tiistai 15. marraskuuta 2016

Haastepalkinto

Sain jo kauvan, kauvan sitte syyskesällä, tämän palakinto/haasteen. Itteasias kaharesta paikasta. Oli muka nii kauhiasti tekemistä, että päätin siirtää vastausta rauhallisempaha aijankohtaha. Ny sitte tuli jo uusiaki haasteeta, nii alootan purkamise vanhemmasta päästä.


1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.

Erilaasia kasvia googlettaessani löyrin miälenkiintoosen plokien maailman. Ku päivitin kameran digiaikahan, on kuvia tullu otettua enemmä. Oon teheny puutarhakuvista vuasikirijoja, mutta aina jäi nii palio käyttämättömiä kuvia, jokka jää sitte koneelle pölyyttymähä. Ku sitte muutama puutarhaviaras kysyy, että onko sulla plokia, nii rupesin ajattelemahan, että miksen mäki. Tänne saa tyännettyä sellaasiaki kuvia, jokka o vähä asian viärestä ;) 

Ploki toimii jonkullaasena päiväkirijanaki, vaikken joka päivä kirijootakkaa. Tämä on hyvä motivaatio kuvaustairon kehittämiseksi ja tuloo ylipäätänsä otettua kuvia monipualisemmi.  Toivottavasti.  Yksityyskohtaasemman plokin alootuksen voit lukia Plokini tarina - haasteesta.


3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.

Mä mitää ohojeeta tiärä antaa. No ehkä sen, että jokaasen plokin kannattaa löytää ns. oma tyyli, joka eroottaa sen muista plokiista. Teherä plokista "oma juttu". 


4. Mainitse ja linkitä Blogi, joka sinut nimesi.

Mullehan tuli tämä kaharesta plokista,  Maatuskalta, Selätön puutarhuri-plokista ja  Tannilta, Kotipellolla-plokista. Kiitos!


5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

No nii,  empä taira ny laittaa tätä etehempäi. On kiärtäny jo niin mones kesän aikana. Jos jollaki ei oo viälä ollu nii, ole hyvä ja ota omakses :)
         


Mukavaa viikon jatkua!

18 kommenttia:

 1. No kiitos blogistasi - aina ilo nähdä päivityksesi ja lukea juttujasi. Eteläpohjalaanen murre kruunaa upeat kuvat ja mukavat tekstit! Olet hyvä tässäkin lajissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Murre onki yks asia, joka eherottomasti kuuluu tähän plokihin.

   Poista
 2. Blogeja on kiva lukea, kun niitä on monilta puolilta Suomea, siinä saa tietää tilanteen niin kasvien kuin säänkin puolesta eri paikkakunnilla ja se on kiinnostavaa. Sitten, kun seuraa tiettyjä blogeja pidempään, on kiva seurata projektien edistymistä.
  Mäkin tykkään sun murteesta, ja kasvivalinnoista, sulta löytyy kaikenlaisia erikoisuuksiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot aivan oikias, plokien välityksellä kulukoo palio miälenkiintoosta tiatua. Suami on nii pitkä maa, että olosuhteet on aivan erilaasia, eri pualilla maata.
   Mennehenä kesänä, kurimustalavi hillitti pikkuusen erikoosten kasvie hankintaa.

   Poista
 3. Minä niin nautin sinun kuvistasi täällä blogissasi, ja samoin murteen vuoksi on mukavaa luettavaakin. Ja uuttakin olen oppinut paljon sinulta - Kiitos ja niiaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä kiva! Son kaikista mukavinta, jos jollekki on oikee torellista hyätyäki mun höpinööstä :)

   Poista
 4. Komppaan tuota kaimaa, minustakin on mukava lueskella blogeja ympäri Suomenmaata, aina löytyy kaikkia kivoja kasveja ja uusia taimistojakin vilahtelee, jonne saattaa sitten tehdä vaikka retken ja tuo säätilanne tulee selvitettyä. Olen hiljalleen alkanut ymmärtämään pohjalaista murrettakin, mukavaa luettavaa ja melkein kaikki sanat ymmärrän, tytär suomentaa loput - hän on nykyään pohjalainen kanssa :D

  Sinulla on kaikkia kivoja juttuja, siksi tänne piipahdan aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palio uutta oon ittekki löytäny toisten plokiista ja säähän aina kiinnostaa :) Pohojalaasesta murteesta oon aina ollu ylypiä ja se on kyllä aina heti tunnistettuki, ku oon mualla liikkunu. Pian se tarttuu, flikkas puhuu kohta yhtä leviää. Nuarten puhe on kyllä useen nii likellä yleeskiältä, ettei se enää taharo eroottua massasta.

   Poista
 5. Tehdä blogista se "oma juttu", on yksi yksi parhaimmista ohjeista, jonka aloittelevalle bloggaajalle voi antaa.
  Olet omassa blogissasi sen hienosti tavoittanut. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sen "oman jutun" löytämine voi ollakki kiven takana. Plokiahan on nii palio ja monellaasia, että voi aluuksi tuntua aikamooselta sekameteliltä. Oon tosi hyvilläni, jos plokin tyyli miällyttää :) Kiitos!

   Poista
 6. Onnea haasteesta ja palkinnosta! Kivat vastaukset.

  VastaaPoista
 7. Oli aivan mahtavaa lukea sinun ajatuksiasi - myös ihan blogin alkutaipaleelta. Täällä vierailee mielellään! Olet tosiaan löytänyt oman tyylin, joka jää mieleen. Mielenkiinnolla seurailen jatkossakin.

  VastaaPoista
 8. Tuo murre on kyllä sellainen mikä tekee blogistasi omanlaisen kivalla tavalla.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...