tiistai 19. heinäkuuta 2016

Asuntomessut Seinäjoella

.........puutarhan näkökulumasta. En niitä taloja ja sisustusratkaasuja eres palio kuvannu. Niistä on juttua kaikki leheret täynnä.

Erellisestä asuntomessureissusta onki viärähtäny jo melekoosesti aikaa, liki kolomekymmentä vuatta, huh!  Ny noli nii likellä, ettei olisi juliennu eres tunnustaa, jos ei olisi käyny. Mutta pelekästänsä puutarhaireoota mettästävälle, nua oli aika heppooset messut. Puutarhat vois tiivistää muutamahan sanahan; kuntta, havut, istutuslaatikot ja kuarike. Positiivine asia mistä olin erikoosesti  otettu, oli valtavat puuterassit, jokka oli pääsääntöösesti lasitettu, ainaki osittain. Melekee kaikis taloos oli kaks tai kolome katollista terassia.A big hug. Varmasti messujen kuvatuun kohore :D.......mä kans!Kunttaa oli käytetty palio. Onhan tontit raivattu mäntymettähä. Kunttaa oli käytetty varsinki monella mettikköhön rajoottuvalla tontilla tai karun pualelle jäävälle kapialle soirolle.Soiron voi istuttaa täytehe kivikkokasviaki.Tyypilline puutarhanäkymä, istutusallas ja kapia nurmikkokaistale.......Samasta pihasta......ja kuariketta. Sehän on tiätysti nykyaikaa ja helappohoitoosta, mutta tiätenki ku sitä näki jokapaikas, se rupes tympääsemähän........Samasta pihasta.........ja pengerryksiä. Asuntoalue on tehty loivahan rinteesehe joka antoo mukavasti tasoeroja pihoolle.Oleskelualueet oli pääsääntöösesti taloos kiinni, mutta täs oli yks tonttien rajalla. Oli muutenki jotenki hämärä tua tontin rajakohta.Rajaistutukset oli hianosti pengerretty kivilohkarehilla. Mutta mihinäs se raja menöö. Kai se kuitenki on tuas istutusten takana, mutta hyvin sopii naapurinki tyylihi. Mua kyllä häiritti suunnattomasti suarat näköyhteyret naapuriihi, vaikka täs naapuri on kyllä aika kaukana. Tilanne paranoo tiätenki ku kasvit kasvaa, mutta saa sitä muutaman vuaren orottaa.


Sama näkymä naapurin näkökulumasta.
Harvinaasen färikästä...............ja harvinaasen palio kasvia. Näi mä varmasti tekisin piänen tontin......ei nurmikon palaa.Tuala keskellä tais olla likimain ainut istutus iliman reunakiviä.
Naapuri on pykänny hyäryllisen väliairan, näköesteeksi.Toises pihas klapia oli käytetty näi. Tirkistelyreikä karulle penkin kera.


Täs on sama istutus ku alla olevas kuvas. En laittaasisi särkynyttäsyräntä näin yksinkertaasehe istutuksehe, ränsääntyy nii.
Lilijat on hiano färipilakku kukkivana.Tämoli nami. Portahien toinenpuali.............varaston viäri.....

.......ja portahien toinenpuali kukkia täynnä.Täs toises taloos oli kans valtava terassi ja mistä erityysesti tykkäsin oli tua kivijalakakivipengerrys mettänreunaa vaste....


.......mutta terassia vastapäätä, oli meikälääsen makuhu turhan askeettista ja steriiliä, vaikka komiaa oliki.........tällääsiä maisemia en kuitenkaa vaihtaasisi asuntomessujen ahtautehe, vaikka puitteet olis kuinka komeeta.


Aurinkoosta viikkua!


27 kommenttia:

 1. Mukavat makupalat, ensi lauantaina menen sinne tyttären kanssa ihmettelemaan pohjalaisten rakennuksia. Yhdellä tutulla onkin siellä talo ja sitä tietenkin käydään katsomassa, ei suuria odotuksia kuintenkaan! En oikein tykkää noin steriilistä, vaikka vihertyy alue varmaan kun kasvillisuus alkaa kasvamaan. Komein kuva oli tuo viimeinen, uskon että sitä et vaihtaisi, maalaismaisemaa meilläkin ihaillaan ja nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia asuntomessuulla onki tiätysti taloot ja niiren sisustamine. Pihat jää varmasti vähemmälle huamiolle ja on vaa "pakko" siistiä.

