perjantai 25. maaliskuuta 2022

Kevät on täälä

Lumet on sulanu vauhrilla. Auringon paiste ja tuuliset päivät o maraltanu lumia lupaavasti. Tosin, taitaa ens viikolla tulla viälä kunnon ryäppy tujun myrskyn kans. 

Lunta on kuitenki paikootellen vajaa pualimetriä, joten yllätys oli suuri ku hoksasin ensimmääsen lumikellon. Ohi olis varmasti menny, mutta pysähryyn sopivasti kohoralle suunnittelemahan aroniapuskan harventamista.

Tänään kattelin pihalle harmaata sarepäivää ja kuinka ollakkaa, valakoosta vilikkuu, lintujen ruakintapaikan törkykasasta.

Pakkohan sitä oli käyrä paikanpäällä kattomas.

Oi ja voi mikä ihana lupaus näkyy viäreski, punaasen jouluruusun nuppuja. Toivottavasti niitei tuleva lumisare runtele ku ovat tähän asti päässy. Kuinkas pitkällä kevät o sun puutarhas?

Mukavaa viikonloppua!

28 kommenttia:

  1. Täällä on osassa pihassa lumettomia länttejä mutta lumikelloja vielä odotan paljastuvaksi. Jouluruusutkin vielä lumen alla. Noita ilon hetkiä kovasti minäkin odotan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Son kivaa ku rupiaa maata näkymähän. Mullaki loput lumikellot ja jouluruusut o viälä hyvääsesti lumen peitos. Etupihan kolomiopenkis o kans lunta sen puali metriä.

      Poista
  2. Ihanaa! Kevät on jo siellä! Täällä on kyllä täysin talvi vielä. Eilen satoi ihan tolkuttomasti lunta. Eilen aamulla lähdin kävellen töihin ja kaaduin. Lumen alla oli jäätä tiellä. Onneksi ei luita mennyt ja en päätä lyönyt jäähän. Lumitöitä en aio kyllä enää tehdä, vaan polven polut kulkiessani :) Hyvää viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläki o valakoosta färiä viälä 90%. Mutta eiköhän se siitä muutu. Meillä oli eilee vesisareppäivä ja tänään aamusta tuli lunta poikittain. Ny paistaa aurinko, mutta tuuloo viälä lujaa.
      Auts! Onneksi ei pahemmin käyny. Lumen alla oleva jää onki petollista.

      Poista
  3. Eiköhän jouluruusu kestä tuiverrukset. Ne ovat kyllä niin ihana lupaus keväästä. Meillä edelleen paikoin puolimetrinen hanki, joka mukavasti madaltuu kun saa vettä niskaansa.
    Suloista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii mäki uskon. Länsipualen kinttupoloku sulaa meillä aina varemmin. Etupiha on viälä lumen peitos kokonansa. Meilläki eiline saret pintaa mukavasti marali. Kiitos, samoon :)

      Poista
  4. Siellä jo jouluruusu kukkii. Omani siirsin viime kesänä uuteen kasvupaikkaan ja pitäisikin käydä kurkkaamassa mitä sille kuuluu. Täällä lunta on vielä etenkin kinoksissa runsaasti, mutta kevättä on sentään jo ilmassa.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihime ja kumma. No, ohan täs ollu komeeta ja aurinkoosia päiviä. Lämmöt päivisin reilusti plussalla, joten lumi suli vauhrilla niiren päältä. Kevättä on ilimas. Linnukki o jo täysin keväthuumas.

      Poista
  5. Onpa sinulla jo keväistä ja runsaasti lumettomia paikkoja. Jouluruusujen nuput ilahduttavat siinä missä nousevat lumikellotkin.
    Minulla on kaksi jouluruusua on tullut lumen alta esiin, molemmissa ainakin yksi nuppu. Muut ovat tiukasti paksun hangen alla.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä ei näytä sitte tippaakaa kevääseltä. Valakoone färi o joka paikas. Aurinko tosin paistaa, mutton hyytävä tuuli.
      Pian sun jouluruusut kukkii ja nuppuja voi nousta enemmänki ku kevät etenöö. Mukavaa viikon jatkua!

      Poista
  6. Voi, ihmeellistä, että siellä on jo kukkia näkyvissä. Olen todennut jo moneen kertaan, että minulla valitettavasti ovat kaikki kevätkukkijat vielä hangen alla. Ei voi kun odottaa kärsivällisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OLI! Ei kevätkukkijoolla oo viälä mitää kiirusta. Saavat vaan värijötellä viälä monehen kertahan pakkaasen kouris.

