perjantai 23. syyskuuta 2016

Tyälistan lyhennystä

Ny täytyy taas toreta, niinku joka vuasi ennenki, että mihinkä tämäki kesä katos. Mulloli  keväällä piiiiitkä lista töitä, mikkä olis tänä kesänä pitäny teherä. Hah, kas kummaa, lista vaa piteni. Kukkapenkkien töitä en tähä listaha eres laitakkaa, nehä ei lopu koskaa. Näi syyskesällä mä saanki sitte vaihtehen  päälle, että eres jotaki sais tehtyä enne talavia.Esimerkiksi petoonitöitä. Tein pari vuatta sitte ensimmääset petoonityät ja silloon tein pari ruukkuaki.  Non ollu sittemisin portahilla. Tuulet ei niitä kaara, hyväku saa ne itte  liikkeelle. Ihastuun suurempaha ruukkuhu ja näi kauvan meni, ennenkö sain tehtyä toisenki.Muattina o melassisankoo ja ku halusin tästä korkiemman, jouruun vähä säveltämähän tuan sisämuatin kans.Teihämmä sitte muutaki. Marin puutarhassa -plokis o Mari teheny  petoonipalloja lasisilla lampunkuvuulla. Mäki löyrin muutaman. Käytin vajaa kaks kuivapetoonisäkkiä ja ku laastia riitti, tein yhyren raparperilehtityänki. Loput rapsookset läiskiin kukkapurkin aluslautasehen.Ennemmi teinki pallokokeelun vanhahan jalakapallohon. No, ei tullu priimaa, ei. Lommoja siälä ja täälä.Mutta lasimuatiista kuariutuu hianot pallot. Kukkapurkistaki tuli liävästi sekunra. En käyttäny vatupassia, laitoon sangoon vaa silimämäärääsesti suaraha nurmikolle, eihä se onnistunu ja reuna onki vähä vino. Sehä ei haittaa. Reunojen yli pursuavat kasvit sen peittää. Hm... vois laittaa muatin enemmänki  kallellensa, nii tulis oikee kunnolla vino reuna.


Raparperilehtityä onnistuu hyvi, vaikka oli jo nii pimiä, etten kunnolla nähänykkää. Mättäsin petoonin tarkootuksella leheren yli.
.......Koska siitä tuli lintujen juama-allas ja halusin reunalle tuallaasen röpelön alueen.


Kattoon joskus yhtä aluslautasta, että tuashan onki kiva kuvio. Löyrinki sen ja rapsiin loput lautasehe. Olis voinu enemmä lillutella ku jäi nuan palio reikiä.Tämänkertaaset petoonityät sai alakunsa tästä. Sain viimmeenki aikaaseksi teherä roskapöntöön aitauksen valamihiksi ja tarttin viimmestelyhyn petoonia.


Tämä kuarmalavoosta kasattu aitaus on ollu tuettuna kaikemmaailman systeemiillä, ettei tuuli sitä kaataasisi. Ny pysyy pystys. On petoonihi valetut rautajalaat ja kaikki. Eihä se mikää taireteos oo, mutta on tuata ny palio mukavempi kattella ku roskapönttyä.

On oikee oviki, ja löyrin siihe tuallaasen vanahan haanki. Ruastunehet saranakki oli katteltuna, mutta ku rojekti venyy, nii isäntä kerkes käyttää ne. Uusintamaalaus viälä pitää teherä, mutta taitaa jäärä ens kesähä.Ny vois terijoensalavakki kaataa tiänviärestä tai ainaki karsia rankalla kärellä, ku ei roskis oo heti  vasten silimiä.

Ny on tämän kesän tyälistaki lyhentyny.......eres pikkuusen. Viälä on monta hommaa, mikkä pitääs teherä. Onneksi komiat päivät tuntuu jatkuvan.

Onkos sulla tämän kesän suunnitelmat toteutunu?
Viikkoki taas vilahti johonki, joten mukavaa viikonloppua!

