tiistai 19. huhtikuuta 2016

Aitaus

Myähä syksyllähän innostuun tekemähän airanpätkän. Julistin silloo suurehen äänehen, että jatkan sitte keväällä. No, nysson jatkettu ja tehty. Ny voi siitä kuvitellusta tyälistasta viivata ensimmääsen tyän teheryksi. Oon tosi tyytyvääne, ku muutoon tuntuu ettei mikää etene.


Tuivioki on jo vihertyny.


Hain parihin kertahan mettänrannasta sellaasta pitkää, nua nelijä senttiä paksua, haavan ja koivun vesaa. Niitä meni suurinpiirtee 120. Leikkelin oksat saksilla jo mettäs, ettei tarvinnu niitä kotia tuara. Meinas siinätouhus peukaloki krampata.Syksyllähän sain jo nua pystytolopat laitettua valamihiksi. Siitä oli hyvä jatkaa. Ja oli vähä pakkoki, ku ei olisi viittiny koko kesää nuata kapuloota vaharata. Olihan ny mukava teherä, ku ei ollu viälä lehti puus.


Kinttupoluun aitaus.
Tällääne siitä ny sitte tuli. Son ny suurinpiirtee kuuskymmentä senttiä korkia ja kymmene metriä pitkä. Läpinäkyvä aita :D Harva ku mikä, mutta pysähryttää katseen tuaho aitaha eikä rajaojan nokkoosiihi.......toivon mä.
 Rupiaa tämän alueen rakentehet olemahan valamihit. Viälä parivuatta sitte, ku joku tuli käymähän, tuumasin tuvannurkalla,"ettei siälä mitää oo" ja käännyttihin pois. Ny saa siirtyä duunaamahan tuvan seuraavalle reunalle.


Tämon sitä syksyystä pätkää.

Tältä se näyttää ojasta kuvattuna. Son tosi reunalla ja toivottavasti pysyyki. Airan alla on tasootettu maata, katekangas ja hiataa päällä, ettei tuuli sitä viäny talaven aikana.Hyvä ku aita o harvaa, pääsöö tuivioki kurkistamahan auringon pualelle.
Täs on mun kovettu puro. Täälä mitää sarevesiohojausta ollu. Täs on mun yks versio asiasta. Puro solisoo oikee oikiasti kovalla satehella..... Nii, ja sain sillanki! Tuulahrus japanilaasta henkiä.


Näkymä keittiön klasista. Tykkään tuasta enemmä, ku niistä matojen syämistä karviaaspuskista. Jotenki tua reuna kaipas rajausta ja sellaane siinä ny on. Eikä viä palio tilaa. Reunan istutukset varmasti viälä muuttuuvat monehen kertahan.


Posliinihyasintin nuppu.Lopuksi viälä kuva uuresta nupusta, ku kukkia ei lisää oo. Posliinihyasinttihan se siinä. Ny näyttääs nousevan palio enemmä ku viimme keväänä ja niihän olis tarkootuski. Ei haittaasisi vaikka valloottaasisivat koko leimupenkin.


Virkistävää viikkua!


Pikalisäys


Tämän aamuusta kuvaa......ja lisää tuloo....... taivahan täyreltä!

44 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen komian aidan olet tehnyt! Mutta tuosta tämänaamuisesta kuvasta sanoisinko, notta voi yhyren kerran...

  VastaaPoista
 2. Hieno! Ja rajaa kivasti puutarhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei enää tuu tunnetta, että valuu naapurin pualelle.

   Poista
 3. Upea aita! On siinä ollut värkkäämistä. Voi miten masentava tuo lumisade. Koleat on kelit, toivottavasti vapuksi lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En meinannu uskua, ku isäntä tuumas aamulla, että on lumi maas. Pihalla oli tosi surkia keli koko päivän.... Vappuna alakaa kesä!

   Poista
 4. Upean aidan olet tehnyt, itse olen tykästynyt luonnonmateriaalien käyttämiseen puutarhassa, jotenkin valkoiseksi maalattu lauta-aita ei vain sovi joka paikkaan.
  Tuo viimeinen kuva vetää hiljaiseksi... tervetuloa takatalvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille sopii paremmi tällääne kotikutoone :) Ei muutenkaa oo nii tiptop......ja tervemenua samantiä!

   Poista
 5. Ei voi kuin ihailla miten hienon aidan oletkaan saanut aikaiseksi. Kiva tausta kasveille ja nyt voit taluttaa kenet tahansa aluetta katsomaan.
  Vai tuli teille takatalvi. Ei täälläkään kannata ilman suhteen ääneen hurrata, mutta on sentään kahdeksan astetta lämmintä ja aurinkokin on välillä pilkahtanut taivaankannella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nii onki. On tua kohta muuttunu. Huamattavasti ryhyrikkähämpi ;) Täälä oli asteet nippanappa plussalla, eikä auringosta näkyny vilahrostakaa.

   Poista
 6. Hieno, eikun kaunis! Rajaus teki kasvupaikasta oman kokonaisuutensa ja aita on kyllä tosi upea. Eikä sellainen ihan jokaiselta synny, joten olet taitava.
  Lunta, sinnekö sitä nyt sitten tuli. Ihme kevät olisi, jollei takatalvea missään olisi. Toivottavasti sulaa pois yhtä nopeasti kuin satoikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nii vaikiaa ollu. Samaa ku punoos pajua, vaa vähä isoommista värkiistä :)Vaikeinta ja aikaaviävintä oli tekotarpehien ettimine.... Onneksi son jo sulanu.