   Poista
 2. Sama juttu minullakin, kyllä maalaismaisemmassa silmä ja mieli lepää. Toivottavasti messualueen asukkaat saavat mukavia naapureita, sillä tuo avonaisuus hieman hämmästytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joiski oli kyllä kunnon näköesteet ympärillä ja klasit nii, ettei naapuri nähäny sisälle, mutta monis oli ruakapoytähänki suara sihti.

   Poista
 3. No niin, tuli nähtyä kaikki olellinen. Ei tarvi lähtiä paikan päälle parsimaan. Kiitos kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei asuntoasiat oo ajankohtaasia, nii ei oo välttämätön meno.

   Poista
 4. Voi noita valmispihoja...makuasioita tietysti nämä, mutta kamalan näköistä. Ja juuri kun kertoivat, että viime vuoden kasvimenetykset ovat etupäässä nimenomaan tuollaisissa altaissa kasvaneita. Havut oli kyllä kivoja, mutta ehkäpä tuolta saa enemmän niitä talo- ja sisustusideoita kuitenkin :) Kiva kun pääsit kurkkimaan ja raportoit meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on tiätysti halunnu "helappohoitoosta". Taloot maksaa nii palio että sitähän pitää olla töis 24/7 ;) Voihan olla että omistajat teköö niistä aijankans oman näköösiä.

   Poista
 5. Joo, ei oikein minunkaan makuun nuo pihat ole. Toka vikassa kuvassa tuo valkea koristekivi vai mikä onkaan ei pysyne valkeana kovinkaan pitkään...kauhee homma on varmasti puhdistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puutarhakaveriki tuumas samaa. Ei hohora kauvaa valakoosena ja sitte tuloo komistuksesta rumistus.

   Poista
 6. Kun joku on muotia, niin sitä on sitten kaikkialla. Jokainen kuvittelee tekevänsä erikoista ja ainutlaatuista, mutta toistensa klooneja ovat. Minkähän näköisiä nuo hake- ja kivialueet ovat vuoden parin päästä, kun rikat itävät. Harvaan istutettujen havujen kasvaminen vie vuosia, joten noita kasveista paljaita alueita saa harata, kitkeä ja uusia ahkerasti. Olisivat samantien vetäneet asfaltin, kun helppoa pitää olla.
  Luin muutama viikko sitten iltapäivälehden keskusteluketjua suomalaisesta naapurielämästä. Sen perusteella pienet tontit ja suora näkyvyys ei todellakaan sovi suomalaisille. Muutaman vuoden päästä jokainen asuntomessualueen asukas on hakenut rakennusluvan korkeimmalle mahdolliselle aidalle.
  Ja noita pikkuisia nurmikkoplänttejä halutaan varmaan siksi, että sinne voi sitten hankkia robottileikkurin pörräämään kaiket päivät itsekseen. Voi kilpailla naapurin kanssa, kenellä on uusin robottimalli. Entäs nuo klapiaidat. Oliko taloissa edes puusaunaa tai -takkaa? Jos klapit ovat vain näköesteenä, lahoavat pian ja sitten ei enää ole näköestettä.
  No, asuntomessut ovat pitkälti suunnittelijoiden leikkikenttä, eikä kaiken ole tarkoituskaan olla käytännöllistä tai järkevää. Kauneuskin on katsojan silmissä, kuten sanotaan. Tunnen yhden asuntomessualueelle rakentaneen ja muutti sieltä kolmen vuoden asumisen jälkeen. Ei kuulemma toiste lähtisi moiseen mukaan.
  Huh, olenpa tänään karvaalla tuulella. Kiitos kuitenkin esittelystä. Kivahän näitä on katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siälä jo muutamas kohoras sen näkööstä, että teki miäli ruveta perkaamahan ;D
   Rakennuttajat on tiätysti teheny tontille hyvin sopivat taloot ja koska ne on kaikki rakennettu samahan aikahan, ei oo voinu ottaa huamiohon muiren klasia tai terassin sijoottelua.Eniten kummastutti laattiasta kattohon menevät klasit, jopa makuuhuanehiski ja moniski viälä kaksin kappalehin!!! Ei taira sälekaihtimien narut palio kulua, ku ne kerran lävähytetähän alaha.
   Tuala oli vaa muutamia taloja, jois olis voinu oikiasti asua ja kaikki on kuitenki teheny sen täyrellisen taloon.