      Poista
  7. Ei meilläkään näy vielä mitään eloa. Olen varmaan istuttanut kaikki kevätkukatkin väärään paikkaan🙈 Lunta on paikoitellen vielä hurjasti.
    Eikä eilen illalla alkanut tuiskutus ja myrsky ainakaan piristä😧 mutta jospa se tästä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tääläkää ny näy yhtää mitää. Lunta tuli myräkän kans, muttei onneksi kauhian palio. Lunta löytyy täältäki, mutta toivottavasti lähtöö vauhrilla pois, ku ilimat lämpee....sitte ku lämpee.

      Poista
  8. No ei vielä kovin pitkällä. Takapihalla näkyi jo puiden ympärillä pälvirenkaita, mutta varjoisalla etupihalla on reippaasti lunta. On se sentään vajonnu jonkun verran. Ihanasti alkaa sulla jo kukkia siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tääloli kans puiren alustat lumettomia ja mustarastahat niis ahkerasti tonki. Ny non siirtyny lintularolle.

      Poista
  9. On teillä kevät jo edenny harppauksilla. Ei meillä vielä mittään pitkäänaikaan tule näkyviin. Lunta on runsaasti ja penkat vuatii vettä tai lämpö rutkasti, ennenkuin sulamista tapahtuu. Ollaan vanhanajan keväässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinttupoloku on aina sulamas ensi, vaan just ny on seki lumen alla. Mualla lunta sitte viälä piisaa. Sitte ku teillä lumet lähtöö, nii sipulikukat o het auki. Niihän son aina.

      Poista
  10. No teilläpä on (oli) keväistä! Meillä vasta paljastui 90 senttiä korkean aidan yläreuna ja nyt sekin eteneminen pysähtyi, kun tuli uutta lunta ja pakkasta. Ei kun olihan seinän vierustan sepelin vieressä jo sentin suikale kukkapenkin reunaa näkyvillä. Joitain rikkaruohojakin :D Ei kuitenkaan piipon piippoa tai edes nousevia perennan alkuja. No, on vasta maaliskuu, joten ei tässä vielä ihmeempiä odottanutkaan. Aurinkoista maaliskuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli :( Teillä tuata lunta tuntuu olevan aina palio, mutta sitte ku se lähtöö, nii vauhti on kova. Kiitos, samoon!

      Poista
  11. Ensimmäinen jouluruusu kukkii! Tai kukki ennen eilistä lumimyräkkää... mutta eiköhän nuo eiliset lumet pikkuhiljaa sula, ja loputkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii, siäläki! Torella pikkuhilijaa, ainaki näillä säillä. Päivisinki pakkaasen pualella.

      Poista
  12. Voi ihanuus, kukkia! Kevään ensimmäiset kukat ovat aina jotenkin niin sykähdyttäviä. Puutarhassamme oli vielä muutama päivä sitten paljaita kohtia siellä täällä, mutta sen jälkeen on satanut lunta ja nyt on paljaana vain pieni kaistale seinän vieressä. Toivottavasti täälläkin nähtäisiin ensimmäiset kukkaset lähiviikkoina. Ihanaa ja kukkaisaa kevään jatkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tais koko maa saara uutta lunta niskahansa. Mutta sehän on tuttua tähän aikahan vuaresta, vaikkei se nii häävistä ookkaa. Toivottavasti näet pian ensimmääset kevätkukkijat. Kiitos, samoon :)

      Poista
  13. Pari pälvipaikkaa on ja muualla kunnon kinokset. Piippoja näkyy mutta ei vielä kukkia. Jouluruusuja jännitän, onko mitään elossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli jotaki keväästä jo näkyvis! Jouluruusut o varmastikki hyvis voinniis. Ny on ollu nii hyvä lumikerros päällä koko talaven, ainaki täälä.

      Poista
  14. minun lumikelloni on tienrenan lumivallin alla.halusi itse siihen ,putosi varmaan haravointijätekuormasta siihen ja viihtyy nyt siinä .jo vuosia,pitää vaan varoa tallomasta kun kulkureitillä.minun kaikki kasvit taitaa olla sellaisia minä itte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eiköhän neki siältä aikanaan ilimesty. Ittelliset kasvit kukoostaavakki useemmiten paremmin ku muut :)

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...