32 kommenttia:

 1. Oi, kauneutta..tuota betonia niin ihailen ja portin ruostunutta salpaa.. huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänkertaasihi petoonitöihi oon aika tyytyvääne. Ottaa päähä ku myähästyyn niire ruastunehien saranooren kans. Olis ollu neki nii sopivat.

   Poista
 2. Betonityöt on mulla vielä ihan kokeilematon juttu, pitää varmaan joskus yrittää. Kesän työlista on hauskasti venyvä juttu. Koskaan ei pysty siihen mitä varhain keväällä suunnittelee. Lista on liika pitkä tai tehot tekijällä heikot. Näin käy joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän tyälista o mulla ainaki nii pitkä, että sanoo sen järkiki, ettei kaikkia kerkiä toteuttaa. Mutta kummasti rauhoottaa, ku saa teheryksi eres jotaki.

   Poista
 3. Betoni on niin jees! Olethan saanut aikaiseksi vaikka mitä! Olen minäkin:sain tehtyä kukkapenkkejä mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petoonityät vaa paranoo aijankans, ku ne saa patinaa. Sä ookki ollu ahkera ja teheny uuren aluevaltauksen.

   Poista
 4. Ajattelin alihankkia betonityö siskolta, vien hänelle mallin ja pyydän kauniisti ja maksuna käy säilötyt kurkut, taimet tai jotain muuta vastaavaa...molemmin puolin ollaan tyytyväisiä! Mullakin on tuollainen lintujen juoma-allas siskon tekemänä ja tykkään, mutta tuo lehden yli betoni tekee siitä tosi kauniin, hieno ajatus! Hieno on sun roska-aitauskin ja komea haka!

  Listaa kesän töille en tehnyt...se olisi paisunut vain entisestään ja tekemättömät työt...no niitä riittää vielä ensi kesäksikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon hyvä diili :) Ei kaikkia tartte aina itte teheräkkää, vaikka moon kyllä vähä itte sellaane, itte mä -tyyppi, ku kerran tykkään värkätä kaikellaasta.
   Tuallaane roska-aitaus sopii meille, ei oo liia fiini.

   Poista
 5. Et usko miten minua alkoi hymyilyttämään tuo postauksesi otsake. Mieheni nimittäin tekee aina myös työlistoja ja voin kertoa, että ne ovat todella piit..kiä ja joita pyrkii sitten tärkeysjärjestyksessä purkamaan ja vetämään tyytyväisenä viivat yli tehdyille töille.
  Sitten asiaan. Todella kivat betonityöt ja raparperinlehdestä tuli upea. Ihailin myös pitkään tuota vanhaa niittokonetta, jollainen oli lapsuudenkodissani aikoinaan ennen traktorin esiinmarssia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä tiätää ittekki, mitä seuraavaksi teköö!
   Raparperilehti onnistuu oikee hyvi, ku ottaa huamiohon tekohon käytetyt minuutit - ei ollu montaa. Pimeys pakkas päälle.
   Tuan niittokonehen kerkesin pelastaa rautaromukuarmasta. Vitsi, sinne meni palio hyvää tavaraa, mutta isäntä ei halunnu kaikkia "romuja", siis aarteeta säilyttää.

   Poista
 6. Niin, ja unohtui vastata kysymykseesi noista toteutuneista suunnitelmista. Osa on toteutunut ja osa pahasti vaiheessa.

  VastaaPoista
 7. Tämä kesä oli niin kiireinen, hyvä että selviydyin perus hommista. Perennapenkin uudistus jäi pahasti kesken ja moni muukin kitkentä kohde. Mahtavia betonitöitä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sulanmaanaikaa viälä jälijellä. Kerkiät viälä teherä vaikka mitä.
   Kiva että tykkäät.

   Poista
 8. Hienoja betonitöitä olet tehnyt. Kunpa joskus tulisi tuota kokeiltua, mutta jotenkin tuntuu niin suuritöiseltä opetella. Paistaako teillä aurinko? Meillä on harmaata ja vesisadekkin taitaa just alkaa. Kesän hommat mökillä on jotenkuten tehty, enpä taida sinne enää mennä tänä syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei petoonityät nii vaikeeta oo, sössääsiä kylläki. Yleensä uuren kans, on se aloottamisen vaikeus. Aurinkua ei oo ny näkyny, muttei oo satanukkaa.

