ettei viarootusoireeta pääse pahemmi ilimaantumahan. Kiitos, samoon!

   Poista
  2. Äh, taisin ajatella pikkulintuja samaan aikaan kun kirjoitin :D Vihervarpusia tietysti ovat. Ehkä pitäisi oikolukea kommentitkin ennen julkaisemista :D

   Poista
 9. Ihania kevätkuvia! Muuttolintujen saapuminen pihalle on jo melkein kun kesä olisi jo ovella :) Itse en vielä ole nähnyt punarintaa, tosin enpä ole ehtinyt paljoa pihalla olemaankaan. Upeaa keväistä viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä joka kevät orottaa tiättyjä lintuja saapuvaksi. Ja tuntuu jokaasen havaannon kohoralla kesä olevan askeleen likempänä. Täälä tua lumijakso hilijenti lintujen laulun. Töyhtöhyypäkki katos maisemista. Josko ne ny tulis takaasi. Kiitos, ihanaa kevättä sinnekki :)

   Poista
 10. Ihanan keväistä! Niin suloisia krookuksia. Huomasin ilokseni, että olen näemmä istuttanut syksyllä runsaan joukon krookuksia. Suurin osa tosin pukkaa vasta lehteä. Pari vuotta vanhat 'Blue Pearl' -krookukset kukkivat jo, ja jotkut keltaiset ovat nupullaan. Niitä on käytävä vähän väliä katsomassa, milloin aukeavat. Ihanan jännittävää! Vähän kateellinen olen kyllä tuosta perhosesta. Minä vielä odottelen, millon näkisin kevään ensimmäisen lepattelijan. Mukavaa päivän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino, tänäänki. Mäki huamasin paris kohtaa piippoja, jokka olin autuaasti unohtanu. Non ihania yllätyksiä. Mukavaa, etton jo kukkia siäläki. Varmasti pian liihottaa ensimmääne perhonenki näköpiirihin. Kiitos, samoon :)

   Poista
 11. Teillähän on kevättä siellä! Valkoinen jouluruusu on kyllä kaunis. Oliskohan tuo keltakirjava lintu vihervarpunen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja oikee kunnolla :) Löyrin jouluruusulle nimenki. Torennäköösesti o. Sitä jo eherotettihinki ennemmi ja kuuklasin kuvia.

   Poista
 12. Minä en ole nähnyt vielä yhtään perhosta, no tosin tänäänkin työpäivä oli 12 tuntia että eipä siinä perhosia katsella kun sisätiloissa on. Lumet alkaa olla vain muisto.

  VastaaPoista
 13. Ihanan keväistä jo sielläkin! Lumet ovat tosiaan sulaneet hurjan nopeasti. Minäkin näin nokkosperhonen viikonloppuna, mutta kuvaa en ehtinyt siitä saada, vaikka kameran kanssa pihalla olinkin. Sillä oli kiire lentää pois. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Tämä lämpöaalto herättää varmasti lopukki perhoset ja kohta niitä liitelöö usiampiki yhtaikaa. Kiitos, samoon :)

   Poista
 14. Meillä lunta vielä riittää niissä kohdin, mihin se on tullut katolta alas!
  Mutta löytyy onneksi jo kukkiakin:)
  Lintuja on tosiaan mukava seurata näin keväisinkin, kurkistella mitä muuttolintuja on näkyvissä lintulaudalla tai se alla.

  VastaaPoista
 15. Tuvan ympärillä ei oo lunta enää mihinää, mutta navetan sivulla o korkiat kattolumikasat ja tiätysti aurauslumia viälä löytyy. Äkkiää näillä keliillä kukat rupiaa kukkimahan.
  Kyllä sitä tuloo taivahalle ja pelloolle vaharattua muuttolintujen toivos. Siivosin jo lintularon pois alustooneen, mutta talipallotarijoolu pelaa viälä jonku aikaa.

  VastaaPoista
 16. Upea tuo "lämmin" nurkkauksesi! Jouluruusukin on hyvin kaunis. Toivottavasti lunta ei nyt enää tulisi, on sitä ihan riittämiin ollutkin. Linnuilla rankkaa, hyvä kun hoivailet niitä. Todella keväistä teillä on, lumesta huolimatta. Niin suloinen perhonen, en tiennytkäään, että ne ovat jo näin aikaisin liikenteeseessä, aika ihanaa....Suloista pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon yrittäny istuttaa siihe kasvia nii, että joka hetki kukkiis jotaki. Ny onki seuraava jo aloottanu, kevättähti. Toivottavasti ei. Muutama vuasi sitte satoo lunta 27 huhtikuuta ja kuvasin keskellä peltua kyyhöttävän tilhiparven. Ny o näkyny jo montaki perhosta. Eiköhän teilläki oo niitä jo näkyny. Kiitos, samoon :)

   Poista
 17. Joo, kyllä se vihervarpunen on! Yksi niistä lajeista mitä opin itsekkin tänä keväänä, kun takatalven aikaan kävivät lintulaudalla ruokailemassa. Luontoportista niitä koitan tunnistella, se on aika hyvä siihen. Mukavasti on lumet humahtanu alaspäin ja lämpämittarikin huidellu +17 asteessa. Lämpöisempää kun juhannuksena, olettaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki laitoon tähtimerkin jollekki BirdLifen lintujen tunnistussivulle. Ny oon mäki tarijennu. Joo, ohkaasempi haalari mullaki o ny ollu, ku monena juhannuksena :D

   Poista
 18. Krookukset, kevään linnut ja perhonenkin. On se kevät!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...