sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Uusia kukkijoota

Kevätsäät o ny helliny puutarhureita ja muitaki lämmöstä tykkääviä ihan yllin kyllin. Lämpö onki siivittäny kasvia normaalia aikaasempahan kukintahan. Ny o jo ilimat kuitenki viilenny. Piti laittaa täänää jo palio enemmä vaatetta päälle. Vaikka aurinko paistaaki, tuuli puhaltaa aika vilipoosasti.

Mullon taas tapojeni mukahan, monta rojektia yhtä aikaa leviällänsä. Niistä kerron eri kerralla, vaikka pari niistä onki jo valamihina, ainaki melekee 😀


'Persian Pearl'


Eilee aukes ensimmääne pikkutulppu aitaukses. Takana kevättähtien sinisyyttä.

Valakooset scillakki alootti mäntykulumas. Takana sinine scillalämpäres.Hanhikkipenkin reunas hoksasin, piänen, kukkivan, orvokin siämentaimen. Mistä liä siihe lentäny.


Orvokin kans samas penkis o kevätkaihonkukkaa.


Valkotäpläimikkä 'Mrs Moon'

Tämä pikkuune, monifärine kukka o valakotäpläimikkä.


Tarhakylmäkukka 'Pinwheel Blue'
Kylymänkukakki o aloottanu. Kukkimisen aloottivat ny tummatvioletit, joskus o punaane keriinny ensi.  Tämä kukkii kinttupoluulla, kiamurapenkis, kivijalaan viäres.


Tarhakylmänkukka

Tämä terassipenkis oleva kerkes näistä ensi ja sonki jo hiano kukkapehko.


Vaaliavioletti krookus, sekapussista, kolomiopenkis.

Muttei postausta iliman krookuksia...............tai kevätkurijenmiakkoja.


Vihotusta 27.4.2019. Leimupenkis kukkii posliinihyasintit.

Sitte jokakevääne vihotuskuva. Harvoon o viälä vihottanu huhtikuus, yleensä menöö toukokuun pualelle.


Mukavaa viikonlopun jatkua!

26 kommenttia:

 1. Eikös ole ihanaa aikaa! Minäkin nipistän työpaikalla hetkiä, jolloin kierrän pihaa, haravoin kukkapenkkejä ja ihastelen kevätkukkia. Kotona ollaan tänäänkin siivoiltu pihaa. Miten sitä hommaa riittääkin!
  Hauska sana tuo vihottaa,arvasin kyllä että se tarkoittaa vihertämistä. Meillä on tulppaanit vielä hyvin pieniä ja nupuillaan, mutta kyllä ne siitä... Kaupasta nappasin jo mukaani Puutarhan Kesä-lehden ja mitäs sieltä löytyikään, tuttu puutarha Lakeuksilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva mahtavaa! Tekemistä olis vaikka kuinka palio, mutta aika suuri osa aijasta menöö vaa maaha vaharates. Mullon siivuamata enää yks penkki, oikia rikkaruahojen keskittymä. Taitaa olla paree nostaa koko penkki ylähä. Tääläpäi vihottaa sanaa käytetähän ihan yleesesti. Ei mullakaa isoommis taira näkyä eres nuppuja, mutta nämä piänet kukkiivat ennemmi. Ai, son ilimestyny :)

   Poista
 2. Ihanasti vihottaa, täällä ei ihan vielä, mutta niin odotan. Kauniita kevätkukkijoita on jo sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta teilläki rupiaa vihottamahan, tosin, tua tuleva kylymä kausi taitaa sitä pikkuusen siirtää. Kivasti löytyy jo kukkia.

   Poista
 3. Ompas siellä jo paljon kukkivia. Kyllä se tuo kevätkaihonkukka on herkkis ja ihanan isot lämpäreet muitakin. Tuo vihottaminen ol uus sana miulle, ymmärsin vihreästä väristä nurmikolla, mitä tarkottaa. Meilläkin pohjosesta puhaltelloo ja viliposeks män kelit. Nurmikon rapsuttajalle passeli. Isäntä se suattaa siellä olla jo lähtökuopissa pellolle! Työntäyteisiä aikoja luvassa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkaihonkukka o ihanan pikkukukkaane, mutta koon kompensoo kukkien runsaus ja loistava färi. Puskiihinki o jo tullu viheriää färiä. Haravoomisehe paremmat kelit. Mullolis viälä pari piäntä plänttiä. Kyllä keväthommihi o jo startattu. Lauvantaina alootettihi kyntöhommat. Kyllä, onneksi puutarhan kevättyät o jo hyväs mallis.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Onneksi viilenöö, että kukkimiset kestääs pitempähän.

