torstai 18. elokuuta 2016

Harvennusta

Keväällä kattelin tuata syyshortessaa, että pihisöökö siinä henki ollenkaa, ku ei mitää viheriää näkyny. Eloshan soli kuitenki. Myähäs vaa ja puutarhanpualeesen haaran menettänehenä. Se tuuhettuu kuitenki hyvi ja rupes lykkäämähän kukkaa. 
Ny on taas satanu ja tuuliki reuhuutti oikee kunnolla. Eilee huamasin sen olevan olevan aiva kenos.Siinä se retkotti.Aiva maatamyäre. 


Yritin nostaa sitä pystyhy, mutta kuuluu vaa NIKS ja soli sitte siinä. Yks känääne juurenpätkä oli enää koko puskas. Leheret rupes lurpottamahan nii pahasti, että verin koko puskan pois. Hommaan kyllä uuren tilalle. On se surkiaa, jos ei talavi harvenna nii sitte tuulet. 
Tämän katajakuluman pallohortessanki talavi harventi. Ei noussu ku yks ainokaane varsi, mutta kukka onki sitte sitäki suuree ja on kestäny kaikki myrskyt. Turuun reissulla näin aiva mahtavia pallohortessoota. Pakko munki oli taas ostaa ittelle toinenki, vaikka talavi yhyren sellaasen multa veiki.


Kaaripenkki 17.8.2016Onkaaripenkki rajusti harvennu. Siitä ei pitääsi läpi nähärä enää tähän aikaha kesästä. Färiä löytyy kuitenki aika hyvi......Sori vaa, nurtsi on törkiä. Oon jo leikannu nurmikon toisehen kertahan ja haravoonu rannut pois. Nurmikko on ollu märkänä koko aijan, pääsi nii pitkäksi.Perhosiaki on kivasti näkyny. Törmäkatkerolla herkutteli tällääne oranssi tapaus.


Ny näyttääs tulevan kuivempi ja lämpöösempi jakso. Toivua sopii, että sais lopukki mariat pois puskista ja loput rehut paaliihi, nii vois keskittyä taas muihi hommiihi.

Mukavaa torstaita!

28 kommenttia:

 1. Voi harmi, miten kävi syyshortensian! Voi itku. Eikö siinä tosiaan tuon enempää juurta ole, jos se sieltä kumminkin vielä nousisi... Hienosti se oli tehnyt kukkia. Hortensiat on kyllä ihania. Mäkin ostin yhden kaupunkireissulla, niin ja 2 kärhöä ja ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun pisti vihaksi. Nykku siinä olis ollu nii palio kukkiaki. Siitä oli jäliellä enää yks haara. Heikos jamas oli juuret.
   Oon jo taas monta kertaa tuumannu, että tämän kesän taimet on hankittu, mutta.......

   Poista
 2. Muutama hortenssa heitti veivinsä viime talveen. Syyshortut nousevat puolta pienempinä, eikä vielä nuppujakaan näy. Monessa muussakin plantussa on koko tänä vuonna alle puolet viimevuotisista. Juuret vissiin kärsivät, mutta henki pihisöö.

  Ensi kesänä ehkä jo rehvakammin taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuriis on syyshortessat nii valtavan täynnä kukkia ettei tosikaa. Ny täytyy tyytyä ihaalemahan niitä. Mullei meinaa onnistua ollenkaa. Leikkaan niitä kyllä aika rajusti, etteivät tulusi nii suuriksi. Liänöökö siinä syy.

   Poista
 3. No voi harmi! Hortensia on helppo lisättävä pistokkaista, nyt sinulla olisi ainakin materiaalia. Tuo perhoskuva on todella kaunis, hyvä kontrasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Kävin heti leikkaamas muutaman pätkän. Pitäähän sitä kokeella.

   Poista
 4. Eikö hortensiasta jäänyt maahan laisinkaan juuria? Eipä ihme, että se kaatui, jos juuret ovat tuossa. Meillä söi jänis tai luultavimmin myyrä yhden syyshortensian aivan tapille muutama vuosi sitten. Sieltä se on versonut uudelleen, mutta yhä on merkittävästi kaveriaan pienempi.
  Viikkoon ei ole päässyt nurmikkoa leikkaamaan, eikä paljon muutakaan tekemään. Jos on vapaata, tulee vettä taivaan täydeltä ja myös tuulee kovaa. Nyt sitä aurinkoa ja kuivaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maahan jotaki jäi. Tua meni nii alahalta poikki, etten usko että tekis uutta kasvua.
   Tämä melekee jokapäivääne saret sitte risoo. Mihinä ne pourat viipyy?

