sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Viimmeene kirpaasu ja uhkarohkia päätös

Toivottavasti viimme yä oli viimmeene kirpaasu  ja ny alakaa oikia KESÄ. Pualenyän jäläkihi oli asteeta vaa 0.6.  Mutta eiköhän nämä kylymät yät ollu täs.Mettäalappikellot ei kylymistä säistä oo moksiskaa.  Nii koriasti kukkiivat kuusiympyräs.Aamulla oli terassipään nurmikko valakoone ja mustikoota suajaava peittoki oli aiva kuuras.Terassilla o peitellyt taimet. Ompelin tualle hyllykölle kaksinkertaasesta harsosta hupun. En oo montaa tainta rourannukkaa erestakaasi. Nii, päätin sitte osallistua Avoomiihi Puutarhoohi. Vaikka paikat näyttääki viälä aika ankeelta. Ku näytin isännälle ilimootusluannoksen, luettuaan vilikaasi klasista pihalle ja tuumas "Onko tuala mitää kattottavaa?" No kuukaures kerkiää tapahtumahan vaikka mitä, uskon mä.  Nii kasvien suhtehe........


Tämän kevään suurin tyämaa.


..............ku muiski puittees :)  Nii että töitä piisaa. Nii ja sitte vois teheräkki jo piänen ruksin alunakkahan :)  Ilimootus löytyy nimellä....... Paulan piha.

Tänää on istutuspäivä. En oo viälä tarijennu, enkä joutanu istuttaa mitää uutta. Onneksi kylyvöt on loppusuaralla, nii voirahan palata normaalihin päiväjäriestyksehen.  Tuaho läjähän palaan varmasti uurestansa.


Ettei jäisi nii ankia maku suuhu, nii muutama toivua antava kuva lopuksi.


Kyllä tämä tästä. Tulupukki aloottaa kukintaansa. 


Kesääsen aurinkoosia päiviä!

42 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on toivoa! Hyvät ja fiksut noi sun suojaukset. Ja niin ihanat alppikellot!
  Ai sääki lähdit avoimiin, mäkin päätin, vaikka tänne ei pääse sunnuntaisin käväisemään kuin omalla veneellä. Mutta voihan niitä veneileviä puutarhaihmisiä olla, ja täällä mökkeilevienkin joukossa joitakin kiinnostuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnöksiä ja uusia daalian taimia oon roudannu, muut on ollu joko pihalla tai sisällä koko aijan.
   Joo, aattelin koittaa. On meille helapompi päästä ku teille, mutta on tämä pikkuuse sivus. Voi auttaa asiaa, ettei oo muita uusia osallistujia. Liäkö tämä kevään kylymyys peliättäny.

   Poista
 2. Hienoa, että lähdet mukaan avoimiin, onhan teillä vaikka mitä ihanaa nuuskittavaa! Miehellesi on hommattavat lasit pikimmiten! Tulisin tutkailemaan innolla, jos asuttaisiin vähän lähempänä. Ihanan paljon sinulla on uutta istutettavaa, yritin kuvasta syynätä! Toivottavasti olisivat nyt pakkasyöt viimein historiaa. Iloista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täälä, verrattuna ns. peruspuutarhoohi. Lasit olis muuten tarpehen :) mutta tokaasuhun oli kyllä aihettaki. Aika myähäs on kasvukausi. Eiköhän pakkaasyät oo ny taputeltu. Kiitos samoon!

   Poista
 3. Hienoa, että avaat puutarhasi muillekin. Jos asuisin lähempänä, tulisin oitis ihailemaan, sillä blogistasi on saanut hyvää esimakua puutarhasi kauneudesta.
  Toivottavasti kylmyys loppuu ja yötkin lämpenevät. Alkaa jo tympiä jokailtainen harsomörköjen virittely pitkin pihaa. Olisihan sitä mukavampi vähitellen luopua villasukistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi muutamas päiväs o jo tapahtunu kasvua. Ny on kivasti lämmenny. Jopa hikiki o jo tullu. Villasukat o hyvät kesälläki, ei niitä kannata kauvas panna.

   Poista
 4. Toivotaan paljon kävijöitä! Nyt luvattiin kesäisempää keliä, jos se puutarhakin sen hoksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se mukavaa, ettei tarttisi kaffinkaatajan kans kaksin pyäriä.

   Poista
 5. Nyt sääennuste näyttää erinomaiselta. Välillä sateita ja välillä kohtuullista lämpöä, ei helteitä. Ja yölämpötilaakin niin ettei halla riivaa. Minulla paleltui harsosta huolimatta kaikki kesäkurpitsat. Ei auta muu kuin laittaa uudet taimet, ne onneksi tulee todella nopeasti.
  Sinun pihasi on oikein hyvä avoimiin, onhan siellä vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi säät on vaihtunu. Ny onki sopivaa. Harmi kesäkurpitsoota, olipas ne herkkiä.
   Kai tämä yhtenä menöö :)

   Poista
 6. Hienoa, että avaat puutarhasi vieraille! Nätisti on jo tulppua teillä. Mukavia kesäpäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuas leimupenkis onki normi kokooset tulput. Mualla o huamattavasti känääsempiä. Kiitos samoon!

   Poista
 7. Ihanaa kun avaat puutarhasi, mun on pakko saada järkättyä vapaata sen verran, että ehdin kipaista Kauhavalle!
  Toivon todella, että ilmat alkaa lämpenemään! Joitakin kesäkukkia olen istuttanut, mutta hyvin vähän. Olis jo aika saada piha kuntoon, ja jotakin kukkivaakin. Tulppaanitkin on vielä ihan nupuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistut. Olis kiva tavata iha livenä :)
   Kivasti o jo lämmenny. Yhtäkää kesäkukkaa en oo viälä istuttanu, mutta ny jo ilimojen pualesta vois.

