perjantai 13. tammikuuta 2017

12 kuvaa vuarelta 2016

Eihän uus kasvukausi oo viälä alakanu, ainakaa pihalla. En viälä  kovin palio myähäs oo tämän haasteen kans 😊. Täs olis viälä yks vuasimuistelo, jonka sain Sini K:lta, Kasvihormoni -plokista. Kiitos!


Tammikuu

Ihanat auringonnousut.
Kaikki muistaa varmasti tammikuun paukkupakkaaset ja vähälumisuuren, mutta olipahan komeeta aamuja. Tuli sitä luntaki lopulta, mutta niinku on torettu, liia myähää.


Helemikuu


Helemikuun aluus lumi suli melekee kokonansa ja hetken näytti aiva keväältä. Pakkaasesta hualimatta, meillä alakas maa lämmetä oikee kunnolla. 


Maaliskuu

Leimupenkki 29.3.2016

Maaliskuus, alakoo viimmee ja vihiroon, varsinaaset pihapuuhat ja huamasin  ensimmääset piipot. Pääsiäänenki viätettihi loppukuusta.


Huhtikuu

Sekootuspussin krookuksia, navetan eruspenkis 16.4.2016.Kävin pääkaupungis Kevätmessuulla ja siältä tiätysti toin uusia taimia. Puutarhaski ensimmääset kukat kukkii. Enne varsinaasta puutarhakautta, sain valamihiksi kinttupoluun airan ja tein ihanat romulöyröt.


Toukokuu

Kuolanpioni pörriääsineen 31.5.2016
Romulöyrööstä tein  "puutarhatairetta". Sitte alakaski kevääne kukinta, pikkusipulia, tuluppaania, lisää tuluppaania ja muita piäniä ihanuuksia. Tein ötökkähotellin vai sanoosinko, mökin ja kävääsin elämäni ensimmääsen kerran taimienvaihtotapahtumas.
  

Kesäkuu

Juhannuksen taikaa 24.6.2016.Tuluppaanien kukinta jatkuu kesäkuunki pualelle. Penkkiihi jäi surkian palio aukkopaikkoja, mutta onneksi keväällä kukkivat kärhöt selevis aika hyvi. Valakooset kukat toivat omaa loistetta puutarhaan. 
Juhannuksen aikahan osuu sopivasti sinivalakoosta kukintaa.


Heinäkuu

Kolomiopenkin neilikkaruusu 'Pink Grootendorst' 21.7.2016
Heinäkuus kukkiivat neilikkaruusut ja muutamat kärhöt. Piooniunikkojen kukintaa orotin enite. Aina ku lähärin pois kotua, yritin ujuttaa jonku taimipaikan matkan varrelle. Pikkuhilijaa sain penkit täytöhö.


Elokuu

Rohtosuopayrtti (Saponaria officinalis) 'Rosea Plena' 26.8.2016.
 Avoomiis puutarhoos  käytihin tällä kertaa rannikollapäi. Suamen suurin  rompetorikin tuli kahalattua läpi. Loppukuusta maatiaasdaaliakki eli joriinit rupes kukkimahan.....


Syyskuu

Maatiaasdaaliat eli joriinit,  'Härmälääne' ja 'Turun Tori'  5.9.2016.
......mutta syyskuus ne vaa komistuu. Sain tehtyä roskisaitauksen valamihiksi ja siinä sivus  vähä  petoonitöitäki. Loppukuusta jo rupes näkymähän ruskan merkkiä.


Lokakuu

Viinikärhö 'Jubileinoi' kolomiopenkin pömpelis  2.10.2016.
Muutamat kärhöt kerkes kukkia, ennen yäpakkaasia. Kukkasipulia kaivoon maahan taas ennätyspalio.
Toivotahan kevääksi komiaa kukintaa.


MarraskuuTintti innostuu tekemähän joulusiivot pikkuusen etuaijas. Joka ainut putki lenti kaares maaha. Keväällä pitää teherä remonttia. Marraskuus tuli taas pakkaaset lumettomahan maahan. Aharistuun oikee suajaamahan joitaki kasvia. 


