keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Tulppuja

Ihan pakko heittää muutama kuva tulpuusta, ennenku non entisiä. Kätkin maaha syksyllä ennätysmäärän erilaasia sipulia. Tulppujaki suuremmiksi ryhymiksi.  Ja kyllä kannatti.  On niitä kymmensenttisiä surkimuksiaki joukos, mutta niitähän ei lasketa :)


'Prinses Irene'

Mäntykulumas kukkii monta vuatta ihaalemani ja ettimäni 'Prinses Irene' tulput.


'Angeligue'
Kaaripenkin keskellä haalian vaaliat, kerratut 'Angeligue' tulput.


Tumma kerrattu 'Blue Diamond', tum. yksinkert. 'Purple Prince' ja vaalia  'Candy Prince'

Katajakuluman tulppujen sävyt onnistuu ny hyvi. Sopiivat takana kukkiviihi vuarenkilipiihi.


'Upstar'

Vuasi sitte samas kohtaa kukkii nämä 'Upstar' tulput, jokka oli siihe aiva liia räikeetä. Nostin sipulit pois penkistä heti kukkimise jäläkihi ja istutin ne syksyllä tähän kaaripenkkihi, vallihauran viärehe. Kukkiivat suureksi ihimeeksi paremmi ku monet uuret.


Leimupenkin tulppuja

Leimupenkinki tulppunäkymä rupiaa näyttämähän sellaaselta mitoon jo monta vuatta yrittäny. Sekalaane seurakunta pinkinsävyysiä tulppuja. Uusia täs on matalat rimpsureunaaset 'Mascotte' tulput ja ihan takana olevat yksinkertaaset rimpsut joiren nimen oon ny karottanu. Jokku vanahat tulput uusii kukintnsa tänä vuanna tosi hyvi.


'Negrita'

Niinku nämä 'Negrita' tulput. Istutin ne vuanna 2012. Oon muistaakseni lisänny kerran. Viimme keväänä kukkii muutamalla kukalla ja ny sitte näi. Ei ollenkaa hassumpaa. Ny kukkii ennätyshyvin takana olevat norijanangervokki. Ihana näky!


Puutarhan länsireunaa, etelästä pohojoosehenpäi.
Ja lopuksi näkymää kinttupoluullepäi. Niitä kasvilavoja oon kyhänny tähän vasempahan alalaitaha, mikä ei näy kuvas.


Tsemppiä, kelit ainaki o hyvät!

33 kommenttia:

 1. Iik, tuo polku on ihana! Haluaisin tuollaisia kivipolkuja, mutta niitä ei rakenneta meikäläisen vartalolla, joten haaveeksi jää. Ihanat irenet ja kaikki muutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ittekki oon tyytyvääne tuaho polokuhu. En olisi vuasi sitte sitä kyenny ittekkää tekemähä.

   Poista
 2. Upeaa kukintaa tulpuissasi. Minulla ei tänä vuonna tulput oikein onnistuneet. Ensi keväänä uusi yritys. Syksyllä laitan taas maahan uusia tulpun sipuleita kovalla innolla. ;) Voisi laittaa narskujakin, ne kun ovat parempia kukkimaan uudestaan ja voivat lisääntyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaa kaikki onnistunu. Niistä tiätenkää mitää kuvaa oo :D Mulla narskujen valtakausi loppuu siihe kovahan talavehen. Vai vanhenivakko samahan aikahan.

   Poista
 3. Ihania!
  Minä harvoin muistan tulppujen nimiä, ja tänäänkin mietin pihalla mikä tämä oranssinkirjava oikein onkaan. Täällähän se vastaus olikin. Princess Irene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku löytyy tulpuulle nimi. Vaikka yhtä hianosti ne kukkii nimettömänäki. Oon laittanu taltehen kaikki sipulipussien paffikuvat ja kirijoottanu taa, mihinkä oon ne istuttanu.

   Poista
 4. Oih, miten ihania tulppuja ♥ Mun on varmaan pakko syksyllä pyörtää päätökseni olla istuttamatta yhtäkään. Tällaisia näkymiä kelpais kyllä keväällä kattella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ne tuallaaset päätökset oikee on. Kyllä sitä eres, ny muutaman tulpun voi istuttaa. Keväällä voi olla sitte tyytyvääne.

