lauantai 21. maaliskuuta 2020

Kevät etenöö

Eilee oli  kevätpäiväntasaus. Ihanaa, päivä pitenöö ja kevät etenöö vääjäämätä. Uusia kevään merkkiä ilimaantuu joka päivä.

Niinku nämä yllätys lumikellot. Täytyy taas toreta, että muisti o hyvä, mutta erittäi lyhyt. Ei kukaa muu ku mä, oo kaivanu näitä leimupenkkihin, mutten pätkääkää muistanu nii teheneheni. Tämon varmasti niitä viimmeesiä yllärihankintoja, jokka sitte tökätähän johonki, iliman sen suurempia suunnitelmia. Ihana ylläri, ku vanhemmat lumikellot viälä orotuttaa.

Itteasias, nämä kaikki kuvat o leimupenkistä. Siältä nousoo kans ihanat kevätkurijenmiakka 'Katharine Hodgkin'-piipot.
Hyasintti on uhumannu menestyksekkähästi lumetonta talavia. Sinnikkähästi maasta nousoo mehevä nuppu. Ei haittaa, vaikka leheret o saanu pikkuusen osumaa.

Näiren ilimestymistä oon jännittäny. Kohomeesesta tai oikiastansa jäisestä maasta nousoo vaalianpunaasen kiurunkannus 'Beth Evans'n piippoja. Kävin lenkillä. Tuluvistei oo tiatuakaa. Joki oli johonaki vaihees vähä korkiemmalla, muttei meinannukkaa nousta uamastansa.
Joutsenekki o täälä taas. Tämä pariskunta tepasteli sevveran likellä tiätä, että sai jonkullaasen säällisen kuvan.


Onkohan ne koronakaranteenis, ku kaikki muut olivat kauvempana.

Ny on ollu pari aurinkoosta päivää ja rupiaa sormet syyhyämähän puutarhapuuhihin. Täs o viälä pari pakkaaspäivää/yätä, mutta ens viikolla o kyllä pakko aloottaa penkkien siivous. Ihanaa ja samalla jännää nähärä, mitä siältä roippeeren alta palijastuu. Siinä touhus unohtuu koronaki.

Pysykää tervehinä!

22 kommenttia:

 1. Näin se on, että kevät ja kasvu etenee koronasta huolimatta. Nyt olemassa olevassa tilanteessa voi olla entistäkin enemmän iloinen omasta puutarhasta.
  Koetetaan pysytellä poissa viruksen ulottuvilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Ja ny kevät taitaa saara oikee kunnon vauhrin, tälläki leveyrellä. Puutarha o parasta, mitä täs tilantees voi olla. Yritethän :)

   Poista
 2. Samaa minäkin ajattelin, että pihansiivoukset aloitan ens viikolla. On niin mukava seurata, mitä sieltä nousee. Joskus tosiaan ylläreitä itellekin!
  Meillä tuo joki on vaihdellut koko talven,joskus nousee korkeallekin ja seuraavalla viikolla laskee. Reunoille jäi paksut jäälautat joista huomaa että onhan se vesi ollut todella korkealla. Onnellisia ne joilla on omaa pihaa tai jotakin lähimetsää, jossa voi rentoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilimat näyttää lämpiävän, joten puutarhapuuhat voi aloottaa, nua kuukautta ennemmi ku normaalisti. Puutarha ja luanto kummasti rentouttaa.

   Poista
 3. Kun Sinulla noita Käenkaaleja,ihania,möisitkö tuosta Rusokäenkaalista käpyjä?Niitä niin kovin olen etsinyt.Marke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non kivoja ja tiätysti mäki niihin ihastuun. Rusokäenkaalia mäki ettiin jonku aikaa, ennenku löyrin, Helsingin puutarhamessuulta. En vaa muista minkä firman pöyrältä. Kaalet oli mulla viälä kellaris ja hain ne ylähä ja tarkistin tilanteen. Sori. Rusokäenkaali ei näköjään tee niitä perinteesiä käpyjä. Purkis oli vaan kaks mukulaa päällekkäi. Ilimankos o vaikia löytää. Tairan teherä kaaliista oman postauksen. Jos saan tämän monistetuksi, nii palaathan asiaan myähemmi. Voit laittaa viästiä, sivupalakis olevahan osootteesehen.

