maanantai 24. huhtikuuta 2017

No nyt!

Koitti se kauvan orotettu päivä.


Krookus 'Prins Claus'
Aamupäivä oli nii aurinkoone, että ensimmääset krookukset aukaasivat kukkansa katajakulumas, postipoluun viäres. Nämon piäniä, mutta nii ihania. Samoja ku tämän hetken banneris. Tämon näiren kolomas kevät. Ny tuntuu, että non lisääntyny. Kukkia on ainaki tulos viimmevuatista enemmä.Navetan eruspenkiski aukes ensimmääset. Keltaane färi on palio voimakkahampi ku viimme vuanna tai nämon eri krookuksia. Oon laittanu siihe sekootuspussin ja sitähän ei tiärä mitä siältä nousoo, ku viimme kevät oli mitä oli, eikä näistä viälä moni kukkinukkaa. Mitää nimiäkää pussinkylies ei tiätenkää ollu. 


Tummanvioletiista tykkään enite, vaikka kaikki krookukset onki ihania. 


Yks tällääne vaaliaki oli aukeemas, mutta sitte meniki pilivehen ja heitti muutaman piskonki. Kukkimine jäiki vaa meinaamiseksi. Ehkä huamenna sitte.


Lumikello -Galanthus woronowii

Ja sitte nämä lumikellot. Kai näistä voi jo sanua, että ne kukkii. Toises rykelmäs on kans muutama kukka, mutta kerratuusta ei näy viälä yhtikäs mitää. Nii tai sitte ne ei eres nousekkaa.


Tämän kevään ensimmääne perhonen. Nokkoosperhone lämmitteli ovenpiäles.


Tänää oliki hiano päivä, varsinki aamusta. Aurinko paistoo ja tuuliki nousi vasta myähemmi. Aloottelin penkkien siivoustaki. Parista penkistä o jo routa sulanu, mutta mualla on sulaa parista sentistä kymmenehen. Jokos penkit on siivottu vai siivuakko ne jo syksyllä vai siivuakko ollenkaa? Mä rapsin kaikki suurimmat roippeet pois ja enimmät terijoensalavojen leheret. Jonku miälestä voivat jäärä sotkuusiksi, mutta ompaha maroolla töitä.


Mukavaa viikon alakua!

36 kommenttia:

 1. Meillä ei näy edes piippoja hangen alta vielä. Olen silti haronut penkeistä roippehia vähemmäksi. Ruukaan vasta keväällä haravoida penkit suurin piirtein. Sitten roiskin täydennysmultia päälle, kun penkit ajan saatossa painuu tiiviimmiksi. Tulee siistiä sipevästi ja jää madonruokaa sinne välihin.

  Kunhan meilläkin alkais terminen kevät, niin alkaisimme harpalla ottamaan etelän kevättä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla samallaane stratekia :) Vuasi vuarelta penkkiihi jää enemmä tavaraa.
   Vappuna lävähtää lämpöaalto :)

   Poista
 2. Pirteät krookukset sinulla. Täällä on (vasta) lumikellot kukassa, krookukset antavat vielä odottaa itseään.

  VastaaPoista
 3. Jaaha, on Navettapiikakin päässyt lumista eroon kun kukkia tunkee esiin! Minä olen haravoinut kovasti sekä kotona että mökillä. Se on niin terapeuttista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on! Ei oo ku kasoos enää lunta. Huamenaamulla voi ollakki toisellaaset näkymät. Minen oo haravoonu ku muutaman veron. No, jooooo, keväällä haravoominenki on kivaa.

   Poista
 4. Ihania kukkijoita! Meillä vielä puutarhakelejä odotetaan. Kukkapenkeissäkin osin lunta vielä päällä. Minä siivoilen penkit keväällä. Rumiahan ne ovat lumen alta paljastuessaan, mutta onpa jotain tekemistä siihen hetkeen kun lumet ovat sulaneet mutta maa vielä jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja uskon ainaki lujasti, että suajaavakki pakkaasilta eres vähä.

   Poista
 5. Voi sua onnellista! Meillä ei vieläkään näy kuin parin sentin piippoja... Ja räntää satoi eilenkin, mutta me vaan urheasti haravoitiin rakeiden keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oon nii orottanu. On eres jonkullaane lupaus uuresta kukkakauresta. Aamulla oli muutama rae maas ku mentihin navettaha, mutta nehän suli heti pois, ku aurinko rupes paistamahan.
   Vappuna viimmeestänsä rupiaa siäläki piipot kasvamahan kunnolla. Silloon pitääs olla yäkki plussalla.

   Poista
 6. Vaaleat krookukset on minun mieleen, vaikka kyllä näin keväällä kaikki väri maassa on plussaa. Viimeviikolla mökillä käydessä katkoin vanhat kukkavarret ja haravoin osan lehdistä. Keväällä on jotenkin mukavampi tehdä pihahommia kuin syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaliat näkyyvät maasta paremmi, mutta tua violetti on yks mun lempifäri. Siivuamine on tosiaan keväällä mukavaa, ku ei oikee muuta voi viälä teherä.

   Poista
 7. Minä siivoan jo syksyllä, en tykkää ajatuksesta että siellä ne lumen alla odottelee se siivoustyö. Jotain rapsutuksia pitää tehdä keväälläkin. Ihania krookuksia! Saisinpa minäkin kevätkukkijoita kukkimaan, mutta tahtovat mennä myyrien suihin aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meirän kylällä tairan olla ainut, joka jättää kaikki roinat penkkiihi. Muut siivuaa paikat valamihiksi orottamahan kevättä.
   Ookko kokeellu istuttaa verkon sisälle. Silloon ei myyrät pääsisi herkkuuhi käsiksi.

