keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Kyllä se siitä.....

.......pikkuhilijaa oikiaksi kevääksi muuttuu.

Pisimmällä oleva siämentaimen nuppu jo raolla.

Nykku on ollu muutama päivä lämmintä ja o sataa tihuuttanu vettä, kävin kiärtämäs puutarhas, onko mitää eristystä tapahtunu. Ohan sitä, pikkuusen. Jouluruusuulla tuntuu menevän tänä keväänä hyvi. Mullon kuus istutettua jouluruusua ja viis siämentainta ja kaikis näkyy käsittääkseni nuppuja tai ainaki jotaki uutta kasvua. Siämentaimet o kaikki vaalian jouluruusun (Niger) taimia.


Aitaukses, villaheiren alla kasvaa nelijä, yks valakoone ja kolome punaasta. Paikka on tosi törkyyne, ku lintujen ruakintapaikka o viäres ja linnut lentää villaheitehen syämähän sapuskansa. Täs näkyy jotaki uutta elämää. Liäkö lehti vai nuppu, mutta......


.....tämä näyttää ainaki nupulta. Jes! Tämon syksyllä kukkivana istutettu ja näiren kans on ollu talavehtimises ongelmia. Ei oo lumettomasta talavesta ollu ainakaa näille haittaa. Näillon ollu kokonaasta yks havu suajana, mutta ens talaveksi laitan oikee kasan, jotta pysyysivät puhtahampina.


Näitoon orottanu ku kuuta nousevaa. Nimittäin lumikelloja. Täskohtaa niitä pitääs olla. Eteläs, neku kukkiivat jo täyttä häkää.


Krookuksekki o eristyny.

Narsissia.

Jo pari vuatta kukkinehia valakoosia tulppuja. Sitähän ei tiärä, kukkiivakko ny vai puskoovakko pelekkiä lehtiä.


Ihana näky! Sormustinkukkien siämentaimia. Näitä orotin jo viimme kesänä. Ny niitä näkyy ihan yllättäviski paikoos. Näiren pitääs olla aprikoosin färisiä, toine vaihtoehto o valakoone.


Kirkkahan sinine kiurunkannus 'Craigton Blue' o näköjään kotoontunu. Syksyllä istutetuusta vaalianpunaasistei näy viälä merkkiäkää.


Lumet o sulanu taas vaihteeksi. Mutta mittari painuu pian pakkaaselle ja sataakki pitääs. Lumenahan se tiätysti sitte  tuloo. Onko kevätfiilikset jo korkialla? 

Mukavaa loppuviikkua!

21 kommenttia:

 1. Kuule, blogiystäväni, en tiedä mis kevätfiilikset luuraa, mut ei ainaskaan meijän pihapiirissä. Sulla kaikenlaista nuppua ja tupsua näkösällä, meil vaan mutaa ja kulottunutta heinää. Mut en märise, tää oli vaan toteamus, kevät tulee joka kevät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitää hirvittävän hurmoksellista kevätfiilistä mullakaa. Tälläästähän tämon ollu likipitäen koko talavi, on/off. Luulis, että teilläki ny jotaki näkyy.

   Poista
 2. Keväältähän tuo näyttää, ei sille mitään mahda. Monenlaista on näkyvissä jo! Täytyykin käydä tarkempi pihakierros, josko meilläkin olisi kasvuun lähteneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkisinki se kevääksi muuttuu, vaikka aamullaki taas satoo lunta tosi sakiana. Son sulanu jo pois. Kyllä siältä varmasti eres jotaki pullistelevia silimuja löytyy, josei muuta.

   Poista
 3. Ilmiselvää kasvua siellä näkyy jo monin paikoin. Upeaa, että jouluruusuissasi on nuppuja, minun taisi kuolla. Ja monta muutakin hienoa löydöstä - nämä keväiset kuvat ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny rupiaaki jo tuntumahan siltä, että tämä epämäärääne talavi o kääntymäs kevääksi. Vaikka ny onki het viikonlopulle luvas kovettuja yäpakkaasia. Jouluruusut voivat toistaaseksi hyvi. Voihan ne viälä ottaa nokkiihinsa, jos tuloo huippupakkaasia. Toivottavasti jouluruusus kuitenki virkuaa. Mullon kualeentunu moni. Siämentaimet tuntuuvat olevan sitkeintä sorttia.

   Poista
 4. Minäkin löysin työpaikaltani jo tulppaanin piippoja. Ja kuolanpioni puskee punaista, samoin raparperi. Eilen olin ekaa kertaa vähän pihahommissa. Perkkailin perennapenkkejä ja leikkelin saaressa vesakkoa. Olis niin paljon hommaa. Pikkuhiljaa ja vähän kerrallaan. Kyllä se siitä, kevät saapuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii, kyllä se siitä. Kualanpiooni tuntuu olevan turhanki täpinäs näi kevääsin. Kohta vois kans aloottaa. Kuivaas ensi vähä. Sullonki töitä, ku kahta puutarhaa hoirat.

