torstai 11. lokakuuta 2018

Viikonlopun riannot

Perijantaiaamuna nostin ittiäni niskasta ja viimmee ja vihiroon mehustin viinimarijat pakastimesta. Onneksi niitei ollu paliua.  Päätin palakita itteni tällääsestä uroteosta piänellä taimistokiarroksella, vuaren viimmeesellä sellaasella. 


Syysmyrkkylilja -Colcicum cilicum 'Purpureum' orottaa terassilla istuttamista.

Oikiastansa mulloli miäles löytää joitaki erikoosempia sipulikukkia, koska olin pikkuuse pettyny Seinäjoen seurun sipulivalikoomahan ja nettiostoja enoo viäläkää alakanu harrastamahan. Kuulin, että Garden Flora -taimistolla oli ollu sipulien irtomyynti ja naamakirijasta näinki, että siälä oli ainaki ollu, myynnis himoottemiani syyskrookuksia. Joten sinne, ainaki aluuksi :DOuts mikä portti! Ruastuvaa rautaa.....


Pallesorvarinpensas -Euonymus alatus 'Compactus'

......ja mikä färi! Leiskuvaa ruskaa :)Ja mikä määrä sipulia ja kuinka noli esillä! Pöyrillä oli viälä vaikka mitä kivaa, mutta osa oli tiätenki jo loppunu. Onneksi kuitenki löyrin niitä syyskrookuksiaki ja muutamia muita :)Syksy ei tosiaankaa oo färitön, ku sen osaa :)
Ihana syysmyrkkylilijaistutus. Valitettavasti tämon jo tainnu tältä vuarelta sulukia porttinsa, mutta ens kesänä son varma viaraalukohores. 

Sundilla pyärährin seuraavaksi, josta ostin muutamia sipulipussia ja -70% alesta tarhavarjohiippoja. Ei kaks iliman kolomatta eli viälä visiitti  Blomqvistille. Mukahan lähti -50% alesta muutamia perennoja ja kelta/viheriä/pinkki lehtine happomaria 'Natasza'.
Lauvantaina oli sitte Käsityämessujen vuaro.

Porukkaa oli ku meren mutaa. En muista, että olis ollu koskaa nua palio väkiä. Olis ollu viisahempi käyrä messuulla jo perijantaina. Ei siälä tungokses tullu montaa kuvaa otettua ja neki vähät kuvat liittyyvät melekee kaikki, kummasti, jotenki kasviihi :)
Tämoli kukkasirontapistehen katsehenvangittia.Ja sitte piäni mainos, iha ilimaaseksi :D Alarivis taitaa näkyä ens vuaren käsityämessupäivät.

Nämoli pakko kuvata.
Tairokasta........viälä viimmeene vilikaasu.Pyhänä oli.......


........Pikkuflikan 2vee synttärit. Nii se aika riäntää. Eilee oli mahtavan aurinkoone syyspäivä. Tänään on sitte paksu hernerokkasumu, jokei taira hälävetä koko päivänä. Ny onki ennustettu ennätyslämmintä viikkua, joten kerranki saa kaivaa viimmeeset kukkasipulit maaha, iliman vilunväreetä ja leikata nurmikon viimmeesen kerran.


Lämpöösiä syyssäitä!

36 kommenttia:

 1. Noista paremmiksi ei vierailupaikat enää voi tulla, mahtavissa paikoissa olet ollut ja tehnyt hienoja löytöjä!! Meidänkin kulmilla sipulikukkatarjonta on ihan perus, turhaan etsin kaikkea kivaa ja vain syysmyrkkyliljoja 'Waterlily' löysin Hankkijalta...pakko oli tilata Hollannista ja pakettia vartoan. Tämä syksy kyllä hellii ja nyt on hyvät säät laitella perennoja, puskia ja kukkasipuleita maan multiin kevättä odottelemaan. Keväällä syksyn ahkeruus palkitaan. Olipa kivaa että kässämessuilla oli vähän puutarhaakin, tänä vuonna en Seinäjoelle ehtinyt - Tampereelle sitten :D.

  Voi miten suloinen pikkuinen päivänsankari, onnea hänen elämäänsä ja paljon!

  Mukavaa alkavaa viikonloppua Navettapiika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuu taas tällääne tapahtumien rusa :) Tairan ens vuanna suunnata kohti rannikkua het alakusyksystä, jos samallaane sipuli-into säilyy. Ainaki muutama lämmin ja kuiva päivä olis iha mukavaa. Tamperehen käsityämessuulla en oo koskaa ollu. Ehkä joskus tulevaasuures.
   Kiitos, onnia elämäs aina tarvitahan :) Kiitos, samoon sulle Saila!

   Poista
 2. Ihana ensimmäinen kuva ja todella värikästä tuo asetelma taimistolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkavarret on nii lyhkääsiä, ettei sitä voinu viälä istuttaa. Antaa ny kukkia ensi. Näköö eres kerran kukinnan. Asetelmas oli kiva kokoelma kasvia.

   Poista
 3. Kyllä vain, hyvä kun innostuit keittämään mehut ja näin sait tilaisuuden palkita itseäsi. Hyvät palkinnot ja vielä jäi ajatuksia tulevalle kasvukaudelle. 👍 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se taaskaa nii kauhiaa ollu, kuhan pääsi vauhtihi. Mutta palakinnot kruunas viälä kaike.

   Poista
 4. Hienot messut ja upeat huovutetut hahmot! Saksikäsi Edward ja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva siälon käyrä, vaikken tällä hetkellä itte käsitöitä oikee teekkää. Lähes kaikki hahamot oli tuttuja ja tajuttoman tarkkoja.

