tiistai 1. syyskuuta 2020

Sattumankauppaa

 Eihän sitä koskaa tiärä varmuurella mitä saa, vai saako mitää, ku syksyysin ostaa sipulia. Mullon ny ainaki kolomet lilijat teillä tiätymättömillä, nii tai sitte sain jotaki muutaku oli tarkootus. Valakooset tiikerililijat, vaalianvioletit lilijat ja keltaane marhanlilija loistaa poissaolollaan. Marhanlilijan ny ymmärrän, vaikkei het näkyysikkää tai kukkisi, seku joskus ronuu vuasia......

......mutta sain, ehkä tiikerililijojen tilalta, tällääsen kaunokaasen.

Tämä taitaa olla vaalianvioletin tilalla.

Mutta en valita, mätsäävät nii viätävän hyvin, viäres kasvavahan syyspäivänhattuhun.......

....ja kaaripenkin toisella pualella kasvavahan pinkkihin kirjosalviahan.

Ihania kaikki tyynni, muttei ne viälä verä vertoja.... 

.......alappiruusupenkin 'Antonia' iränlilijalle. Istutin v.2016 kaks sipulia. Toine jakaantuu kahtia. Toises varres o yks kukka, toises kaks. Ne näkyyväkki tuas kuvas alempana. Toine sipuli o kasvattanu vaan kokua ja kukkien määrää. Varres o 13 kukkatorvia. Ja tuaksu........haju on ihan hirviä. Valitan, mutta siiten tykkää, vaikka kukat onki komeeta. 
Näillon suhteellisen siistit leheret, toisillei oo. Lilijakukot o kukkoollu ihan tosissansa. Keräälin niitä keväällä ja olin tyytyvääne, ku en enää niitä rookannu. Jätin sitte homman sikseen. Mutta ny hoksasin yhtenä päivänä reikääset  leheret ja keräsin ensimmääsenä päivänä ainaki kolomekymmentä punatakkia. Nyon ollu jo kukoottomiaki päiviä. Tämän päivän saalis, 2kpl.

Niin sitä elokuu mennä huristi. Aurinko paistaa jo matalalta, mutta onneksi on ennustettu kesääsen sään jatkuvan. Oon siitä nii tyytyvääne, koska oon paininu mun viimmeesen rojektin kans, vaikkei mitää pitäny enää aloottaa........Muttaku se iili iski taas 😉

Lämpööstä syyskuuta!

24 kommenttia:

 1. Antonia antaa parastaan, hieno! Liljakukkoja on tänä vuonna ollut runsaasti. Edellisestä massaesiintymästä on vuosia, joten siinä mielessä ei voi valittaa. Luultavasti keräämisestä huolimatta ehtivät lisääntyä niin paljon, että riesa jatkuu ensi kesänäkin.
  Mitä jännää uusi projekti tuokaan tullessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antonia o komistunu joka vuasi. Mulla oliki monta kukootonta vuatta ja siksi uskallinki lilijoja lisätä. Ny tiätää olla varuullansa.
   Jaa-a, aika näyttää :)

   Poista
 2. Kauniita liljoja sinulla, minä tein pitkästä aikaa tilauksen liljoista. Kaksikymmentä vuotta sitten hermostuin kukkoihin ja hävitin liljat. Täytyy muistaa laittaa sipulit paikkaan, missä haju ei haittaa.
  Tuo viimeinen kuva on kiinnostava .... mitähän siellä nyt on syntymässä. Tosi kivoja päiviä on ollut tällä viikolla, toivottavasti syksyn sää jatkuisi vielä pitkään tällaisena.
  Ihanalta näyttää muuten kuvissasi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla lilijoja nii hirviästi oo. Non äkkiää kiärretty. Joiski lilijoos on iha liian voimakas haju. Toivottavasti et saa kukkoja het riasakses.
   Tuskin saan sitä tänä vuanna valamihiksi. O mukavaa säätä, mutta ens viikolla näyttää sateesemmalta. Kiitos :)

   Poista
 3. Hyvät väriyhdistelmät sattumissa. Liljat pakkaa haisemaan pahalle, niin kauniita kun olisivatkin. Varsinkin orientale-liljat.
  Veikkaan että tulisko pikkuinen allas tuohon??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattumallon hyvä färisilimä :)
   En paliasta viälä :)

