tiistai 19. marraskuuta 2019

Kuus kuvaa kesästä-haaste

Pimiän päivän piristykseksi muutama kesäkukkakuva!

Tämän haasteen mulle nakkas Saaripalsta -plokin Saila. Kiitos! Haasteen on alunperin laittanu aluulle Tuplasti terapiaa -plokin Pirjo, haastetta vähä muunnellen. Ny teemana o paras.

Ainahan tällääsis haastees o se kuuluusa valinnan vaikeus, mutta pitkän pähkäälyn tuloksena koostuu seuraavallaane kuvasarija. Punaasena lankana, kesän sykähryttävimmät kukinnat.

Kevätkukkijoosta, krookusta ei voita mikää.Aitaukses, erilaasista helemililijoosta koostuva puro, minkä pääs kukkii monen vuaren yrityksen jäläkihi, elämäni ensimmääne keisarinpikarililija.En uskonu, että löytääsisin kerratun lumikin puutarhaani ja että menis viälä  talavenki ylitte, mutta siinä se kukkii.SEN talaven jäläkihin, kevätatsaleea kukkii ny ensimmääsen kerran taas oikee kunnolla.Ihana nuakkuluppio, takana koristekastikka ja viinikärhö. Täs o jotaki Monty Don -fiilistä.Tätä punahattujen mahtavaa kukintaa pitää hehkuttaa ainavaa, siksiki, ku non viälä omista kylyvööstä. Valittinki sen  kesän parahimmaksi kukintamuistoksi.

Arvonnan säännöt:

Kuusi kuvaa kesästä- haaste:


Tämän vuoden teema on paras.
Julkaise kuusi kuvaa kesästä ja kerro mikä niistä on se parhain. 

Siis yksinkertaisuudessaan paras muisto, hetki, loppuun saatu projekti, valokuva yms.
Mikä vain sinusta on se paras muisto.

Haasta yksi tai useampi blogi
Ilmoita Tuplasti terapiaa-blogiin osallistumisesi
ja että saako siellä julkaista valitsemasi parhaan muistosi kuvan tulevassa koonti-postauksessa.
Kerätään parhaat muistot yhteen postaukseen.Pirteyttä päivääsi!

28 kommenttia:

 1. On se vaan joka kerta niin sykähdyttävää katsella kesäisiä kukkia. Hienoa, että sait kerrotun lumikin selviytymään talven yli. Eipä ole sitä minullakaan - vielä. Yhdyn täysillä punahattujen kukinnnan ylistämiseen. Omassakin pihassa se tuntuu miltei työvoitolta, joten toivotaan niiden menestyvän kummankin pihassa tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti menis jatkoski, mutta täälon ollu jo kymmenisen astetta pakkaasta, iliman lunta. Lumikiille oon kipannu lekasoraa päälle, mutta punahatut saa pärijätä omillansa. Ny o +4.8.

   Poista
 2. Hienot kuvat sinulla! Katselen nyt vielä eri silmällä kuvia, kun pitäisi alkaa opetella itselle uuden käytettynä hankitun järkkärin käyttöä. Nuo ovat kaikki kauniita, jotenkin krookukset sykähdyttivät erityisesti, sait hienon sävyn taustaan - se tuo kukkien kauniin sävyn hyvin esiin. Onpa valtavasti kukkiva kevätatsalea, minä en ole vielä koskaan kokeillut atsalean kasvatusta. Olen aivan samaa mieltä punahatuista, niiden kukinta on aina niin kaunista. Tänä vuonna löysin paljon itsestään tulleita pikkutaimia punahattujen ympäriltä. Siirtelin niitä toiseenkin kohtaan, että mahtuvat paremmin kasvamaan. Olisi kyllä hienoa, jos kaikki nekin kukkisivat ensi kesänä. Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman aikansa ottaa opetella järkkärillä kuvaamahan, varsinki käsikäyttöösillä säärööllä. Ei se kuitenkaa mitää tähtitiärettä oo. Kevätatsaleea oli mun ensimmääne atsaleea ja kukkii joka vuasi yltäkyllääsesti, mutta sitte se kova talavi kuivatti lähes koko puskan. Toivottavasti munki punahatut tekis pikkutaimia, luulis niiren olevan sitte entistä kestävempiä. Toivottavasti pikkutaimet kukkiivat ens kesänä. Mukavia hetkiä kuvaamisen paris :)

   Poista
 3. Aijai mitä herkkuja! Luppio-kastikka-kärhö-kombo on tosiaan ihan maailmantähtiainesta. Ehkä eniten kuitenkin nautin tuosta helmililjapurokuvasta, kun näkee hienoja istutuksiasi vähän laajemmin. Ehkä. Vaikea valita, kaikki niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kaharen vaiheella ittekki parasta valitessani. Toine vaihtoehto oli justihin tua helemililijapuro.