   Poista
 7. Tuota aitaa minä kadehdin, mutta en lunta! Oli kyllä tosi kylmä keli tänään, mutta ei sentäs lunta tullut.
  Komea on aita, mulla on sen kalpea kopio rannassa. Ja paljon matalampikin, noin puoli metriä korkea vaan. Tykkään kyllä käyttää luonnon materiaaleja, aidassa tai kuorikkeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä oli tänää kaikki veren olomuarot, tuli lunta, räntää ja vettä ja oli helekutin kylymä. Miten nii kalapia kopio? Sehän on melekee yhtä korkiaki. Vaa kymmenensentin ero.

   Poista
 8. Hitsi miten komia aita! Olen nähnyt noita jossakin ja ihastelin jo sillon. Tulipa tyylikäs nurkkaus, ei tartte tosiaan vieraita paluttaa takas tuosta kohalta.
  Että mä tykkään sun pihasta ja tyylistä kirjottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son viälä nii uusi, että pitää ittekki vaharata sitä klasista mennen tullen :D Oon kans nähäny nuata aitoja ennenki, mutta viimmeesen sykäyksen sai aikahan Vironperäs tehty aita. Tuumasin, että tuallaane on pakko johonki saara ;)

   Poista
 9. Upea aita. Sopii tuohon tosi hyvin ja varmaan suojaa pahimmilta tuuliltakin.

  VastaaPoista
 10. Nyt on emäntä (piika) pistänyt parastaan koko kymmenen metrin edestä, WAU! Meillä olis yksi kohta, johon haluaisin vastaavan, tulisitko jatkamaan hommaasi ;).

  Sini K.
  joka kyllä inspiroitui oikein kunnolla ja painaltaa pohtimaan, mistä nuo pystytolpat tekisi
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuun heti paikalla, jos hommaat kaikki tykötarpehet valamihiksi :D Punominen oli hauskaa ja yllättävän nopiaa, mutta mettäs trompimine oli kaikkia muuta.....Hyvä ku inspis iski :D

   Poista
  2. Pitääpä alkaa terottelemaan oksasaksia (ja voimasaksia), naapuritontilla käväisi kevättalvesta kaivuri, joka pisti nelisenttistä runkoa matalaksi oikein urakalla. Tarpeet ovat jo lähes valmiina!

   Poista
  3. Sähän laitoot heti tuulemahan! Kiva juttu!

   Poista
 11. Aita on kyllä tosi hyvännäköinen, ison urakan oot tehnyt jo tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny onki rauhalline miäli. Oon teheny pitkästä tyälistasta eres jotaki....ja viälä valamihiksi asti!

   Poista
 12. Ihana aita! Olet tehnyt hienon urakan. Tuo lumikuva oikeasti tältä päivältä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätin itteniki, kuinka nopiaa sen sain valamihiksi....Lumikuva, valitettavasti, mutta nysson jo mennehen talaven lumia, onneksi!

   Poista
 13. Tosi hiano aita ja kova homma siinon ollu.

  Tuo lumisares kyllä riapoo aamulla!! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alakamine oli kaikkista vaikeinta. Piti siinä pikkuusen kattua, kuinkapäi nuata kepakoota siihe laittoo....Ei ollu kiva herätys, ei. Voi olla, ettei ollu eres viimmeenen lumisare.

   Poista
 14. Vitsit miten hieno aita, sopii tuohon mainiosti... oikeastaan tuommoinen aita sopisi melkein mihin vain. Ja tosiaan tuo sama valkoinen ankeus oli vastassa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii sopiiski. Se maastootuu hyvi, eikä hypi silimille.... Toisinku valakoone lumi.

   Poista
 15. Tämä aita on täydellinen, sulautuu hyvin ympäristöön ( jopa lumiseen maastoon!) ja on tehty lähimaaston ylijäämämateriaalista omin käsin ja sitä on kymmeniä metrejä! Se toimii erinoimasesti piha-alueen rajauksena ja tuo tosiaan myös tuulen suojaa. Täys kymppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Toivottavasti se ny eres vähä maanpintaa lämmittääs.

   Poista
 16. Ei huono! Harmillista tuo lumen tulo.No, kyllä se sulaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huanomminki olis voinu valita :) Onneksi son jo sulanu, mutta uutta hiukkoo kokoaijan.

   Poista
 17. Hieno! Oot sinä kyllä aika flikka, kun osaat ja jaksat tuollaisia tehdä! Hienosti käy tuohon paikalleen, varsinkin, kun kasvit vihertyvät ympärillä. Iso työ siinä on ollut, hattua nostan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuaki omansa otti. Ny ei oo huvittanu teherä mitää ylimääräästä. Seuraavaksi saaki ruveta pyärittelemähän kasvia erestakaasi :) Suunnitteluvaihre on päällä heti, ku vilikaasen pihalle.

   Poista
 18. Komea aita ja taitavasti tehty! Eri puulajien käyttö antaa aidalle ilmettä. Kyllä kelpaa jatkaa pihan suunnittelu- ja istutustöitä, kun on komea aita taustana istutuksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti välillä vaihtaa savotan paikkaa, ku oli pelekkää koivua. Ny voiki rauhas suunnitella, ku nua kelit ei nii hyviä puutarhakeliä oo. Vaikkei tartte neuvotella ku ittensä kans, on vaikia päästä yhteisymmärryksehen, ku haluaas nii montaa :)

   Poista
 19. Noitten puitten tekemises on kova homma! Ja sit ku viell tuo ne pihaan.
  Komee aita todellakin tuli, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihe aikaa sai palamahan. Pihahan ne tuli helaposti, ku heittelin ne suaraa traktorin kauhahan.

   Poista
 20. Siisti ja kaunis aita! Se keräysvaihe on kakista raskain. Kyllä niitä sitten pujottelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pujottelusta mäki tykkäsin ja soli yllättävän nopiaaki.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...