torstai 24. syyskuuta 2020

Ihana leidi....

 .......on leimupenkin uus asukas.

Ku näin tämän ensimmääsen kerran, ihastuun siihen het, mutten sen hintahan.

Toisella kohtaamisella, soli alennukses. Silloon päätin, että kokeelen taas syysvuakon kasvatusta. Mullon ollu niitä montaki, mutten oo saanu niitä talavehtimahan. Siksi nonki jääny multa myähemmi ostamata. Tiärän senki, että syysvuakot pitääs istuttaa keväällä, että ehtisivät juurtua ennen talavia.

Syysvuokko -Anemone 'Lady Pink'.
Mutta tämoli ny niin namun färine, etten voinu sitä enää vastustaa. Istutin sen leimupenkin reunahan, siinäku ei pitääsisi olla liika märkää.....

                           
.... ja sillon ihan täyrelline mäts tarhaviinikärhö 'Krakowiak'n kans.

Leimupenkki 14.9.2020.
Annoon Flikalle keväällä yhyren mirrinmintun ja ny siinoli selevästi syysvuakon mentävä reikä. Toivon torella, että kaikesta hualimata saisin sen talaven yli. Mutta ny ainaki tiärän, millä nimellä ettiä tälläästä tummemman färistä syysvuakkua.

Syysvuokko 'Lady Pink' 24.9.2020.
Onneksi ny on ollu hianoja puutarhailimoja. Meinaa ihan hikiä pukata, ku pihalla touhaa. Siirtorumpaa taas kummasti pukkaa. Viälon muutama taimipurkkiki maanpinnalla, muttei toivottavasti enää huamisen jäläkihin...... siis niiren sisältö. Sitte voiski kantata ja jatkaa paviljongin tekua. Ohan niitä töitä viälä  pitkä rivi orottamas tekijäänsä, mutta kattoo ny kuinka kauvan ilimoja piisaa. 

Aurinkoosta viikonloppua!

21 kommenttia:

 1. Säiden puolesta voi Navettapiikakin pihalla uurastaa eikä kylmä tule!Tämä sivusi vastaa todella hitaasti edelleen, mutta ei se mitään kun sen tietää. Esim. kommenttia on turha kirjoitaa, kun se häviää kun sivu lopulta tulee ladatuksi. Kun on kommentin kirjoittanut, menee kauan aikaa ennen kuin se tulee julkaistuksi. Hyvää istutusviikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan tuu kylymä. Aurinko paistaa ja tuuloo sopivasti. Mikä samplari täs taas maksaa. Kiitos pitkämiälisyyrestä! Poistin jo taustalta puarin ovekki, muttei tainnu auttaa. Mun omaki kommentoonti tökkii. Onko taas tullu joku pöpönpätkä. Kone muuten toimii ihan normaalisti. Enköhän ny jotaki saa aikaaseksi. Ens viikko menööki sitte taas muis merkiis.

   Poista
 2. On tosi kaunis syysvuokko! Minäkin sorruin taas elokuussa ostamaan syysvuokkoja, kokeilen niitä nyt eri paikkaan kuin viime syksynä. Jos eivät selviä talvesta, niin sitten pitää yrittää löytää keväällä istutettavaksi jostain. Täällä en ole nähnyt myynnissä syysvuokkoja kuin syksyllä, jolloin nupussa olevat vuokot varmasti myyvät paremmin.
  Upea viikko on ollut, eilen piti vähentää vaatteita t-paitaan asti, kun tuli kaivaessa niin kuuma. Kunpa vielä ensi viikkokin olisi hyvää säätä, on niiiin paljon hommia odottamassa.
  Tuo istuttamasi syysvuokko sopii tosi hyvin samansävyisen kärhön viereen, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskukkijootakaa ei oo koskaa liikaa ja syysvuakot o eherottomasti hianommasta päästä. Pahaa pelekään, ettei tua tuu talavehtimahan, mutta yritän ainaki. Ny on kyllä ihanat säät. Tein puutarhas piänen kiarroksen vuakon kans, mutta sitte ei ollu mitää muuta maharollisuutta ku tua paikka, ku hoksasin niiren samat färit.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. On todella kauniissa värissä esiintyvä Lady. Onnea sen menestymiseen. Minulla on ollut vain yksi syysvuokko ja sekin menehtyi. En saanut muutoinkaan sitä kukoistamaan koko sen elinaikana, joten taitaa jäädä viimeiseksi kokeiluksi.
  Nyt säät ovat olleet suosiolliset. Tosin meillä satoi aamulla hieman vettä ja lisää on luvassa tälle päivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tummemmista sävyystä enemmä ku niiren vaaliasta perussävystä. Kiitos! Toivottavasti menestyy.
   Meillä satoo illalla ja yällä, mutta ny on aivan ihanteelline syyssää.

