sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Jussin kamerakiarros

Takana ennätyspitkä plokiloma, ihan totaalinen. En oo eres käyny muiren päivityksiä lukemas. Rupes puutarhatyät laahaamahan nii pahasti jäliis, että päätin keskittyä puutarhatöihi. Mäku istun tähän tualille, nii siinähän viärähtää aina usiampi tunti. Säätiarootuksia o kyllä ollu pakko käyrä kurkkimas. Rehukki o tehty täs välis. Puutarha o rehevöötyny vauhrilla ja monet kukinnakki oon hoksannu vasta jäläkipualella.

..

Tällä hetkellä o siniset sävyt pääroolis. Kurijenmiakat kukkiivat...........ja tua ihana mirrinminttu. Ku tarkasti kattoo, pilikottaa keskeltä jotaki tooosi sinistä.......


Kiurunkannus -Corydalis 'Craigton Blue'.

.....kiurunkannushan se siälä, pikkuusen puristuksis. Luulin ettei se kukkisikkaa, mutta sonki näi myähääne.
Viäres kukkii yltäkyllääsesti nietospensas 'Yuki Cherry Blossom'. Matalana son pysyny. Eres o sammalleimua.Aitaukses kukkii isorikko ja punaaset kukkijat o vasemmalla puistoatsalea 'Adalmina' ja takana keijunkukka. Eres kasvaa punalehtine happomarija 'Admiration'.


Juhannusruusunki aijootus osuu tänä vuanna kohorilleen.Mäntykulumas kukoostaa isokonnantatar, minkä takana kukkii isabellansyreeni 'Royalty'......


......ja valakoone kesäpikkusyrän, vanaha päivänlilija ja violetit laukat.Katajakulumas kukkiivat valakooset laukat.

....
Postipoluulla o vähä piänempiä palloja. Laukkaneilikka 'Alba' kukkii piänin valakoosin palloon, kultakaaren viäres.Kaaripenkis aukes ensimmääne piooni. Kiinanpioonin 'Zi Feng Yu'n, ensimmääne kukka.


Viäres o kohta orotettavis torelline kukintaennätys. 'Aleksanter Fleming' o ihan nuppuja täynnä.


Alappiruusupenkis kukkii pari myähääsempää esikkua, valakoone 'Late Snow' ja purppuraesikko.Hanhikkipenkin rungolline pikkusyreeni 'Palibin' o juhannuksen kunniaksi täyres kukoostukses ja tuaksu o nii voimakas, että iha pahaa teköö, ku ohi menöö. Oon nimittäin jo monetta päivää mahatauris ja olo o sen mukaane. Terassilla, täkinalla vaakatasos oon tämän juhannuksen viättäny, kuunnellen lintujen viserrystä ja seuraten pilivien kulukua. Ei oo piänet ukkooskuurokkaa haitannu ja ny on ollu tosi tyytyvääne tuulisehen säähän, ei oo hyttyyset pahemmi inissy. Ny tuntuu olo  onneksi paremmalta.

Mukavaa loppujuhannusta!

37 kommenttia:

 1. Paranemista! Upeat esikot, etenkin tuo valkoinen. Mahtavaa pionitykitystä on kohta luvassa, taitaa olla kymmeniä nuppuja Aleksanderissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuntuu jo hyvältä. Tuas valakooses o aivan ihanat kukat. Palio o nuppuja, ku o joiski viis/varsi.

   Poista
 2. Voi kökkö, toivottavasti olo pian kohenee! Kaunista on kukinta nyt, nautitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se loppuu ku seinähä. Viälon pikkuuse hutera olo, painuaki lähti kolomisen kilua. Kaikki mikkä o kukintavuaros, kukkiivat innolla.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Siellä teillä on runsaasti kaunista kukintaa ja pioneissa upea määrä nuppuja.
  Ihana Palibin. Minulla sen kukinta on vain vaivainen varjo omastasi. Pikaista paranemista. Vatsatauti on kurja vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku tua tummaki piooni kukkii, viälon valakoosen kukinta näkemätä. 'Palibin' o liki täyres auringos. Siksi se kai o kukkinu hyvi joka vuasi. Pikaasesti se parani, mutta kauvan kesti, yli viikon, ettei mikää perustauti ollu. Enkä mä tapaa sairastaa.

   Poista
 5. Nyt on kaikki kasvanu vauhdilla, rikatkin. Vettä ja lämmintä ollu riittämiin. Pikku tauko siis ollu sulla paikallaan, vaikkakin meni ikävästi sairastaessa. Keräile voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii o. Joo, ensimmääne juhannus iliman puutarhatöitä. Olo tuntuu onneksi jo liki normaalilta.

