maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kualanpiooni

Son ny yks tämän puutarhan huippuhetki käsillä. Kualanpiooni kukkii. Valitettavasti son vaa muutaman päivän ilo. Joka vuasi suurempana se loistaa etupihan kaaripenkis........


Kuolanpioni -Paeonia anomala

............kuvattuna joka ilimansuunnalta. Nurmikoltapäi........


.........pihastapäi................ja tiältäpäi.Aika vois hetkeksi pysähtyä, koska solis hiano juttu, jos alappiruusu kukkiis just avoomien aikaha. Viilenevät ilimat tuloo kyllä apuhu, mutta voi olla, että se kerkiää kukkia ennemmi. Parahin loisto on ainaki jo ohi.


Kaaripenkin kukkaloistoa vallihauran viäres 18.6.2017.
Ny olis färiäki. Tulput, sammalleimut ja patjarikokki kukkiivat. Aivan tajuton määrä nuppuja, nuas eturivin laukkaneilikoos.  Ja onneksi ne ainaki kukkii piiiiiitkähän.Aurinkoosta viikkua!

30 kommenttia:

 1. Kuolanpioni on todella näyttävä kukkiessaan. Nuo valkeat liljatulppaanit siinä edessä häikäisevät. Kyllä on kukkaloistoa piha täynnä. Varmasti pihasi on upea avoimina päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranoo joka vuasi :) Valakoosia tulppuja tuikiin sinne tänne, syksyllä myähä. Enkä pätkääkää muistanu mihinkä. Nämä osuuvat hyvähän paikkahan. Toivottavasti, muutama stratekine juttu pitää viälä teherä:)

   Poista
 2. Kuolanpionini teki ensimmäisen kukkansa ja enkä edes ehtinyt kuvaamaan sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son kyllä nopia. Ja varsinki jos oli vasta yks kukka. Ens vuanna siinon jo monta.

   Poista
 3. Todella kauniisti kukkii kuolanpionisi ja mikä kukkaloisto tulee olemaan alppiruusuillasi, kun ovat täynnä nuppuja ja avautumassa olevia kukkia.
  Aurinkoista ja mukavaa viikkoa, kuin myös lähestyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimme vuannahan ne tekiki oharit. Ei kukan kukkaa. Muutama nuppu oli, jokka kuivi pois. Kiitos samoon!

   Poista
 4. Upea on pionien hetkellinen loisto. Niitä on vain pakko olla puutarhassa. Ja alppiruusut tarjoavat hienoa kukintaa tänä vuonna.

  VastaaPoista
 5. Ihana!
  Sulla on todella kaunis puutarha

  VastaaPoista
 6. Upea on kuolanpionisi, voi kun saisit nauttia siitä kauan! Ja mikä, mikä mahtava alppiruusu, ihan kuin viikonloppuna näkemäni Mustilan rodot! Pidetään peukkuja, että kestävät puutarhapäivään asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäki toivon, muttei taira auttaa. Muutama päivä viälä ja kaikki o varissu. Son jo aika komia :) Mutta siinon kylläki kaks Haagaa, iha viärekkäi.

   Poista
 7. Pihallasi on ihanaa tulppaanirunsautta! Meilläkin kukkii kuolanpionit ja ihan liian nopeasti kukinta on ohi. Onneksi muissakin pioneissa on jo nuppuja. Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamas kohtaa on tulppuja enemmä ja näyttävyyttä tuli het roppakaupalla lisää. Mullon lisäksi, yks lahajaksi saatu pionin alaku, joka onneksi säilyy hengis. Siinon muutama nuppuki :) Kiitos samoon!

   Poista
 8. Kaunista kukintaa. Pitäisi hankkia omallekin pihalle kuolanpioni. On kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sulta viälä löyry, eres yhyrelle kualanpiooille paikka.

   Poista
 9. Kuolanpioni meilläkin aloittaa ihanan pionikauden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullonki monta muutaki. Pioonipenkki näyttää varmasti jo tänä kesänä komialta.

   Poista
 10. Työpaikalle vievän tien vieressä on talo, jonka kuolanpionia olen aina ihaillut, mutta nytpä ei kukkia näy?! Pitää tarkastella paremmin kotiin mennessä, ovatko siitä luopuneet! Pitäisikö ittelle myös hankkia, melkein tiedän paikankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon joskus nähäny kokonaasen airanteen kualanpioonista. Soli nii sykähryttävä näky, että oli ittelle saatava eres yks. No jos paikkaki olis jo valamihina, ei muutaku pioonikauppaha mars!

   Poista
 11. Upeaa kukintaa ja mikä rhodo taustalla..kaunista!

  VastaaPoista
 12. On kaunista, hienoja kokonaisuuksia väreissä ja yhdistelmästä. Mullakin on kuolanpionia, nyt kukkii ekaa kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja tästä eteheppäi joka vuasi. Sei piänistä hätkährä.

   Poista
 13. Upeaa ilotulitusta! Kuolanpioni on ihana, vaikka kukinta kestää vain hetken ja siementaimia luvassa paljon jollei pidä huolen kukkapohjien leikkuusta. Upea määrä noita neilikan nuppuja! Toivottavasti ei tule kovin viileä juhannus! Ihanaa juhannuksen aikaa kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihime! Siinon viäläki muutama kukka. Ai, en oo huamannu siämentaimia ollenkaa. Haraan aika usee, nii taitaavat hävitä olemattomihi. Neilikka kukkii ny hianosti. Aika viiliä juhannus on ollu. Onneksi ei oo koko aikaa satanu. Töitä tehereshän son menny :)

   Poista
 14. Nättiä on, kohta pääsen ihaileen livenä. Mitäs neilikkaa tuo on tuossa penkin reunassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, toivottavasti on ny sitte jotaki mitä ihaalla :) Neilikka on tarhalaukkaneilikka 'Armada Rose'.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...