tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kauvanko kestää.........

........että tuloo lämpööset ilimat ja oikee kunnon kevät................että lumikellot aukaasoo nuppunsa......
.......tai ensimmääset krookukset..................tai sinivuakot.Ruahosipuli on aloottanu jo kasvun ja saanu seurahansa näköjään skillanki.....nupulla seki.Kirijavalehtisellä kamsatkanmaksaruaholla on hianon färiset aluut.Syksyllä istutetut, ensimmääset pikkutuluppaanit, 'Persian Pearl't on pinnas. En tajunnu kuinka piäniä nämä on, vaikka pussis onki selevästi 10cm. Olisin laittanu tihijempää. Mutta eikös tämä sortti leviä? Tänää oli oikee mahtava sää. Aurinko paistoo, eikä ollu tuulesta tiatuakaa. Meikäläänenki tarkeni teherä pihalla eres jotaki. Leikkasin rungolliset pallotuijat. Non parasta leikata joka vuasi. Pallosta tuloo tihiä, eikä latvus aukee lumen painosta nii helaposti. Runkoki kerkiää vahavistua, ettei katkee liian suuren pallon alla.


Lumi on sulanu taas vaihteeksi, (on sitä kasoos ja varijopaikoos viälä) ja oonki kiärtäny luurate, mitä on tullu näkyvihin vai onko mitää. Ohan siälä. Ny näyttää lupaavalta. Vaikka maa onki viälä jääs, nii piäniä elonmerkkiä on jo tullu näkyvihi. Viimme vuatisista messuostoksistaki näyttääs olevan hengis ainaki narsissivuakko, mettätyräkki, toine hohtopiikkiputki ja kevätlinnunhernes, joka ei ny sitte tainnu ennustuksistani hualimatta, kuukahtaakkaa. Ny lähestyyki Tamperehen messut ja toivon löytäväni siältäki jotaki kivaa.


Kyllä tämän lopun kylymän jakson kestää, ku tiätää, että se lämpöönenki aika kohta koittaa.


29 kommenttia:

 1. Vastaus: liian kauan! ☺. Vaikka keväiseltähän siellä jo alkaa näyttää kun alkuja pääsee katselemaan. Meillä siihen menee vielä aikaa. Paitsi eilen piti hieraista silmiä, kun keskellä lumihankea näkyy jotain vihreänkeltaista. Raparperi siellä jo tunki pientä varren alkua 10 cm:n lumikerroksen läpi.

  VastaaPoista
 2. Vastaus: liian kauan! ☺. Vaikka keväiseltähän siellä jo alkaa näyttää kun alkuja pääsee katselemaan. Meillä siihen menee vielä aikaa. Paitsi eilen piti hieraista silmiä, kun keskellä lumihankea näkyy jotain vihreänkeltaista. Raparperi siellä jo tunki pientä varren alkua 10 cm:n lumikerroksen läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kestääki. Ny rupiaa näyttämähän jo hyvältä. Pihakiarrokset on jo voinu aloottaa :D Nykku lämmöt pikku hilijaa nousoo, nii kyllä teilläki rupiaa lumet sulamahan. Teillähän on sitkiä rapsku :)

   Poista
 3. Jos vapulta lämpenee niin sinne saakka jaksan oottaa, just ja just! Onpa komea tuo rungollinen tuija! Tahtoo kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös silloon pitääsi viimmeestään lämpötilan ruveta nousemahan. Ainaki nii on ennustettu. Runkotuijat on hianoja. Pitää muistaa, että latvus kasvaa aika suureksi.

   Poista
 4. Kertakaikkisen hieno tuijapallo. Jospa toukokuussa olisi lämmintä, nyt ei näytä lämpenevän sitten millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon leikannu niitä monta vuatta, hariootuksen tulosta. Taitaa toukokuulle mennä lämpenemine. Joka kevät tuloo johonki kohtahan lämpöjakso, toivottavasti nykki.

   Poista
 5. Vaikka sen lämmön tietää jossain vaiheessa tulevan, joka aamu sitä vaan jaksaa toivoa ja odottaa. Vaan eipä tullut tänäänkään. Tuuli on ollut hyvin kylmää ja vähän aikaa ulkona tänään seistessä meinasi näpit jäätyä, kun käsineet unohtuivat kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pihalle oo mitää asiaa iliman talavivaatteeta. En eres yritä. Johonaki kohtaa tarkenoo vähä paremmi, muttaku siistyy muutaman metrin, voi jäätyä pystyhy.

