lauantai 25. kesäkuuta 2016

Miakkojen aikaa ja vähä polovienki

Ny osuu juhannukseksi oikee valako-sinine kukkasuma. Sinisävyyset kurienmiakat on kukas ja oon niitä levitelly ympäri pihaa. Kurienpolovekki on aloottanu. Viimme vuanna oli aiva erifärine juhannus. Aurinkooset kuvat on otettu aattona, piliviset tänää.


Kasvimaan reuna
Tykkään varsinki siperiankurienmiakoosta, niiren heinämäästen lehtien takia. Perinteene sinine oli mun ensimmääne siperiankurienmiakka. Sain sen puutarhakaverilta. Siton mulla mones kohtaa. Entiseltä anopilta sain aikoonani, vaaliaa, melekee valakoosta kurienmiakkaa. Siitä tykkäänki ehkä enite. Se kasvaa korkiimmaksi, aloottaa kukkimisen ensimmääsenä ja kukinta kestää kauvan.


Kolomiopenkki

Tämä ihana taivahansinine on nimeltänsä 'Perry's Blue'. Itteasias tuas eres on vaalian ja tumman risteytys. Soli jo kasvus, ku ostin takana olevat Perryt. Risteytys on vähä matalampi ja vaaliampi, kukiis on piäni vivahre-ero.Ja takana näkyy tyhyjinä loistavat kärhötelinehet :(


Kaaripenkin juhannus 2016.
Näin jostaki puutarhaleherestä kuvan kukkapenkistä, johona kukkii keskellä monta metriä siperiankurienmiakkaa ja päätin, että mullaki sitte joskus. No, ei ihan samallaasta tullu. Olis pitäny kaaripenkin olla paaaalio leviämpi. Laitoon niitä sitte ryppähinä sinnetänne.

Etualan violetti 'Sparkling Rose' aukaasi ensimmääsen kukkansa muutama tunti sitte. Oikias lairas on valakoone 'Snow Queen', joka on aina kukkinu huanosti, jos ollenkaa. Kattelin kuvates ja löyrin muutamia kukkavanoja, mutta aina se kukkii muita myähemmi. Sinine on sitä perinteestä ja viimmeesenä näkyy se anopilta alunperin saatu. En tiärä olisko se sitä 'Albaa'. Oikias alanurkas kukkii kerrattu iränkurienpolovi 'Plenum'.Kaaripenkis pitääs näyttää joka kohoras tältä....... 

...........mutta ettei totuus unohtuusi, viäres on tämän näkööstä. Surkiat kallionauhukset, tyhyjä köynnöskehikko ja nelijästä punalatvasta jatkaa kituuttaen eluansa yks. Nii, eikä taustan alappiruusuuhi tullu sitte kukan kukkaa. Nuppuja oli kymmenkunta, joista ei sitte mitää tullu. Uutta kasvua on kyllä, jote, jos ens vuanna taas olis kukkien vuaro. Viimme vuatine kukinta oliki ylittevuatavan runsasta.Vaalias kurienmiakas on aavistus sinistä.Kaaripenkin jatkeena olevas katajakulumas on kans 'Sparkling Rose' mätäs. Se sopii kivasti  valakokukkaasen hopiahärkin kans. Ja takana, tiänviäriojas on saatu valakoone, nimetön kurienmiakkakasvusto, joka ei oo suastunu mulla penkis kukkimahan ollenkaa. "Ojas" on varmasti pikkuuse kostiampaa.


Navetan sivupenkki. Särkynysyrän on tullu salamatkustajana.Syksyllä valamihiksi tehtyhy, navetan sivupenkkihinki, oon niitä tiätenki tyrkänny. Hyvi reunas olevat kuunlilijakki selevis. Muutaman jouruun uusimahan.Ihanaanen 'Perry's Blue' mätäs kukkii siilopenkiski.Kolomiopenkis kukkii lisäksi sinine niittykurienpolovi 'Philippe Vapelle'.Mäntykulumaski on sinivalakoosta.  Eres on valakoone kesäpikkusyrän 'Alba' ja takana joku  retkottava kurienpolovi, joka kukkii aiva sinisenä pilivenä.........ja tiätenki viälä juhannusruusu.Mukavaa juhannuksen jatkua!

