perjantai 13. syyskuuta 2019

Ruukutuspöytä -DIY

Oommä jotaki näkyvääki saanu tänä kesänä aikaaseksi. Innostuun nimittäin tekemähän viimme pyhänä ruukutuspöytää puarin päätyhyn. Oli jo aikaki, tarvetta olis ollu aikaasemminki, ku polovet ei oikee tuasta kyykkimisestä meinaa tykätä. Ehän suunnitellu sitä ku vaivaaset nelijätoista vuatta. Vuanna 2005 teherystä keittiörempasta pelastin tuan tiskipöyrän kannen. Kaikki muukki tykötarpehet o kiärrätysmateriaalia tai jotaki vanahaa sälää.
Auts! Törkiäksi oliki taas puarinpääty päässy. Kumma juttu. Nuahi kottikärryyhi tippuu räystähältä sarevettä. Toivottavasti siinon jokupäivä vesiastiana joku tynnöri. 


Onneksi pääty ei näy pihahan. Pajuangervopuska peitti pahimmat näkymät ja kuusikolomion virpiangervopuska esti näkymän terassille.


Raivauksen jäläkihi paliastuuki suht hyvä pohoja. Oommä joskus sille jotaki jo teheny. Ei tua kansikaa oo tuas koko nelijäätoista vuatta  nojaallu, viimme kesästä asti vasta.Ruukutuspöytien jalooksi valikootuu kuarmalavojen jämät erellisesta rojektista. (Siitäki tuloo johonaki vaihees tekstiä.) Jouruun naulaamahan takareunahan tueksi kakkosneloset. Pääryt jäi pikkuusen vajaiksi, muttei se mitää haittaa.Käännin kannen toisinpäi, takareunasta tuli etureuna, koska halusin altahat puarin kulumahan. Siinä non verenkeruupistehen viärellä. Laitoon kannen reunahan lauran, koska siinei oo ehejää reunaa. Kuarmalavoosta tuli tarpeheksi rouhiat ja tukevat jalaat. Ei tuuli viä koko hökötystä ja pitää muistaa, ettei jätä tuaho mitää liian kevyttä tavaraa, muuten saa käyrä keräämäs niitä naapurin pihasta.Rojekti tiätysti leves, niinku niillon tapana. Puarin oven eres on portahien virkaa toimittanu  tuallaane laakia kivi. Kumma ku ei oo kukaa siinä kinttujansa telonu. 


Tein siihe lavoosta portahat. Huamattavasti parempi ratkaasu.


Tiätenki rupes viäres oleva ryteikköki vaivaamahan.


Aika siisti, ainaki aikaasempahan verrattuna ja vaikkei puaris enää suaraa paikkaa ookkaa.

Raivaamahanhan sitäki piti ruveta. Ku kaikki nokkooset, pujot, heinät ja rentunruusut olin vetäny pois, jäi jälijelle anopinaikaaset varelmat.On niis ollu muutamia marijojaki. Lajikkehesta ei oo mitää tiatua.Pöyrän takana oleva seinä kaipaa viälä jotaki hyllyä tai jotaki muuta säilytyssysteemiä. Täs olis ny tarkootus säilyttää kesän aikana erilaaset puutarhatyäkalut. Toivottavasti saisin palautettua ny  kaikki tähä, ettei niitä tartte aina ettiä  ympäri pihaa.


Aurinkoosta viikonloppua!

32 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinustakin! Olet kyllä tosi taitava rakentamaan kaikenlaista! Joissain projekteissa aika saattaa venähtää pidemmäksi kuin on aikonutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuas ny nii paliua taitua tarvita. Onnistuu varmasti jokaaselta. Osa rojektiista tarvittoo näköjänsä piiitkän kypsyttelyn :D

   Poista
 2. Pöydästä tuli hieno ja kätevä. Noin kauniissa miljöössä pöydän äärellä tulee varmasti touhuttua enemmänkin. Oletko katsonut ruotsalaista Puutarhakausi-ohjelmaa (tiistaisin muistaakseni 18.30). Siellä tuunaavat vanhasta tavarasta kaikkea kivaa ja käyttökelpoista. Ovat varmaan ottaneet sinulta oppia.
  Meillä oli kellarissa samanlainen sukulaisen vanha tiskipöytä, josta Ukkokulta teki minulle ruukutuspöydän puuvajaan. Olen tykännyt kovasti, kun voi seisoa selkä suorana. Myös lavuaareista on ollut monenlaista hyötyä, vaikka juoksevaa vettä niihin ei saakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli just sopiva, tuallaasehen rappioromanttisehen ympäristöhön. Oon kattonu ja tykkään siitä niiren kiärrätysireoorenki takia. Erellises jaksos oliki palio säilytysireoota. Mutta moni niistä sopii paremmi sisätiloohi.
   Son mukavaa ku voi touhata pihalla, sinne onki, varsinki kevääsin kova hinku. Sullon hyvä, ku o kattoki pään päällä. Ei haittaa vaikka sataaski.

