sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sipulilauvantai

Nyon sitte ollu ensimmääset pakkaasyät, pari astetta miinuksella. Kermesmarian leheret o aiva lötköönä ja joriinienki leheret on kärsiny. Alkkarie färine daalia ei oo moksiskaa. Onko uuremmat jalostehet kestävämpiä? Muut kasvit o kestäny iliman suurempia vaurioota.

Täs taannoon kirijootin jutun Juthbackanmarkkinoosta ja että siältä jatkoon taimiostoksilleSundihi, Piatarsaarehe. En oo useen siälä käynykkää, o jotenki tullu useemmi käytyä Blomqvistilla, joka ei kaukana tästä oo. Kävin tänä kesänä ensimmäästä kertaa heti avoonten puutarhoje jäläkihi, molemmis. Siitä reissusta ei oo yhtäkää kuvaa, koska soli täyrelline sareppäivä. Sateevarijo toises käres koko aijan.


Syyskesän tunnelmaa 20.8.2016
Ensimmääsellä kerralla ostin nuakkuluppion ja ku kattoon että sopiis viärehe toinenki, hakemashan se piti käyrä markkinareissun yhteyres. No, jäihän sitä kätehe ny joku muuki :)

Heiniä.

Ja voi vitsi, nii hianoja jaloangervoja ja hortessoota.


Oon kattellu kateellisena muiren plokien monipualisia sipulihankintoja, ku täälä tuppaa olemahan vaa niitä samoja. Kävin litteliski ja ostinki, muttei mitää ihimeellisyyksiä ollu. Multasormen sivujaki oon kattellu, mutta viimme vuanna näytti olevan palio monipualisempi sipulikukkatarijonta.

Lilijojaki on ruvennu tekemähän miäli ja luin että syysistutus olis parempi. Mutta ei täälä niitä syksyllä myyrä.......paitsi Sundilla. Näin netis ilimootuksen sipulilauvantaista ja maininta oli lilijoostaki......sinne.Olihan niitä ja monia muitaki erilaasia sipulia.Tuluppaaniaki oli hyllyt pullollansa. Vein sipulipussit autoho ja menin pihalle, taimimyymälän pualelle.


Sundilla sipulikukkamarkkinoolla 17.9.2016Yleesilime oli muuttunu syksyyseksi. Erilaasia kanervia, calluunoota, koristekaalia ja muita syksyysihin asetelmihi oli vaikka mikkä määrät.Ruska oli joiski aivan upia. Piti käyrä kattomas lappu.....lumipalloheisihän se siinä korias syysasus - ei vaa meillä koskaa näin loistavasti pukeutuneena.

Tämä on eherottomasti hankittava sitte tiänviärehe, ku sen myllerryksen aika koittaa.Viimme kerrasta jäi vaivaamaha nämä pikkupuut. Pihilajan runkoho vartetut euroopan tuhkapensahat. Oli nii hianot punaaset marijat, ruskaaki oli ja nykku oli alennustaki...............nii siinä sitä mun omaa ny viärähä :)Sundi ei oo iha tavalline taimimyymälä. Tämä toimii ympäri vuaren kukkakauppana ja lahajatavaramyymälänä.Sisäkukkia löytyy kiva valikooma. Ruukkuja on sekä sisälle että pihalle tarkootettuja.Sitte näin tämän......oooooh! En koskaa oo nähäny nukkumaijan???? kukkivan. Mikkä kukat!!! Ja färi sopii nii hyvi olkkarin violettiihi verhoohi!


Ny on taas ilima sopivasti  lämmenny, että meen kaivamahan sipulia maaha. Ainaki kaikki pikkusipulit on tarkootus tänää istuttaa.....nii ja se pikkupuuki viälä. Hanhikkiaitahan laitan sen. Sipulikukkajuttua sitte myähemmi :)

Ihanaa syyssunnuntaita!

26 kommenttia:

 1. Upea myymälä. En ole nähnyt liljoja täällä myynnissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nähäny yhyren punaasen lilijan. Sehän ei mulle passannu.

   Poista
 2. En tiennykkään että lumipalloheisiin voi tulla noin komee ruska.
  Kiitos Sundin paikan esittelystä, täytyy muistaa poiketa kun käydään sielläpäin.
  Hyvää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkää. Piti tarkistaa lapusta. Kannattaa eherottomasti poiketa.

