keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Kevään kaipuu -haaste 2020

Sain monestaki suunnasta tämän Tiiun, Puutarhahetki -plokista liikkeelle lähtenehen haasteen. Kiitos  Rikkaruohoelämää -plokin BetweenilleKukkia ja Haaveita -plokin Sirkulle ja Keijunkukkaset -plokin Keijunkukkaselle!


Oikian kevään airut viimme keväältä.

Tänä talavena ei oo kauhian kova kevään kaipuu viälä päässy iskemähän. Tuntuu, että keväitä on ollu jo monta, eihä ny oo ollu viälä eres kunnon talaviakaa. Vai oliko tua pariviikkua kestäny lumi- ja pakkaasjakso ny sitte se talavi. Ny o kuitenki taas kevääset tunnelmat, ku  Elina-myrsky vei liki kaikki lumet..........mutta täytyy toreta, että tämä o selevästi viälä VALEKEVÄT.
Kyllä jonkullaane kevään kaipuu o jo syttyny, ku sitä hoitamahan piti aloottaa kylyvöt. Punahatut o ainoota, mikkon tähän mennes itäny. Kuvien kattelu se vasta on  tehokasta kevään kaipuun nostatusta. Eikä mikää voita ensimmääsiä krookuksien nuppuja.........


.

......eikä niiren kukintaa.Ihanat kevätkurijenmiakat ja ny tuahon pitääs nousta muutama muuki.Posliinihyasintit o jo levinny näyttäväksi kasvustoksi.Näitä pikkuriikkisiä tuluppaania pitää laittaa joka syksy.Tarhakylymänkukat o tuuhettunu.
Kevätkaihonkukat kukkiivat uskollisesti joka kevät sinisenä merenä.Ihanaa helemililijapuron kukintaa............mutta kevääne ilta-aurinko on kaikkista parasta. Sitä kaipaan. 


Haastan:
Anun puutarhan

 Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki , jotta löydän ne.


Kivaa viikon jatkua!

32 kommenttia:

 1. Kevätkukkijoiden kukinta on aina yhtä odotettua ja kaunista. Krookusten kukinta etenkin saa sydämen hyrräämään. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Vaikka monia uusiaki kevätkukkijooton puutarhahan ilimestyny, nii kyllä krookukset o pysyny suasikkiina.

   Poista
 2. Ei ainakaan minulla kevään kaipuuta vielä ole, kun ei ole ollut talveakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talavenaika ei oo menny ihan normaalin kaavan mukahan.

   Poista
 3. Aivan kerrassaan ihanat kuvat jälleen! Valekevät tosiaan, meillä on vielä paikoitellen lunta, mutta nurmeakin näkyy. Eilen katselin, että sirotuomipihlajan silmut olivat selvästi kasvaneet ja näkyykö peräti viherrystä? Ei ole oikein asiat, jos rupeavat kasvamaan helmikuussa - ihan varmasti tulee kylmää kyytiä vielä. Keväisiä touhuja saa nyt onneksi tehdä noiden kylvöjen ja taimien kanssa, toivotaan, että loputkin kylvösi itävät. Kevättä kaipaan ihan todella, mutta luonto on nyt kyllä vähän sekaisin näistä säistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisko luannolla mennä pasmat sekaasin nii pahoo, että rupiaas helemikuus jo vihertämähän. Toivottavasti ei. Kylyvökset o varma kevätkaipuun merkki. Onneksi paris muuski purkis näkyy elonmerkkiä, ettei aiva turhaa tyätä tee.

   Poista
 4. Ihania kevätkukkijoita ja erityisen hienoja kuvakulmia.
  Totta, tässä ei oikein tiedä, mikä vuodenaika on käsillä ja mitä seuraavaksi odottaa. Vaikka keväästä tykkäänkin, kasvien vuoksi ihan vielä en soisi sen olevan käsillä.
  Kylvöillä pääsee mukavasti kevään makuun. Sinulla näyttää olevan samoja lajeja tulossa, kuin minullakin. Nyt niiden kanssa jännätään melkein joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Isäntä oli jostaki lukenu, että suht varhaane kevät tulis, mutta aika kolia. Nua kymmentä astetta pitkälle toukokuuhun. Sehän tiätääs hyvää sipulikukkakevättä, jos ny jotaki o täs märkyyres säästyny. Kylyvöksien seuraamine kysyy pitkää pinnaa :) Sitähän pitääs het seuraavana päivänä jo jotaki tapahtua :D

   Poista
 5. Mua odottaa sama haaste tekemistään.
  Sinulla on paljon kevätkukkijoita, mitä odotella.
  Taimikasvatiksesta se fiilis vasta alkaakin. Tsemppiä kasvatuksiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä valikooma o kevätkukkijoota kerääntyny. Kiitos! Muutama keijunmekkoki jo näyttääs nousevan. Haastevastausta orotelles :)

   Poista
 6. Sinullahan on siellä kunnon kelloköynnös kokoelma. Toivottavasti itävät kaikki. Kevätkurjenmiekat on kyllä ihania minulla ei ole niitä yhtään mutta olen aikonut korjata tilannetta syksyllä. Muutenkin minulla on vähän yleensäkin kevät sipuleita istutettuna. Mutta ei hätää sain ihailla niitä sinun kuvissasi ja ihania ovat, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, mutta mitää takeeta kunnon taimiryntäyksestei oo. Vuasi sitte kylyvin kymmeniä siämeniä ja sain kokonaasta kaks tainta. Torennäköösesti hukutin siämenet. Kevätkurijenmiakat o mullaki aika uus tuttavuus. On palio kestäviä kevään sipulikukkia, jokka jopa lisääntyyvät. Tulputhan on liki kertakäyttöösiä.