Joulukuu


Pimenevät päivät ja joulun orotusta.


Perijantai 13 päivä, eikä mitää ihimeellistä tapahtunu. Tapahtuuko sulle?

Eikö ookki piristävää, päivä pitenöö, joka ikinen päivä!

36 kommenttia:

 1. Juu, ei tapahtunut mitään outoo eikä ihmeellistä, ihan oli päivämäärästä huolimatta tavispäivä. Sulla oli viime vuonna paljon onnistumisia ja löytäjä. Hienot kuvat, kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se oo kumminki tavalline päivä, päivien joukos. Loppujen lopuksi,joo :) Kiitos!

   Poista
 2. Kauniita kesätunnelmia. Tuo kuolanpioni pörriäisineen on kiva :)
  Eilen oli hyvä päivä, nro 13 on hyvä numero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kualanpiooni oli aivan täynnä surinaa. Pakkohan sitä oli yrittää kuvata ja muutama pörriääskuva onnistuuki. Mukavaa, että päivä oli onnistunu.

   Poista
 3. Mahtavat 12 kuvaa puutarhastasi. Tuossa tuli vuoden tärkeimmät tapahtumat hyvin esiin. Ihailen aina kuvissasi vilahtelevista peltoaukeista, ihan mahtava paikka asua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua maisema on ny muuttunu aika rarikaalisti. Muuta valittamista ei oo, ku kovat tuulet.

   Poista
 4. Onpas tintit olleet riehakkaalla tuulella ötökkähotellissa. Hienon värinen kuolanpioni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä menny kauvaa, ku kämppä oli tyhyjä. Pitää siihenki laittaa verkko etehe.

   Poista
 5. Nää haasteet on niin ihania, voi oikein asiasta tehden roikkua puutarhakuvien parissa:)
  Vuotesi kuulostaa ja näyttää mukavalta, toivotaan samaa tällekin vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma, kuinka palio sitä on jo unohtanu asioota, jokka tuloo miälehe kuvia plarates. Näis haastees menööki nii kauvan, ku joka välis jää vahtaamaha jotaki kuvaa.

   Poista
 6. Olipa taas kiva ja mielenkiintoinen katsaus puutarhavuoteesi. Bongasin heti kuvistasi nuo upeat daaliat ja "Turun Torin". Harmittaa vieläkin, kun tuon jälkimmäisen menetin ja lähes yhtä paljon harmittaa myös se, etten tiedä mikä sen aiheutti.
  13 päivä on ollut aina onnenpäiväni ja kolme elämääni ratkaisevasti vaikuttanutta tapahtumaa liittyy siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kans kellaris kattomas talavetettavia. En ainakaa huamannu mitää hälyyttävää. Ny on hiipiny pikkuune peleko, että kuinka mun tuan 'Turun Torin' kans käy. Son nii hiano, että kyllä ottaas kupoolihi, jos käys huanosti.
   No tiärät ainaki, mikä on sun onnennumero :)

   Poista
 7. Tämä on kiva haaste ja hienot kuvat olet valinnut. Kauniita kuvia menneestä vuodesta. Kevääseen ei ole enää niin kovin pitkä aika. - Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiää kevät tuloo vastahan, vaikkei sitä joka päivä uskoosikkaa :) Kiitos samoon sulle!

   Poista
 8. Loppujen lopuksi ihan mukava vuosi kuitenkin, vaikka keväällä moni meinas löydä hanskat tiskiin.
  Mukavia kuvia ja tunnelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppupeliis yllättävän hyvä, jos ei oteta huamiohon kärhöjä. Siiten oo viäläkää päässy yli.

   Poista
 9. Ihana tammikuun taivas, suloiset huhtikuun krookukset ja juhannustunnelma pellonlaidalla huikea! Mahtavat daaliat, kivoja kuvia kaikki. Hyvä kooste vuodesta!

