lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiääslauvantaina

Mum piti ostaa uuret kukat. Nii, tiätenki tetet unohtuu muutamana päivänä sisälle  enkä muistanu kastella. Eivät oo enää hehkeemmillänsä.





Maitokaupas oli onneksi helemililijoja.







Sai eres jotaki laittaa pääsiääseksi porraspäähä.



Meilläpäi on trullit liikentees vasta pääsiääslauvantaina. Kymmenkunta trullia kävi. Omankylääsiä niistä oli vaa kaks. Loput on kasvanu jo trulliaijan ohi. Illalla poltetahan sitte kokkoja. Seki perinne on hiipumahan päi. Nykyysin porukat kokoontuu usee kyläyhyristyksien ja nuarisoseurojen tekemien kokkojen ympärille. 



Tiätenki trulliille oli varattuna pääsiääsmunia.






Nämä oli sitte varattuna mulle. On niistä viälä muutama jälijellä :)


Ny on ollu vuarokauren plussalla. Ja sen huamaa. Lumi on hävinny aivan silimis. Onhan sitä viälä, mutta son selevästi maraltunu ja vetistyny. Tällääsiä päiviä lisää, nii hyvin pyyhkii. 


Pohojoospäätyä 26.3.2016





Son kumma juttu, ku pohojoospäärys on palio vähemmä lunta ku eteläpäärys. Luulis sen olevan toisinpäi. Nua suuret puut ja tupa on varmasti estäny lumen kerääntymisen. 

Käyn nappaamas muutaman kuvan ja istahrin pöllipenkille. Tuli miälehen, ettei tästä kulumasta oo tainnu olla yhtäkää kuvaa. Otin sitte nelijä kuvaa panoraamaa varte.


Pohojoospäätyä 4.9.2015



Syyskuulta löytyy vastaava kuvakuluma panoraamana. Tuata mustaa plänttiä alareunas, en rajannu pois. Olis kuva menny nii kapiaksi. Viälä pitää hetkiaikaa orottaa vihereyttä, mutta ny vaikuttaa siltä, että sitä kohti ollahan menos pitkin harppauksin. 


Syäkää mämmiä kohtuurella, vai syättäkö ollenkaa?

40 kommenttia:

  1. Mulla on tetet kasvarissa. Pitänee kastella vähän huomenna. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvari suajaaki niitä vähä pakkaasilta. Moon tuanu pakkaasöinä ne sisälle ja arvasinki, että huanosti käy.

      Poista
  2. Kauniita helmililjoja. Kyllä vain lumi saa kyytiä, ja sitä paitsi säätiedotuksessa lupaillaan plussakelejä :)

    VastaaPoista
  3. Lumi sulaa nyt vauhdilla ja hyvä niin. Johan tuota on saatu katsella ihan riittämiin.
    Hyvä, että muistutit tuosta panorama-kuvauksesta. On täysin unohtunut tutkailla, löytyykö kamerastani suoraan sellainen asetus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tänää sulaa samalla vauhrilla ku eilee, ei lumia oo palio jäliellä enää ku penkoos.

      Poista
  4. Kivasti on siellä jo lunta sulanut, niin täälläkin, varsinkin tämän päivän aikana. Täälläkin kävi tänään muutama trulli virpomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa meillä käynehistä virpojista, oli täälä mummien ja paappojensa tyänä pääsiääsen viatos.

      Poista
  5. Pian häipyvät loputkin lumet, kun sää lämpenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis jo aikaki. Eihän sitä nii palio oo ollukkaa, mutta sitkiästi son pysyny.

      Poista
  6. Kyllä se kevät nyt alkaa edetä kukon harppauksin, uskotaan niin! Meillä on vielä 45 cm lunta, mutta onneksi mökillä etelämmässä on vähemmän, joten eiköhän huhtikuun lopulla sinnekkin pääse. Mukavaa pääsiäispyhien jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi! Teillä on tosiaan viälä täys talavi. Kiitos samoon!

      Poista
  7. Mukavaa, miten erilaisia pääsiäisenviettotapoja Suomessa onkaan. Itse ehdotin pääsiäiskokon polttoa, jota hämäläispoikani pitivät ihan pimeenä ideana. No, onneksi meillä on sentään jotain yhteistä, lumet sulavat vauhdilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kersana, ku lähärettihi autolla juhannuksena sukulaasihi. Kyllä ihimeteltihi palavia kokoja. Ei meirän kokot koskaa pruukannu juhannuksena palaa.... Onneksi lumesta on hetkempäästä muisto vaa.

      Poista
  8. Meilläkin virvottiin eilen, ja muu porukka lähti illalla kylätalolle kokkoa katsomaan kun ite jäin nuorimman kanssa nukkumaan :) Ei syödä mämmiä, mutta lappapuuroa kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täs kyläs tais palaa yks piäni kokko. Kirkolla oliki sitte suuri, mutta harvoon tuloo käytyä siäläkää.....Hm...lappapuurua. Muistan hämärästi sitä joskus kersana syäneheni.

      Poista
  9. Mielenkiintoista huomata, kuinka erilaisia pääsiäisperinteitä vietetään, myös ajankohdissakin on eroja. Harmi että ne ovat hiipumaan päin.
    Ensi viikon lämpimiä säitä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Son surkiaa, mutta son tätäpäivää, kaikki muuttuu ja yhtenäästyy.... Täälon nykki hiano auringonpaiste, mutta aika kalsa tuuli.

