keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Ötökkähotelli

Yleensä sarepäivinä teherähän huushollihommia ja puretahan rästitöitä, mutta meikälääne teköö kaikkia muuta.....

........sisustaa vaikka ötökkähotellia!Ajatushan lähti tästä. Pitkä, tyhyjännäkööne aita. Vaikken ny viälä oo kyllästynykkää sen vahtaamisehen, nii aika ykstotiselta se näytti, ku kasvit ei oo viälä kasvanu korkeutta. No, nykku nua ötökkähotellit on nii pop, nii tuumasin teherä sellaasen, antamahan pikkuusen elävyyttä keittiön klasin näkymihi.Hotellivärkkiä on markilla vaikka kuinka palio. Nämä o hevoosten kaluamia aitalautoja, jokka kaivoon heinien seasta. Niishän on sopivasti aijantuamaa patinaa :)Vesivaneerin sahasin taustaksi. Sitte kasasin koko pytingin. Ilta-aurigos oli kiva värkätä. Ja ku sain tämän tähän pisteehi, nii menin näyttämähän tyäni tuloksen isännälle. Arvuuttelin, että mikä tämä on. Isäntä kattoo mua pikkuusen piiiiiitkähän, arviooren, että onko lopukki intiaanit tippunu emännän kanootista. Ei oikee näyttäny linnunpöntööltä, eikä postilooraltakaa. Eihän se mistää ötökkähotellista ollu ikinä kuullukkaa.Sisustamista jatkoon pyhänä, ku ei muutakaa huvittanu teherä.  Pikkuusen sataa tihuutti, muttei se tahtia haitannu. Alakertahan leikkelin kuivanehia koiranputkia, nokkoosien varsia ja kurienmiakkojen kukintojen varsia. Oveksi reijitin pualilahonnehen puunpalan. Yläkertahan hain kuusenkäpyjä ja vinttihin laitoon kuivanehia mustikanvarpuja. Ruastunehen verkonpalan laitoon vaa käpyjen etehe, ettei ne putuaasi.

Siitä tuli aika symppis. Ei oo koolla pilattu, mutta ajatushan on tärkeen. Painua sille kuitenki kertyy,  nii että päätin laittaa siihe oman jalaan, ettei mun aita kaaru. Ei oo aita enää autio eikä tyhyjä.


Täs on sitte tämänpäivän värkkööksiä......Aita jäi jotenki keske. Ny se rupes vaivaamahan, ku parturoon punaasen viinimariapuskan. Puska lähtöö lopullisesti, sitte ku tua viäres oleva kuutamohortessa on vähä kasvanu.Näkymät siistiytyy heti. Airanpätkä on vinos, päättyen jasmikepuskahan. Kuarikatettaki ripottelin airan juurelle, ettei rikkaruahot nii helaposti rupiaasi hehottamaha. Ny pitää sitte vaa keksiä, mitä tuaho nurkkaha laittaa. Eherotuksia? Kuiva ja kesällä varioone paikka.


Täs on mun helemililija puron alaku. Osa sinisistä jo kukkii, valakooset ei oo likelläkää ja vaalianpunaaset ei mahtunu kuvaha. Kokonaasta kolome kappalesta ;D


Lopuksi pari eilistä aurinkokuvaa. Navetan nurkkapenkis kukkii ylimäärääset jakonarsissit ja muutama tuluppaanien sekootuspussista tullu tuluppaani. Tua eres oleva raasku on sulukapiiska. Vois nuata varsia vähä lyhentää. Maan alta se kuitenki alakaa, jos on yleensä hengis. 

Nämä kukkiivat vuasi vuarelta paremmi ja ovat loppujen lopuksi ihan kivannäkööne sekametelisoppa. 


Mukavaa loppuviikkua!

27 kommenttia:

 1. Kuin mahtais sun pirtaan käydä tuohon paikkaan pensassembra? Ikivihreenä se maisemoisi kesäätalvea. Minä tykkään sen sinivihreistä neulasista ja menee se kuivassakin oikein hyvin.

