maanantai 1. tammikuuta 2024

Varsin talavista

Lunta on piisannu ja pakkaastaki, ihan kiitettävästi. Joulunaika meni ihan rauhallisesti, samoon vuarenvaihre. Yhtäkää rakettia en nähäny, vaikka valavoonki yli pualenyän.

Tänä talavena on ollu pihas varsin maltilliset valaastukset. Paviljonkihin laitoon syksyllä nua isoommat valot ja likempänä joulua siirrin kärhötornin päältä piikkilankapallon kelapöyrälle ja kiärrin siihe valot.
Tiänviären kultatuija on kasvanu valoolle sopivan kokooseksi.
Joulunpyhinä ja ny uutena vuatena palaa lyhyryyski kynttilät. 
Onneksi rupiaa olemahan jo muutaki valaastusta. Aurinko on näyttäytyny parina päivänä piiitkästä, piiitkästä aikaa. Lunta o n.30cm, joten pupuullaki rupiaa olemahan ruaka kortilla.....tai omenapuus. Tämon jokatalavine näky. Omenapuun alimmat oksat tuloo lyhennetyksi ihan hualella. Ei haittaasi pätkääkää vaikka söisivät koko puun.
Tästä kuvasta vasta huamasin, että hunajamarijojen verkko o painunu lumen alle. Niitä minen kyllä halua pupuulle syättää. 
Ilima o varsin raikasta. Vuaren viimmeesenä ja ny vuaren ensimmääsenä päivänä mittari o näyttäny nua -20astetta. Tällä hetkellä o noususuunta ja lukema o -24.1. Toivottavasti ei ny mihinkää kolomehenkymppihin kiipiä. Tuloo tällääselle vilukissalle pian tukalat paikat. Mutta, ompa kasvien suajana ny kunnon lumipeitto.

HYVÄÄ JA KUKKAASAA VUATTA 2024 JOKA IKISELLE!


22 kommenttia:

 1. Vuosi vaihtui täälläkin rauhallisesti .Raketteja ammuttiin taivaalle paljon ja isoja ammuksia . Minä katselin ikkunasta kahdentoista maissa miestä ei kiinnostanut . Mukavaa vuoden alkua .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että joitaki rakettia ammuttihin pellolla, mutta en eriksensä klasiilla kiärtäny. Joten ohi meni, jos jotaki nähtävää oli. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Minä nukuin puolen yön aikaan, enkä nähnyt yhtään rakettia. Meillä oli muutenkin täällä maalla varsin vähän pauketta. Ihanan tunnelmallisia talvikuvia!
  Raikasta on täälläkin. Aamulla kasvihuoneen vieressä oleva mittari näytti -28 astetta, talon mittari näytti samaan aikaan -26 astetta.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla harvoon mitää rakettisouta näköö. Meiränki kyläs on aika vähä nuarta porukkaa, mikkä ny useemmiten rakettia ampuuvat. Joo, lunta piisaa oksillaki. Suajaavat kasvia, mutta täytyy viimmeestänsä enne suajakeliä käyrä purottelemas pois.
   No on! Kyllä meilläki seinämittari näytti aamulla -28.9, kauempana varmasti yli -30. Sisälläkää mitenkää lämmintä, ku lämmittäjät on ollu unten mailla. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Hyvä on lumipeite sielläkin pakkaselta suojaamassa. Oikein hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 4. Luminen piha on kaunis valoineen. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle🌼🌸🥀 🌟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu oikee hianot talaviset joulumaisemat. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Hyvää alkanutta vuotta sinne. Meillä oli pakkasta tänäaamuna -31. Siinä on apekalusto tiukoilla. Traktorille onneks on lämmin vaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoon! Kylymää o! Meilläki kartanolla varmasti enemmänki. Just eilee juttelin yhyren karijatilallisen kans, ettei oo yhtää lehemäaikaa ikävä. Varsinki tällääsillä paukkupakkaasilla oli aina jotaki ongelmia normaalia enemmä.