      Poista
  10. Helmililjoihin ei kyllästy koskaan. Minä näin sellaisen pienen ruukun, jossa oli vaaleanpunaisia helmililjoja, mutten raaskinut ostaa. Siellä onkin ihan eri aikaan tuo trulliperinne, jännä juttu. Ja kokkokin kuten Ruotsissa on. Jännää. Eikö sitten juhannuksena polteta kokkoa vai silloinkin myös? Meillä ei kukaan syö mämmiä, mutta kinderpiirakka maistui muksuille. Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillonki naapuripitäjä ruattinkiäline. Vaikuttehia on moneski asias ruattinmaalta. Isoot huvipaikat polttaa kokkoja juhannuksena, muut ei niinkää. Ei meilläkää nuarempi polovi mämmiä syä, mutta ittelle pitää aina eres yks rove ostaa. Kiitos samoon!

      Poista
  11. Söisin mämmiä, jos olisin muistanut ostaa sitä. Luulen, että tänään hyödynnän nämä kauppojen uudet aukioloajat ja haen jostain mämmiä, jota nautin kerman ja hienosokerin kera, jotta saan kalorimäärän maksimoitua. =D Ihanaa, kun lumet sulaa. Odotan innolla lämpimiä ja aurinkoisia kevätpäiviä. Hyvää pääsiäisen jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mämmi iliman kermaa ja sokuria ei maistu miltää. Pääsiäänenhän on vaa kerran vuares. Anna palaa vaa! Eiköhän kunnon kevätpäivät ny jo alakaa. Kiitos samoon!

      Poista
  12. Helmilijat ovat suloisia. Yritin metsästää valkoisiakin, mutta ei ole vastaan tullut. Täällä paistaa nyt aurinko, lumet saa kyytiä. Jee, on sitä odotettukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useemmite helemililijat onki perussinisiä. Tänää on ollu aurinkoone päivä tääläki ja lumet on tosiaanki vähentyny. Loppuviikolle on luvattu sateeta ja silloon viimmeestää lähtöö lopukki lumet. Luulen mä :)

      Poista
  13. Meillä ei käyny kun yhden talon lapset trulleina. Odotin karkkien kanssa, mutta sitten laskin ettei täällä ole enää montaa sen ikästä, jotka viihtis kiertää. Kokkoja oli mun lapsuudessa joka talossa, nyt ei ole edes joka kylässä sitä yhtäkään. Ajat muuttuu, eikä aina niin hyvään suuntaan. Jotain perinteitä sais sentään yrittää pitää yllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tääläki on sellaane välivaihe. Uutta trullisukupolovia on onneksi kasvamas. Muistan meilläki ollehen oman kokon. Lopuksi oli hiilloksella mukava paistaa makkaraa.

      Poista
  14. Kauniita kuvia. Söpöjä trulleja. Meillä on kaikki lapset perheineen pääsiäistä viettämässä, joten touhua ja meininkiä riittää. - Mämmiäkin on syöty - kohtuudella. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on sitte vipinääne pääsiääne. Mukava saara koko katras koolle. Kiitos, samoon!

      Poista
  15. Eikös ole mukavaa, että yhdistykset ja seurat polttaa kokkoja niin kaikkien ei tarvitse sitä omissa nurkissa itsekseen tehdä. Siellä sitten tapaa naapurustoa ja vanhoja tuttuja luontevasti.
    Trullit ovat niin upeasti pukeutuneet!
    Mämmiä ja munia menee täälläkin aika tavalla. Lapset perheineen ovat auttamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii onki. Kokolla voi nähärä sellaasiaki, joita ei oo nähäny monehen vuasikymmenehen ja joitaki ei muulloon eres näekkää ku pääsiääsenä.

      Poista
  16. Mämmi on parasta pääsiäisruokaa :) Jotta mämmikausi ei jää liian lyhyeksi, niin ostan sitä heti kun kaupasta saa, jo paljon ennen pääsiäistä.
    Innostuin panoramakuvauksesta kuviesi vuoksi niin paljon, että tilasin kirjankin. Nyt pitäisi alkaa opiskelemaan käytännössäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiääne iliman mämmiä, ei oo pääsiääne ollenkaa :) Popsin nii palio makoosta muutenki, että on pakko rajoottaa mämmin syänti pelekästänsä pääsiääsehen....Kiva, että sait kipinän. Oot tosi perusteelline, ku oikee kirijanki tilasit. Pian nähärähänki kunnon panoraamakuvia, eikä mitää sinnepäi versioota :)

      Poista
    2. Kuvamessuilla myytiin edullisesti valokuvauskirjoja. Ostin sieltä useampia kirjoja erilaisista tekniikoista, joita haluaisin oppia. Saa nähdä milloin ehdin opettelemaan panoramakuvausta...

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  17. Vihdoin kerkesin vastavierailulle blogiisi! Täällä näyttää kivalta :) Olen kyllä kiinnittänyt omassa blogissani huomioni ihanasti murteella kirjoittamiisi kommentteihin, mutta tosiaan nyt vasta tänne osuin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tänään kevät edistyi täälläkin, vaikka olikin kylmä navakka tuuli. Lumet kuitenkin sulaa vauhdilla. Niitä ensimmäisiä piippoja odotellessa :) Mukavaa pääsiäisen loppupuolta sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että tykkäsit :) Plokia onki nii palio, ettei kaikkia kerkiä kattella, vaikka haluaaski. Lumet on ny suurimmaksi osaksi karonnu :) Kyllä piipot pilikistää pian teilläki. Kiitos samoon!

      Poista
  18. No syyään, mutta kohtuuella;)
    Nyt pääsiäisen aikaan tosiaan tuntui siltä että kevät tuli, aurinkoa ja plussaa, kyllä lumet hupeni kummasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumet hävis joo. Lumikasoos rupiaa olemahan ainuat lumet :)

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...