41 kommenttia:

 1. Siniset kukat on näyttäviä, mut just huomasin ettei mulla taida olla yhtään. Äkkiä puotiin...

  VastaaPoista
 2. Ei voi olla totta!!!!.......ettei yhtäkää sinistä.....hopi, hopi...

  VastaaPoista
 3. Kaunista kukintaa. Meillä avautuivat juuri ukonhatut, eli sinistä kukintaa on meilläkin. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ukonhatut jo kukkii! Käyn kattomas omat ukonhatut, ei viälä lähelläkää. Mutta kirvoja ei ny näkyny, niinku monena muuna vuanna.

   Poista
 4. Upeita kukkia, tuo valkoinen pikkusydän on houkuttava ja kaikki muutkin, ihana sinivalkoisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valakoone pikkusyrän tuuhettuu viimme kesän sateeren ansiosta hyvi. Eikä ottanu talavesta yhtää nokkihinsa.

   Poista
 5. Vaalea tai valkoinen kurjenmiekka olisi minun unelma. Mökillä on sinistä, edellisten mökkiläisten istuttamana, mutta en ole oikeen koskaan siitä tykännyt, kun siniset akileijat kukkii samaaan aikaan ja kaikki paikat lainehtii muutenkin samansävyisenä sinisenä. Liika on liikaa. Sinulla ovat värit kivasti sopusoinnussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua anopin kurienmiakka on ominaasuuksiltaan yliveto. Valakoosia löytyy kyllä melekee joka taimistolta. Itte oon nähäny joskus kuvan sellaasesta vaaliasta, monifärisestä kurienmiakasta, johona oli hentoja pinkin ja violetin sävyjä, valakoosella höystettynä. Soli aivan ihana! En oo sittemisin nähäny.

   Poista
 6. Kaunista kukintaa. Olet onnistunut upeasti väriyhdistelmissä. Minunkin alppiruusu kukki ainoastaan yhdellä kukalla 😡 valkoinen pikkusydän on ihastuttava.

  VastaaPoista
 7. Ihanat väriharmoniat! Toivottavasti ne kärhötkin sieltä äkkiä nousevat.
  Tuo anopin vaalean kurjenmiekka on niin upea, korkea ja siro, kauniin värinen. Oikea unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöjä mäki orottelen. Ei voi olla totta, että kaikki kualoo kerralla. Kiältäyryn yksinkertaasesti uskomasta. En oo tuallaasta kurienmiakkaa mualla nähäny.

   Poista
 8. Vaaleansininen kurjenmiekka on kaunis, pitää laittaa korvan taakse että semmoista on jos sattuu tulemaan jossain vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Perry's Bluen' färi osuuki hyvi nuaren muiren välihi. On niitä varmasti muitaki.

   Poista
 9. Sinivalkoista ja todella kaunista!

  Päätimmä tyttären kanssa tulla ens viikonloppuna Seinäjoelle. Rokkaamahan :D Tän siitä saa, kun ei uskalla yksin kläppiä päästää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti hetki oikee kelata. Rovinssi onki nykyään näi myähää. Mulla on onneksi kaikki kersat nii saman ikääsiä ja flikka vanhi, että kattoovat aikoonansa toistensa perähä. Onhan tuallaases paikas monellaasta hörhöä liikkeellä.

   Tuli nii elävästi mumma (isän äitee) miälehe tuasta kläppi sanasta ;D

   Poista
 10. Kyllä on kaunista - kurjenmiekka on niin ylväs kasvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinon ryhtiä, ainaki viälä täsvaihees. Loppukesästä leheret tuppaa laota, se vähä harmittaa.

   Poista
 11. Minulla on aina ollut vain tuota ns. perinteistä tavallisen sinistä siperiankurjenmiekkaa, mutta tänä keväänä hankinkin vähän muunkin väristen juurakoita mm. kerrottu kukkaista lilaa ym, mutta ne eivät vielä tänä kesänä kuki.
  Tuota valkoista siperiankurjenmiekkaa olisi kyllä kiva hankkia omaankin puutarhaani. Se on jotenkin raikkaan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaliat färit näkyy aina paremmi. Tua perinteene sinine vähä 'katuaa' jos se ei kuki kunnolla. Mäki himiöön viälä jotaki erifäristä.