   Poista
 9. Upeita betonitöitä! Tuota en ole koskaan harrastanut.
  Teen aina keväällä muistilistaa tekemättömistä töistä ja joskus syksyllä löydän sen listani... Tänä kesänä en ehtinyt tehdä yhtään mitään kotona, työpaikalla kyllä sitäkin enemmän. Nyt on aikaa enemmän touhuilla kotonakin ja onneksi kelitkin on olleet suotuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ku on aikaa, voisit kokeella, ei oo vaikiaa.
   Kesät o nii erilaasia. Jos ens kesänä olis tilanne toisinpäi. Eihän sitä koskaa tiärä. On ollukki hianot kelit. Taitaavat muuttua ens viikolla epävakaasempaha suuntaha.

   Poista
 10. Eiks se oo just hyvä, ku on pikkasen rouhee ja/tai vino, näyttää käsintehdyltä eikä kaupan standardipurkeilta ja -vadeilta. Haka on liikkis, just sopivasti elämää kokenu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Pitäähän sitä oman kärejäläki näkyä.

   Poista
 11. Oletpa ollut ahkera. Noita listoja minäkin keväällä rustasin, ja pah! Tuli tehtyä mitä tuli, ihan oman mielen mukaan. Aivan upeat betonipallot!
  Mulla on sulle leikkimielinen #Kivinaamat-haaste blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ahkeraksi ittiä tunne, mutta ihan tyytyvääne, että eres jotaki on tullu tehtyä. Sitä kuitenki teköö sen mihinkä on aikaa, tarvetta tai huvitusta, suunnitelmista viis.
   Ahaa, täytyy käyrä kurkkaamas. On erellisekki haasteet viälä vastaamatta.

   Poista
 12. Betonityöt on kyllä kivoja tehdä. Ja noi pallot on upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja o, ku vaa pääsöö sotkemisen alakuhu, voi teherä aina usiemman tyän kerralla. Mäki tykkään palloosta ja tänää löyrin viälä yhyren suuremman muatin :) Ihan pakko seki oli taas saara...... hah haa.

   Poista
 13. Upeita betonitöitä! Röpelöreunainen lehti erityisesti ihastutti, en ole nähnyt sellaista koskaan aikaisemmin. Käsin tehdyssä kuuluu olla sopivasti rosoa, jotta sen erottaa teollisesta massatuotannosta.
  Viime kesänä yritin päästä kansalaisopiston betonitöiden kurssille, mutta ne ovat niin suosittuja etten sopinut mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä mitää kurssia petoonitöihi tartte. Ainaki tällääset perustyät, joita nämä munki omat o, nii hoituu helaposti iliman kurssia. Ainaha kurssiilla jotaki erilaasta oppii ja se muiren kurssilaasten seura on mukavaa ja antoosaa.

   Poista
 14. Nää on kyllä aivan ihania! Minäkin tahtoisin lisää betonijuttuja puutarhaan, mutta olen aivan liian laiska moiseen. Koskas rupeat myymään :) Se ääni vaan kun sekoittaa betonia on aika hirveä!! Tuo rapskumalja on tosi hieno reunuksineen. Linnut kiittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloottamine on kaikista tyälähi vaihe. Ku pääsöö vaa alakuhu, loput kyllä hoituu :) Taas on tullu monta kivaa ireaa vastaha, joita vois kokeella. Tiärä sitte koska toteutuu.......Sun pitää laittaa tulupat.

   Poista
 15. Kylläpä on syntynyt kaunista puutarhataidetta. Joku kerta täytyy kyllä kokeilla betonitöitä.

  VastaaPoista
 16. Mulla on onneksi sen verran huono muisti, etten muista mitä kaikkea kasvukauden alussa suunnittelin tehtäväksi :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...