   Poista
 6. Sulla on kukkien pauhua piha täynnä! Kun noi pionit pullahtavat kukaan, niin siinä on naapureillakin aihetta ihmettelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioonit näkyyvät kyllä hyvi tiällekki. Toivottavasti ei tuu mitää isoja sarekuuroja, vaikka ainahan joku tönkyrä riahuu just piooniaikahan.

   Poista
 7. Ehkä vatsatauti olikin hyvä (?!) juttu:sinun oli pakko huilata ahertamisen jälkeen. Ei vaan, eihän vatsatauti koskaan kiva ole. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny oli pakko jättää tekemätä kaikki, mitei ollu pakko. Ei ollu kiva, ei. Lekurille olis jo pitäny lähtiä, jos ei olisi loppunu.

   Poista
 8. Toivottavasti olo jo helpottaa! Ihania kukkasia pihaltasi kyllä löytyy :)Mukavaa viikon alkua.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti jo on olo korjaantunu. Ihanoo kukintoo on nähtävillä puutarhassasi. Nyt on pionien kesä ja kaikkien muittenkin!

  VastaaPoista
 10. Minulla kestää vielä tällaiseen pionikukintaan. Upeaa on kukintaa tulossa kun on noin paljon nuppuja. Oletko tukenut niitä millään vai pysyvätkö muuten pystyssä? . Monta ihanaa muutakin pihassasi kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens vuanna o jo varmasti hyvä alootus, seuraavista vuasista puhumattakaa. Aleksanterin ympärillä o petooniverkko ja tuan toisenki kylijes joku pala.

   Poista
 11. Onpa paljon ihania kukkijoita! Nietospensas tärähti heti silmään upealla kukinnallaan! Ja odotettavissa on näköjään aivan mahtavaa pionien poksahtelua! Kaunis on yksittäinen `Zi Feng Yu´n kukintokin! Itselläni jokin vatsapöpö ja flunssa veivät voimat niin puutarhapuhista kuin blogin äärestä, mutta kuten Kivisen Vilma sanoi, jos ei välillä lepää, tulee pakollinen stoppi. Nyt meillä lienee siis virtaa koko kesäksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niatospensahas olis ihan tajuton kukinta, jos olis vähä korkiempi. On arka ja oon suajannukki sitä talaveksi. Vai tuli pakolline tauko sullekki. En muista, koska olisin ollu näi kauvan pois puutarhapuuhista. Toivottavasti virtaa piisaa, ku joka penkis olis jotaki tekemistä :)

   Poista
 12. Hyvä, että vatsatauti meni jo ohi. Ei varmasti ollut herkkua sairastella juhannuksena. Tosin kuulostaa siltä, että toipumispaikka oli täydellisesti valittu :) Kaunista kukintaa ja paranee vain kun pionit aloittavat tykityksensä. Ja pian niiden perään sitten kärhöt vai...? Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipumispaikka pelasti palio :) Toivon totisesti, ettei sateet tulisi pilaamahan Aleksanterin kukintaa. Kyllä sitte pikapualihin taitaa ensimmääset kärhöt alootella, toivottavasti. Kiitos, samoon!

   Poista
 13. Toivottavasti voit jo paremmin! Todella kauniita kukkijoita ja ihania yhdistelmiä! Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Hyvä, että voit jo paremmin. Miten hurmaava puutarhasi onkaan, niin paljon kaunista kukintaa ja ihania väriyhdistelmiä. Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 15. No huppista, mahatauti ei oo kyllä mikään kiva. On sulla kyllä tosissaan ihana piha, vielä enemmän tekis taas mieli päästä käveleskeleen sinne. Ehkä joku päivä otan ja ajelen sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei oo. Kiitos, toivottavasti visiitti jokupäivä toteutuu :)

   Poista
 16. Upeita kukkijoita on pihasi täynnä ja hurjan paljon näyttää lisää olevan tulossa, kun noita pionin nuppuja katsoo. Hyvä, että olosi on jo parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiääku kattoo, tuntuu, että kaikki o jo kukkinu,.......muttei onneksi oo :D

   Poista
 17. Ihana tuo pikkusyreeni. Toivottavasti olet säästynyt muilta taudeilta.

  VastaaPoista
 18. Hurjassa vauhdissa kesä jo on... hui sentään. Upeaa pionin kukintaa tiedossa. Odotan vesi kielellä.

  VastaaPoista
 19. Aivan upean värinen tuo pioni! Ja nietospensas on ihan uusi tuttavuus, kaunis sekin:)

  VastaaPoista
 20. Tuata nietospensasta oon kans vähä ajatellu. Käres pitäny jo pari kertaa, mutta on viälä jääny ostamata.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...