   Poista
 4. Muistelisin Saaripalstan Sailan sanonenn että on jo kaksi eri kertaa saanut valkoista tiikeriljaa tilatessaan jotain ihan muuta. Minua taisi onnistuu kun olivat mitä piti kun keväällä niitä tilasin. Hyvin mätsää kaikki pinkit keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ne ny valakoosta tiikerililijaa panttaa?!? Mokomat. Täytyy yrittää joskus uurestansa, josei ne sitte putkahra jostaki kummasta paikasta. Ihimeesti :)

   Poista
 5. Kauniita ovat kaikki. Minullakin lienee juuri tuo ensimmäisen kuvan Oriental-lilja.

  VastaaPoista
 6. Komeita kukkia nämä linjat . Minulla ei ole niitä yhtään. Ainoastaan varjoliljaa on ja siinäkin ne kukot kukkoilee, minulla on kokemusta parina vuonna messuilta sain päivänliljaa kaikki samaa lajia ja ensimmimmäisenä vuonna kaikki oli keltaisia mitä en valinnut ollenkaan. Mitähän jännää siellä on työn alla ❓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilijat on komeeta, muttei sun taira kannattaa niitä hankkiakkaa, ennenkö oot saanu hävitettyä kukoot sukupuuttohon. Muuten tuloo vaan lisää töitä ja harmitusta. Irtonaaset messuostot onki torellista sattumankauppaa. Ei mitää nii hirviän jännää :)

   Poista
 7. Mitäköhän projektia siellä taas pukkaa? Sinut tuntien jotain mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 8. Keväällä huomasin muutaman liljakukon, mutta ei niitä onneksi ole riesaksi asti ollut. Vähän mulla enää liljoja onkaan, pitäisi hankkia uusia.
  Mitähän jännää sä olet taas keksinyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi. Jospa lilijojen vähyys, onki hillinny kukkoesiintymää.
   Teen siitä kyllä jutun, vaikka onki keske.

   Poista
 9. Kauniita ovat kaikki liljasi, erityisesti tuo Antonia. Meillä ei onneks oo liljakukkoja näkyny ja toivottavasti ei tulekkaan. Asutaan tiällä kaukana kaikesta ja suojoisko se noilta tuholaisilta. Mielenkiinnolla seuroon mitä on syntymässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antonia o ollu yllättävän hiano. Toivottavasti kukot ei teille löyrä.
   Teen kyllä väliraportin.

   Poista
 10. Kauniit liljat olet kyllä saanut tilalle, vaikkeivät ihan sitä olleet, mitä tilasit. Olisi voinut käydä huonomminkin. Oikein räväkkän oranssia jos olisi tullut, niin ehkä olisi pitänyt sulatella vähän aikaa...? Onpa komea tuo 'Antonia'! Pahuksen liljakukot! Meillä ei ole vielä tainnut niitä näkyä. En ole kyllä sillä silmällä niitä etsinytkään, kun ei montaa liljaakaan minulla ole. Sillä lailla, uutta projektia vaan talven alle hautumaan ;) Toivottavasti säät suosivat, jotta saat sitä mahdollisimman paljon tehtyä eteenpäin syksyn mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räväkkä oranssi ei enää nii kauhiaa oo, mutta siirron olis saanu. Ei oranssia tähän penkkihin kiitos. Oon lisänny lilijoja monta vuatta peräkanaa, joten rupiaa ruakaaki olemahan. Josko olis siksi nii innokkahasti lisääntynehet.
   Kyllä yritän sitä saara tehtyä nii palio ku maharollista, mutta tuskin tänä vuanna viälä valamistuu. Lämpöösen syksyn pitääs olla piiiiiitkä :) ja muutama mutkaki o matkas.

   Poista
 11. Kauniita liljoja olet saanut, vaikkeivat olleetkaan niitä oikeita. Täältä ovat liljakukot kaikonneet jo useamman vuoden ajan, varmaan ensi keväänä lehahtavat suurena parvena :) Kivan näköinen projekti suunnitelmissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olivat eres sopivan färisiä. Toivottavasti lilijakukoot pysyysivät kaukana tulevinaki vuasina. Juu....pyäriää.....

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...