   Poista
 3. Komea valikoima liljasipuleita. Ja muutenkin tosi tyylikäs ja runsaan puoleinen kauppa.
  Minä tilaan suurimman osan tulppaanin ja narsissin sekä osan myös pikkusipuleista nettikaupoista (Kauppila, Korpikangas, Viherpeukalot yms.). Niissä on yleensä suuremmat valikoimat, kuin mitä kaupat tarjoavat. Tosin täälläpäin Puutarhanikkarit on viime vuosina kunnostautunut aika mukavasti valikoiman laajentamisessa. Mutta jos tyytyy normikauppojen sipulitarjontaan, saa tyytyä aika lailla tavanomaisuuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo nuan palio lilijoja ikää nähänykkää. Siitä sitte färin perustehella valinnat. Netistä tilaamalla saaki kaikki karkit. Sundin valikooma yhyristettynä muihi, riittää mulle ny erinomaasesti.

   Poista
 4. Puutarhamyymälät on kyllä ihania paikkoja ja täynnä houkutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä aina sortuu johonki "ylimäärääsehen". Kaikki non puutarhahan mahtunu :)

   Poista
 5. Sundilla on monipuolinen tarjonta. Olen joskus ostanut sieltä ruusuja ja joulun aikaan kävin siellä kukka- ja lahjakaupassa.
  Olen ostellut perennoja alesta ja niitä pitäisi vielä saada multaan, kotiin ja työpaikalle. Ja tietysti muutama tulppaanipussikin on tullut hankittua. Työpaikalla ne kukkivat keväällä, mutta kotona melkein kaikki hävisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siälä saa aijan kyllä kulumahan, varsinki jos katteloo kaikki osastot. Toivottavasti sun tuluppaaniilla on keväällä parempi tuuri.

   Poista
 6. Purkissa kituuttavat kasvit saavat reteemmän syysvärin, kuin hyvässä maassa kasvavat.

  Sundin valikoimat on hyvät, siellä saa vietettyä mukavaa puutarhapäivää. Sipuliostoille pitäisi juu suunnata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luulinki että olis joku muu. Sundilla on kaikellaasta kivaa.

   Poista
 7. Haa, tuommoisesta paikasta en ollut ennen kuullutkaan, kiitos esittelystä. Hyvältä vaikuttaa! Mä tilaan aika paljon netistä, samoista kuin Between. Se on jotenkin helppoa ja kätevää + saa niitä omia suosikkejaan varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tilannu yhtäkää kasvia tai sipulia koskaa netistä. Niillä mennähä mitä löytyy.

   Poista
 8. Sundin puutarha-kukkakauppa on kyllä houkutteleva. Vähän kaukana täältä, mutta hengessä mukana!
  Aika kiva nukkumaija.

  VastaaPoista
 9. Todella houkuttelevan näköinen puutarhamyymälä. Upean värisiä jaloangervojakin näkyy olevan myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ja joka taimitarhalla o jotaki mitä muilla ei oo.

   Poista
 10. Onpa nukkumaijalla upeat kukat! Tilasin viime vuonna erikoisempia kukkasipuleita Hollannista Eurobulbilta (http://www.eurobulb.nl). Olin tyytyväinen laatuun ja hintatasoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Se tuskin kauvan meillä kukkii, mutta sais sen muute pirettyä hengis.
   Siältä niitonki moni tilannu ja o valikoomaa mistä valita.

   Poista
 11. Sund on kyllä ihana kauppa, pari kertaa kesässä on ainakin käytävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siälä onki nii palio muutaki katteltavaa taimien lisäksi.

   Poista
 12. Tulin heittämään sulle vielä linkin http://www.mustila.fi/kasvit/AcerShirasawanum
  Siitäpä sulle seuraava himokki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kuule ollu monta kertaa käres ja ainaki kerran kärryyski. En olisi uskaltanu kuitenkaa istuttaa maaha ja nii se sitte o jääny.

   Poista
 13. Vai on käyty taas kukkaostoksilla! Mukavahan sitä on suunnitella seuraavaa kesää ja kukkijoita. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On käyty. Taitaa olla viimmeesiä ostoksia tälle syksylle......mitäny muutaman sipulipussin vois viälä hankkia ja.......

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...