   Poista
 4. Kerrottu Lumikki, upea ilmestys!
  Minä löysin tänä vuonna ihan sellaisen perusmuodon ja toivon kovasti että löydän sen puutarhasta vielä keväällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Mullon kans peruslumikkiki, mutta kyllä tämä kerrattu sykähryttää viälä enemmä. Toivottavasti talavehtimine onnistuu.

   Poista
 5. Kerrottu lumikki minulta vielä puuttuu, yksinkertaisena on ja ensi kesänä jos on hengissä niin saatan jo pohtia sen jakamista, niin hyvin viihtyy paikallaan ruusupensaan alla. Luppio-kastikka-kärhö kuva on minustakin ihan huippu, tuollaista kun saisi omaankin puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kans yllättyny, kuinka monta kukintua nousi keväällä yhyrestä taimesta. Sullaki jo varmasti sais tuan tyylisiä kuvia. Son kuvakulumasta kiinni, torellisuus o ihan toista :D

   Poista
 6. Ihan mahtavan kauniit kuvat, upeita kesämuistoja! Lumikki minultakin vielä puuttuu, hienoa, että sait sen talvehtimaan! Vastasin muuten juuri aiemmin laittamaasi toiseen haasteeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lumikki löytyy sunki puutarhahan. Teillä luulis talavehtivan viäläki paremmi. Kiva, käympä kattomas :)

   Poista
 7. Ihanat ja runsaasti kukkivat kuvat! Lumikki miultakin puuttuu ja se ois hankintalistalla. Hyvä kun talavehti, viime talavena tais teilläkin olla lunta! Miten vuan nyt käyp. Tuo atsalean mahtava kukinta on miullakin toiveissa tulevaisuuvessa! Kiitos haasteesta, ruppiimpa miettimään jo kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti pelekään, kuinka kasvien käy, pahalta näyttää. Vettä o jokapaikka täynnä ja jos taas pukkaa hirviät pakkaaset iliman lunta nii......
   Kevätatsaleea o hyvä kukkija, ainaki "normaalin" talaven jäliiltä. Ole hyvä, varmasti löyrät kivoja kuvia.

   Poista
 8. Aivan ihana Lumikki minulle uusi tuttavuus, mielenkiintoinen ja kaunis, punahatut on vain niin ihania että kyllä kannattaa hehkuttaa oikein kunnolla ja huolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikit o hianoja kukkiessaan, mutta kukinta o tosi lyhyt, muutamia päiviä. Punahattujen kukinnasta oon haaveellu monta vuatta, ainaki son ny kerran toteutunu.

   Poista
 9. Kylläpäs olikin runsaasti silmänruokaa yhdelle istumalle! Ihana tuo kerrattu lumikki <3

  VastaaPoista
 10. Kyllä kelpaa noita kuvia katsella! Ja mikä parasta: kukinta vain runsastuu vuosi vuodelta! Ainakaan jos ei tule mitään ei-toivottuja tappotalvia. Punahattukuva on todella kaunis! Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikis kukkii kesä :) Toivottavasti runsastuus. En pistääsisi pahakseni, mutta sais torellaki tulla jo sitä lunta suajaamahan kasvia, ettei torellakaa tulisi toisintua SIITÄ talavesta. Kiitos, samoon :)

   Poista
 11. Ihanan värikylläisiä ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 12. Wau tuota nuokkuluppio kuvaa! Mieletön otos. Atsalean kukat melkein häikäisi näin syksyn harmaudesta kärsiviä silmiä. Näitä on kiva katella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee! Aiheesta olis ollu sinertäväki kuva mutta, pinki o aina pinkki :D Atsaleean kukinto oli kyllä vertaansa vailla kesälläki, mitäny sitte tähän aikahan katteltuna. Kiitos!

   Poista
 13. Aivan ihania kuvia! Tuo kevätatsalea on uskomattoman kaunis, samoin lumikki. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...