   Poista
 6. Kauniit valaistukset ja kuvat talvisesta auringonpaisteesta. Hieman vilpoista oli täälläkin eilen illalla ja yön aikana. Mittariin oli tallentunut -29,9 astetta, tosin se on heti seinän vieressä ikkunan pielessä. Varmasti on kauempana seinästä mennyt -30 raja rikki. Toivottavasti ei kovin montaa päivää kestä tämä pakkanen, vaikka yleensä kipakka pakkassää näyttää myös aurinkoa. Aiemmin päivällä se vähän näkyikin metsän rajan takaa mutta nyt on pilvistynyt. Onneksi myös lämmennyt -23 asteeseen. Kukkaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny o maisemat ku postikortista. Samoja lukemia näyttää seinänviärestä meiränki mittari. Aukiallon ollu -32-- -34. Ei pätkääkää naurata. Krrrrr. Viikonlopulle taitaa mennä, ennenkö lämpiää, eres vähä. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Pihasi on kuin postikortissa. Kylmää riittää täälläkin, tosin alle -20 asteen ei mittari ole vielä laskenut. Runsaasta lumesta on hyötyä kasveille, etteivät ihan palellu. Jäniksiä pörrää meidänkin pihalla, mutta peuroista on tullut suurempi riesa. Olivat viime yönä jäystäneet tuija-aidan päätyyn ison kolon ja marjakuusen alimmat oksat paljaiksi.
  Tällä kylällä raketteja ammuttiin valtavasti. Ajattelin, että kireä pakkanen ja runsas lumi karsisi paukuttelijoita, vaan niin ei käynyt.
  Kohti lämpöä ja värejä ollaan menossa. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla postikorttimaisemia siälä sun täälä. Voi ku oliski eres tuallaasia lukuja, mutta likempänä kolomiakymppiä yätä päivää. Ai, ai! Peurat saa varmasti isoompaa tuhoa aikaaseksi.
   Isoommilla paikoolla sitä väkiä riittää paremmi joka lähtöhön, paukuttelijoorenki sakkihin. Onneksi tosiaan mennähän jo kohti kevättä. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. -24 astetta oli kun aamulla heräsin, keittiössä lämmintä ikkunan vieressä + 13 astetta. On lämmitetty koko päivä, onneksi voi välillä tehdä etätöitä ja silloin ehtii käyttää tauot ja työmatkojen ajat lämmittämiseen.
  Hyvästä lumimäärästä olen tyytyväinen, saa kasvit suojaa tätä kylmyyttä vastaan. Saapa nähdä onko koko talvi näin kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää pakkaasia teillekki. Samoja sisälukemia meilläki. O mulle pikkuusen liian vilapoosta nousta lämpöösen täkin alta ja vaikka koko päivän lappaa puita pesähän, lämpötila nousoo tosi hitahasti.
   Jotaki hyvääki, tua paksu lumipeite, ettei ny ihan täytehen paniikkihin tartte mennä. Toivottavasti ei. Talavi on ollu muutenki jo nii pitkä.

   Poista
 9. Meillä melkein 30 miinusta tänä aamuna! Ja näyttää jatkuvan samanlaisena vielä muutaman päivän. Onneksi on lunta kasvien suojana!
  Kukkaisaa uutta vuotta 2024 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Ainut lohoruke tällääsillä säillä, on paksu lumipeite. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Tuo sinun paviljonki on sitten ihana 😍 valaistunakin hyvin kaunis. Ihanaa uutta vuotta 🥂🧨 Tosiaan laiha lohtu, mutta onneksi on lunta. Harmittaa pakkaset, bussit eivät kulje. Yritetään kestää kevääseen asti kukista haaveillen🌟

  VastaaPoista
 11. Blogissani on sinulle haaste, joka saattaa herättää kevättunnelmiin.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 12. Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 13. Viestisi on mestariteos – loistava, oivaltava ja ilo lukea. Kiitos, että jaoit arvokkaan näkökulmasi kanssamme!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...