   Poista
 5. Ihanan värikästä kukintaa. Orvokit ovat hauskoja kun putkahtelevat minne sattuu, eikä koskaan tiedä minkä värisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monellaasta rupiaa olemahan. Mullon joka kesä orvokkia pötiis ja siämentaimia tosiaan tulla tupsahtaa ihan maharottomistaki paikoosta.

   Poista
 6. Minullekin vihottuminen on uusi sana, mutta asiayhteydestä sen merkitys selvisi. Totta, viherrys on ottanut aimoharppauksen lämpiminä päivinä. Sinulla kukkii jo tarhakylmänkukkakin. Koko ajan pitää itseään muistuttaa, että ei tässä mitään hoppu ole. Silti sortuu ihmettelemään, kun tämä tai tuo ei vielä mullasta nouse. Tulee myös pohdittua, miten viime kesäinen kuivuus on vaikuttanut. Tuleeko tappioita, vai selvisivätkö sittenkin. On tämä herkullista aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha muutamas päiväs o tosiaanki ruvennuvihottamahan. Rajalla olevas tuameski o jo pualiksi lehti. Nii kukkii. Non kivireunusten viäres, joten lämpyä riittää. Kyllä joutuu monta kertaa päivän aikana hokemahan ittelle, että ny o vasta huhtikuu. Kevät o ny nii palio erellä, ettei sitä meinaa tajuta. Aika hyvin tuntuu kasvit selevinnehen, tähän asti. Ny pelijättää tua eres oleva kylymä jakso.

   Poista
 7. Viherrys tuli nopeasti ja aikaisin, tänään havahduin siihen kun automatkalla kaikki näytti vihreältä. Hienot kylmänkukat, tekivät sinulla paljon kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vauhrilla tuli. Sitä yhtäkkiää tajus ympärillä olevan vihereyren. Suurempi puska on aika vanaha, yli kymmene vuatta.

   Poista
 8. Kevät ja sen kukkijat tuovat meille sitä Ihan Parasta Aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja nykku o ollu suarastansa kuumat kelit, kevätkukakki aloottivat vauhrilla.

   Poista
 9. Suloisia kevätkukkijoita. Ja siellä kukkii jo tarhankylmänkukka, upea ilmestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kukkii :) Onneksi keltaanenki selevis talavesta. Tuskin viälä kukkii, nii piäni viälä.

   Poista
 10. Sinulla kukkii siellä jo vaikka mitä. Komea rypäs kevätkurjenmiekkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika palio. Istutin ne liki toistansa, tuli het tihiä ja näyttävä kukinta.

   Poista
 11. Vihotus?? Lämpimien päivien jälkeen tuntuu sää nyt hyiseltä. Mutta vaatetta vaan päälle niin pihalla tarkenee!

  VastaaPoista
 12. Vihertää = vihottaa. Nii tuntuu, mutta ny o tosiaanki palio mukavempi teherä pihatöitä.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin vihertää jo kovin, viime viikonloppuna oikein räjähti luonto vihreäksi ja vuokot kukkaan - siis muutkin kuin sinivuokot! On tämä niin ihanaa aikaa! Eilen olikin vähän vilposempi päivä ja tuuli kävi kovin...ihan näin aikaisin ei vielä ole kevään aika, varmaan sää vielä viilenee. Joko teillä on touot tehty, viikonloppuna Lahden suunnalla oli jo kylvetty.

  VastaaPoista
 14. Minulle selvisi vasta kommenteista vihottamisen merkitys :D Täälläkin koivuissa jo näkyy hentoa viherrystä, nurmikko ei ole vielä herännyt. Onneksi on niin sammaleista, että näyttää pitkän matkan päähän paikoin ihan vihreältä. Ihania kukkijoita, varsinkin nuo tarhakylmänkukat. Minulla ei taida tänä vuonna kukkia. Tai ainakaan vielä ei näy nuppuja. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Upeita kukkamättäitä sinulla tarhakylmänkukat eivät meillä vielä kuki. Kevätkurjenmiekkoja minulle tulee kyllä vielä sinulla on ne upeita. Tänään katsoin marjapensaissa on jo kukan nuput. Toivottavasti hallaa ja pakkasta ei nyt tule. Täällä koivuissa ja muissakin on jo upea vihreys. Projekteja pukkaa nyt täälläkin.

  VastaaPoista
 16. Ihania isoja sipulikukka-alueita! Paljon kaunista on siellä kukassa. Meillä kylmänkukat ovat vielä nupussa. Iloista vappua!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...