keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Pöttirumpaa

Kuinka mulle, joka inhuaa ja unohteloo kastelun, on kerääntyny tällääne määrä erilaasia kasvispöttiä. Käsittämätöntä.  Ny ku viälä ilimakki o ollu vähä sitä sun tätä. Vaikka päivät on ollu kuinka lämpöösiä hyvänsä, on yät ollu petollisen kylymiä ja pöttiä on saanu peitellä, siirrellä sisemmäs terassille tai  jopa kyyssätä sisälle asti. Aikamoosta pöttirumpaa on ollu.
Terassin kaires saa toimia pelarkooniooren paikkana siihen asti, kunnes käsittelen vanahan kukkahyllyn tummaksi. Kummasti pistokkahat ja muut on kasvanu ja osa o jopa ruvennu kukkimahanki. Lannootestaki pitääs muistaa niille antaa, mutta hyväku eres vettä.


Tästä versiosta isäntä ei oikee tykkänny. Mutta tuahon on nii helappo heittää harso päälle.Osan taimikasvatuksista oon jo istuttanu isoompiihi pöttiihi tai kasvilooriihi, mutta suurin osa orottaa  viälä öiren lämpenemistä. Jos loppuviikosta pääsis istutushommihi.........Osa voi hyvin, osa o nippa nappa hengis.


Eikä täs viälä kaikki, vintis o viälä toistakymmentä purkkia.........en käsitä.Loppukevennys....... Arvakkaas kummat paalauspäivän evähät o mu 😁


Meillei oo satanu ku muutaman millin. Saret tekis terää.
Mukavaa loppuviikkua!

30 kommenttia:

 1. Yöt ovat todellakin olleet kylmiä vaikka päivällä olisikin ollut lämmintä. Meillä ei ole pakkasta kuitenkaan ollut. Sadetta saisi tulla. Taidan mennä tänään taas letkun varteen kasveja kastelemaan. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi pakkaasella torstain parimillisen satehen jäläkihi. Toristusainesto löytyy kottikärryn pohojalta, mihinä oli muutama milli vettä......iha jääs. Osan kaaripenkin ja katajakuluman jaloangervoostaki soli merkinny. Uusia ja tänä kesänä siirrettyjä oon kans kastellu.

   Poista
 2. Tämä purkkirumba käy tosiaan hermoille. Kylmää en enää täällä meillä pelkää, mutta pikku taimien vienti kuivaan maahaan on sen verran riskipeliä, että pidän osan vielä ruukuissa. Ennemminkin auringon porotus vaatii välillä siirtelyä. Tulisi tosiaan sitä vettä taivaan täydeltä, uskomatonta, että viime syksyn jälkeen tällaiset ajatukset pääsevät ilmoille! Mukavaa loppuviikkoa pottipuuhiin. Minä valitsisin nuo vasemmanpuoleiset eväikseni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä voi taas ens yänä pakastaa, pakko viälä suajata.
   Ohan se ihan hassua, ku tähän asti on saanu marista märkyyttä ja ny son kääntyny toisin päi. Mulla taitaa olla kuitenki maahan istutettuna taimet paremmas turvas ku piänis taimipotiis.
   Isäntä lisäs viälä omihin evähihinsä muutaman pullanpalan.....nii tervehellistä.

   Poista
 3. Ihania purkkeja kukkineen <3 Kastelua tosiaan niissä piisaa, mutta myös kauneutta <3 Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihana pöttirumba sinulla! Minun rumbani on sitten ihan miniatyyristä vaikka melkoiseksi ajattelin. Hyviä istutuskelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nii kauhian ihana, o nii törkiän tyäläs. Yhtämittaasta kastelua ja siirtelyä. Toivottavasti olis sen arvoosta. Oon osan taimista jo istuttanu, ku näyttääs yäkki lämpenevä.

   Poista
 5. Vau mikä määrä taimipotteja, on tuossa tekemistä. Sadetta saisi tulla, nyt on maa kuivinut niin että pieni sade ei tunnu missään, tarvittaisiin kymmeniä millejä että vesi menisi syvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, torella. Kuivaa on, ei muutama milli tosiaankaa mihinää tunnu. Tänää, ennenku lähärettihi paalaamaha heitti muutaman piskon. Sei mihinää tunnu.

   Poista
 6. No on rumbaa sinulla kovasti ollut ja vielä edessäkin askareiden lisäksi ja paalausten, ei taida tulla aika pitkäksi. Meilläkin kävi pakkanen, nappasi perunan lehdistä hiukan, koitettiin harsottaa, mutta sitten pakkasta ei enää tullutkaan. Viime yötä jo varoteltiin ja ensi yötä kanssa. Täytyy seurailla tilannetta. Ihmeesti jos ilta on lämpimän oloinen yöksi pakkaselle kääntyy. Keski-Euroopassa on kaatosateita ja meillä kärvistellään kuivuudessa, ei mene tasan taaskaan. Avomaalle varovasti taimia olen laitellut, kurpitsat ja maissit saavat odottaa viikonloppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei torellakaa! Mullei oo koskaa ollu vapaa-aijan ongelmia, mihinää elämän vaihees. Meillä oli reilusti plussalla nämä viimmeeset "pakkaas" yäkki. Varuuksi kuitenki tein kaikki suajaukset ja siirrot. Vähinsä oon mäki taimia jo istutellu.

