sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Ruskakiarros ja intiaanikesä

Voi herttijestas mikä päivä, kaikin pualin täyrelline. Aurinko paistoo siniseltä taivahalta ja se lämpö. Iha hullua. Lokakuu pualesvälis ja lämpyä yli 19 astetta. Pelekällä pairalla tarkeni (olihan mulla ny housukki) ja vaikka tuuli oliki aika reipasta, tuli paikoon hiki, ainaki nurmikkua leikates. 

Sain istutettua viimmeeset taimet ja kerättyä loput purkit ja purnukat pois pihalta. Rupiaa näyttämähän aika siistiltä. Auringon paistees ruskapuskat iha liäkehtii ja pakko noli ikuustaa. Vilikaasin vanhoja ruskapostauksia, eikä viimme syksyystä ollukkaa. Ei tainnu olla ruskaakaa. Ny on sitte senki erestä.

Ny sitte kiarrokselle.........Alootetahan terassin erestä ja takuuvarmoosta ruskapuskista, pensasmustikoosta.Terassin viäres on aronia, joka o jo varistanu osan komeuresta.Etualalla, leimupenkis punertaa pinkisti mettätyräkki.On tua aronia hiano!Pakko vilikaasta kinttupoluulta naapurin komiaa lehtikuusta.

Katajakuluman kevätatsaleea on saanu hennon punerruksen. Sitävastoon etualan 'Illuusia' atsaleea ei kainostele. Son selevästi punaane....... ..........ja auringon osues.......tulipunaane.Kuusiympyrän uus asukki, varjohiippa 'Lilafee'n ruskaa. Takana kevätatsaleea.
Kaaripenkin happomaria 'Natasza'.
Orapihilajapuun keltaaset leheret.Koivuangervon pinkkihin vivahtava oksa, navetan eruspenkis.Keltalehtinen happomaria 'Maria' syysasus, kuusikolomios........ja tuvan nurkalla suviruusu.


Kivaa viikkua!

30 kommenttia:

 1. Meillä oli +23 parraimmillaan lämpöä. Ihan hullulta tuntuu, kun kattoo kalenteria. En ole moista koskaan kokenut, mutta hinoa oli tunteä kesäinen lämpö perin viistossa auringn valossa.

  Ruska on ollut poikkeuksellien upeaa. Siitäkin sielu nauttii ihan täysillä.Meitä on hemmoteltu upealla kesällä, pitkällä ja lämpimällä syksyllä sekä syysruskan loisteella. Mieleen hiipii, että tämä maksetaan pakkasina sitten ajallaan. Talvisuojauksiin ehkä joutuu panostamaan enempi - katotaan mille kelit tämän lämpöaallon jälkeen heittäytyy.

  Iloa viikkoosi, Navettapiika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu makoosat kelit. Ai että oon nauttinu, ruskastaki. Talaven pakkaasilla saan sitte täristä. Mutta ilimat voi muuttua taas vauhrilla, niinku o jo monta kertaa nähty. Toivottavasti ei iha toisehe ääripäähä taas heilahtaasisi.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Kauniit värit on pohjanmuallakin. Meillä piästiin +18 ja ol siinäkin lämmintä. Pyykit kuivu hyvin pihalla. Kun ei vuan tulis mahottomia syysmyräköitä marraskuulla. Kaunista on tiälläkin, mehätkin pursuu värejä. Puutarhassa myös leiskuu. Meillä ei vielä oo kaikki parraimmillaan, syksy viipyy myöhemmässä rannalla. Illuusisasta kuvan otin jo viikolla, nyt on jo tulipunanen meilläkin. Kauniit ovat. Happomarjat onkin upeat, niissäkin lajikkeita taitaa olla monia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on :) Mullon tällääsiä piäniä ruskapuskia, ku puutarhas ei oo isoja lehtipuita ollenkaa. 'Illuusia' on ollu mones plokis ja aina yhtä komiana. Happomarijoja on yllättävän montaa sorttia. Kokoaijan putkahteloo uusia. Toivottavasti syksy vaihtuus talaveksi maltilla.

   Poista
 3. Komeat ruskavärit ja tosiaan on mahtavat syyslomakelit! Taitaa tulppaanien istutus jäädä marraskuulle, niin ehtii maa jäähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavat :) Meillon ollu jo nii monta pakkaasyätä, että maa o jo jähtyny. Nii luulen. Nämä lämmöt ei kai kovin syvälle enää mee. Mullon onneksi enää muutama pussi tulppuja istuttamata.

   Poista
 4. Upeita ruskavärejä. Sinullakin on 'Illusia' :) Siinä on pensas, jonka syysväri on parhaimmasta päästä. Viime vuonna ei tosiaan ollut kunnon ruskaa ollenkaan. Mennyt kesä ja syksy ovat korvanneet monin verroin edellisvuoden pettymykset sään osalta. Iloista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on :) Nua mahtava ruskafäri oli kyllä iloone yllätys.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Sinulla piha ihan leimuaa kauniissa ja hehkuvissa ruskan väreissä.
  Syksy onkin antanut ilmojen osalta poikkeuksellisen paljon lämpöä ja syystyöt alkavat olla aika hyvällä mallilla. Vielä on tosin perennan varsien leikkausta tiedossa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulihan se ruska tännekki. Luulin jo, että kiärtää tämän paikan, mutta äkkiää färit sitte muuttuu. Mullon viälä kanttauksia tekemättä. Mä jätän perennat leikkaamata, koska on nii tuuline paikka. Toivon ainaki, että varret suajaas kasvia.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Kyllä näitä ruskakierroiksia kannattaa nyt tehdä. Upea ruska sinulla .

  VastaaPoista
 7. Puutarhassasi on nyt oikeaa kasvien paloa. Tänä vuonna on todella hieno ruska ja ulkona kulkiessa pää pyörii hurjaa vauhtia, kun pitää ahmia kauneutta ympärillään.
  Ihmeellistä viettää lokakuun puoliväliä kesäisessä lämmössä. On tämä ollut merkillinen vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huamasin, että enite ruskaa on terassipääs ja vähite pohojoospäärys. No, eipä tuala tiänpualella tuu nii palio oltuakaa. On kyllä ihimeellistä, että lämpyä riittää viälä näi myähällekki.

   Poista
 8. Upeita ruskansävyjä! Mukavaa viikkoa sinullekin. :)

  VastaaPoista
 9. Hienosta syksystä on saanut nauttia! Upeaa ruskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama pakkaasyä on ollu välis, mutta kokonaasuutena syksy on ollu hiano.

   Poista
 10. Kyllä oli mahtava päivä, tai koko viikonloppu. Upeita syysvärejä, on meitä hellitty kun kesäkin oli niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Mullaki olis ollu muutaki tekemistä, mutta kuka ny tällääsillä keliillä sisätiloos o. E mä ainakaa, jos ei oo ihan pakko. On tämä ollu hianua aikaa, vaikkei talaven tulo nii innostakkaa.

   Poista
 11. Kyllä on kauniita ruskanvärejä siellä, niin monta kauniisti värittynyttä pensasta. Hyvää uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viälä piisaa färiä, vaikka tuuli jo harventiki puskia.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Upeita ruskan värejä pihassasi!
  Sunnuntai oli ihan mahtava päivä!

  VastaaPoista
 13. Monta ihanaa ruskaväripuskaa:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos ruskakuvista, niissä on vielä auringon lämpöä!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...