   Poista
 8. Puutarhassasi on vaikka mitä hienoa nähtävää, joten mukavaa kun osallistut avoimiin puutarhoihin.
  Sinulla näyttää olevan siellä monta mielenkiintoiselta näyttävää taimipurkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää tuloo olemahan, ku ei yhtää tiärä, mitä tuleman pitää.
   Muutama o viälä istuttamata. Täälä sataa, joten, ne saa ny viälä orottaa.

   Poista
 9. Onpa mahtavaa että päätit osallistua avoimiin! Teidän pihassa on pelkkien kuvienkin perusteella vaikka miten paljon nähtävää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuasi meni tuumates :) Joo, mutta kuvista voi rajata kaikki törkykasat pois :D

   Poista
 10. Mahtavaa että osallistut avoimiin! Puutarhasi on todellakin näkemisen arvoinen. Uskomatonta, että siihen on enää kuukausi aikaa. Toivottavasti nämä hallat jo loppuvat ja päästään istutusten pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kuluu siivillä! Viikot kuluu ettei huamaakkaa. KÄÄK! Moon istuttanu ny kahtena päivänä ja ny sataa sopivasti mun uusille taimiille :)

   Poista
 11. Ihana läjä perennoja! Ja niin kaunis ja kiehtova Metsäalppikello! Toivotaan, että kuukaudessa päästään ainakin noista harsoista eroon :) Kivoja kesähommia harsoista huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä istuttamista. Onneksi suurimmalle osalle oli paikat ajateltuna etukätehe. Muutama hakoo viälä paikkaansa. Harsot jo taittelin toivorikkahasti pois. Kesällä on kiva touhata.

   Poista
 12. Oi, noi alppikelloja pitää haalia jostakin. Ehdottomasti. Ihania! Hienoa, että osallistut avoimiin. Niin minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä johonaki. Ei kuitenkaa joka tarhalla. Sookki jo konkari avoomis :)

   Poista
 13. Kiva kun osallistut! Puutarhaasi passaa esitellä, kivoja kohtia kuvissasi on!

  VastaaPoista
 14. Voi että, onpa mukavaa, että osallistut Avoimiin puutarhoihin kaunilla pihapiirilläs, Paula/Navettapiika. Minä en ole uskaltanut, vieläkään. Sulla on niin hoksu ja nätti piha, että kelpaa sitä esitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla vasta onki pihas vaikka mitä! Eihän piha oo koskaa valamis. Aina se jostaki kohtaa tarttis kohennusta, ainaki omasta miälestä. Avoomihin vaa, mukahan säki.

   Poista
 15. Kyllä pihaasi tosiaan kelpaa esitellä, itse en mukaan vielä uskalla - paljon on nurkissa laiteltavaa vielä ja toistaiseksi! Voi jos hiukkasen lähempänä asuisin niin tulisin käymään! Nuo miesten kommentit ovat aikas ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meilläkää kaikki oo tiptop. Penkit ehkä, toivottavasti, muttei muute. Mutta luulen ettei oo koskaa, ainakaa meillä. Pakko hyväksyä rappioromanttiset puitteet :) Miästen suusta tuloo senhetkine totuus :D

   Poista
 16. Onnittelut, teit hyvän päätöksen. Harmi vain, että tätä välimatkaa on niin paljon.
  Pihallasi on varmasti käviöitä ja sitten kuulemme ja näemme ainakin näin netin välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti! Toivooshan sitä, että eres joku käys. Päivä aiheuttaa kuitenki ylimääräästä tohinaa.

   Poista
 17. Jippii! Tulen ilman muuta, mikäli ei tule maata kaatavaa estettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Jo luvas nähärä toine plokikamu :) Jos ei sittekkää tartte pyäriä yksi pihas :)

   Poista
 18. Vai osallistut Avoimiin Puutarhoihin. Kuvien perusteella sinulla on paljonkin näytettävää! Kuukaudessa ehtii tapahtua vielä paljon. Onneksi alkoi lämpimämpi kausi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii moon päättäny. Sattuu ny pikkuuse surkia kevät, mutta sama son kaikilla. Toivottavasti kuukausi riittää. Niillä sitte mennähä mitä o.

   Poista
 19. Harkittin minäkin avoomiin osallistumista, mutta kun ei ole oikein tietoa miten jaksaa/pystyy omaa pihaa hoitamaan. Sen ekan kerran oli piha auki, mutta se yleisömäärä oli ihan järkyttävä! Ihmiset jätti autonsa satojen metrien päähän, kun eihän täällä ole niin hirmuisesti parkkipaikkoja. No kattotaan, ehkä mä sittenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtää ihimettele. Sä painikki iha eri sarijas. Sulla taitaa olla suurimpia lajikevalikoomia mitä löytyy. Sulla onki ny vauhrikas kesä, mutta sähän reirasit viimme vuanna tosi palio ja teit uusia aluevaltauksiaki, ainaki ruusujen suhtehen.

   Poista
 20. Ihmisen olisi kerran vuodessa tehtävä jotakin sellaista, mitä ei ole koskaan tehnyt, hieno päätös sinulta, ja varmasti tulee paljon kävijöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Pitää varuuksi velevoottaa lähisuku käymähä ;D

   Poista
 21. Avoimien ovien päivillä olen joskus käynytkin. Kiva tapahtuma. Hieno päätös.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...