   Poista
 5. Istutin minäkin jotain 30 sipulia tulppaaneja, vaan ne ovat juurikin niitä epämääräisen värisiä, kokoisia ja taisi 10 jäädä kokonaan nousematta näkyville! Plääh!! Kaikkea muuta kun pussin kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sattuu. Mulla osuu vaa yhtehe keltaasehe pussihi yks tulipunaane tulppu. Muut tuntuus olevan sitä mitä piti. Yks laatu meni täysin pörpiisihi. Ykskää lehti ei noussu yli kymmentä senttiä, kukinnasta puhumattakaa.

   Poista
 6. Tänään oli hieno keli, kelpasi olla puutarhassa mäkäräisten syötävänä. Jalat on täynnä punaisia täpliä. Mutta mitäpä sitä ei puutarhuri kestäisi, pakko on olla pihalla :)
  Upeat tulput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enoo huamannu mäkärääsiä ollenkaa. Hyttyysiä onki sitte niirenki erestä. Tuntuuvat suurenevanki vuasi vuarelta.

   Poista
 7. Todella kaunista tulppaanitykitystä penkeissäsi. Negrita, voi ihanuutta.♥♥♥

  VastaaPoista
 8. Monenmoista väriä tulppaaneissasi. Onneksi olemme päässeet lumisateista!

  VastaaPoista
 9. Kauniita yhdistelmiä! Siniset timantit ja prinssit sopivat niin kauniisti vuorenkilpien rinnalle. Vaaleanpunaiset ja violetit taas ovat niin kauniita norjanangervon kaverina. Noita irenejä voisin itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö sulla oo viälä nimikkotulppuja penkiis :) Ny pitää syksyllä korijata tilanne.

   Poista
 10. Kyllä tulppaanit on kauniita kun niitä on paljon, tulloo oikein hyvä miel. Miullakin näytti aluks huonolta, vuan ei pie hättäillä niihen kanssa, Prinses Irene löytyy miultakin ja Angeligue. Laitoin kaikki pussit talteen niin suan kahtuu nimet kun en muuten muista. Kaunista on siulla pihassa. Sain tään kommentoinnin lopulla toimimaan ja miun blokikin on nyt toiminnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enempi, sitä parempi :) Ei munkaa kaikki tulput oo eres noussu kunnolla. Jostaki kukkii vaa muutama tosi epämäärääsesti.

   Poista
 11. Lovely photos, hope you enjoy the weather. Greetings!

  VastaaPoista
 12. Todella ihania tulppaaneja ja kauniita yhdistelmiä! Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
 13. Minulla oli ihan surkea tulppaanivuosi, siksi on kiva katsella muiden onnistuneita kuvia runsaista tulppupenkeistä, niin kuin sinullakin! Kauniit Irenet ja Angeliquet! Ja niin upeasti olet sävyttänyt värit toisiinsa, huippuhienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas huano narskuvuasi. Muutamat hassut kukkiivat kunnolla ja niinku non enne ollu hyviä puskia. Osa otti nokkihinsa erellisenä talavena, eiväkkä oo siitä tointunu.

   Poista
 14. Tulppaaneja jaksaa kyllä katella, livenä ja kuvina;)

  VastaaPoista
 15. Muistan tämän syksyisen satsauksesi ja nyt voin todeta, että kyllä kannatti, todella upean näköistä. Ihania väri- ja muotoyhdistelmiä. Erityisesti tuo katajakulmasi värimaailma on super!

  VastaaPoista
 16. Jep, minä istutin ehkä 20 tulppaania, kaikki nousi ja kukkii. En oo muutamaan vuoteen viihtiny niihin satsata kun niin monena vuonna niistä ei ole noussut juuri yhtään...ja nyt kun ne oiski onnistunu nii nyt vähän harmittaa kun en laittanu enempää. :P Mutta minkäs sille enää tekee. Ihania ovat! Ja kyllä tuo kinttupolkuki silmää miellyttää, tosi nätti!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...