   Poista
 4. Muisti tuppaa olemaan valikoiva, joskin noin päin se on pelkästään mukavaa. Itse olen ihmetellyt, miksi peräti neljästä paikasta nousee talventähtiä. Omien laskujeni mukaan kolmeen olen istuttanut.
  Koko aamupäivän on satanut lunta ja tienoo on nyt aivan valkoinen. Uskon ja luotan, että ensi viikolle luvattu lämpö vie lumet mukanaan ja piippometsästys jatkuu.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muisti pakkaa teherä tepposia. Onneksi joskus näinki päi. Joskus joku nopia päätös jää rekisteröömätä kunnolla.
   Onneksi täälei oo ny satanu lunta, sitei enää kaivata. Piste! Sitä lämpöaaltua orotan ku kuuta nousevaa :D Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Ihan kun olisi joutsenet kuvattu meidän pellolta. Juuri aamukävelyllä katselin omia joutseniamme, kun olivat pellolla ruokailemassa. Sinulla on ihan yhtä pitkällä kasvussa lumikellot ja muut kuin meillä, vaikka vyöhyke on siellä pohjoisempi. Nyt alkaa selvästi tuntua keväältä - koronasta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenia näkyy nykyysi liki joka pellolla. Toista soli enne. Mullon muut lumikellomättähät jäliis. Tämon selevästi aurinkoosempi paikka. Keväältä tuntuu, oli tilanne koronas mikä hyvänsä.

   Poista
 6. Ihania piipottajia ja vielä yllärilumikellojakin! Tuollaiset yllätykset ovat ihan parhaita. Jokohan näiden muutamien pakkaspäivien päästä meilläkin alkaa taas kevät edetä? Olisi niin hauskaa päästä tutkailemaan, mitä kaikkea penkeistä alkaa nousta. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Uskon siihen, että kevät tuloo ens viikolla oikee kunnolla. Moon teheny jo monta kiarrosta, kuivaharijootellu :D Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Olet oikeassa:alkaa mieli tehdä pihahommiin. Vähän jo olinkin, kun oli lämmintä. Sitten tuli taas pakkaset ja hieman luntakin. Ensi viikolla lienee taas lämpimämpää. Sitten päästään, eikö niin Navettapiika?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan täälä sisällä jo tullu könnättyäki pitkä talavi, no.....pimiä aika. Mäki oon jo käyny "haistelemas" kevättä. Kyllä, ens viikolla pihalle töihi :)

   Poista
 8. Sormet tosiaan jo syyhyää hommiin ja niitä olenkin jo aloitellut. On kyllä kevät ihmisen parasta aikaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Jos itte kans starttaas viikolla. Varsinki ny, viää ajatukset eres hetkeksi mukavihin asioohin.

   Poista
 9. Niin syyhysi sormet minullakin mutta täytyy malttaa odotella vielä hetki penkkien siivoamisen suhteen, onneksi sääennusteet näyttää nyt erityisen kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuaren pakkaasöiren menua mäki oon orotellu. Eikä tua raaka tuulikaa oo pihalle oikee houkutellu. Tulevalle viikolle onki luvas parempia säitä. Toivottavasti toteutuu.

   Poista
 10. Ihana lumikelloyllätys! Mulla kukkii 1 vanha ja 1 uusi (viime syksynä laitettu) lumikello. Heh, ei kovin tyylikäs kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino! Jospa ne siitä runsastuusivat. Mullon lumikelloja paris muuski paikkaa, toises näkyy kans vasta yks ainut, mutta toises on ihan hyvä rypäs. Onneksi, ku nii monta vuatta meni, ennenku ykskää suastuu talavehtimahan.

   Poista
 11. Kiurunkannuksia minäkin havittelen jossain vaiheessa lisää minulla on yksi sininen. Muisti on kummallinen juttu useimmiten se ei toimi tässä iässä enää sataprosenttisesti joten pitäisi itse ainakin laittaa ylös enemmän kuin nyt. Mutta toisaalta mukavia yllätyksiä on joka kevät ja jos on tarkkaan kaikki ylhäällä voi olla paljon enemmän pettymyksiä kun odottaa jotain mikä ei koskaan näyttäydy. Omenapuita pitäisi tälläviikolla katsella sillä silmällä että leikkaus puuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullei oo kuule muisti toiminu mihinää iäs, aina son pätkiny. Onneksi kaikki unohrukset ei oo pelekkää miinusta :) Leikkuuhommista onki mukava lähtiä liikenteesehen. Mäki voisin muutaman oksan sahata omasta omppupuusta.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...