torstai 16. toukokuuta 2024

Vauhtia piisaa....

 .......sekä  puutarhan kasviilla että puutarhurilla. No, meikälääsen talaviunet olivakki aika pitkät ja sikiät. En käyny pahemmin plokiakaa lukemas, joten ny onki sitte sivistykses aikamoonen aukko. Ajatuksis ootta kyllä ollu, mutta pyäriin muallapäi netin ihimeellises maailmas.

Virvalilijat 3.5.2024
Puutarhan talavi oli kyllä kans historiallisen pitkä ja monihyvääne. Kaikkia maharollisia säätiloja vuarootelle. Onneksi suurin osa kasviista näyttää talavehtinehen hyvin, vaikka syksyllä oliki pakkaasta enne lunta. Osa krookuksista kukkii huanosti, samoon kevätkurijenmiakat ronuu, mutta onneksi virvalilijat porskuttaavat.
Kasvitieteellinen krookus
Kaaripenkin komiin krookusmätäs. Krookusten kukinta o likimain jo ohitte.
3.5.2024
Leimupenkin uusin asukas on tähtilumikello 'Polar Bear'. Sonki aika näyttävä. Toivottavasti viihtyy ja leviää niinku muukki lumikellot.

Leimupenkin yleesilime on sini-valakoone, ku iränsinililijat ja vaaliat posliinihyasintit o pääosis. Punaane läikkä on pystykiurunkannus 'Beth Evans'
Sitoon levittäny penkin toisehenki päähän, samoon etupihan kaaripenkkihinki.  Leikkurit o viuhunu penkin takaosas ku norijanangervot sai kyyttiä. Reunan mirrinmintut näyttäävät ihan kuallehilta. Sopiivat tuaho nii hyvin, että ostan uuret, jos nua eivät virkua.
Keltaasta väritystä tuaa kerratut tetet. Tuikkasin pari kuivanutta purkkia syksyllä tuaho. Ny ihimettelin kauvan, että mitähän piikkiä nuaki o, no tetejähän ne.
Keltaaset koiranhampahat pagodakki o harvennu. Onneksi eres muutama nousoo. 
3.5.2024.
Ny pitää kiirusta. Kesä on tullu oikee rytinällä. Joka päivä tuaa uusia kukkijoota, puut lykkää viheriää ja pääskyyset tulivat jo enne vappua, 28 huhtikuuta ensimmääsen kerran, hävisivät sitte viikoksi. Puutarha on siistitty ja ny oon pyäriny viimmepäivät kasvimaalla. Vauhti on ittellä taas entine, vaikka sitä johonakivaihees jo epäälin. 

Kukkivaa toukokuun jatkua!

14 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, talviunet teki varmaan terää!
  Nyt on tosiaan ihan hurja kiire kaiken kanssa, ei oikein tiedä mihin sinkoilisi, kun joka puolella huutaa tekijää.
  Sinulla kukkii monenlaisia pieniä kaunottaria siellä täällä ja leimupenkin yleisnäkymä on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terää teki, mutta vauhtihinpääsy vähä takkuaa.
   Tämon taas tätä normaalia kevätsäpinää mitä orotetahan koko pitkä talavi ja aina se kuitenki yllättää. Kummasti penkiis rupiaa näkymähän elämää, onneksi.

   Poista
 2. Rytinää tosiaan! Ohhoh, pääskysiäkin – niitä en ole vielä nähnyt tänä keväänä, paitsi matkalla Englannissa. Ehkä kasveja vielä nousee lisää, kun osa tuntuu kovin hitaasti heräävän kevääseen. Toivottavasti niitä tulee vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyyset o ennemmi tullu äitienpäiväntianoolla, joten olivat pikkuusen etuaijas. No, katosivat sitte pohojoosvirtauksien aijaksi, lähes viikoksi.
   Onneksi nousoo viälä, toivon mä. Hetikää kaikki oo viälä heränny.

