tiistai 15. lokakuuta 2019

Raikas aamu

Eileen (ma) illalla nousi oikee kunnon hernerokkasumu, poikkeuksellisesti melekee portahille asti. Useimmiten  sumu jää leijjumahan lakialle.


Ku aamulla oli pakkaasasteeta päälle kolome, nii sehän tiäsi sitä, että kaikki kasvit oli valakoosen huurteen peitos.Aamulla paistava aurinko osuu taas nii kuvauksellisesti tuaho naapurin lehtikuusehen. Jaku taivas oli iha sinine, nii avot, mikä näky!


Kävääsin vintis ja aurinko sattuu just silloo osumahan kolomiopenkin koristekastikkoohi. No, kameralle tuli taas töitä.


Tikkuuset leheret.
Kyllä ilima rupiaa olemahan päivisinki aika vilapoosta. Vaikka aurinko paistaa, ei pihalla meinaa millään tarijeta. Mullon ollu päällä jo talavihaalarikki. Non kyllä nii kulahtanehet, ettei ne enää paliua lämmitä. Viälä pitääs kantata, muut tyät saa jäärä kevääsehen, jossei mikää ihimeen enerkiapiikki iske.


Mukavaa viikon jatkua!

16 kommenttia:

 1. Kyllä on hienoja syksyisiä kuvia! Meidän kotinurkilla pukkaa talvea. Pitää minulla vain sopeutua kylmään, vaikka hankalalta se tuntuu ja kaivella kaappien kätköistä untuvaa ylle. Ihana että on nämä neljä vuodenaikaa, niin ei käy yksitoikkoiseksi säiden suhteen ;) Aurinkoisia ja kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullei oo useenkaa liika lämmin ja näi syksyysin, en meinaa tarijeta ollenkaa. Iliman pakkaasta voisin hyvinki olla. Kiitos, samoon :)

   Poista
 2. Upeat kuvat! Kylmältä tosiaan tuntuu, ulos saa pukea ihan lämpimästi, että tarkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son jännää, että samat asteet keväällä, tuntuuvat lähes kuumalta, ku ny meinaa jäätyä pystyhy.

   Poista
 3. Kuura ja aurinko on ihan lyömätön yhdistelmä! Kuuraa oli täälläkin aamulla, mutta aurinko ei ole näyttäytynyt sitten eilisen. Toppavaatteet on ollut minullakin jo pitkään käytössä ulkoillessa. Saisi varmaan kevyemmät ulkovaatteet pestä jo talvivarastoon. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarijolla on silloon herkullisia kuvakohteeta. Joo, kesähepenehis ei enää tarkene.

   Poista
 4. Onpa komea lehtikuusi. Niin tasainen ja kaunis keltaisessa syysvärissään.
  Eilen oli täälläkin ensimmäinen kunnon pakkasaamu. Meinasi näpit jäätyä, kun kameran kanssa seikkailin ilman käsineitä pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komia on. Sitä saa ihaalla keittiön klasista joka päivä. Ei kuvates voikkaa kovin paksuja käsineetä käyttää, mitää vaan kestää :)

   Poista
 5. Tänne ei taida energiapiikit enää iskeä puutarhatöiden osalta, märkääkin on riittänyt ja sitä minä inhoan. Komea on naapurin kuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhan märkää tääläki, mutta kattoo ny. Kyllä :)

   Poista
 6. Jo on komeaa ruskaa teilläkin. Lehtikuusi on kertakaikkisen upea. Meillä on ollut jo monia yöpakkasia. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhilijaa ruska väistyy, leheret ruskoo tai putoo. Lehtikuusi on nii valtava, että hallittoo keittiön näkymiä ihan täysin. Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Kauniita kuvia ja tuo lehtikuusi on todella näyttävä. Aika sateiseksi on sää mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se näyttävä, jokaasena vuarenaikana. Niimpä. Jos ei päivällä sara, nii viimmeestänsä yällä.

   Poista
 8. Nyt ei ole kuurasta ja auringonpaisteesta tietoakaan, kun taivaalta vihmoo tihkusadetta ja on kovin hämärää. Hyvin onnistuit vangitsemaan auringonsäteet, kun osuivat heiniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei just tällä hetkellä. Tihuuttanu o koko päivän, enemmä tai vähemmä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...