   Poista
 6. Miten saatkin tuon tuijan leikattua noin pyöreäksi? Hieno tuli ja hyviä ohjeita. Hyvä että messuostokset näyttää elonmerkkejä, ei menny sitte rahat kankkulankaivoon :D
  Miten se aina tuntuukin kestävän ikuisuuden... tuo kevään tulo meinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon hariootellu kolomella tuijalla monta vuatta. Leikkaan pensassaksilla, niillä saa tasaasempaa jäläkiä, ku esim. oksasaksilla.
   On mukavaa huamata, että ny on uuret selevinny. Vuasi sitte suurin osa uusista jäi nousematta. Kyllä sitä vois aiva hyvin jotaki jo kaivaa :)

   Poista
 7. Puutarhani näyttää niin kuolleelle, vaikea kuvitella että se vihreää joskus on :D
  Lämpöä tässä toivoo, että pikkuhiljaa kasvit alkavat heräillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO, MUTTEI OO :) Hetken päästä se jo aiva ryäppyää viheriää. Ny jo rupiaa näkemähän, mikkä on hengis, vaikkeivät viälä tarkenisikkaa kasvaa. Lämpö tekis terää :)

   Poista
 8. Kyllähän teillä näkyy jo monenmoista keväänmerkkiä, ja lämpösempää on vissiin luvattu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy, onneksi :) Nii kiva pyäriä tuala pihalla, vaikkei siälä voi viälä palio mitää teheräkkää. Ens viikolla pitääs lämmetä, vaikka yät pysyttelööki pakkaasella.

   Poista
 9. Upealta näyttää sinun pallotuijasi! Edelleen lupaa pakkasta yöksi, ja viikonlopuksi räntää - tää ei oo enää yhtään kivaa:((

  VastaaPoista
 10. Potentiaalisen näköisiä nuppuja ja verson alkuja. Kunhan vähän lämpimämpää säätä tulisi, niin eiköhän puutarha räjähdä kasvuun ja kevätkukkijoihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä räjährystä oikiastaan pelekäänki. Jos tämä kylymä kausi jatkuu kauvan ja sitte tuloo kunnon lämpö, kukkii sipulikukat ja ensimmääset perennat yhtä aikaa ja hups, kevät on ohi!

   Poista
 11. Pidemmällä sinun lumikellosi ovat kuin minun, näyttävät olevan samaa merkkiä... Kyllä ne kohta aukeavat!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nei tuu eikä mee. Non ollu samas pistees jo vaikka kuinka kauvan. Mullon kerrattujaki, mutta niitä ei eres näy viälä.

   Poista
 12. Kevät on nyt myöhässä,minkäs tekee. Odottavan aika vain on pitkä.

  Samanmoisia tirppoja täällä meilläkin maasta ponnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toooosi pitkä!
   Piäntä kehitystä on tapahtunu, muttei noo viäläkää auennu.

   Poista
 13. Kyllä nyt jo saisi kunnon kevät pikkuhiljaa alkaa tulemaan.
  Upeasti leikattu runkopallotuija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sais eres nii palio nytkähtää etehempäi, että ilimestyys kukkia pihalle.
   Kiitos :)

   Poista
 14. Ihanat tuijat. Sanopa, uskallanko leikata jo nyt viime syksynä istuttamiani pallotuijia? Jos uskallan, paljonko? Mulla ei ole noita havuja nääs ollut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En leikkaasisi ainakaa palioa. Joitaki selevästi häiritteviä oksia. Voit leikata niitä myähemmin kesällä ku ne on juurtunu paremmi. Ny on tärkiempää että kastelet niitä. Vähintään 10 litraa per puska kerralla mialuummin enemmä. Niiren juuristo on viälä piäni ja pinnas. Ja tämä ainaane tuuli kuivattaa. Ookko kokeellu onko routa varmasti sulanu. Jos ei, kastelu on entistäki tärkiempää.

   Poista
 15. Teillähän on kevät jo hyvällä mallilla :) Hyvää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...