sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Sinivalakoosta -haaste 2021

Sain tämän erellisiltä vuasilta tutun haasteen kaharelta plokilta. Kiitos! Ku kattelin sopivia kuvia, nii niitä löytyy nii monta, että päätin vastata molemmille eriksensä. Tämon vastaus Puutarhahetki -plokin Tiiun haasteesehen. Tiiuhan on haasteen aikoonansa aluulle laittanukki. 

Ny niitä kuvia. Kiva niitä oliki pitkästä aikaa selata ja voin tunnustaa, että osan kuvista oon ottanu tämä haaste miäles 😊 Täs haastees on toukokuun sinivalakooset kuvat.

10.5.2021
Ensimmääsenä mäntykuluman iränsinililijat/scillat. Alueen keskellä menöö kivipoloku, mikä ei johora mihinkää. Alunperin istutin poluun oikialle pualelle sinisiä ja myähemmin vasemmalle pualelle valakoosia, mutta niinku olettaa saattaa, färit o menny sekaasin jo aikapäiviä. Nämähän o kovia leviämähän siämentämällä ja niinku kuvasta näkyy, ens vuanna kukintaa o luvas entistä enemmä.
 
12.5.2021.
Aitauksen helemililijapuros kukkiivat monet nimelliset helemililijalajikkehekki, mutta sinivalakoosen yhyristelmän muarostaavat jonku kevään ostopurkiista istutetut helemililijapehkot. Seas kukkii kylymänkukan siämentaimiki.

17.5.2021.
Aitaukses kukkiivat nämä balkaninvuakokki, jasmikkehen pohojoospualella varijos. Hankala paikka, mutta nämon siinä menestyny. Ensin kokeelin siihe nuata valakoosia 'White Splendour'  ja ku ne siinä menestyyvät, nii istutin seuraksi sekootuspussin, mistä ensin kukkiivat siniset.

28.5.2021.
Mäntykuluman etulairasta löytyyvät valakooset pikkusyrämmet ja kerratut helemililijat 'Fantasy Creation'. Ensimmääset kerratut ostin aikoonani Virosta, mutta nykyysin niitä löytyy jo täältäki ja oonki niitä lisänny usiempahan paikkahan.

29.5.2021.
Kantopuutarhas, risulintujen alla, kasvaa valakoonen sinikämmen viärekkäin imikän kans. Valitettavasti sininen sinikämmen o tästä hävinny, mutta kokeelen joskus paremmalla tuurilla uurestansa.

Täs oli ensimmääne sinivalakoonen postaus. Huamenna lisää, jos kohomeesilta sormilta pystyn. Täs jäätyy pelekästä ajatuksesta, ku pihalla paukkuu -25.2asteen pakkaane. Hrrrrr.......

Sinivalakoosia miätteetä!

14 kommenttia:

 1. Sinivalkoinen-postauksesi on ihana ja lämmin tuulahdus kesästä keskelle talvea <3 Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea jakaa sinivalkoisten kuvien esitteleminen kahteen postaukseen. Etenkin, kun olet kahdesti haastettu. Kyllä näitä kesäkuvia jaksaa katsella.
  Valkoisten sinikämmenten joukko on upea. Siirsin sinisen sinikämmeneni kesällä. Nyt hirvittää, selviääkö se lumettomasta pakkasesta.
  Sulattele näppejäsi rauhassa ja vietä mukava itsenäisyyspäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullu tänä syksynä postattua harvakseltaan, mutta ny tuloo kaks liki toistansa. Kesän kuvat näyttivät aah....nii färikkähiltä!
   Oon ihimetelly valakoosen sinnikkyyttä. Olis luullu, että sininen kestääs paremmin, mutta oli kait liian kuivas paikas. Toivottavasti omas vaan innostuu kasvamahan paremmin. Tuntuu, että näpit on jääs ainavaa, vaikkei pihalla oo ku -11.7, mutta sisällon aika vilipoosta.

   Poista
 3. Hyvä, että muistit tämän haasteen jo kesäkaudella ja otit kuvia varastoon! Olisi kiva nähdä vihdoin tulevana kesänä oma sinikämmen kukassa. Tänä vuonna näin vain lehtiä. Kiva, että osallistuit ja odotan myös jatkopostausta tähän.
  Siellä on siis ollut vielä kylmempää kuin täällä, vaikka täälläkin on tuntunut ihan kunnon talvelta.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ottanu osaa joka vuasi, joten on kesälläki jo miäles. Jospa sinikämmen kukkiis ens kesänä. Hyvää kannattaa orottaa :)
   Tänään oli yllättävän leuto päivä. Kävin lenkilläki, ku pakkaasta oli vaan -13. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. 🇫🇮Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Ja kiitos kesäkuvista, niin lämmittävät mieltä kun ei huvita tuonne - 24 asteen pakkaseen lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoon!
   Toivottavasti teilläki lauhtui. Tääloli päivällä jo ihan siärettävät lukemat ja ny o viäläki lämpöösempää, enää -11.6.

   Poista
 5. Huh, sielläpä on oikein kunnon pakkanen. Täällä jo onneksi lauhtunut ja kymmenen pakkasasteen tienoilla mennään. Ihanat kevätkuvat. Pikkusipuleista kasvavat ovat kiitollisia kukkijoita ja leviäjiä, paitsi minulla siniset scillat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä paukkuu ihan kunnolla. Onneksi ei pitkiä aikoja. Viikon päästä näkyy kartoos jo plusasteeta. Niitei tarttisi, että lumisuaja säilyys. Mikä kumma sun scilloja vaivaa!?

   Poista
 6. Nämä pienet siniset ja valkoiset kukat yhdessä ovat kyllä puutarhan pikkukaunottaria!
  Meillä oli eilen -23, mutta tänään enää -14, niin uskaltautui taas ulos kävelyllekin nauttimaan sinivalkoisesta maisemasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania mailmanvalloottajia! Mäki kävin illansuus heittämäs kävelylenkin. Kummasti taas piristi.

   Poista
 7. Ihanat sinivalkoiset kuvat! Scillojen sekamelska on kerrassaan suloinen näky. Sinulla valkoinen sinikämmen on jo noin komea pehko. Jännittää nähdä, selviääkö omani ensimmäisestä talvestaan ja kuinka monta lehteä siihen tulee. Kukista lienee turha haaveilla, kun tänä vuonna taimessa oli vasta yksi lehti :D
  Kylmää on ollut teilläkin. Meillä oli eilen aamulla -26,8 astetta. Eipä tehnyt mieli ulkoilla aurinkoisesta säästä huolimatta. Tänään on onneksi ollut -10 asteen lämpimämmällä puolella.
  Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molisin nii halunnu, että färit olis pysyny omalla pualellansa. Muttei ne suastunu mua tottelemahan. Joo, voi olla että jourut viälä kukintaa orotella, mutta toivottavasti kukkii pianki. Tänään oli asteet ihan siärettäviä, onneksi. Ei sitä huvita kovilla pakkaasilla noukkaansa pihalle viärä, jos ei oo ihan palkko. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...