  VastaaPoista
 10. Taas pahuksen mukavat kuvat ja tunnelmat!

  Minä eilen löin työtilan oven kiinni perässäni. Ne avaimet vain jäi sienne sisäpuolelle... tuo ny iso vahinko ollu, mutta harmitti vähäsen. Hain vara-avaimen ja asia oli sillä selvitetty.

  VastaaPoista
 11. Ihanat kuvat! Todella hieno tuo rohtosuopayrtti ja upeat daaliat. Eilinen oli hyvä päivä, vaikka perjantai 13. päivä olikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohtosuapayrtis on hiano punerva sävährys.
   Taitaa olla hyvät kokemukset voitolla :)

   Poista
 12. Hienot kuvat viime vuodelta. Upeat daaliat:)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, kun saa muistellakesää näidenkin kuvien kautta! Ja toivotaan tulevalle kesälle oikeaa kukkaryöppyä jokaisenen puutarhaan!
  Eipä tapahtunut mitään ihmeellistä, vaikka oli perjantai ja 13.pvä. Kävin kaupungilla ostoksilla ja kävelin kyllä "kieli keskellä suuta" siellä liukkaudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komia kukinta on tilaukses joka puutarhahan :)
   Ny saaki olla varovaane. Mones kohtaa, on lumen alla petollisen liukasta.

   Poista
 14. Niin oli ihanat kuvat ja tekstit, että taas pisti monta ajatusta liikkeelle.

  Oikeastaan nyt tulin tänne blogiisi etsimään kuvia pallotuijista. Muistelen nähneeni täällä jonkun komean pallon perennojen keskellä, mutta nyt en löytänyt juuri sitä kuvaa. Neljän kuvan haasteessa niitä oli, mutta muistelen nähneeni vielä jonkun muunkin. Mietin nimittäin pallotuijan lajeja ja kokoja. Pitäisikö perennojen keskelle laittaa se oikein suuri 'Woodwardii' vai riittäisikö pienempi 'Globosa' tai 'Danica' tai vastaava? Mitä mieltä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pallotuijia kolomes kohtaa. Tuijan koko riippuu käytettävästä tilasta. Mulla on loppujen lopuksi aika kapiat istutusalueet. Oon käyttäny matalakasvuusia 'Danicaa' ja 'Tiny Timiä'. Lisäksi oon viälä leikannukki niitä, etteivät vaan kasvaasi liian suuriksi. Aluskasviksi sitte jotaki matalaa maanpeittoperennaa.

   Poista
 15. Kaunista! Mutta voi hyvänen aika tuota tinttiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja siivuamises ei kauvaa menny. Välillä tintti käy istumas tuvas ja ihaalemas tyänsä jäläkiä :)

   Poista
 16. Meillä on ollut viikonloppu (ja se kolmannentoista päivän perjantain) ajan niin sutinaa, että vasta näin sunnuntai-iltana ehdin virtuaalimaailmaan mukaan. Ihan mahtava postaus! Tätä lukiessani muistin taas, miksi niin kovasti nautin blogistasi. Mitkä kuvat! Ihanan elävä murre! Iso kiitos siitä, että osallistuit haasteeseen!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 17. Kiva muistelo huikean kauniine kuvineen.
  Toukokuun pörriäiskuva kruunaa kaiken,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Monta, monta kuvaa piti ottaa, että sai eres muutaman suurinpiirteen selevän.

   Poista
 18. Olipa upea vuosi ja hienot kuvat totta tosiaan! Sinulla on pihassa kyllä kaikkea ihanaa! Upeat nuo joriinit, molemmat! Ja tuo kuolanpioni pörriäisineen! Hieno tilanne kerrassaan!

  Meillä perjantai ja 13. päivä on aina rakkauden päivä, ollaan tavattu perjantaina 13.5.1983, viime perjantaikin oli niin mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vuatehen mahtuu monenlaasta.
   13. päivä onki sulle sitte ONNEN päivä :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...