   Poista
 3. Kiva kuulla sinusta. Mennyt talvi oli niin pitkä, että kunnon talviunet olivat tarpeen. Aurinkoinen ja lämmin sää räjäytty kasvun ja kukinnan. Kylmyyden ja takatalvien vuoksi moni työ on nyt rästissä ja hommia riittää enemmän kuin tunteja päivässä. Toivottavasti teillä ei ole niin kuivaa kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sinulle haasteen, joka saattaa tosin tulla jo vähän myöhässä. Kasvit kun ovat jo hyvässä kasvussa. Ei ole pakko ottaa osaa haasteeseen tai vaihtoehtoisesti sen voi säästää vaikka seuraavaksi kevääksi.
   https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2024/05/taimien-tunnistus-haaste.html

   Poista
 4. Mietinkin tässä yksi päivä, mitä sinulle mahtaa kuulua. Kiva, kun olet taas pitkästä aikaa mukana bloggaamassa puutarhasi kuulumisista.

  VastaaPoista
 5. Huomenia! Kiva kuulla pitkästä aikaa! Kevät ja kesä tulivat melkein yhtä aikaa lopulta ja meno onkin sitten sen mukainen. Eilen vaihdoin jo trimmeriinkin uutta siimaa. Tästä se alkaa itte kullakin.

  VastaaPoista
 6. Kiirettä on ollut itselläkin muualla kuin blogeissa talven ajan. Ja nyt on tosiaan hoppu. Kaikki tapahtuu taas kerralla. Pitkä talvi on ollut ja jotain kasvimenetyksiä varmasti voi olla, joita ei vielä tiedäkään.

  VastaaPoista
 7. Oho miten aikaiset pääskyset. Meidän omia ei ole vielä näkynyt mutta en ole huolissani, ovat aina viimeisiä muuttajia. Minulla kuoli paljon sormustinkukkia, ruusuissa on kuivuneita oksia paljon, joissain ruusuissa kaikki oksat. happomarjat ovat pulikuolleita ja jopa hortensiat ovat kärsineet. Perennat ovat kestäneet paremmin.

  VastaaPoista
 8. Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa, tervetuloa takaisin! Sama aikapula ja kiire taitaa vaivata meitä kaikkia. Ainakin meillä kylmän huhtikuun takia moni askare siirtyi toukokuulle ja hommia kertyi ihan jonoksi asti. Itselläni on töissä kiireisimmät viikot, joten vapaahetkinä puutarhassa mennään melkein juoksujalkaa ja yritetään epätoivoisesti kuroa aikatauluja kiinni. Jospa kesäkuuhun päästessä oltaisiin taas normitahdissa.
  Leimupenkissäsi kukkii jo komeasti. Toivottavasti ei ole talvitappioita ja mirrinmintutkin nousisivat. Syksy ja talvi kurittivat meillä joitakin lajeja, mm. kuukausimansikoita ja vähän leimujakin. Muutama varmasti kuollut punahattukin on löytynyt. Lopulliset tappiot näkee vasta myöhemmin kun kaikkien olisi jo pitänyt nousta.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kiva että olet herännyt talviunilta;)
  Nyt onkin kiireaika puutarhassa, jää sisähommat tekemättä!

  VastaaPoista
 10. Mukavaa että et sentään Ruususen unta nukkunut . Tervetuloa mukaan . Pääskysiä meillä ei juurikaan näy kotona kyllä . Mutta muuten täällä on rikas linnusto .
  Perennoista ei ole kaikki nousseet vielä ja pensaat jotkut hitaasti . Odotellaan.

  VastaaPoista
 11. Tummansininen alppikärhö, jonka taimen ostin Sinulta vuonna 2021 kiipeilee terhakkana pitkin koivunrunkoa pihassamme. Muistelen ilolla tuota päivää, kun sain tutustua kauniiseen puutarhaasi! Kivaa kesää!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...