lauantai 9. marraskuuta 2019

Pikkujuttuja

Saatihin sitä kaivattua ja orotettua luntaki tänne, eres muutaman sentin verran. 


Sain lumikuvan siirrettyä. Lumitilanne 9.11.2019.

Enemmänki sais tulla, mutta taitaa ens viikon plussakelit hävittää  lumisuajan joka tapaukses. Sain tehtyä viälä muutamia pikkujuttuja, ennen pakkaasten tulua ja maan jäätymistä. Sain siirrettyä vahingos kuvakki koneelle. Seuraavat ei sitte taas onnistunukkaa.


Hanhikkipenkki 24.10.2019.

Laitoon heinäseipähistä teheryt lyhtytolopat maahan. Yks oli pakko laittaa tähä hanhikkipenkin laajennoksehen. Isäntäku parkkeeraa autonsa tuaho viärehen, nii varsinki lumen tulon jäläkihi, voi oikaasemine laajennoksen yli olla liia houkutteleva.

Haravoon terijoensalavojen leheret  ja sain levitettyä ne penkkiihi. Joo, muut putsaa ja mä senku roskaan.


Viimmeeset sipulit maahan 26.10.2019.

Ja sitte viälä viimmetipan kaivaukset. Alarivin balkaninvuakot löyrin lehtipinosta (kuka liä ne sinne laittanu). Loput löytyyvät Hankkijan ja Honkkarin sipulialesta.Japaninmariakuusen tapaan situa. Ei lumet paina oksia maahan ja muatoki pysyy palio pystympänä.Perennatuet saa talavella toimia pakkaaskankahien tukikehikoona. Kankahat toimiivat lähinnä tuulensuajana.Oon joskus kokeellu porkkanooren syyskylyvöä. Ei siitä muistaakseni mitää tullu, mutta ny päätin kokeella taas, ku nii moni plokkaajaki kirijootti nii tehenehensä. Maahan meni muutamia muitaki siämeniä. Samahan loorahan porkkanooren kaveriksi pääsi muutama punajuuren siämen. En tiärä onnistuuko vai ei, mutta jäivät keväällä kokonansa kylyvämätä. Toisehen loorahan vanhentunehet kehäkukan siämenet. Siämenten ketjukirijeestä ottamani kevätesikon siämenet ja messuulta ostetut japaninesikon siämenet kylyvin tuluppaanitiän viärehen. Ruusunätkelmää kylyvin porttien juurelle. Valakoosia jalokelloja (Arvontavoitto Parasta aikaa-plokista) en oo onnistunu irättämähän millää konstilla, siksi kokeelen tätäki keinua. Ja valakooset arvontavoittoakilleijakki, Päivänpesän elämää-plokista, pääsivät ny vasta maaha. Toivottavasti eres jokin kylyvös tuattaa tulosta.Portahilla petoonipurkis ollu heinä pääsi penkkihi, torennäköösesti lopulliselle paikalle. Tiärä tuata, onko hopiatoppo vai sininata, molempia löytyy.Sain ostettua kanervakki ja viälä istutettuaki ne, soli jo jotaki. Kipaasin hakemas nipun erilaasia havuja ja osan tungin kanervien joukkoho.........osa pääsi portahille petoonipurkkiihi. Villiviinilettiki o viälä voimissansa.Muutama kuusennäreski tuli kotia.Kiitoraran valokki sain pystytettyä. Jouruun jo pualet kapuloosta uusimahan, ku napsahtivat poikki.


Euroopan lehtikuusi -Larix decidua 'Hortsmann Recurved' 29.10.2019.

Isäntä kysyy, "että mikä tua o, ku o nii ruma?" Vai että RUMA, meikälääsen silimäterä!Verililijapuut nostin terassilta sisälle vasta  alakuviikosta. Tämä piänin, viheriä/keltalehtine o olohuanehes. Puna- ja viheriälehtiset talavehtiivat vilipooses vintis.


Alootin ruakinnan 28.10.2019.

Lintularonki sain pystytettyä ja siitoonki saanu jo monta mukavaa ja yllättävää hetkiä. Kuis teillä, saikko kaikki tehtyä ennen talaven tulua mitä meinasikki?


Mukavaa Isäänpäiväviikonloppua!

