lauantai 16. lokakuuta 2021

Rännänräpäskää

 Aamulla oli ihan HYYTÄVÄ ilima. Tuuli oli navakkaa ja satoo ensimmästää kertaa rännänräpäskää nii palio, että maahanki jäi jotaki.

Toristusaineistua oli eherottomasti hankittava, ennenku vetenä jatkuva saret sulatti sen pois. 

Pihallon jo aika ankiat näkymät, mutta onneksi eres yks syysmyrkkylilija jaksaa kukkia kolomiopenkis. Oon niitä kyllä istuttanu vuasien saatos useemmanki, mutta tämä ainukaanen näyttää pärijäävän.

Viälolis jotaki mitä orottaa, syyskrookukset o noussu pintahan. Ens viikolle on luvattu pari pakkaasyätä, joten pitää nuata peitellä, että näkis nuput aukinaasinaki.

Mullon viälä joitaki talavetettavia terassilla. Ainaki pelargoonit ja sinisarijat o kiikutettava talaviteloolle ennen pakkaasia. Pelargoonit vinttihin ja sinisarijat navettakeittiöhön. Verililijapuut, syyssyrikät, muratit ja pöttikärhökki o viälä pihalla. Niillei ny nii kiirusta oo. Aikanaan siirrän ne sinisarijojen kans samoohin tiloohin. Joriinit ja daaliat, apilat ja viiniköynnökset o jo kellaris. Nokkooset o vintis, samoon runkoverenpisara, vai olisko kellari sille parempi paikka? Onko teillä viälä jotaki talavetettavia pihalla? 

Hyvää viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Räntää jo! Vaikka ei se meilläkään vissiin kaukana oo. Tänään on satanut koko päivän vettä vaakatasossa, ja asteita on 2 plussaa.
  Pelargonit on vielä kasvarissa, ne pitäs jossain vaiheessa kantaa sisälle!

  VastaaPoista
 2. Täällä tuli semmonen 5 sentin kerros. Kai se lunta on!
  En taida talvettaa muuta ku värinokkosta ja ne onkin jo sisällä.

  VastaaPoista
 3. No voi itku, mikä näky! Hyvä (ja kamala), että ikuistit.
  Sinulla onkin paljon talvetettavia. Täällä alkaa olla lähes kaikki pelakuut sisällä, verenpisarat on vielä ulkona ja jokunen muu. Pitää jatkaa sisään kantamisia.

  VastaaPoista
 4. Lumiraja lähestyy uhkaavasti eteläisempiä alueita. Aurinkgonpaistekaan ei enää tunnu yhtä lämpimältä, kuin viikko pari sitten.
  Kyllä nuo ensirännät on ikuistettava. Onpahan sitten vertailtavaa ja todistettavaa tulevina aikoina.
  Sinulla on melkoinen määrä talvetettavia. Syksyllä tuo kasvien sisälle rahtaaminen on tylsää touhua, mutta kevällä sitä ahkeruutta sitten kiittelee.
  Omat talvetettavat ovat tänä vuonnan vähissä ja kaikki on jo tuotu sisälle.

  VastaaPoista
 5. Vai tuli siellä jo räntää. Täällä on ollut ihan mahdottoman kylmä tuuli ja hurjia puuskia, ennusteiden mukaan tulee märkää räntää tai vettä ensi viikolla, saas nähdä.
  Minulla on vielä jotain pientä suojaan kannettavaa, mutta aika hyvin on pakolliset hommat tehtynä.
  Sinulla onkin paljon talvetettavia lajeja, keväällä niistä on iloa :).

  VastaaPoista
 6. Oho, ihan maahan jäi! Meillä satoi eilen veden seassa "märkiä rättejä" muutamaan otteeseen, mutta ei siitä onneksi vielä maahan asti jäänyt. Aremmat talvetettavat ovat olleet jo jonkin aikaa eteisessä mutta eilen siirsin ulkoa verenpisarat, koruköynnöksen ja afrikansinisarjan turvaan varaston puolelle. Viherliljapuu, muratit ja kärhöt jäivät vielä ulos. Jos tulee vielä lämmin jakso, nostan osan muistakin seinän varteen, niin ei tule ihan niin pitkä talvetuskausi niille. Saavat kuitenkin ulkona enemmän valoa kuin sisällä.
  Toivottavasti ne ennustetut pakkasyöt häviäisivät johonkin, jotta syyskrookuksesi eivät paleltuisi. Kiva se olisi ne avonaisina nähdä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Meillä on maa valkeana . Lauantaina tuli 5 senttiä ja lisää on lupailtu. Kaikki kukkaset on olleet jo talvisäilössä.
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. No on sinulla paljon talvetettavaa mutta niin on myös minulla. Vielä on muratti ulkona ja lasituksen sisällä on pelargonia mutta siinä ne sitten ovatkin. Niin nyt meinasi unohtua että onhan minulla vielä ulkona katoksen alla kolme kärhöä ruukussa. Ne pitää viedä vielä kellariin.
  Meillä ei ole ollut vielä edes pakkasia mutta hallaa on. Ulkohommia vielä riittää jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 9. Pelakuut ja verenpisarat olen ottanut eteiseen. Nostin lämmittämättömään kasvariin daaliat ja jättiverbenat. Kun pakkanen niitä puraisee, ota juurakot talteen ;)

  VastaaPoista
 10. Minulla on vielä kaikki talvetettavat pihalla, tai oikeammin kasvihuoneessa. On ollut niin lämmin että pärjäävät vielä siellä.

  VastaaPoista
 11. Sinulla on monenlaista talvetettavaa! Noita syyskrookuksia minunkin pitäisi hankkia. Mukavaa isänpäiväviikonloppua! P.s. blogissani odottaa sinua sinivalkoinen haaste.:)

  VastaaPoista
 12. On siellä paljon talvetettavaa mutta kyllä sitten kevättalvella on ihana taas kaivaa pelargonit heräilemään kevääseen. :) Tulin kutsumaan sinut sinivalkoiseen haasteeseen ja nyt huomasinkin että Tiiukin on sinut haastanut, joten tulipa sinne nyt tuplasti haastetta. ;) Pakko ei toki ole ottaa vastaan. Iloisia marraskuun päiviä!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...