sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

EnnennäkemätöntäTaitaa olla ensmmääne näi valakoone vappu. Aamu valakeni täysin valakoosena, mutta osa lumesta suli päivän aikana, vesi ja räntäsateen vauhrittamana. Toivottavasti tämä jää historian kirijoohi, yksittääsenä kummajaasena ja tulevaasuures palatahan normaalihin kevätjäriestyksehen.


Lintuja on talipalloola, niinku keski talavella. Maas viaraaloo punarintoja ja mustarastahia. Takatarhalla on katettu lintujen herkkupöytä. Apevaunusta varisoo aina tavaraa maahan ja lintuja on  maas syämäs, jos minkäki sorttista.  


Sinivuakko on vasta nupulla. Nämä kukkakuvat on kuvattu eilee. Tänää ei oo aurinkua näkyny.Laitan syksyllä lisää krookuksia, että saisin navetan etehe yhtenääsen krookusnauhan.


Iloosta vappua........säästä hualimata!

26 kommenttia:

 1. Ajattelinkin sinun puutarhaa viikolla, että mikä siellä on tilanne kun on ollut niin kylmää. Turussa aamu valkeni marraskuisen loskaisena mutta parani päivän mittaan. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Kuuluu sustaki jotaki :)
   Puutarhan tilanne ei oo koskaa ollu nii surkia ku ny. Aina oon viimmeestää vapuksi saanu siivottua koko puutarhan. Ny en oo eres kunnolla alakuhun päässy. Mukavaa kevään jatkua!

   Poista
 2. Erinomainen paikka krookuksille, kun ilostuttavat sinua töihin mennessä. Onneksi lumi suli ja selvittiin säikähdyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais olla vaa enemmä, tiätty. Täälon viäläki lunta maas, mutta voiton pualella onneksi.

   Poista
 3. Toivottavasti lumet ovat jo sulaneet teilläkin. Meillä paistaa jo aurinko. Kauniit krookukset ilahduttavat aina. Mukavaa vapun päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistaa koriasti tääläki. Toivottavasti illalla olis jo kaikki lumi sulanu.

   Poista
 4. Iloista vappua! Eiköhän loputkin lumet saa kyytiä tällä viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Onneksi on jo aika hyvin päivän aikana sulanu. Siälä täälä on piäniä lämpärehiä.

   Poista
 5. Jokos tänään Navettapiialle paistaa aurinko? Meillä onneksi paistaa eilisen lumisadepäivän jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin vielä ruokitaan lintuja, ja oravia. Ja hyvin ruoka näyttää kelpaavan.
  Krookukset on kyllä ihania kevätkukkia, etenkin jos pihalla ei vieraile rusakot ja jänikset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintularon otin jo pois, ku maa oli jo sulanu. Oravia en oo meillä nähäny pitkähän aikahan. Naapurin pellolla hyppii näi kevääsin rusakoota, muttei ne tuu puutarhahan. Koirat pitää niille sellaasen konsertin, että koko kylä raikuu.

   Poista
 7. Toivotaan tosiaan, että jäi yksittäiseksi vappupilaksi. Josko se nyt tästä lämpenisi. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei oo sama vaikka oliski pitkä syksy. Ennemmi aikaane kevät.

   Poista
 8. No tänään paistaa aurinko sentäs! Sen voima on jo kuitenkin aika hurja, vaikka pohjoiset virtaukest tuovatkin kylmää ilmaa. Eiköhän se kesäkuun alkuun mennessä vähän armahda. Kevät nyt vain on siirtynyt kuukaudella eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on tänää sulattanu lumia tosi tehokkahasti. Aamulla tein kiarroksen, ennen viarahien tulua ja navettahan mennes uusinnan. Ero oli huamattava. Niin palio sais lämmetä, että tulis eres joitaki vihereetä tupsuja näkyvihi. Ehän palio vaari?

   Poista
 9. Iloista wappua!
  Meilläkin satoi eilen reilusti lunta, mutta tänään tuntuu jo ihan keväältä, kaikki lumetkin lähti yön aikana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää tuntuuki jo lämpöösemmältä, vaikka tuulooki reippahasti. Ai, teillä on lumet jo karonnu. Meillon viälä pikkuusia plänttiä.

   Poista
 10. Sää on erikoinen, mutta ei anneta sen lannistaa. Hyvää vappua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, eiköhän tämä tästä alakaa luistamahan......siis lämpeemähän :)

   Poista
 11. Iloista Vapunpäivää sinne teillekin! On ollut melkoisen valkoinen vappu, onneksi ei enää tarvi lähteä hepeneissä lavatansseihin! No silloin ennen vappuna oli lämmin sää! Meillä on aurinko paistanut koko päivän, lumet ovat enää muisto vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen oli "kaikki" toisin. Kersana huisuutettihi vappuviuhkaa aina lyhythihaaset päällä, kummasti tarkeni. Aurinko on tosiaan paistanu koko päivän, muttei iha kaikkia lumia oo viälä sulattanu.

   Poista
 12. Vappusäät menivät nyt meillä talvesta kevääseen. Oli vaikea yrittää tehdä mitään puutarhatöitä, kun lumikerros oli esteenä. Tänään olen jatkanut puutarhatöitä, joita aloitin joskus pari viikkoa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri on ero tääläki, aattoaamulla ja vapunpäivän illalla.
   Paussia puutarhatöistä tääläki on pitäny pitää. Eiköhän ny jo uskalla penkkiäki jo vähä siivota.

   Poista
 13. Muistan edellisen valkoisen vapun vuodelta 1995, ensimmäisen opiskelijavappuni... Ei päästy Jyväskylässä Harjun rappusille. Ihania krookuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullonki hyvä muistisääntö! Mä en muista näi valakoosta vappua ollehen. Joskus on ollu varios piäniä lumikasoja, muttei muuta. Krookukset on :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...