   Poista
 5. Ja kevät on jo sielläkin! Niin topakkaa piippoa ja vielä jouluruusun nuppujakin! Täällä näyttää ja tuntuu tyypilliseltä maalis-huhtikuun vaihteelta: lunta on, mutta niin on myös jäätä ja kuraloskaa. Taivaalta tulee välillä räntää, välillä vettä, mutta onneksi puutarha taitaa olla vielä talviunilla. Tai mistä minä sitä tiedän, kun en ole käynyt tarkistamassa :D Ehkä pitääkin lähteä saman tien varmistamaan asia ennen kuin rusakot ehtivät ensin... Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuntuu moni olevan aikaansa erellä. Son yks hurahrus ku siäläki o piipot pinnas :)

   Poista
 6. Monta jouluruusua sinulla onkin. Minulla on tainnut muutama heittää henkensä. Minä peitin kerran täällä kotona yhden jouluruusun missä oli jo valtavasti nuppuja reilulla havukerroksella kun sitten ne seuraavalla kerralla nostin pois oli nuput kaikki mädäntyneet. Sininen kiurunkannus minulla on näkyvissä mutta ei noin rehevä, punainen oli loppuunmyyty kun minä vasta heräilin ajatukseen ostosta. Tai sitä oli täällä vain Hankkijalla myynnissä ja kun se ei ole ihan vieressä niin myöhästyin. No toisella kertaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiton kerääntyny. Oon hommannu varuuksi ja istuttanu eri paikkoohi, ku ensimmääset ei kovin pitkäikääsiä ollu. Mullon havuusta ihan päivastaane kokemus. Ensimmääsen vaalian jouluruusuni peittelin oikee kunnon havukeolla. Keväällä nostin havut pois ja alta palijastuu monta, jo pualiksi aukiolevaa nuppua. Se talavehtii muutaman vuaren ja sitte menin siirtämähän sen, ku hävitin viärestä puskan. Ei tykänny siirrosta tai uuresta paikasta. Tua sinine kiurunkannus kukkii huamattavasti myähemmi ku punaane, mitä orotan innolla herääväksi. Jos ens syksyllä sullaki tärppääs.

   Poista
 7. Kyllä siellä selvästi kevät on tulossa!
  Meillä ei ole ollut lunta ollenkaan, kaikenlaisia piipottajia on ollut näkyvissä jo joulusta asti, mutta ymmärtävät onneksi vain vähän kurkistella sieltä mullan alta.
  Ainoastaan jouluruusut ovat kukkineet koko ajan ja talventähdet nyt kuukauden verran. Ai niin ja lumikellotkin tuolla pihalla kukkivat.
  Eipä täällä siitä huolimatta paljon edessä olla kevään tulon kanssa.
  Mutta mielessä ja kasvihuoneessa on jo kevät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on, vaikkei hetikää oo nii pitkällä ku teillä. Olispa tääläki kukkijoota pihalla läpi talaven. No sullahan kasvarin kukoostus o jo iha sata :)

   Poista
 8. Kyllä kevätfiilikset on korkialla, yhtenä iltana, kun oli jo hämärää, kuulin lintujen laulukonserttia, eihän tästä voi olla virittymättä itsekin aivan kevätfiiliksiin.
  Mahtavat kevään merkit nuo, noita piippoja ja hienoja nuppuja onkin mukava tarkkailla päivittäin. Ihanaa, kun pihalla tapahtuu jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut o jo tääläki laulaa luritellu, tuntuu tosi kevääseltä. Tänää lenti kaks joutsentaki ylitte. Onhan se niiin ihanaa, ku pihallaki rupiaa jotaki tapahtumahan. Vaikka yleesilime onki viälä aika surkia.

   Poista
 9. Mukavia piipponäkymiä. Jollei kevätfiilistä ole ollut, niin noita katsellessa kyllä tulee. Hiukan pitää nyt pohtia, millainen kevätfiilis oikeastaan on, kun käytännössä täällä kevät on tehnyt tuloaan joulusta lähtien. Viho viimeistä säätilojen seilaamista reiluista plusasteista pakkasiin, joita on taas luvassa. Pienet takaiskut kuuluvat kevääseen, joten mennään rinta rottingilla eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kevätfiilis nousoo pikkuhilijaa. Ei soo päällä viälä ihan kympillä. Täs o jo ollu monta valekevättä, joten oikiaa kevättä orotelles.

   Poista
 10. Sinulla onkin runsaasti jouluruusuja ja kukkiessaan ne ovat varmasti kaunis näky.
  Täällä meillä on satanut monena päivänä melko runsaasti ja puutarhassa kiertely on jäänyt aika vähäiseksi. Omenapuut sentään saatiin leikatuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä kertyny. Muutamihin tuloo kukkia pikkuusen enemmä. Suurin osa o aika nuaria ja piäniä, kukkien muutamalla kukalla. Aika märkää tääläki on ollu, mutta pikaane kiarros tuli tehtyä. Tootta jo päässy puutarhatöiren alakuhun. Moo viälä mitää teheny.

   Poista
 11. Sinulla maasta jo jotain pilkistää! Kyllä vähän kevätfiiliksiä on, vaikkei sää nyt sitä ajatusta suosikaan: luntakin vähän tulee tällä hetkellä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...