torstai 26. lokakuuta 2017

Se viralline ensilumi

Pakkohan tänne on teherä merkintä oikee virallisesta ensilumesta. Myähemmi on kiva tarkistaa, koska son kulloonki tullu. Tänne tuli yän aikana nua viiren sentin kerros. Lisää on satanu päivän aikana muutama sentti, ei mitää kymmeniä sentäs.Lumi muarostaa kivoja kuvioota. Kinttupoluun kiveystä, terassin kohoras.Potagerin tiilireunus.Hentoosta kauneutta, keijunkukan kukinto.Piänen perhoangervon färit pääsöö ny vasta oikeuksihinsa.Kelloköynnös on viälä seinällä.Orotin piänehen suklaakirsikkahan, kirsikoolle tyypillistä kilijuvan punaasta ruskaa....turhaan......sitei tullu. Laitoon viärelle kepit, meinaan kiataasta harson ympärille.  Laitanko heti vai hetkenpäästä?Villaheisi pitää joka syksy leheristänsä kiinni viimmeesehen asti.Etualalla näkyy, atsalean ympärillä yks talavisuajahuavan kehikko. Kesällä ne toimittaa perennatuen virkaa. 


Ens yänä pitääs tulla vajaan kymmenen asteen pakkaane. Onneksi on eres tämän verran lunta. Toivottavasti maa ei viälä jääry.  Olisin viälä halunnu jotaki teherä. Eipä silti, aika rankka syksy on ollu. No, ny on puinnit puitu ja voirahan palata pikkuhilijaa normaalihin päiväjäriestyksehen.


Olokaahan varovaasia liikentees!

36 kommenttia:

 1. Vai tuli lumi jo teillekin. Meillä satoi oikein urakalla ja nyt on monta senttiä maassa. Ekat lumityötkin tehty. Luminen maisema on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillei lumitöitä tarvinnu viälä teherä. Portahat olisin lakaassu, mutta joku oli kiikuttanu harijan navettaha.....kuka kumma?

   Poista
 2. Eipä vältytty ensi lumen osaltakaan kolaamisesta, tuli sitä niin paljon! Pakkasta en niinkään haluaisi. Ihana tuo kelloköynnöksen kukkanen, kuin ei olis moksiskaan lumesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihimeen hyvin on kelloköynnös selevinny tähänasti. Ei oo ollu ennemmi kunnon yäpakkaasiakaa, mikä nolis viäny. Ei tarttisi pakkaasia, ainakaa viälä, kovia ei ollenkaa.

   Poista
 3. Ihania lumikuvia :) Oliko teillä melkein 10 astetta pakkasta? hurjan kylymää! Tääl on ollu vähä reilu asteen verran. Kyl kun ulos kahtoo, ni kaunistahan tuo lumi on, ei siitä mihinkään pääse. Mut kieltämättä hommia ois viel piisant, mut ei onneks mitää mikä ei joutais odottamaan. Ihan tulee jouluin fiilis tuosta lumesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi ollu ku kuutisen astetta. Sei tuntunu kylymältä, ku ei tuule. Lumimaisemat on hianoja, ainaki nämä ensimmääset. Mitää tärkiää ei multakaa jääny tekemätä, mitei voi keväällä teherä, mutta kaikki mitä voi teherä syksyllä, on keväältä pois. Nii tuloo. Toivottavasti on joulunaki lunta.

   Poista
 4. Melkein sanon että onneksi tuli lunta! Pääsee ihan luvan kanssa vähän vähemmällä, kun ei voi enää tehdä juuri mitään hommia pihalla. Aikansa kutakin, jatketaan keväällä! Nautinnollista talvi-viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Pihahommat on toistaaseksi seis, mutta tuvas orottaa suursiivous. En oo pahemmi siivonnu, muutaku vähä imuroonu keskilaattiaa. No, jouluhun on aikaa.

   Poista
 5. Täällä meilläkin satoi koko eilisen päivän ja illan lunta ja saattoi vain todeta, kuinka hyvä työväline lumikola itse asiassa onkaan.
  Pihatyöt saatiin onneksi meillä aika hyvin tehtyä, joten minun puolestani talvi saa tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikälääne päriää lumilapiolla. Isäntä auraa pihan ja meikälääne poluut.
   hyvä että saitta pihatyät tehtyä. Mullon havujen hakemista viälä ja muukki suajaukset o vaihees. Ne ku sais tehtyä nii muut tyät o pelekkää plussaa.