   Poista
 5. Lady on niin kaunis, että itsekin olisin sen ostanut. Syysvuokkoja ei ole kovin paljon tarjolla, eikä erilaisia. Aika monta olen istuttanut, enkä sen jälkeen ole niistä eloakaan nähnyt. Viimein ostin hopeasyysvuokon muutama kevät sitten isona taimena ja sen olen saanut menestymään. Tänä syksynä kukkii monen varren voimalla ja jokaisessa varressa on lukuisia nuppuja. Minun kohdallani kevätistutuksen taika onnistui.
  Toivottavasti Lady ei suutu, vaan kotiutuu ja ilostuttaa sinua tulevinakin vuosina.
  Mukavaa viikonloppua!
  PS. Tänne päin blogisi latautui ihan normaalisti ja kommentointikin onnistuu ongelmitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä näe hetikää joka taimistolla. Kiva, että viimmeen onnistuut syysvuakon kans. Kannattaa vaan yrittää uuremman kerran.
   Toivottavasti tuntis olonsa mukavaksi ja päättääs jäärä tuleviksikin vuasiksi. Hyvä juttu, että ainaki osalla toimii normaalisti.

   Poista
 6. Ihana syysvuokko! Todella söpö väri. Minä en ole ehtinyt kuin vilkaista puutarhaa päin, mutta jospa tästä vielä jonain päivänä ehtisi ennen kuin alkaa taas syksyisemmät säät. Minullakaan ei ole mitään ongelmaa blogisi latautumisen tai kommentin kirjoittamisen kanssa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän färistä tykkää erityysesti. Näyttääs siltä, että lämpööset kelit jatkuu pitempähän, joten varmasti kerkiät viälä puutarhatöihin hyvän sään aikana. Hyvä! Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Syysvuokon talvehtiminen on vaikeaa. Nyt sain yhden syysvuokon talvehtimaan. Jos kestää vielä ensi talven, siirrään sen himpun verran aurinkoisempaan paikkaan. Sillä taitaa paikka olla vähän liian varjossa, kun ei näistä säistä huolimatta ole avannut nuppujaan. Kaunis Lady sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu aika ronkelilta hianohelemalta. Mullaki tais, ainaki osa erellisistä, olla liian varijooses. Tämä voi olla liian aurinkooses paikas, muttaku oon näi pohojooses, nii jospa riittääs valo kukkimisehen. Siis jos ny ylipäätään talavehtii ensi.

   Poista
 8. Pitäisköhän munkin taas yrittää syysvuokkoa. Ne on mulla menneet aikansa, mutta sitten ovat kadonneet yksi toisensa jälkeen. On se vaan niin hieno syyskesän kukkija, että kannattais taas pistää vireille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeele vaa, eihän sitä tiärä, koska päättäävät jäärä pitempähän. Sullon palio syyskesän kukkijoota, mutta kyllä sinne viälä muutamat syysvuakokki mahtuu.

   Poista
 9. On ihana! Oikea kaunotar. MInä en saa muita kuin hopeasyysvuokon talvehtimaan. Äitini on saanut menestymään (ei ykkösvyöhyke) laittamalla havuja niiden päälle talveksi. Mitä kasveja siirtelet?? Mukavia puutarhahommia toivotellen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Havuja meinaan kans päälle nakata. Sekalaasta sorttia, maksaruahoja, varijonäkin ja meinaan siirtää yhyren kärhönki, jos jaksan kaivaa sen ylähän. Kiitos, samoon :)

   Poista
 10. Lämmintä, hyvvee siätä on ollu tiälläkin. Kaunis on tuo ostamasi lady ja toivotaan menestystä. Arkoja ovat. Keväällä muutaman istutin ja suap nähä miten seleviväät. Siirtohommia on tiälläkin muutama ja kukkasipulit pitäs muahan suaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavat säät! Mullon ollu syysvuakkoja kolomes paikas, ny nelijännes....josko ny onnistaas. Sulla taitaa olla onnistumisen erellytykset paremmat. Toivottavasti molempien omat seleviääs. Mullaki o viälä tulput kaivamata.

   Poista
 11. Ihana on ladysi ja näköjään joillakin kasveilla todellakin on vaikeuksia saada juuristoa kuntoon ennen talvea. Toivottavasti kuitenkin onnistut. Ilmat on ollut hyviä kaikkeen pihahommaan ja siellä on tullut vietettyä kyllä aikaa. Minulla on sinulle haaste blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikiaa on tai mistä sitte kiikastaa. Ny on oikee ihanat säät puutarhatöille. Josko kans loppuviikosta kerkiääs pihalle paremmi. Kiitos haasteesta! Näinki jo vilaukselta postaukses otsikon :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...