maanantai 21. joulukuuta 2020

Pikkukuusi

Kyllähän se joulumiäliki siältä pikkuhilijaa hiipii, vaikken ookkaa joulua erityysemmin rustannu. Se taikasana tai pikemminki taikafäri o punaane. Punaasta liinaa pöyrälle, punaasia kynttilöötä ja tiätenki punaasia tonttuja. 

Ohan meillä pikkuune kuusiki.

Huonekuusi -Araucaria
Ja tästähän moon niin tyytyvääne, sillä pikkukuusena on viimme jouluune huanekuusi, minkä oon saanu säilymähän elävien kirijoos. Ja viälä iliman altakasteluruukkua. Se nostaaki suarituksen arvua huamattavasti. Muutama erelline on kuivanu tai joutunu massiivisen ötökkähyäkkäyksen kohteeksi.

Kuusi sai patterivalot oksillensa ja mullan pinnalle punaasta kuitua.

Hauskat pallovalot.

Ja tiätenki piäniä punaasia palloja ja jostaki vanhasta joulukukka-asetelmasta säästetty tähtikoriste latvahan.

Lopuksi viälä punaane tonttu. Täs taitaa olla meirän tämänvuatine joulukuusi.

Ny on ollu pitkän aikaa niin synkkää ja ikävää. Päivät ei oo valiennu ollenkaa. On vaan sataa tihuuttanu hianoosta sumusaretta. Mennehellä viikolla tuli sentäs ohut valakoone kerros, mutta ny seki on sulanu pois. Tänään oli yli kuus astetta lämmintä. Ihan hullua. Onneksi päivät rupiaa pitenemähän. Kyllä tämä tästä.

Iloosta joulun orotusta!

22 kommenttia:

 1. No jestas kun on soma kuusi palloineen! Onneksi olkoon että yhteiselonne on lähtenyt hyvin sujumaan! Minun huonekuuseni ei ole ollenkaan noin säännöllisen muotoinen vaan pitkäoksainen harottaja. Mutta onhan se toisaalta persoonallisen näköinen. Minullakin sujuu nyt tämän kanssa ihan hyvin. Edellinen kuivahti totaalisesti yhtenä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tosi yllättyny, ku tämä päätti asettua taloksi, ainaki toistaaseksi. Eiköhän kaikki oo enemmä tai vähemmä yksilöötä ja pääasia on, että pysyyvät elos.

   Poista
 2. Komea kuusi sinulla!! Meillä ei ole koskaan ollut joulukuusta eikä varmaan tulekaan. Kynttilöitä on kiva poltella, kun ulkona on kovasti synkkää. Sataa tihuuttaa täälläkin. Toivotaan talsisempia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ollu aina ennen aito joulukuusi. Tämon ny toinen joulu iliman. Meillon ny onneksi pikkuusen valakoosta maas.

   Poista
 3. Söpö pikkukuusi koristeineen! Ei ole täälläkään enää kovin talvinen sää. Jos ei pian pakasta ja ala lunta sataa, on tiedossa musta joulu. En edes muista, milloin ei olisi meillä ollut jouluaattona yhtään lunta. No, ei passaa katsella ikkunoista ulos, niin ei ala masentaa. Iloista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä satoo tänään lunta, mutta asteet on kuitenki plussan pualella. Saa nähärä miltä aamulla näyttää. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Kaunis huonekuusi ja mitä erinomainen joulukuuseksi. Samanlaisia ilmoja täällä pitelee. Mutta päivät pitenee kohta 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son ihan passelin kokoone piäneksi pöytäkuuseksi. Ny näyttää muka jo palio valoosemmalta :)

   Poista
 5. Huonekuusesi on muodoltaan täydellinen myös joulukuuseksi. Hyvä, että laitoit kuvia siitä koristeltuna. Kuvista keksin, että minullakin pitäisi olla yksi hento ja keveä patterivalosarja, jonka voisin laittaa omaan huonekuuseeni.
  Näin pimeää joulunalusta en muista aiemmin kokeneeni - tosin muisti voi tehdä tepposet. Monenlaisten valosarjojen ja kynttilöiden avulla tästä on selvitty ja selvitään vastedeskin.
  Joulu alkaa olla jo lähellä. Leppoisia odotuksen hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaane piänen piäni valosarija on omiaan huanekasvien ja asetelmien koristelemisehen. Valoja vaan palio, niin kyllä tämän aijan taas kestää. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Kaunis araucaria. Minullakin on samainen huonekuusi kirjastossa jouluista tunnelmaa luomassa.
  Mukavaa joulun odotusta. 🌲🎄🌲

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huanekuusi onki nykyysin jo aika yleene, kommentoonista päätellen :) Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Oikein kaunis ja hieno pikkukuusi, ja juuri sopivat pikkukoristeetkin. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon heikkona punaasihin palloohin ja niiton tullu alesta hamstrattua monen kokoosia. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Kaunis on tuo pikkukuusi, samoin kuin koristeet. Ihanaa joulun aikaa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 9. Viimeistä odotusta viedään, mukavaa joulun aikaa.

  VastaaPoista
 10. Tuo kuusi ei varistakaan sisälle - nätti on koristeineen kaikkineen!

  Muakin on tympinyt pitkä pimeä ja märkä. Tulis edes lunta hivenen, mutta melko märän lämpimissä keleissä tässä rämmitää - kohti valoisampaa kevättä tosin. Kyyyllä tämä tästä taas lähtee...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivottavasti jatkaa toisenki vuaren - eikä varista.
   On ollu kyllä niin hitsin pimiää. Meillä tuli tänää pikkuusen lunta. Aika märkää tosin, mutta kuitenki. Lähtöö, lähtöö.....

   Poista
 11. Söpö pikku kuusi, niin tärkeää tehtävää suorittamassa! hiphei, meillä on viime yönä tullut ohutn lumipeite eiliseen vihreän maahan, ihan nyt jouluttaa:) Mukavaa joulua sinne teillekin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Meillä satoo päivällä. Kyllä ohukki kerros piristää mukavasti. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...