   Poista
 6. Paljon on teille tullu lunta tähän aikaan. Jos vielä tulloo kova pakkanen on hyvä kun on suojana kasveille! Meillä ei oo lumesta tietuukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tuli aika palio, mutta son jo mennykki. Lumi olis hyvää suajaa ja toivua sopii, ettei hirvittäviä pakkaasia tulisi iliman lunta. Tuloo se lumi teillekki, vuaren varmasti.

   Poista
 7. Teillä tuli tosiaan aika vähän lunta ja kauniisti sekin. Se kuvitti puutarhaasi hienoja näkymiä. Lumet taitaa saada viikonloppuna kyytiä, sillä luvassa on vesisadetta ja lämpöasteita. Eipä yllätä, mutta toisaalta talven ei ole tarviskaan vielä alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi o jo hävinny totaalisesti. Vettä on satanu ihan koko päivän ja taitaa jatkua huamenna sama peli. Pakkaastalaven ei ainakaa tarttisi viälä alakaa.

   Poista
 8. Lumi ja vihreät lehdet ovat mystinen yhdistelmä. Nyt täytyy napsia joulukorttikuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jotenki kummaline yhyristelmä. Myähästyyn, lumi meni jo :)

   Poista
 9. Meillekin oli yön (tai aamun, nukuin itse poikkeuksellisesti melkein yhdeksään) aikana satanut lunta ja edelleen satelee suloisia hiutaleita. Kauniita kuvia ja ihania luonnon taideteoksia sinulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon tullu tänää silikkaa vettä. Lunta ottaasin ennemmi.

   Poista
 10. Meillä ei lumesta tietoakaan vielä. Tai no illalla oli vähän sen suuntaista tullut, mutta tänään on sadellut sitten vettä. Toisaalta ehtiihän tuota vielä tulla. Jos sitten pysyvän lumen saisi. Mukavaa viikonloppua sinne lumen keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerkiättä viälä saara lunta vaikka kuinka palio. Saa nähärä koska se ns. pysyvä lumi tuloo, ku tuntuu, että nykyysi lumi tuloo ja menöö vuaroviikoon.

   Poista
 11. Voi kelloköynnös parkaa!
  Täällä sato kans viikolla ensi lumen, mutta tänään tullu vettä ja lähes kaikki on sulanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Pitääs seki riipiä pois. Terassilta jo otin, mutta puuportis ja mariakuusipenkis o viälä. Hassua, nei viäläkää oo iha lötkönä.
   Lumet o sulanu tääläki. Taitaa tulla taas viikolla uus tryki.

   Poista
 12. Kaunis lumipeite. Samalta näytti meilläkin päivän tai pari ja sen jälkeen on ollut vain harmaata ja märkää. Perinteinen marraskuun keli :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaata ja märkää tääläki. Viikolla taitaa aurinkoki näyttäytyä, mutta sitte tulooki kylymät.

   Poista
 13. Suklaakirsikka on täällä meillä ollut täysin kestävä, miksi laittaisit harsoa? Ensilumi kuitataan täälläkin märkänä loskana, mutta sentti tai kaksikin sitä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinon talavella aikamoone tuulitunneli, kaharen tuvan välis. Aattelin pari talavia suajella. Meillon koko päivän tullu jotaki räpäskää, nii märkää, ettei maahan oo jääny, ku paikka paikoon valakoosta.

   Poista
 14. Meillekin lumi tuli torstaina, suli pois, tänään satoi taas ja vesisade sulatti sen...

  VastaaPoista
 15. Kauniita kuvia ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 16. Ihanan talvista <3 Blogissani on sinulle haaste :) Hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja ei :)
   Kiitos, käyn kurkkaamas. Kiitos, samoon!

   Poista
 17. Ihana tuo ensimmäinen kuva! Teillä onkin kaunis lumipeite. Meilläkin lunta on muutama sentti. Kirsikat ei täälläkään ole saaneet kaunista ruskaväriä lamohietakirsikkaa lukuun ottamatta. Hyvää alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan sitä lunta teillekki :) Kirsikoolle taitaa käyrä samalla lailla ku omenapuille, leheret tippuu aina jäläkijunas. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...