24 kommenttia:

 1. kivoja pihajuttuja.minä vasta aloitin ruokinnan.toivottavasti löytävät vaikka olenkin myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän siivekkähät lentele nii laajaa reviiriä, että kaikki maharolliset ruakintapaikat löytyy.

   Poista
 2. Pihatyöt tuli tehdyiksi ja sen puolesta talvi saa tulla.
  Tänä syksynä meillä on ollut ennätysmäärä lintuja ruokinta- automaateilla ruokailemassa ja punatulkkujakin runsaasti monen vuoden hiljaiselon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny onki sitte mukava viättää talavia.
   Mäki yllätyyn, kuinka palio lintuja oli het ensimmääsestä päivästä lähtien. Punatulukkuja näin joskus alakusyksystä, muttei niitä tapaa montaakaa meillä näkyä.

   Poista
 3. Mukava syystyö-postaus! Ihana toi ruosteinen (?) kanervalaatikkoa. Juu, kaikki on tehty, mitä näin ennen talvea pitikin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanervalaatikko o dyykattu luvan kans naapurin romuläjästä :)
   Hyvä, ny saat keskittyä talaven tulohon.

   Poista
 4. Nyt tuli niin paljon asiaa ja kivoja kuvia, että ihan sekosin kommenteissani. Ihailen taitoasi ideoida puutarhaan kaikenlaista mukavaa. Saat jokaisen koristeen ja härpäkkeen nivoutumaan sijoilleen, kuin ne olisivat ikänsä sinne kuuluneet. Hienoa!

  Syystyöt on täällä tehty. Ainahan sitä jotain voisi lisääkin tehdä, mutta ensin tuli pakkaset ja lumi, nyt sataa kaatamalla vettä. Puutarhan suhteen on levollinen olo ja keväällä taas uusin voimin. Sipulikuvistasi muistui viime yön uni, jossa törmäsin kaupassa todella edulliseen tulppusipulitarjoukseen. Pohdin kovasti, saisiko ne vielä istutettua täysin jäätyneeseen maahan. Ostin aika mittavan määrän ja sitten seisoinkin pihamaalla rautakangen ja lapion kanssa pähkäilemässä, miten kivikovaan maahan tulppuja istuttaisi. Heräsin, joten ongelma jäi ratkaisematta.

  Toivottavasti saat tekniikkaongelmasi selätettyä. Se on meidän lukijoidesikin etu, sillä postauksesi ovat aina odotettuja ja innolla luettuja.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä sataa hilijookseen lisää lunta. Taitaasisi enää rautakankikaa mennä läpitte, sevverran kovia pakkaasia o jo ollu. Onneksi sunkaa ei tarvinnu ruveta rautakankihommihi :)
   Toivottavasti, sehän o mukava kuulla :) Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Syystyöt on sinulla mallikkaasti maalissa! Minä harrastan myös samaa "roskaamista", tosin levittelen omiin kukkapenkkeihini myös naapureiden puunlehdet! Miesväelle on hyvä laitta selkeät merkit kukkapenkkien sijainnista, ettei vain tule vahinkoja. Jotenkin niiltä unohtuu kukkapenkkien rajat heti kun lumi niitä vähän peittää. Minäkin laitoin uusien istutusalueiden laidoille keppejä pystyyn, etteivät lapset ja isäntä oikaise niiden yli :D Meillä ei ole tänä vuonna lintujen ruokintaa ollenkaan. On niin paljon myyriä, etten ota pienintäkään riskiä siitä, että tulisivat vielä linturuokinnalle aterioimaan. Jo nyt on rämpsyihin jäänyt enemmän myyriä kuin kahtena edellisenä talvena yhteensä!