   Poista
 7. Kevätkukat ovat niitä parhaimpia! Toivottavsti tämä hassu talvenaika ei ole niitä tuhonnut ja olis mitä kevääksi odottaa. Ja niitä kevätkukkia ei ole koskaan liikaa! Joka syksy jotain uutta piilottelee multaan ja sinnehän sopis vaikka miljoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino! Niitäku orottaa koko pitkän talavenaijan. Kevätkukkijoota pitää tosiaanki lisätä joka vuasi, nii sipulikukkia ku perennootaki. Joo, vaikka kaks :D

   Poista
 8. Ihanat kevätkukat kevätauringonpaisteessa <3 Keväisessä ilta-auringossa on kieltämättä oma tunnelmansa. Päivällä auringonpaiste on häikäisevän kirkas. Minä hoidin kevätkaipuutani siistimällä talvehtivia kasveja ja etsimällä niistä heräilyn merkkejä. Mieli piristyi kummasti, kun niitä löytyi vaikka miten paljon. Kylvöjä aloittelen varmaankin viikonloppuna. Kunnon talvi antaa vieläkin odottaa itseään, mutta jospa kasvit kestäisivät. Kun vain ei tulisi kovia pakkasia enää. Pian sitä konttaillaan pyrstö pystyssä etsimässä ensimmäisiä piippoja, nuppuja ja pullistelevia silmuja :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskahan kellarin asukkahia jo ruveta hilaamahan ylähä. Mullon muutama varmasti entine, mutta iloosia yllätyselonmerkkiäki onneksi löytyy. Pian se pyllistelyaika koittaa, ny o jo helemikuu pualesvälis. Justhan se vasta alakoo!

   Poista
 9. Kiitos haasteesta! Näiden sinun kuvien myötä viimeistään iskee kaipuu kevääseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kyllä se kevään kaipuu pikkuhilijaa viriää :)

   Poista
 10. Niin kauniita kuvia! Kevättä kohti mennään:) Me kävimme iltalenkillä ja piti ihan hieraista silmiä..yhden ojan penkalla nimittäin oli pajunkissoja! En kyllä muista että minään vuonna sentään vielä helmikuussa olisi kissoja ollut:) Ihanaa, iloista ystävänpäivää ja leppoisaa kevään odottelua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nii mennähän. Moon nähäny täälä pajunkissojs jo tammikuulla, lämpöösen jakson jäläkehen. Ihimeellistä. Kiitos, samoon sinne :)

   Poista
 11. Kyllä kevätkukkijat on ilo silimälle! Siulla onkin niitä runsaasti. Kauniita ovat! Meillä on vielä lunta suojana noillekkin, routoo ei yhtään oo ja vettäkin on satanu. Suapihan nähä mitä kevät tuop tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Oon oikee tositarkootuksella panostanu kevätkukkijoohin. Niitä sitä orottaa pitkän talavenaijan. Täälon osittain lumi sulanu, mutta onneksi suurin osa penkiistä o viälä lumen alla. Ny on taas jännä kevät tulos, oikee jännitysnäytelmä.

   Poista
 12. Kiitos ihanasta haasteesta, menen uppoutumaan kevään kuviin:)
  Nuo pienet kevätkukkijat ovat niitä kaikista odotetuimpia. Ja siemenpussien rapina jo sitä ennen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Niimpä, piänten taimivauvojen voimalla jaksaa paremmin orottaa kevään kukkijoota.

   Poista
 13. Ihania keväisiä kuvia. Otan haasteen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
 14. Kiva, kun tartuit haasteeseen. Kevätkuviesi katsominen nostatti taas kevätkaipuuni pintaan. Kerrassaan suloisia kukkia! <3 Hitsi, kun alkoi himottaa nuo vaaleakukkaiset kelloköynnökset. Vannoin, etten tänä keväänä osta uusia kukansiemeniä, mutta ehkäpä vuoden päästä kasvatan tuotakin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukis tuntuu olevan aina jotaki erityystä viähätystä. Eikös sitä sanota, että vannomata paras :) Valakoosten kelloköynnösten siämeniä tuloo harvemmin vastahan. Kannattaa olla aijoos asialla. Mukavaa viikkua!

   Poista
 15. Kevätkaipuu tulee aina, se on luonnonlaki. Ainakin meillä puutarhaihmisillä.

  VastaaPoista
 16. Kevään ensimmäiset krookukset ovat tosiaan aivan erityisiä! Ihanasti toteutettu haastepostaus. Kiva, että osallistuit! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non nii perinteesiä kevätkukkia, ettei niitä voita mikkää muut. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...