   Poista
 8. Kauniita. Meilläkin muutama kohmeinen krookus yrittää aukaista kukkiaan aina sateiden välissä.
  Mukavaa viikonjatkoa lämpöä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää onki kukat ollu tiukasti kiinni. Kylymä tuuli taas vaihteeksi.

   Poista
 9. Ihania nuo ekat kukkijat! Niin kauniista ruskean maan keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne! Nii kauvan ja hartahasti orotetut :) Ihania färipilakkuja.

   Poista
 10. Ihania kukkijoita!
  Syksyllä katkon osan perennojen kasvustoista. Keväällä sitten siistin lisää. Pyrin jättämääm osan kasvustosta maatumaan, pikkuisen multaa heitän päälle, jos on, jotta näyttää siistimmälle. Kesäkukka ruukkujen jämät on käteviä, en ole multaa ostanut sitä tarkoitusta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kevät onki lisättävä multaa penkkiihi ja siinä samalla peittyy roskakki, ainaki osittai. Myähemmi nousevien perennojen ympärille laitan enemmä uutta multaa. Moon ostanu uuttaki, samalla tuloo automaattine lannootuski.

   Poista
 11. Kyllä näitä on tänä keväänä odotettukin... ihania!
  Mää en siivoa kukkapenkkejä oikeastaan ollenkaan, tai katkon keväällä pitkiä talventörröttäjiä, mutta nekin saavat jäädä penkkiin madonruuaksi:) Rikkaruohot toki poistan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orotus on ollu aiva siätämätöntä, ku ei mitää oo meinannu tapahtua.
   Ja marot kiittää :) Tuahonku pääsiski, joka vuasi oon jättäny erellistä enempi, mutten hetikää kaikkia.

   Poista
 12. Eilen hetken puuhastelin tuolla pihalla kun meilläkin viimein on lumi alkanut sulamaan penkeistä. Olisi niin tehnyt mieli jo siistiä, mutta maa oli osittain jäinen. Täytyy odotella...
  Teillä näyttää jo todella keväiseltä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ny näyttää joo, huamisesta ei taas tiärä. Oon vasta navetan eruspenkin siivonnu ja terassipenkin. Oon vähä jarrutellu, ku nuata yäpakkaasia o viälä ollu. Osaksi on toki katteet kiinni jääs.

   Poista
 13. Eilen oli kaunis päivä täälläkin (Salon seudulla), mutta tänä aamuna oli täysi "talvi". Illaksi lumi suli, eikä lisää tullut, aurinkokin jälleen näyttäytyi. Huomisesta ei tiedä, on niin oikullinen huhtikuu (niin sen kai kuuluu ollakin!)
  Teen syksyisin niin paljon kuin voin, kun on voimia enemmän. Keväällä on siivottavaa silti. Talventörröttäjistäkään ei iloa ole, kun talvet nykyisin ovat lumettomia ja märkiä. Ne vaan kaatuvat, mustuvat ja maatuvat, eivät ole yhtään kauniita.
  Meillä kukkivat nyt lumikellot ym pikkusipulikukat, sinivuokot ja muutama valkovuokkokin on ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mellekki o luvattu yäksi lumisateeta. Voi olla valakoone maa aamulla.
   Talaventörröttäjät on ollu ny aika rumia, myännän. Mutta siitä hualimatta tairan jättää ne vastaki penkkiihi talaveksi, suajaksi. Uskon ainaki lujasti, että niistä olis jotaki apua.
   Sinivuakkojen nuput o jo vähä noussu irti maasta, muttei kuki viälä.

   Poista
 14. Ihanuutta, kun harmaasta maasta nostaa päätää pirtsakat kukkaset - ei voi kuin ihmetellä ja nauttia!

  VastaaPoista
 15. Ihania ovat sinun pienet kukkijasi! Kiva, kun jokainen laittaa noita tämän kevään (vai talviko edelleen lienee, kun nytkin on TAAS maa valkoinen!) ensimmäisiä väripilkkuja tänne blogeihin.. tulee tunne, että onhan meillä kevät! Täällä taitaa käydä niin, että osa krookuksista ei pääse edes kukkiansa aukomaan, kun jo joutuu kuolemaan jatkuvan lumi- ja räntäsateen alle, mie en kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny ei tunnu pätkääkää keväältä, lunta tuloo taivahan täyreltä vaakatasos. Maas o jo ainaki viis senttiä ja koko päivälle on luvattu saretta. Per....sikka! Saa nähärä kuinka mun krookusten käy. Onneksi osasta ei näy viälä mitää.

   Poista
 16. Ihanat krookukset, tummat liilat ovat kauniimpia kuin vaaleat. Minä en siivoile penkkejä turhan tarkkaan, nytkin heitin kompostimultaa syksyn lehtien päälle, sinne maatuvat matojen ruokana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että marot saa ruakaa ja kasvikki tykkää :)

   Poista
 17. Kauniita ovat! Minä tykkään vaaleanliloista.

  VastaaPoista
 18. Oi että! Mulla vielä kaikki uinuu... nokkoosperhosen kuitenki jo näin! 😊 Eiköhän se kevät sieltä hiivi kuitenki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla pareeki, ettei viälä mikää kuki, ku näitä lumisateeta tuloo näi tolokuttoman myähä. Joo hiipii, tosi, tosi hitahasti.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...