  Tuli vielä mieleen noista tekniikkaongelmistasi sellainen, että toimiiko teillä muuten internet normaalisti? Meillä oli yhtenä päivänä jostain syystä häiriöitä nettiyhteydessä ja silloin minullakin blogger sekoili. Luovutin uuden postauksen luonnostelun, kun jatkuvasti tallennus epäonnistui tai kuvien siirrossa kesti iäisyys. Toivottavasti saat tekniikan taas pian toimimaan kunnolla! Mukavaa isänpäiväsunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny taas oon ollu tyytyvääne roskausstratekiahan, jos siitä olis kasviille jotaki apua. Paakkaaset ku tulivat taas ennen lunta. Loput lyhtytolopat laitoon kaaripenkin reunahan. Ei tartte talavella syränkylymänä kattua, ku isäntä lykkää traktorilla lumia. Onneksi täälei oo, ainakaa viälä, myyristä suuremmin haittaa.
   Netti toimii isännän (Firefox) pualella iha normaalisti. Ongelmat on täälä chromen pualella. Eiköhän nua ongelmat johonaki vaihees, jollaki konstilla häviä. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Tuo marjakuusen sitominen oli uusi juttu, mutta uskon, että voi tosiaan ehkäistä lumikuorman haittoja. Pitääkin käydä katsomassa omia marjakuusia sillä silmällä. Tosi kivat kuvat ja postaus muutenkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marijakuusi on kyllä tosi sitkiää ja joustavaa. Se nostaa kyllä oksat takaasi maasta, mutta kyllä ne jää pikkuusen enemmä harottamahan, jos lunta sataa päälle oikee reippahasti. Tuas kohtaa ei nii kauhian palio tilaa oo. Kiitos :)

   Poista
 7. Vieläkin on rusakkoverkot laitamati, mutta muutoin on hommat oorningissa. Ja mullakin on tuo 'Horstman Recurved' ihan aarre. Hyvin se on pärjännyt täällä V-vyöhykkeellä. Viime kesänä kukkikin ekaa kertaa. Se on komian erikoinen ja erityinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kerkiät enne ruakkoja. Ai, että kukkiikinko se! Ny pitää pitääkki sitä tarkemmi silimällä.

   Poista
 8. Paljon olet ehtinyt puuhata. Minulla on vielä työt kesken ja odottelen plussakelejä. Niitä pitäisi olla luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän palio löytyy tekemistä, vaikka olinki jo pikkuusen kallellansa sisähommien pualelle. Meillon plussakelit ny alaannu. Saa nähärä löytyykö viälä jotaki tekemistä. Havuja ainaki pitääs hakia lisää.

   Poista
 9. Siellä on ehditty touhuta kaikenlaista. Valoja laitettu ja mukavia koristuksia. Miehet ei aina näe kaikkia samaa ku me naiset. Eikä tarttekaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikellaasta piäntä. Kaikki suuremmat siirrin suasista ens keväälle. Miähillon useen erilaaset rillit nenällä :)

   Poista
 10. Taas tuli nätit koristeet teidän pihalle. Talvi voi tulla. Sain krapsuteltua enimmät lehdet, kiitos kysymästä, loput sitten keväällä.
  Ja kyllä, aloitin lintujen ruokinnan ajoissa, kun niitä on niin mukava seurailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavi tuli, mutta saa nähärä menöökö samantiä. Sitei tiärä, vaikka saisit viälä haravoontikelikki. Sullonki useen hianoja lintukuvia plokis.

   Poista
 11. Tosi kauniita asetelmia ja ihanat nuo heinäseiväspylväät! Minulla havut on vielä sitomatta. Viime talvena päätin, että ainakin etupihan katajat pitäisi sitoa ja nyt ne ovat taas jo ihan lumisia ja taipumassa, vaikka olen käynyt niitä ravistelemasaa. Täytyy yrittää tällä viikolla saada ne sidotuksi. Kaikkea hyvää viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitominen kyllä auttaa ryhyrin pysymises. Munki pitääs ainaki muutama muuki situa. Tiänviären pallotuijat ainaki. Ne pakkaavat aueta aurauslumien painota. Kiitos, samoon :)

   Poista
 12. Ompa siulla kaikki siellä hyvässä vaiheessa ja niin kauniiks laitettu. Tuota Euroopanlehtikuusta googletin ja Porvoosta löysin, meilläkin sen mäntävä aukko löytys! Erikoinen on kasvutapa. Katajat ja Marjakuusi on sijottu ja verkot on viritelty. Vielä on muutama homma tekemättä ja nyt tälläviikolla varmaan suantehtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaalin monena vuatena tuallaasta euroopanlehtikuusta Blomqvistin taimiston istutuksis. Hyvin o, ainaki viälä kestäny talavet, vaikka onki turhan tuulises paikas. Porvoosehen sitte ens kesänä :) Hyvällä mallillahan sullaki rupiaa hommat olemahan.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...