   Poista
 3. Olet sinä vaan hyvä käsistäsi. Mainio lopputulos. Kyllä nyt on hyvä tehdä tarvittavia ruukutushommia ja työvälineillekin löytyi samalla seinältä oiva paikka.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitoli kiva värkätä ja aika äkkiää tuli käyttökelepoosehen kuntohon. Toivottavasti siitä muarostuu mukava puuhapaikka.

   Poista
 4. Sinä se oot sitten kätevä käsistäs! Kerrassaan mainio tuli, jos ei tuossa ruukutushommat suju, niin ei sitte missään. Taas piti paikkansa sanonta: aika tavaran kaupihtee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasara ja nauloja.....ja saha, siitä se sitte lähti :) Ny ei kyllä voi valittaa. Viisahia sanontoja. Mullon paaalio kaikellaasta tavaraa jemmas. Isäntä vaan ei meinaa aina ymmärtää :D

   Poista
 5. Tulipa hieno ja niin kivalla paikallakin!

  VastaaPoista
 6. Justihin juu, ihan jetsulleen, tuli meinaten tosi rouheenhiano ruukutuspöytä ja ympäristö. Kuvatkin ku suaraan puutarhalehdestä ennen-ja-jälkeen. Oot taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuaho olisi mikää kleini ostopöytä kyllä yhtää sopinukkaa, ku kaikki o vähä sinnepäi ja saanu aijanpatinaa pintahan.

   Poista
 7. Tulipa käytännöllisen näköinen ruukutuspöytä! Sopii ympäristöönsäkin mainiosti. Noinhan ne projektit usein laajenevat, mutta nyt on taas yksi nurkka siistitty. Meillä on keittiöremontti tulossa muutaman vuoden päästä. Ehkä pitääkin alkaa suunnitella omaa ruukutuspistettä, jotta ei allas loju vuosikausia jossain liiterin takana :D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osoottautuu hyväksi ratkaasuksi. Oon tuan pääryn jo aika monta kertaa siistiny. Toivottavasti ny pysyyski siistimpänä. Piankos sä sellaasen suunnittelet ja toteutat kans. Teiltä löytyyki monta paikkavaihtoehtua.

   Poista
 8. Voi miten hyvä ja käytännöllinen pöytä, tuollaista minäkin tarvisin. Ruukutuspaikkoja kyllä on, mutta nuo altaat puuttuu. Noinhan siinä yleensä käy, että projekti siirtyy eteenpäin, kun viereinen paikka näyttää uuden rinnalla jotenkin nuhruiselta. Mutta hyvä niin, jos vaan aikaa löytyy. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua on tarpeheksi suuri, että mahtuu hyvi touhaamahan. Useen rojektit paisuu, tuloopahan samahan syssyhyn enemmä valamista. Kiitos, samoon :)

   Poista
 9. Tulipa kätevä pöytä ja koko alueesta tosi siisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pysyyski. Isäntä kyllä tuumas kehuvansa vasta sitte, ku oon siivonnu puarinki. Siksihän pönkäsin oven kiinni, ettei koko kaaos näy :D

   Poista
 10. Hyvän ruukutuspöyvän oot tehny. Tuohon soppiikin monta ruukkuu ja keko multoo. Korkeuskin taitaa olla sopiva työskentelyyn. Joko viljat on puitu, meillä vielä yl 70ha. puimatta. On ollu kyllä hankala kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuahi altahishinki o kätevä kaataa vaikka sitä multaa. Korkeus o just sopiva, mittasin toisesta tasosta.
   Apua! Toivottavasti tuloo viälä puintikeliä. Meillon pystys enää runsas 20ha. Sato on ollu onneksi nii hyvä, että ny jo pärijättääs talaven yli.

   Poista
 11. Sinä se keksit vaikka mitä. Hyvä keksintö jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki tuntuu siltä, että aina jonku uuren tekemine o kaikkista kivoonta :)

   Poista
 12. Onpa hieno ruukutuspöytä ja istuu tuohon paikkaan kuin nenä päähän! Alueesta tuli muutenkin todella siisti. Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 13. Onpa hyödyllinen ja kaunis pöytä. Tuollainen pitäisi kyllä itsekin juhlia, mutta miksi niin usein tulee suunniteltua, muttei synny valmista!?

  Syksyllä tuommoiseen saisi kauniita asetelmia. Niin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kaikkia tuu koskaa tehtyä, mitä suunnitteloo tai sitte pitkällä viiveellä.
   Niin sais......ku joku vaa tekis :)

   Poista
 14. Vau, tuosta tuli todella hieno, kiva, kodikas ja käytännöllinen!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...