   Poista
 7. Pelakuiden ruukut ovat tosi hyvännäköiset,varmaankin aidot saviruukut,niin mun mieleeni.
  Nuo isännän eväät sokeripaloineen näyttävät niin tutuilta,siinä on aitoa maajussimeininkiä!Hyviä paalausilmoja teille,vaikka sadon määrässä ei ihan taideta keskivertoonkaan yltää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On airot ja tosi painavat, vaan ei auttanu, vahinko kävi.
   Son katastrooffin paikka, jos pikkuleivät, palasokerit tai pulla o lopus. Ilimat o kerranki hyvät, mutta sato jää auttamattomasti turhan vaatimattomaksi.

   Poista
 8. No on siinä purkki poikineen. Sullahan on kovasti taimiakin tulossa tai siis jo kasvaneet isoiksi. Mä jo päätin etten ens keväänä taija kasvattaa mitään! Tänä vuonnakin oli kevennetty versio kasvatuksissa. Oon ihan kypsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä. Sookki jo konkari näis taimihommis, moon vasta innostunu. Oot jo nii monta vuatta kasvattanu, ettei mikää ihime jos kypsyttää.

   Poista
 9. Juuri säätiedotuksessa lupailtiin tulevan yön olevan vielä kylmä,mutta sitten pitäisi lämmetä. Sateesta ei puhunut sanaakaan, joten pian taidan itsekin unohtaa koko vedenkaipuun.
  On sinulla purkkeja, joten ymmärrän rumbaväsymyksen. Joka vuosi minäkin päätän, että "tänä vuonna vähemmän ruukkukukkia". Lopputulos on aina sama eli ruukut senkun lisääntyy. Jatkan siis lottoamista, jotta saisin unelmien lasiterassin. Tai pikemminkin yhdistetyn kasvihuone-lasiterassi-viherhuone-mitä-vielä-keksinkään -rakennelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon ny jättäny kaikki pihalle, iliman suajausta, käy kuinka käy.
   Nii mullaki o käyny. Kaikki hyvät päätökset unohtuu, ku näköö jonku erilaasen tai erifärisen kasvin, mitä ittellä o. Mullaki on tähtäämes kasvihuane-viherhuane.......rakennelma.

   Poista
 10. Onpa sinulla komea määrä kasvatettavia.
  Purkkirumbaa ei minulla ole, mutta kasteltavia kesäkukkia kylläkin ja niissäkin tuntuu välillä olevan ihan tarpeeksi.
  Mukavaa ja lämpöistä viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva hirvittävä määrä. Aikaa palaa yllättävän palio niire hyysäämisehe.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 11. No on siellä purkki poikineen. Hauska sana tuo pötti. Miulla pelakuut on vielä kasvihuoneessa, eikä näin surkeita oo ollu millonkaan.
  Meillä ensimmäinen uus siilo otettiin käyttöön rehuntekkoon. Osa tulloo paaleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon nii vähääne kokemus pelargoonioosta, että oon tyytyvääne, jos pysyyvät eres hengis.
   Teillon tainnu sataa ja tuloo likipitäen kunnon sato.

   Poista
 12. Melekoonen pöttirumba! Kyllä siinä on hommaa, mutta toivottavasti palkitsevat sitten komialla kukinnalla!
  Mä pistelin suurimman osan kesäkukista ulos, ovat vielä ainakin hengissä, kun halla rajautuu jotenkin meidän pihan takana olevalle pellolle. Arimmat on lasitetulla terassilla ja sinne saa jäädäkkin koko kesäksi. Sade vaan näyttää karkaavan kauemmas ja kauemmas... Muutama pisko tullu pari kertaa, mutta siitä ei oo paljo ollu apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mäki toivon.
   Istutin jo muutamia penkkiihi ja siirtelin mualle, pois terassilta. Riskillä, eiköhän hallat sun muut yäpakkaaset oo jo historiaa tälle kesälle. Tänää tuli jotali tihuutesta, hetken. Luvatut saretolopat kuivaavat kummasti pois, ku tulis niiren aika.

   Poista
 13. Vasemman puolen eväät on järkevän naisen, ja oikealla on perinteisen pohjalaasen miähen eväät. Ilman kaffia ja pullaa ne ei pelitä.

  Pöttirumba on työlästä. Meillä ei ole hallat käyneet, mutta kastella on saanut ihan toisissaan. Ne pöttien kastelun unohdukset ovat olleet kohtalokkaita. Jälkikäteen ei voi kuin harmitella, ja sekin on turhaa. Tehty mikä tehty - tai siis jätetty tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listahan pitää lisätä viälä palasokeri.
   Toosi tyälästä. Kummasti se unohtuu siinä hamstrausvaihees, mutta kastelua EI voi unohtaa.

   Poista
 14. Valtavasti ruukkuja! On siinä varmasti riittänyt hommaa. Sadetta toivotaan täälläkin. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oon saanu niitä jo vähennettyä. Onneksi ny on jo satanu. Tänää on tullu jo rapiat 30mm.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...