keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Ruskaa

Kukkuu! Oon hengis, vaikkei musta oo mitää kuulunu eikä näkyny. Ei mua mikää vaivaa.....paitsi laiskamato. En muista syksyä, että olis Tarmo ja Into ollu näi totaalisesti karoksis. En tiärä johtuuko siitä, ettei ny oo mitää uutta tekeellä ja näi kalasia syksy ei innosta sitte pätkääkää. Kuis teillä? Oommä ny jotaki piäntä siistimistä teheny se jäläkihi, ku pakkaaspoika kävi pari viikkua sitte ja rusketti pihasta suurimman osan.

Onneksi ruska on tänä syksynä ollu kyllä komia. Ensimmääne kunnolla ruskapukuhun kiatoutui pikkuune korallikanukkapuu. Syyskuun pualesvälis oli 'Julia Correvon' viälä näi hyväs vauhris. Ei ollu viälä pakkaaspoika viaraallu. 

Virpiangervo rupes vaihtamahan färiä samoohin aikoohin ja sei montaa päivää tapaa viivytellä ku son täysin alaston.

Aronia on takuuvarma. Ny siinei enää montaa lehtiä oo.

Tuliangervo 'Firelight' on nimensä veroone.

Puistoatsaleea 'Illusia'n takana on kevätatsaleaki ruvennu vaihtamahan färiä. Kanukka o jo lehtensä tiputtanu.

Pensasmustikat o kans varmoja ruskapuskia.

Viikonlopulla oli Pikkuflikan 5-vuatis synttärit. Tein taas kimpun pöytähän, mutta meinas tulla ihan tenkkapoo. Ei ollu oikee enää mitää puutarhas. Toista soli vuasi sitte, mutta näillä oli ny tultava toimehen.

Enoo tosiaankaa käyny kurkkimas plokiihinkaa ku muutaman kerran. Josko tämä lähtis taas tästä  purkautumahan. 

Mukavaa syksyn jatkua!

28 kommenttia:

 1. Ihana tuo ensimmäinen kuva penkistäsi. Ruskaa on ollut täälläkin ja samoin laiskimusta on havaittavissa, mutta nyt on ollut kuitenkin pakko ollut vielä pinnistää. Tämä pinnistys on koskenut lähinnä koti pihaa. Teen postauksen jossain vaiheessa kun tämä ensimmäinen pinnistys on takanapäin.
  Ihanan kukkapuskan sait kuitenkin loihdittua sanoit että toista oli viime vuonna 🤔 oliko se jotenkin erilainen vai vaan sinun puutarhassa oli erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli tualloon viälä hyväs ryhyris. Ruskaa on ollu tänä syksynä hyvin kait joka kolokas. Vai on kotopihalla ny tyät käynnis. Mitähän....
   Kiitos! Vuasi sitte oli kukkia mistä valita. Ei ollu pakkaaspoika käyny viälä nipistelemäs.

   Poista
 2. Kauniita ruskakuvia ♡ ja kaunis kukkakimppu ♡ Tuo laiskamato on tuttujuttu myös täällä osoitteessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei laiskamato ny ihan tuntematonta oo mulle ennenkää ollu, mutta ny tämon jatkunu jo erityysen kauvan.

   Poista
 3. Minulla oli samanmoista viime syksynä. En saanut juuri mitään aikaiseksi ja kävin jopa lääkärissäkin väsymyksen vuoksi. Eipä se ollut kuin lorvikataria! Tänä syksynä olen ryhdistäytynyt ja olen istutellut aleperennoja ja pensaita niin kotiin kuin työpaikallekin. Vielä on sipulit tökättävä multiin.Tämä syksyn aika on kiireistä, on pestävä matot(24 tällä hetkellä pestynä), kerättävä omenat ja marjat, tehtävä hilloa ja työpaikalla siivottava ja pestävä kaikki talvisäilöön. Ihan ärsyttää kun ei tiedä mihin hyppäisi ensiksi! Istutuksien lisäksi en ole vielä pihasiivouksia tehnyt, yleensä kyllä jätän haravoinnit keväälle. Paitsi vaahteranlehdet kerään syksyllä.
  Mukavaa ja voimaannuttavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan jäi silloon kesätyät välistä. Ny ku sullon ollu taas töis vipinää, nii tuloo muutaki teheryksi, sillä samalla meiningillä. Onneksi on viälä syksyä jälijellä, niin kerkiät purkaa tyäsumaa. Tsemppiä sullekki!

   Poista
 4. Olenkin jo ehtinyt kaivata kuulumisiasi. Kauniita ruskan värittämiä kasveja. Nyt onkin päässyt nauttimaan ennätyksellisen komeasta väriloistosta tienvarsien ja pihojen puiden ja pensaiden ollessa lähes satumaisissa väreissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että joku on mua kaivannu :) Ruska on ollu kyllä mahtavaa. Ny rupiaa pikkuhilijaa häipymähän.

   Poista
 5. Hyvä, että poissaoloon on ollut syynä vain laiskotus, eikä mitään vakavampaa. Välillä voi olla ihan laiskanakin. Kyllä on kaunis tuo ekan kuvan korallikanukkapuun ja Mme Julia Correvonin sointuvuus toisiinsa ja koko alue muutenkin.
  Tänä vuonna on näkynyt hienoja ruskavärejä kuten kuvasikin osoittavat.
  Minä olen yrittänyt saada jotain aikaan - aurinkoisina päivinä vähän onnistuukin, mutta tylsillä ilmoilla ei sitten yhtään. Alkaa taas vaivata väsymys, mikä lisääntyy aina kun pimeää kohti mennään.
  Voihan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä aika pitkä "someloma" ihan vahingos. Hianoja färiä on ollu. Varsinki näi syksyllä on ilimoolla suuri merkitys. Ei pilivisellä ja sateesellä säällä jaksa/huvita teherä oikee mitää. Toista son ku aurinko paistaa siniseltä taivahalta, nii teköö piänes aijas kaikki tekemättömät tyät. Samoon sinä!