   Poista
  2. Nii ja arvaa vaa, kuinka monta ropottia oli? Monta, melekee joka pihalla ;D

   Poista
 7. Olipa kiva nähdä välillä pihakuviakin messuilta! Onhan ne kauniita ja viimeisen päälle laitettuja, mutta kuitenkin just liian laitettuja omaan makuun. Toki esittelypihojen kai kuuluukin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakuvia ei varmahankaa palio oo. Eikä niis palio vaihtelua ollukkaa. Havujen sekaha rupes suunnittelemahan heti jotaki täyrennystä.

   Poista
 8. Kiitos kuvamatkasta. Kovin ovat laittaneet nykytyylin mukaan.

  VastaaPoista
 9. Itsekin käväisin muutaman tunnin verran asuntomessuilla. Pääosin aika tylsältä minusta näytti alue "puutarhasilmällä" katsoen - kunttaa, kuoriketta ja havuja, mutta ne nyt taitavat olla muotia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamat hyvät pengerrykset näin. Kuntta on tainnu lyärä ittensä kunnolla läpi ja soli kyllä aika sopiva materiaali tähän messuympäristöhön.

   Poista
 10. Ihana kun olit kuvannut vain pihoja, niitä asuntoja tosiaan näkee varmasti jatkossa. Vaikka olivat toinen toistaan "hienompia" täytyy sanua, että en huolis varmaan yhtään pihaa noista. Liian valmista, liian pelkistettyä, liian kliinistä... Mitä minä siellä tekisin? Liian avaraa ja tylsää. Eihän tuolla ollut edes kunnon vesiheinää missään ;)?
  Tuosta "klapi-ikkunasta" tykkäsin ja vänkkyrä puusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siälä sitä vesiheinääki, muutamas kohtaa pikkuusen. Kiviä oli käytetty katteena, mutta oli liian ohut kerros. Pihat oli nii avonaasia, ettei siälä tekisi miäli eres kyykkiä.

   Poista
 11. Emme ehtineet käydä asuntomessuilla, vaikka meillä olisi ollut pääsyliput sinne. Kiva nähdä kuvia blogistasi messujen pihoilta ja todeta ettei menettänyt mitään erityistä, vaikkei käynyt messuilla. Messujen pihat ovat valitettavasti aina sivuroolissa verrattuna taloihin. Klapiseinän ikkuna oli hausin messuidea ja paras näkymä sateenkaari kotipihaltasi nähtynä.
  Kiitos Savipaja Lintukodon vinkistä. Kävimme siellä ystäväni kanssa. Puutarha oli hieno ja löysin sieltä kauniit siniset ruusumukit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaa muutamasta pihasta näki, että siihen oli panostettu enemmän. Pääasia oli varmasti saara vaan siisti ympäristö.
   Sehän oli hyvä, että voit heti käyrä paikanpäällä. Pihahan on osallistunu puutarhakilipaaluhunki.

   Poista
 12. Ehtiihän vielä kommentoida vanhaa juttua? Kovin oli samanmoiset huomiot mullakin. Ei mitään silmiä hivelevän kauniita puutarhoja. Mutta olipa robottileikkuri töis. Onhan se tarpeen parinkymmenen neliön nurtsilla. Sitä mietimme, että onkohan kuntta ensi kesänä ruskiana, kun sitähän pitää istutuskesänä kastella tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanny toki. Ropottia oli kyllä melekee joka pihalla. Voi olla että jokku oli näyttelyjen aijan mainosmiäles töis. Sateene kesä voi pikkuusen auttaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...