   Poista
 5. Järkyttävä tuuli! Vai pitäisikö syyshortensiatkin sitoa kiinni tuulen vuoksi? Eipä ole aiemmin käynyt moinen ajatus edes mielessä.
  Onneksi ilmat vähä paranevat ja pääsee marjapuskiin keräämään. Sitä voisi tehdä taas viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä tuuli aiva törkiästi ensi etelästä ja sitte pohojoosestapäi. Ei tullu miälehenkää, että tua katkees, ku on keskellä penkkiä ja viäres on korkiemmat kasvit.

   Poista
 6. Voi hortensiaa. Otithan kukat talteen maljakkoon. Kyllä viime talvi tuhosi paljon hortensioita niinkuin paljon muutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muute ottanu. Otti nii päähä. Mullon muutenki aika harvoon maliakkokukkia. Pitääs siinäki asias kunnostautua.

   Poista
 7. Pahuksen tuuli! Sulla on kauniit kukkapenkit ja onpa komiat värit tuossa alimmassa kuvassa. Kaunis perhonen. Muistuttaa herukkaperhosta, mutta en ole varma onko se juuri se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että täälä on jatkuvasti jonkullaane raju, paitsi ny ei liikahra lehtikää. Kiitos, mutta sellaasehen kukkaloistohon ku sulla, ne ei koskaa yllä. Herukkaperhoseksi arvelisin, mutten oo mäkää varma.

   Poista
 8. Surkeuden surkeus :( Ei kun uutta tilalle. Nurmikon leikkuu on ollu aika haasteellista. Tuo on tuttu näky täälläkin välillä. Kun ei tahdo saada nurmikkoa millään kuivaksi, niin pakko leikata märkänä, ettei kutittele polovitaipeita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sattuu ja tapahtuu, ku on johonki tyytyvääne. Tykkään lyhkääsestä nurmikosta, silloon kaikki muukki näyttää paremmalta. Jos vaa olis kuivempaa.

   Poista
 9. Toivoa sopii, että saamme sateettoman ja tuulettoman jakson. Olisi kiva ihan noin niin kuin vaihteeksi! Ihanan realistisia nämä postauksesi! Usein bloggaajat vain hehkuttavat kaikkea ihanaa, vaikkei se olekaan koko totuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nämä säät jatkuu yhtä vetisinä, ku tähänki asti, siitei hyvää seuraa. Kiva, että tykkäät :)

   Poista
 10. Täälläkin nurmi rehottaa, kun minä en enää kehtaa täristää mahaani puutarharaktorin kyyissä eikä mies ehi muilta hommiltaan ja onhan täälläki satanu :) Aika pieni oli juuri syyshortensialla, harmi. Tänä kesänä on kyllä monta kertaa saanut harmitella, kun kasvit on joko kuolleet tai kärsineet viime talvesta :( Hyvää viikonloppua, toivottavasti saatte hyvät ilmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarharaktoris on se hyvä puali, että se leikkaa pitempääki.
   Moni selevinny onki kasvanu ny palio huanommi. Toivottavasti talavi ei toistu.

   Poista
 11. No voi harmi sun ihanaa hortensiaasi! Mulla ei ole syyshortensia menestynyt, mutta pallohortensia kasvaa jollakin tavoin, ja kukkiikin muutamalla kukalla. Ne on kyllä niin komeita! Ihanan värinen on tuo törmäkatkero, pitänee laittaa hankintalistalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tähän asti on syyshortessa menestyny paremmi. Syyshortessa on täälä melekee joka taloos, mutta pallohortessaa en oo palio nähäny.
   Törmäkatkeros on kyllä intessiivine färi.

   Poista
 12. Harmittaa tuollainen tuulen tuiverrus. Mutta on sulla tuuhea ja kukoistava tähkäkimikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tuntuu että tuulet senku kovenoo. Sei oo tähkäkimikki vaa virgiiniantäryke 'Pink Glow'.

   Poista
 13. Oi voi tuota hortensiaa, se oli niin upeakin. Jos yhtään lohduttaa niin olen kerran tehnyt saman...tosi herkät oksat on nuorilla hortensioilla. Onneksi sinulla on niin paljon muuta kaunista tuossa penkissäsi, se on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittahan se. Ai että sullaki. Tiätääpä ny toiste olla tarkempi.

   Poista
 14. Sinulla on niin upeat kukkapenkit, ettei yhden hortensian menetys näytä tuntuvan ja näkyvän juuri missään. No harmittaahan menetys varmaan, mutta onneksi halutessasi voit hankkia uuden tilalle.
  Toivottavasti sateet antavat pikkuhiljaa myöten. Täällä meillä on ollut tänään upean aurinkoinen ja lämmin päivä ja huomiseksi on luvattu jopa + 25 astetta varjossa. No nähtäväksi jää??? Ilmatieteen laitos ei ole tänä kesänä oikein vakuuttanut ennusteillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tairan hankkia uuren. Tääläki on ollu komia päivä, mutta huamenna pitääs olla kuuroja. Ei täälä tuallaasia asteeta oo.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...