torstai 8. helmikuuta 2018

Pajureunus

Jatketahan  pikkuusen viälä tuasta potangerista. Kerkesin sille teherä jotaki piäntä viilausta,  myähemmi syksyllä. 


Yks porkkana intoontuu kukkimahan. Mikä liä sitäki pistäny.
Syksyn taimialesta ostin muutamia 'Ria'-kuukausimansikan taimia. Näytti olevan tosi suuria mansikoota. Onko jollaki kokemusta? 


Mulle tuli pianoone ongelma. Reunan nostamine maharollisti mullan pinnan nostamisenki. Keskustan tiiliympyrä jäi kuitenki entisehen korkeutehen, siksi multa olis valunu helaposti tiilien päälle ja sehän ei passaa. Harkittin reunukseksi nuata samoja ruastunehia pellisuikalehia, joilla olin nostanu keskiympyrän multatilaa. Mutta, jotenki ne rupes tuntumahan turhan vaarallisilta. Terävän reunan päälle ku on nii helappo horiahtaa. 

17.10.2017
Poluunpätkän reunahan nostin yksinkertaasesti muutaman tiilen kylijelleen. Huom! Sain mansikakki istutettua. Olokia laitoon suajaksi ja heitin päälle viälä petooniverkon palan, ettei tuuli viä kaikkia suajavärkkiä. Toivottavasti talavehtiivat.

11.11.2017
Reunamateriaaliksi valikootuu sitte paju. Sillä saa siävästi kaarevan muaron. Mulla oli sopivaa petooniverkkosuikalesta, jota käytin loimena. Tiilien reunahan olis voinu painella puukapulootaki, joita apunakäyttäen olis voinu reunan pujotella. Mun pajunoksat oli kuitenki nii snadia, että verkko tuntuu sopivan tuaho paremmi.  Verkkosuikalehen alareunahan olin jättäny pitkät piikit, jokka painelin maahan ja hyvin pysyy.


Mullan läpivalumisen estämiseksi laitoon multapualelle kaksinkertaasen katekankahan, jonka yläreunan iskin verkon piikkien läpi.

Kangas näkyy pajureunan yläreunasta, siksi tein sen päälle viälä pajupunouksen. Piilos on ja toivottavasti pysyyki.Multapualelta, kangas toivottavasti tuloo peittymähän kasviilla.

14.11.2017Täston keväällä hyvä jatkaa.

34 kommenttia:

 1. Wau! Näyttää tosi hyvälle nuo tiilet ympyrässä ja pajureunus! Tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
 2. Wau! Näyttää tosi hyvälle nuo tiilet ympyrässä ja pajureunus! Tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
 3. Ihana, tosi siisti ja samalla luonnollinen! Justiin eilen tuumailin, että voisikin istuttaa elävää pajuaitaa ja punoa sitä. Sellainen olisi vähän korkeammaksi aidaksi kiva, eikä kaatuisi tuulessa, kun olsii juuret maassa. Sellaisesta ei tietty saa nuin siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja halapa :) Jämiistä koottu ja ilimaasesta luannonmateriaalista. Elävistä pajuusta saiski kivoja aitoja. Pajuthan juustuu helaposti. Tökkää keväällä tuarehia oksia maahan ja son melekee sitte siinä. Oon joskus laittanu keväällä köynnöksille pajutuet ja nonki kasvanu paremmi ku köynnös.

   Poista
 4. Tuo pajureunus on hyvin suunniteltu ja loistavasti toteutettu. Mullakin on betoniverkosta ohutta suikaletta, eikä pajuistakaan ole mitään pulaa. Nyt pitää keksiä vain paikka! Idean saanee varastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha vapaasti :) Mäki oon tuan tyylisiä reunuksia netis nähäny ja sonki vaa orottanu sopivaa toteutuskohtaa.

   Poista
 5. Hieno pajureunus ja taitavasti toteutettu!

  VastaaPoista
 6. Todella upea pajureunus ja niin taitavasti ja siististi tehty. Olisipa taitosi minunkin käytettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tua nii vaikiaa oo. Sata varmasti, säki osaat teherä tuallaasen.

   Poista
 7. Todellakin siisti ja kätevä ratkasu! Sä oot osaava.

  VastaaPoista
 8. Tiiliympyrä on minun suosikkini sinun pihassasi! Ennen näitä viimeisiä esittelyjä en tiennyt sinulla tuollaista aarretta olevankaan! Pajureuna on tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon monta vuatta pyäriny pihan muis osis ja tämonki jääny iha paitsiohon. Ei oo huvittanu ittekkää kattella, nii saati sitte muille esitellä. Nii roskaane ja ruma, retajavine reunooneen. Ny onki sitte tämän alueen vuaro uuristua.

   Poista
 9. Kyllä! Tuo paju näyttää hyvälle ja on luonnollinen materiaali maalaismaisemassa. Jos ei mullat pysy omalla puolellaan, niin johan on kumma. Kaunis tiiliympyrä. Kesällä nähdään varmaan kuvia tuosta uudistuneesta alueesta lisää ja mitä vielä ehdit keväällä sinne rustata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tiärä, mistä ne luikerteloo :) Ehkä se ny kestää kuvaamisenki.

   Poista
 10. Kaunis pajureunus! Onpa todella hyvä idea, täytyypä pitää tuo mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paju on hiano materiaali, muttei valitettavasti ikuune.

   Poista
 11. Paju ja tiilet sopii hyvin yhteen :) kiva postaussarja, kun näkee miten alue on muuttunu. Mulla on kans mietinnässä kuinka uudistan kasvilavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaks lempimateriaalia. Puutarhan hoitohan on ikuusta. Tyät ei lopu, ku saat aloottaa monta kertaa aluusta :)

   Poista
 12. Tuosta on todellakin hyvä jatkaa. Hieno!

  VastaaPoista
 13. Tuo pajureunus on huippu. Sie ahkeroitset tuon raudotusverkon kanssa vaikka mitä. Pajjuu on tiälläkin runsaasti kun keksii vuan mihin sitä käyttäs. Tiiliympyräkin on mukavan näkönen ja kuhan suat sen loppuun laitettuu on se hieno yksityiskohta potangerissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny vaa täytyy toivua, ettei pajut lähäre keväällä kasvamahan. Raurootusverkosta o moneksi :)

   Poista
 14. Ihanan reunan teit, muutoinkin kasvimaa näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
 15. Samaa sanon kuin edelläkin, että hieno pajureunus, totta tosiaan, oletpa kekseliäs ja taitava!

  VastaaPoista
 16. Nyt tavasin tarkkaan kaikki tekstit ja kuvat syynäsin kunnolla. Niin kaunista, upeat tiilirakennelmat ja tuo verkkoon kudottu paju, varmaan ideavarkaita täältäkin löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son mukavaa, ku joku löytää näistä mun rustooksista, jotaki ireanpoikasta. Sulta löytyyki temmellyskenttää :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...