maanantai 28. syyskuuta 2020

Sähäkkä potangeri

Aamulla paistoo muutaman pilivisen päivän jäläkihin aurinko ja se sai syksyyset färit leiskumahan. Ruska on saavuttanu tämänki puutarhan ja varsinki potangerin......

......takuuvarmojen mustikkapuskien ansiosta. Pensasmustikka 'Chippewa'n ruska on voimakkahan oranssi. Sähäkkää vastafäriä tarijooloo.......

.......iki-ihana sinistäki sinisempi syyskatkero (Gentiana sino-ornata).

Raikkautta antaa, viäläki kukkiva valakoone syyskatkero 'Drake's Strain Alba'.

Aino ja Alvari -pensasmustikoos o palio punaasempi färi.

Kaiken kruununa keikkuu upiasti kukkivat, valakooset tuaksumiakat.

Niiton pitäny kuvata monesta suunnasta.

Yrtti-iiso 'Blue Fortune'ki viälä kukkii. Syksy olis palio ankiempi iliman ruskaa ja ihania syyskukkijoota. Kestääskö sitä muuten ollenkaa!?

Aurinkoosta viikkua!

14 kommenttia:

 1. Onkin todella sähäkän ja kauniin väristä ruskaa noissa pensasmustikoissa. Ja onpa komea puska tuoksumiekkaliljoja. Minä istutin vanhat, autotallissa varastoidut miekkaliljan sipulit ruukkuun, jossa ne olivat sangen huonolla hoidolla ja ne kukkivatkin vasta hyvin myöhään parilla vaivaisella kukalla.
  Hienosti kukkii myös tuo sinikukkainen törmäsinikka.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensasmustikat o takuuvarmoja ruskapuskia. Mulla meinas jäärä istuttamata koko tuaksumiakat. Unohrin koko sipulipussin olemasolon. Sinikka, tosiaan, sen toine nimi.

   Poista
 2. Onpa kauniita ruskan värejä. Olen ihaillut ennenkin näitä sinun syyskatkeroita minun pitää niitä jossain vaiheessa hankkia. Olen sanonut että perennoja en hanki mutta pensaita ja joitain puita kyllä, mutta nyt pitää taas pyörtää sanat ja sanoa jotain uusia hankkeita varmasti vielä tulee 😁. Ei sitä edes muista mitä kaikkea on tarjolla mutta nyt pitää ensin saada penkit kuntoon ja löytää entisille paikka niin sitten voisi niitä perennoja katsella. Syksyn kukkijoita minulla ei tähän aikaan ole kovin paljon enää kukassa konnanyrtti kukkii edelleen ja päivänliljoja muutamalla kukalla. Ehkä juurikin sinne päähän pitää panostaa. Tuoksumiekkasi on myös upean näköinen ja mukavasti olet ruukun siottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullonki nii isoo puutarha, että sinne mahtuu puita ja pensahia. Mutta mahtuu väliihin perennojaki. Näille syyskatkeroollekkaa oo mitää istuttamisen jäläkihin teheny. No, oonhan tiputellu niiren päälle männynneulasia, sitte syksymmällä. Syksyn kukkijoota ei oo koskaa liikaa. Yllättävän hyvin tuaksumiakat kukkii.

   Poista
 3. Onpa ihanaa väritystä! Olen aivan unohtanut miekkaliljat, joskus minullakin oli niitä. Meilläkin vaahterat, pihlajat, villiviini ja marja-aroniat ovat upeissa ruskaväreissä. Onneksi meillä on syksyn loppuhuipennuksena näin ihania värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potangeri onki paras ruskakohta. Mullaki on ollu niitä erellises elämäs. Silloon noli penkis, mutteivät kukkinu näi hianosti. Onneksi on monia, hianon ruskan saavaa kasvia olemas.

   Poista
 4. Voi sentään, miten superkauniita kuvia olet saanut otettua. Aivan huikeita. Olet taitava tuon kameran kanssa! Mustikat ovat niin hienoja syysväreissään, minullakin Alvar leiskuu punaisena ja hienoja ovat muutkin. En ole muistanut niitä vielä kuvata.
  Noita sinun katkeroja olen ihaillut ennenkin, en muista koskaan nähneeni taimia myytävänä (?). Tuo tuoksumiekkalilja oli minulla hankintalistalla, mutta tajusin, että se pitää talvettaa muualla kuin penkissä. Siirrätkö sinä tuon ruukun jonnekin talveksi? Kaunis olisi ehdottomasti!
  Toistan itseäni, mutta sinulla on kyllä silmä kohdallaan istutusten teossa, kaikki on niin sopusointuista ja kiinnostavasti yhdisteltyä, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No en ny nii taitava, muttaku ottaa vinon pinon kuvia, nii joukos o aina joku onnistunukki. Nua katkerot on aika harvinaasia, varsinki valakoone. Sinistä oon nähäny. Valakoone o Särkältä. Viän tuaksumiakkalilijat kellarihin.
   Kiitos :) Kyllä sunki istutuksis silimä lepää!

   Poista
 5. Ompa hieno ruska mustikoissa, meillä vielä vihreitä. Hieno on nuo katkarot, todella kauniit ja tuo sininen on aika sähäkkä. Miulla jäi nuo tuoksumiekkaliljan mukulat epähuomiossa pussiin. Vieläköhän ens keväänä kannattaa istuttoo. Yllätyin kun kesällä pussin hokasin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon varmahan kuivempi paikka. Mulla meinas käyrä tuaksumiakkojen kans samoon. Voihan sitä kokeella, jossei sipulit oo silloon ihan kuivia rusinoota. Keväällon nii palio tekemistä, ettei meinaa kaikkia muistaa teherä.

   Poista
 6. Upean värikäs on kyllä tuo potagerisi! Pensasmustikoiden ruska on huikeaa katsottavaa ja siihen kun on sähäkän värisiä kukkijoita kaveriksi, niin kyllä kelpaa katsella väri-ilottelua. Nättejä ovat nuo syyskatkerot. Minun tuoksumiekkaliljani ovat tainneet hävitä kokonaan, sillä jokainen esikasvattamani mukula olikin tavallista gladiolusta. Saattaahan siellä joukossa olla joku minikokoinen tuoksumiekankin sipuli, joka sitten kukkii yllärinä vuoden-parin päästä. Kyllä se komea ruska vaan tekee syksystä paljon siedettävämmän. Mukavaa syyskuun viimeistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Färiä piisaa :) Sullon sitte ens keväällä uuren tuaksumiakkapussin osto. Niin teköö, vaikka ruska onki sen merkki, että kesä on auttamattomasti ohitte. Kiitos, samoon! Tästä tuliki ikimuistoone päivä.

   Poista
 7. ♥ Menestystä sun iisolle!! Mun komea iiso kuolla kupsahti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi jestas, sulta sainkin irean iison hankkimisehen.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...