   Poista
 12. Minulla on aina ollut vain tuota ns. perinteistä tavallisen sinistä siperiankurjenmiekkaa, mutta tänä keväänä hankinkin vähän muunkin väristen juurakoita mm. kerrottu kukkaista lilaa ym, mutta ne eivät vielä tänä kesänä kuki.
  Tuota valkoista siperiankurjenmiekkaa olisi kyllä kiva hankkia omaankin puutarhaani. Se on jotenkin raikkaan värinen.

  VastaaPoista
 13. Ei oo vuodet veljeksiä, niinhän sitä sanotaan. Henkilökohtaisesti viime juhannuksen värit on mulle mieluisimmat. Pinkistä on tullu uus suosikki, sinisestä en oo koskaan niin perustanu, vaikka sitä omallakin pihalla on pikkusen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimme juhannuksen kukintaa ei varmasti hetkehe tuu. Oli nii komiaa. Tämä 'sininehetki' onki siihe verrattuna aika laimiaa. Mullahan tökkii enite peruspunaane, mitei mulla ookkaa, mutta ihimeesti sitä miäli muuttuu färienki suhtehe. Mäki oon ny suapunu oranssille.

   Poista
 14. Kovin erilaiselta näyttää myös meillä juhannus tänä vuonna. Pionit kukkii ja jasmike, viime vuonna ei näistä tietoakaan.
  Valkoinen kurjenmiekka on kyllä kaunis, ja mukavan korkea sinisen rinnalla. Oiva pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni asiahan perehtymätön voi ajatella, että puutarha on vuaresta toisehe samallaane, samahan aikahan, muttei se oo. Onneksi!

   Poista
 15. Kylläpä juhannusten kukkijoissa on ollut eroa tänä ja viime vuonna! Sininen valkoiseen yhdistettynä tuo rauhallisen tunnelman, viime juhannuksen pirteät pinkit sykähdyttävät. Ei ole kahta samanlaista kesää puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuanna jäi pinkki aalto melekee täysi tulematta. Kualanpiooni oli ainut, mikä kukkii kunnolla. Tiätysti sitä toivoo, että aina olis sopivat säät ja kaikki kukkiis hyvi, mutta eihän se tosiaankaa nii mee.

   Poista
 16. Ihanat kurjenmiekat! Mulla on anopilta saatua, joka muutamalla vanalla tänä kesänä kukkii. Ihan surkeeta on joka penkissä. Edes kurjenpolvet eivät ole kaikki kestäneet,osa on kuollut. Täytyy ostaa täydennystä, kunhan kerkiän.
  Onneksi juhannus- ja suviruusu kukkivat ja vielä ihan oikeaan aikaan! Mukavaa juhannusiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakamine auttaa kummasti kukintaha. Munki pitääs jakaa muutama isoo mätäs. Eine kaikki näis kuvis eres näy. Niiton siis joka paikas ;D Muutama alue rupiaa olemahan reirattuna, mutta mones o viälä tekemistä. Ruusupuskia ei vaivaa mikää. Kukkiivat komiasti, onneksi!

   Poista
 17. Voi kiitos, mullakihan on tuo Berry´s blue vaan ku olin autuaasti jo unohtanu sen nimen! Tästäpä sen taas muistin. :) Pitäs jakaa mokoma, kun ei enää oikein jaksa kukkia, keskellä on ruskiaa vaikka kuin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mullaki o aika usee nimet hukas, mutta onneksi oon yrittäny laittaa ne johonki ylähä ja tallettaa nimilapot. Jakamista olis mullaki. Oonki orottanu, että flikka sais pihansa siihe mallihi, että vois jotaki istuttaa, sais viärä jakopalat.

   Poista
 18. Niin kauniita kukkakuvia!
  Mukavaa maanantai päivää!

  VastaaPoista
 19. Kaunista ja upeaa.. Ei ihan täälläkään niin mennyt suunnitemat kukkien suhteen, mitä aattelin..ehkäpä sitten ensi suvena..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoon suunnitelmat ihan nappihi menöö, mutta ny ei menny sinnepäinkää.

   Poista
 20. Mullekin on noita kurjenmiekkoja ja -polviakin kertynyt, ihania kaikki. Kurjenpolvia vaan katosi talven aikana joitakin uusia:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat kuuluu puutarhan peruskasviihi, ainaki mulla.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...