  Ja ötöhotelli on oikein hieno, istuu loistavasti paikkaansa. Plussat vielä siitä, että sait aviomiehen vähäksi aikaa raapimaan päätään :D Älä uskalla kuvitella, mitä huoltoaseman baarissa huomenna puhutaan... siellähän ne miesten parlametit on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokouspaikka on meirän kylällä kaupan veikkauspistees ja aiheena varmasti huanot hevooset. Isäntä on jo varmasti piänemmät ötökät siinävaihees unohtanu :D

   Poista
 2. ... ei persele - komento takas. Varjonen paikka saa pensassembran ränsistymään. Vaihdetaan seuraava kortti eli vaihtoehtoja: Marjasinikuusama (Lonicera caerulea), Marjakuusi ’Hicksii’ (Taxus x media) ikivihreistä Mahonia (Mahonia aquifolium)Myös heisiangervot (Physocarpus opulifolius) erilaisine lajikkeineen voisivat mennä. Mahdollisuuksia on, vaikka paikka on vaikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on pensassembralle varmasti liian pimiä ja tukkoone. Siihen paistaa ilta-aurinko ny viälä hyvinki, muttaku tua kuutamohortessa toivonmukahan kasvaa, tilaa ei nii palio oo. Mahoniaa voiski laittaa. Mullon niitä jo kolome, mutta vois siirtää, jos non hengis. Aika karsian näköösiä ovat viälä.....tai jotaki perennaa.

   Poista
 3. Mahtavan komia ötökkähotelli:-)

  VastaaPoista
 4. Mulla ihan samat puuhat, eli hyönteishotelli! Kaksi pienempää mulla on jo pihassa. Mies lupasi tehdä yhden isomman, jonka sitten sisustan. Sun hotellisi on nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on jo hyvä tilanne. Meinaan kans teherä suuremmanki version, mutta saa ny kattua minä vuanna :)

   Poista
 5. Ihana hotelli tuli. Kivasti jo narsissit teillä kukkii, meillä vasta vähän nuppua työntävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navetan ympärillä kukkiivat vasta. Mualla tulollansa vasta tai yks kukka siälä täälä.

   Poista
 6. Kyllä ötököiden nyt kelpaa, ja miehenkin on syytä, että on kätevä emäntä! Kivalta näyttää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, nii, muttaku pitääs teherä jotaki "järkevää".

   Poista
 7. Hieno ötökkähotelli hienolla paikalla. Tuo on kyllä hauskaa puuhaa tuo hotellien värkkääminen. Mä hiukan oikaisin ja käytin valmista linnunpönttöpakkausta, etuseinän vaan jätin laittamatta paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän oliki näppärä ratkaasu. Tykkään kans duunata yhtä sun toista.

   Poista
 8. Hieno ötökkähotelli, sopii hyvin aidan kanssa yhteen.

  VastaaPoista
 9. Komea hotelli siitä tuli - ihan viisi tähteä!

  VastaaPoista
 10. Komea hotelli, kyllä vieraiden kelpaa!

  VastaaPoista
 11. Ihana hotelli. Uskon että minunkin mieheni ei ole koskaan kuullutkaan ötökkähotellista. Pitääkin testata ja rakentaa oma hotelli miehen ihmeteltäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä tuumaski, että mitähän täältä viälä löytyykää, ku meistä aika jättää.

   Poista
 12. Sepäs oli mukava projekti. Ihana viiden tähden hotelli. Toivottavasti turistit löytävät sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulis asukkia. Hotellihan pitääs laittaa korkiemmalle, mutta tuas en halunnu ylemmäs nostaa.

   Poista
 13. Huippuhieno ötökkähotelli! Minäkin olen vastaavaa suunnitellut muutaman vuoden ... mutta niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...