perjantai 20. syyskuuta 2019

Ny näppäs

Piänet merkinnät kävi pakkaaspoika tekemäs. Ei käyny mittari ku -0.5, mutta jäläkensä seki jätti. No tiätysti seinänviäres o lämpöösempää ku mualla. Auton klasikki oli iha jääs. Toivottavasti kelit kuitenki jatkuus plussalla. Puutarhatyät o viälä pahasti vaihees. 

Pelargooniat oon ottanu jo sisälle ja muutaman muun. Loput o viälä terassilla, katon alla. Se suajaaki ihimee hyvi.  Onneksi het aamusta paistoo aurinko ja sen lämpö sulatti kuurat nopiahan tahtihin.Näihi kaunopunahattuuhin ei merkkiä kylläkää jääny. Jatkoovat kukkimista, eiväkkä ollehet moksiskaa nua piänistä lukemista.Punaane kruunuvuakko niias oikee kunnolla, mutta päivänpäälle nousi entisehen loistohonsa.


Navetan nurkkapenkin joriinit saivat kyllä pysyvät merkit. Nei kestä sitte yhtää miinusasteeta. Ny ei ollu näiren joriinien kesä muutenkaa. Korkeus jäi palio viimme kesääsestä ja aloottivat kukkimisenki aika myähää. No, syynä voi olla erittäin huano kastelu, lähes olematon. Noli ny suarastansa ruakottoman huanolla hoirolla. Kohta nostan juurakot ylähä ja viän kellarihi ja toivon mukahan niillolis ens kesänä kaikin pualin paremmat olot.
Pakko son myäntää, etton syksy.

30 kommenttia:

 1. Syksypä hyvinkin, mutta haittaako se?! Uusi kevät ja kesä koittaa taas muutaman kuukauden päästä. Hauska viimeinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloon haittaa, jos on töitä viälä tekemätä ja syksy muuttuu liian äkkiää talaveksi. Muutenhan son tosiaanki uuren kevään erellytys. Aika menöö kyllä huimaa vauhtia ja kohta onki jo uus kevät.

   Poista
 2. Kyllä se on tosiaan pakko myöntää, että on syksy. Täällä on ollut yöpakkasia useampana yönä. Jokaisessa vuodenajassa on omat ilonsa. Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on, auttamattomasti. Meilläki kävi taas nollan tianoolla ja merkkiä tuli lisää. Nii onki, mutta talavesta niiton kyllä vaikia löytää, kylymää ja pimiää. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Kauniita on nuo punahatut noin runsaslukuisina. Harvinaisen aikaseen alako tiällä pakkaset. Suojattu on monia daalioita. Kaikki ei kerinny etes kukkimaan. Miulla astioissa olevat ol normalin kokosia, muut kastelusta huolimatta matalia. Otatko kruunuvuokon mukulat talaveks pois, miullakin tuo punanen kukkii peräti kahella kukalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahatut o siämenkasvatuksen tulosta. Tarkistin, että täälä tuli kuura viikkua ennemmi ku vuasi sitte. Mullaki purkkidaaliat vasta alootti. Nonki ny terassilla. Enoo viälä päättäny.

   Poista
 4. Ihanat punahatut! Syksy on tullut täydellä teholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on kyllä melekee joka yä pikkupakkaasta, mutta näyttää, että viälä lämpees, eres vähä.

   Poista
 5. Komeasti kukkivat vielä punahatut sinulla.
  Meilläkin -1 asteen pakkanen teki daalioista kerralla selvää. Ovat tosi arkoja kylmälle. Olen huomannut ettei edes suojaaminen pahemmin kannata eikä maksa vaivaa. Minullakin daaliat kukkivat nyt normaalia vaisummin kuivuudesta ja laiminlyödystä lannoituksesta johtuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kukkiivat. Kiva punaane läiskä looratarhas. Oon joskus suajannu joriinit, jos on muutaman pakkaasyän jäläkehe tullu lämpöösempi jakso. Nyen meinannukkaa. Jos ens kesänä uurella innolla :)

   Poista
 6. Kiva että punahatut jaksavat vielä kukkia! Mutta ilman syksyä ei olisi kevättäkään :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on selvitty vielä ilman pakkasta, +1 oli eräänä aamuna kylläkin...

  VastaaPoista
 8. Pakkasta on ollut täälläkin öisin, viime yönä ei, kiitos taas vesisateen. Huomenna alan paketoida puutarhaa talvea varten, yksi päivä ei riitä mutta hyvä alku sekin, kerrankin kun on sääennusteiden mukaan luvassa kokonaan sateeton päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotaki oon jo siivoollu, mutta mullon puutarha viälä pahasti vaihees. Sipulia ja kasvia o viälä istuttamata. Ny näyttää ennusteet onneksi lämpöösempää jaksua tulevaksi.

   Poista
 9. Ei voi enää leikkiä kesää, kun pitää taloa lämmittää, kasata vaatteita päälle ja yöllä on pakkasta. Onneksi on kasveja, jotka kestää pienen pakkasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nii. Kerrospukeutumine o poikaa :) Joo, onneksi kaikki ei mustu yhtä aikaa.

   Poista
 10. Joka vuosi syksy tulee, mutta aina se silti yllättää. Yöpakkanen puraisi meilläkin daalioita. Korkeutta ne ehtivät kasvattaa, mutta kukinta alkoi kovin myöhään. Täytynee kaivaa lähipäivinä ylös.
  Sinulla on upea punahattukasvusto.

  VastaaPoista
 11. Joka vuasi sitä toivoo lämpöösten päivien jatkuvan palio myähempähän. Joo, talikkua pitää joku päivä heiluttaa. Punahattukasvusto o siämenkylyvöjen ansiota.

  VastaaPoista
 12. Ensi yöksi tänne on luvattu - 3. Aiheuttaa monenmoista toimenpidettä. Kasvukausi alkaa olla lopuillaan, näin se vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti pakkaaspoijan viaraalut saa vipinää puutarhurin kinttuuhi.

   Poista
 13. Syksy on, valitettavasti. Paljon olisi vielä töitä tehtävänä ennen talven tuloa. Täällä on ollut jo kolmena yönä pakkasta, alimmillaan -2,4 astetta. Alkaa olla pakkasen merkkejä jo vähän joka puolella. Pitäisikin haalia enemmän pakkasta kestäviä kasveja. Pinkki syysasteri olisi aika kiva. Komeat punahatut! Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, palio olis viälä töitä. Mullon 'Patricia Ballard' syysasteria. Son aika pinkki ja näyttää viälä hyvältä. Mukavaa viikkua!

   Poista
 14. Täällä meillä kotona ei vielä ole pakkasen puraisuja näkynyt ja mökin tilaston näen aina jälkijunassa. Vielä se on paljon puuhastelua mökillä pihalla mutta jos sais nuo siirrot nyt tehtyä niin vielä sitä kerkiää muuten siivoa penkkejä. Punahattusi on tosi komeat. Minulla on niitä myös mutta ei noin suurena kasvustona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viälon aikaa touhata pihalla. Hommat loppuu kokonansa vasta maan jäätymisehen.

   Poista
 15. Meilläkin on jo muutamana aamuna pitäny rapsutella auton klaseja. Onneksi on nuota sitkeitä kukkijoita, jotka ei vielä pikkupakkasista hätkähdä. Komia kasvusto sulla punahattuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viälon muutamia yksittääsiä kukkia ympäri puutarhaa. Valitettavasti kukat vähenöö joka päivä. Punahatut sinnittelöö viäläki, vaikka paras loisto onki jo muisto vaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...