maanantai 6. joulukuuta 2021

Sinistä ja valakoosta lisää

Tämä postaus on vastaus Romppala -plokin Lindan lähettämähän haasteesehen. Kiitos! Jatkoon kesän aikana teemahan sopivien yhyristelmien kuvaamista, silloonku muistin ja hoksasin sopivan yhyristelmän. 

9.6.2021.
Mariakuusipenkin reunas kasvaa ikiviheriä, suht harvinaane, tähkämääsin kukinnoon kukkiva sinikukkaane Wulfenia. Piäniin kesällä pualet ja myin avoomis. Toivottavasti aluut lähtivät hyvin matkahan. Viäres kasvaa esikkosuasikkini, valakokukkaane esikko 'Late Snow'.

12.6.2021.
Tilikkutäkin valakoone narsissivuakko näkyy kauvas. Sinisenä viäres kukkii kirijavalehtine akankaali 'Burgundy Glow', minkä leheristö on aurinkoosuuresta riippuen useen punertavampi ku täs kuvas.

24.6.2021.
Etupihan kolomiopenkis kasvaa sinivalakoone pari, siperiankurijenmiakka 'Perry's Blue' ja isorikko. 

24.6.2021.
Potangeris, astias kasvavan isorikon takana kukkii leimupenkis, lähes koko kesän kukkiva  mirrinminttu 'Junior Walker'. 

14.7.2021.
Arovuakkojen valakooset siämenhahtuvat laventelin viäres kivijalakapenkis kinttupoluulla.

23.10.2021.
Lumesta kurkkivat hauskan raitaaset syyskatkeron nuput potangeris. Tämä sinine on viihtyny ja levinny palio paremmin ku valakokukkaaset sisarensa.

En laita näitä Tiiun aluulle laittamia haasteeta ny eteheppäi. Jäi vastaamine nii viimmetippahan, mutta....

HYVÄÄ ITSENÄÄSYYSPÄIVÄN ILTAA KAIKILLE!

13 kommenttia:

 1. Kivasti tätä väriyhdistelmää löytyy sun puutarhasta pitkin kesää!

  VastaaPoista
 2. Hienot yhdistelmät tuon Wulfenian olisin ostanut oitis jos olisin ollut paikalla ja tuo narsissi vuokko kiinnostaisi harmi kun emme voi pitää yhteisiä myyntipäiviä tai vaihtopäivät olisi pikemminkin mukavia.

  VastaaPoista
 3. Ihana pehko tuo narsissivuokko! Minä sain sitä työkaverilta, mutta se on vielä pieni ;)

  VastaaPoista
 4. Oi että mitä ihania kuvia ja kasveja! Sulla on niin mahtava puutarha. Kylläpä tuli heti kesää ikävä näitä katsellessa. :) Kiva kun jaksoit/viitsit osallistua haasteeseen. Itselläni tuppaa välillä monet haasteet vähän menemään ohi...

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniita yhdistelmiä. Raikkaita.

  VastaaPoista
 6. Kauniita yhdistelmiä ja kiinnostavia kasveja. Samat wolfenia ja narsissivuokko herättivät ihastusta minussakin, mutta kyllä tuo syyskatkerokin on kieltämättä veikeä näky varsinkin lumen alta kurkkiessaan. Voi kun saisi joskus omatkin siperiankurjenmiekat kukkimaan noin runsaasti kuin tuo 'Perry's Blue' sinulla. Enkä kyllä panisi pahakseni isorikonkaan kukintaa, edes yhdellä kukkavarrella :D Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia, hyvistä yhistelmistä.

  VastaaPoista
 8. Narsissivuokko kolahti minullekin. Kauniita yhdistelmiä. Mikä parasta, kaikki tämä on taas edessä.
  Tulin toivottamaan sinulle oikein Rauhallista ja Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 9. Mitenhän minulla on mennyt tuo narsissivuokko ohi tutkan, kun olen kasvejä etsinyt puutarhoilta. Vai myydäänköhän tätä missään. Onko sinulla tämä levinnyt siemenistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissivuakko ei o kovin yleene. Kyllä sitä johonaki myyrähän, ku son mullekki kulukeentunu. Siämentaimia enoo havaannu, mutta osasyy voi olla sekin, että leikkaan useemmiten kukkavarret pois kukkimisen jäläkihin.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...