   Poista
 6. Kiva, kun piristyit bloggaamaan! Taitaa sama syysväsymys vaivata meitä muitakin, jotenkin puutarhablogimaailma on ollut hiljaisempi kuin moniin vuosiin, vähiin ovat jääneet omatkin käynnit täällä. Mutta kaunis ruska on saanut ihmiset virkeämmäksi, sillä ihania ruskakuvia on mukava jakaa ja katsella. Teilläkin näyttää olevan kovin, kovin kaunista! Upeat pensasmustikat! Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon ollu havaattevinani, että koko kesä oli jotenki hilijaasempi ku enne. Ruska onneksi piristi miältä. Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Kiva kuulla sinusta ja vielä mukavampi, että syy on laiskuus. Sitä nimittäin on liikkeellä. Harvoin näin pitkin hampain joudun siirtämään itseni pihahommiin, kuin tänä syksynä.
  Hienoja ruskavärejä sielläkin. Madame Julia Correvon on minullakin osoittautunut oivalliseksi kärhöksi. Toivottavasti olen samaa mieltä myös ensi kesänä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son kait, ku ei oo pakko mitää teherä, nii ei saa teheryksi sitäkää vähää. Jos sitä sais viälä jotaki teheryksi ennen lumentulua. Julia on yks parahammista kärhööstä, vaikka se mulla aina kevääsin antaaki orotuttaa ittiänsä. Toivottavasti talavehtiivat hyvi. Mukavaa viikon alakua!

   Poista
 8. Ei oo Tarmoo eikä Intoo pahemmin näkyny täälläkään. Missähän ne kuleksii? Saisivat poiketa piakkoin taloon, lupaan keitellä kahvit.
  Kaunista on ruska sielläkin ja olet hyvin saanut ne kuvattua.
  Minäkin sain rustattua postauksen tänään, kun keksin aiheen ;)
  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, kuinkahan pitkälle reissulle ovat lähtenehet. Saisivat pian eres piipahtaa. Kuviakaa enoo palio räpsiny. Onneksi eres ruskasta.
   Pitääki ryhyristäytyä ja ruveta lukemahan muirenki postauksia.
   Kiitos, samoon :)

   Poista
 9. Tiälläkin on havaittavissa aikaansuamattomuutta! Hienot värit on puutarhassa sielläkin. Kauniin kukkakimpun oot tehny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä taitaa olla ny liikkeellä muallaki, ettei vaan täälä. Kiitos :)

   Poista
 10. Tänä syksynä oli kyllä komia ruska. Nyt alakaa olla kaikki leheret maas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvinnu ruskaa lähtiä mualta ettimähän. Pikkuhilijaa leheret putuaa.

   Poista
 11. Kiva kuulla puutarhakuulumisiasi pitkästä aikaa. Komeita ruskavärejä! Minua ei vielä laiskottaisi mutta työt ja lasten kuskaamiset sekoittavat pahasti puutarha-aikatauluja. Näkymät puutarhassa eivät kyllä oikein hivele silmiä, kun jo syyskuun alussa pakkasyöt vetivät puolet kasveista mustaksi ja viime viikon tuuli pudotti melkein kaikki ruskalehdet. Taivaskin on melkein jatkuvasti paksussa pilvessä ja vettä satelee joka toinen päivä. Kuitenkin kun on vielä valtavasti puutarhatöitä rästissä, niin kummasti sitä menee vapaapäivinä huomaamatta useampi tunti ulkona kun vain pääsee sinne asti. Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon kyllä vipinää ja touhua iliman puutarhaaki. Sama juttu, varhaaset pakkaaset vei sen vähänki innon mitä mulla oli, eikä nämä surkiat säät palio innosta. Kyllä sitä tuloo jotaki tehtyä, ku saa pihalle ittensä hinattua. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Aika laiskamatona täälläkin on oltu, joskus näin;) Kukkasipulit on vasta matkalla, joten ainakin ne on kaivettava maahan! Toivotaan ensi viikonlopulle aurinkoista ilmaa:)
  Hyvinhän teiltä löytyi vielä aineksia syntymäpäiväkimppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivottavasti ei jää meikälääsellä päälle. Sipulit kerkiää istuttamahan viälä ihan hyvin. Aurinko sais näyttäytyä pikkuusen useemmi. Kovasti asiansa ajoo :)

   Poista
 13. Välillä iskee laiskamato eikä sille voi mitään, silloin pitää antaa tauolle sijaa. Kaunista syksyistä punaa, tuulet vain veivät lehdet nopeasti pensaista ja puista, muutamassa koivussa meillä vielä sinnittelee mutta jopa syreenit tiputtavat lehtiään vaikka monesti ne ovat tippuneet vasta lumen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tuulisia päiviä on ny ollu ja non kyllä tiputtanu lehtiä ihan urakalla. Rupiaa omenapuun alustaki olemahan haravoomista vailla.

   Poista
 14. Kuule, plgikamu, kyä se puhti on laukannu täältäkin pihalta poispoikkeen. Älä huoli, ens keväänä taas isketään uusin voimin kiinni pihahommiin. Huilitaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla tavallisesti puhti oo karonnu näi varahaases vaihees, mutta ny näi. Kyllä se kevääne valo saa taas ihimeetä aikahan.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...