   Poista
 5. Vai sellaisella palkintomatkassa olit! Aivan käsittämättömän hienoja huovutustöitä! Sää tosiaankin lämminnyt ainakin muutamaksi päiväksi. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin mukavalla sellaasella :) Huavutetut hahamot olivat tosi mahtavia. Tänää oliki ihana ilima. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. No tottakai mehunkeitosta palkinnon ansaattoo! Pitää pistää tuo retkikohde korvan taa, jos ens kesänä vähä pörrääs autolla sielä päin :) Komia tuo kässämessujen tanttu! Kuinkahan se pysyys ehjänä, jos päälle pukis ja lähtis vaikka linnan juhulihin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottamaar :) Kannattaa käyrä. Siälon palio katteltavaa ja paranoo varmasti vuasien varrella. Vois olla, ettei olisi paliua jälijellä :)

   Poista
 7. Urakan palkinnot olivat kyllä vertaansa vailla! Hyviä ostoksiakin sait vielä tehtyä. Käsityömessujen asetelmat ovat hienoja, eniten pidän veneestä ja mekosta. Mukavaa perjantaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää jollaki lailla saara ittensä vauhtihi :) Nonki hianoja. Mukavaa lauvantai iltaa!

   Poista
 8. Kiva palkintokierros sinulla! Minäkin löysin perennoja 20 sentillä, pakkohan niitä oli muutama kassillinen ostaa ja nyt istutuspuuhat painaa päälle! Sipuleita en ole kovin montaa pussia tänä syksynä ostanut ja melkein kaikki on jo maassa, mutta ans kattoo, jos erehdyn vielä sipulihyllyille...
  Minä kävin perjantaina messuilla, kun arvelin että se on hiljaisempi päivä ja oli vielä huono sääkin. Oli siellä silloinkin porukkaa, mutta ei ruuhkaksi asti. Paitsi tuon Saulin ja kumppanien kohdalla, ne jäi ruuhkan vuoksi kuvaamatta. Ja jäi muutenkin kuvaamiset vähiin, aika kului niin kierroksella etten muistanut kuvailuja! Kivoja tuollaiset pikkuretket, piristää arkisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu enää kallihia perennoja. Nyhän on kiva istuttaa, ku o näi lämpööset ilimat. Ens vuanna yritän mennä perijantaina. Vaikken itte nii palio käsitöitä teekkää, on siälä silti mukava käyrä ja kattella toisten tekemiä töitä ja jos joskus ittekki taas innostuus.

   Poista
 9. Voi että sun jutut on niin hauskoja! Vallan mukavaa, kun kirjotat omalla kielelläs :) Ja aina saan jonkun inspiraation näistä postauksista. Tänään täytyykin lähteä vielä metsästämään muutamat sipulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäät :) Toivottavasti viälä löyrit erullisia sipulia.

   Poista
 10. Voi miten mainioita huovutustöitä oli. Kerrassaan näköisiä. Hyvä että löysit etsimäsi sipulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noli tosi hianoja. Ittekki oon huavuttanu, mutta nua jäis kyllä tekemätä. Joo. Istutin ne terassille ruukkuhu, josko kukkiisivat. Ens vuanna oon ennemmi asialla, nii kokeelen sitte istuttaa ne suaraa penkkihi.

   Poista
 11. Mukavilla ostoksilla itsesi palkitsit. Ja mahtavat huovutustyöt . Tänä viikonloppuna aion minä istuttaa myös kukkasipulini maahan.

  VastaaPoista
 12. Syksy voi olla tosiaan värikäs kunnes siirrytään pimeään marraskuuhun, mutta nautitaan nyt ruskasta. Ihanan inspiroivissa paikoissa olet kävässyt. Onnea pikkuiselle 2-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että ny vasta meirän pihas o ruska. Pelekäsin jo, että menöö ohitte.
   Kiitos!

   Poista
 13. Nuo kaikki puutarhanyymälät on niin herkkuja:)
  Ja tosiaan, ikinä ennen ei ole ollut niin lämmin kuin tänään kukkasipuleita istuttaessa, mittari näyttää
  + 15

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torella!
   Samoos lukemis meilläki pyärittihi, mutta huamenna pitääs olla viälä lämpöösempää.

   Poista
 14. Molin kans käsityämessuulla lauantaina ja väkiä oli :) Tuata myrkkyliliaa oon kans kokeellu, mutta tuli vaan yhtenä vuanna. Meillon varmhan liika kuivaa sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ku oli väkiä, muttaku ei meinannu eteheppäi päästä. Ei mullakaa kovi hyviä kokemuksia myrkkylilijoosta oo.

   Poista
 15. Blomqvistilla ja Sundilla on tullut käytyä, mutta tuo Garden Flora on ihan uusi tuttavuus. Pitää joskus käväistä, kun liikkuu Pietarsaaren suunnilla. :)
  Hauskat ja mahtavan yksityiskohtaiset huovutustyöt. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonki vasta tänä keväänä aloottanu. Kannattaa käyrä. Huavutukset oli aiva huippuhyviä.

   Poista
 16. Voi onnea pikkuiselle, ihana tyttö ja wau mikä kakku! Teitkö itse? Tuo Garden flora vaikuttaa kivalle taimistolle ja se vetäjänainen on ihastuttava. Mahtavia löytyjä teit, todella nättejä kasveja. Se Natasza-happis on tosi hieno. Onnellista syksyä sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En teheny. Sen teki flikan äitee.
   Taimisto on hianosti toteutettu ja mukavan omistajan kans juttelinki jonku aikaa. Tua happis taitaa olla aika arka. Toivottavasti talavehtii. Kiitos, samoon!

   Poista
 17. Mahtava esillepano Garden Flora -taimistolla, houkuttelee ostamaan :) Todella mainiot huovutustyöt, uskomattoman taidokasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esillepanohon oli kyllä panostettu täysillä. Niin oli.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...