keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Parit markkinat

Pari erellistä lauvantaita o menny markkinooren paris. Runsas viikko sitte kävin Juthbackan markkinoolla.

Juthbackan rompemarkkinat 23-24.8.2019, Uureskaarlepyys.

Täs vanahas kaapis oli ihanat, murretut färit. Oranssiaki, mihinkä oon ny nii kauhia rakastunu. Sinne se jäi. Eihä mulloo tilaa tuallaaselle, eikä tarvettakaa.


Tavaraahan siäloli taas pilivin pimeen, samoon ihimisiä. Ilima ku oli säätiarootusten perustehella paree lauantaina. Myyjiäki tuntuu olevan entistä enemmä.Kaverina mulloli tällä kertaa Flikka ja Vauhtimimmi.  Minkä nuarena oppii.....Vaikken varsinaasesti ollukkaa mitää vailla, kertyyhän sitä taas tavaraa. Miäles oli ruakakaluston täyrennys, jos samaa sarijaa sattuus löytyä.  Het alakumetriillä näinki muutamia lautasia ja olin löytööhin tyytyvääne. Lisää puisia pullokoria ja erilaasia kukkapöttien alustoja lähti kans joukkohon, ku kerta halavalla sai 😀 Tua vanaha uunipelli on sitte taimikasvatukses hyvä alusta.


*********


Vuaros isännän flikanflikka.


Viimme lauvantaina 31.8 oliki sitte paikallisten, perinteesten Finsumäen markkinooren aika. Siälä oli perusmarkkinameininkiä; poniratsastusta..............ilimapalloja.....pullamyyntiä......lättytelttoja........ja....ja...
.........ja paikallisten kansanerustajien puheenvuarot. Aikaasemmista vuasista poiketen, päivä jatkuu Sivuluisurokilla pitkälle yähö, mutta iliman meitä. Kiinnostavin asia oli tiätenki Blomqvistin taimiauton aartehet. Mullahan oli kyllä suht selevät sävelet.Olin etukätehen tilannu 'Sara'-mansikoota ja muutaman 'Maurin Makea'- varelman aluun..............ja täältä tapaan aloottaa syksyn sipulien hamstrauksen. Oon vakaasti päättäny satsata  ny monivuatisihin sipuliihin ja jättää ne "yhyrenkevään" erikoostulput kauppahan. Saa nähärä kuinka käy. Lilijat on ainaki aika varmoja, siis niitä ny ainaki. Ensimmääsenä kätehen jäi kuitenki pussilline vaalianpunaasia kiurunkannuksia ja sitte kauvan himoottemiani, valakoosen tiikerililijan sipulia. Sitte löyrin valako/keltaasen marhanlilijan 'Guinea White' sipulia. Tumman 'Claude Shride'n sipulia onki jo ennestänsä, muttei lisä pahaa tee........Siinonki jo hyvä alaku. Onko sulla kiikaris jotaki tiättyä? Vai jääkö sipuliostokset kokonansa välihi?


Niin se tämäki kesä rupiaa väkisinki kääntymähän kohti loppua. Aamulla oli selevästi ilimas jo syksyyne tunne. Sateetaki o saatu, tänäänki. Välillä sataa ja välillä paistaa aurinko.
Tämän kesän oon ottanu ennennäkemättömän rennosti. Kai alakukesän sairasjakson jäläkehen huamas, ettei puutarha mihinkää karkaa, vaikkei siälä iha joka hetki ravaakkaa. No huamaahan sen, muttei mitää peruuttamatonta oo tapahtunu. Ny rupiaa into taas löytymähän ja täshän kerkiää teherä viälä vaikka mitä ennen talavia.....toivottavasti. 


Mukavaa syyskuun jatkua!

33 kommenttia:

 1. Voi että! Kateus iskee! Olen kerran päässyt käymään Juthbackassa, ja se oli kyllä mahtava kokemus. Pitäisi ottaa pakettiauto ja lottovoitto mukaan, tai vähempikin riittäisi kyllä, jos olisi vaikkapa tonni yhtäkkiä ylimääräistä. Siellä teillä päin on niin paljon vanhoja aarteita. Onneksi niitä on säästetty ja myydään, eikä vaan heitetty kokkoon.
  Täällä on sipulikukkatilauksia tehty jo Hollantiin ja kotimaahan... enkä enää edes muista, mitä tilasin. Niin että jos eksyn johonkin taimikauppaan, niin ostan ehkä samoja lisää :-D Mutta eihän niitä sipuleita voi mitenkään liikaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son kyllä elämys :) Ja tualta löytääsisit ihan takuu varmasti mööpeliä sun vanhahan taloohi, ei taitaasisi pakettiauto riittää. Musta kyllä tuntuu, että ainaki osa tavaroosta on tuatu naapurimaasta.
   Sulle tulooki sitte joku päivä ihana yllätyspaketti. Ei tosiaankaa voi olla liikaa. Istutettaes voi ehkä siltä tuntuakki, muttei enää keväällä kukinta-aikahan.

   Poista
 2. Olipa mukavat markkinat, ja ostokset ovat tarpeellisia👌Kukkasipulit ovat vielä ostamatta mutta pakko jotain on... muuten kadun keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukava keväällä orottaa piippoja ja sitte kukintaa.

   Poista
 3. Hyvät ostokset! Tuota samaa kiurunkannusta katselin Hankkijan tarjouslehdestä, taitaa olla niitä jotka vaan on pakko saada kun kerrankin on tarjolla. Maanantaina tulee myyntiin Lidlin kukkasipulit, sieltä ainakin tavallisia tulppaaneja isossa säkissä ja sitten loput saa olla heräteostoksia. Marhanliljoja olisi mukava löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enoo kiurunkannusta tainnu enne nähärä tarijolla, joten en palio miättiny. Ookko kattonu väärän päivän. Täälä oli sipulit tullu tänää. Pitihän ne käyrä tarkistamas ja ostin isoon pussin perustulppuja ja pari muuta pussia. Harvinaasen maltilliset ostokset. Marhanlilijoja ei useen tuu vastahan. Toivottavasti kuitenki löyrät niitä.

   Poista
 4. Sipuliostokset on jo aloitettu. Liljoja ja tulppaaneja lähti mukaan kun pistäydyin Blomqvistilla ja Sundilla toissa viikonloppuna. Kiitos vinkistä tuon Sundin suhteen. Löyty aiva uus tarha tutkittavaksi. Blogisi on ollu mukavaa luettavaa. Oon tutkaallu tarkasti taimiasi ja saanu inspistä omaankin puutarhaan. Terveisin kaima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sundilla munki tekis miäli viälä käyrä. Enoo koko kesänä käynykkää. Siältä oon ostanukki suurimman osan lilijoosta. Kiva, että oot viihtyny ja saanu jotaki vinkkiäki :)

   Poista
  2. Lisää tuli sipuleita jo eilen kun lidl toi omansa myyntiin. Pistäydyin illalla Seinäjoella ja muutaman pussin hain. Liljat olis kyllä ihania.

   Poista
  3. Niitähän kertyy, väkisinki. Mullon ainaki ollu tapana tarkistaa kaikki etehen osuvat sipulitarijonnat, littelinki :)

   Poista
 5. Ihania tapahtumia olet kiertänyt ja tosi hyviä hankintoja tehnyt! Minulla kukkasipulit ovat vielä ostamatta, mutta loppuviikosta olisi tarkoitus mennä ensimmäisiä hankkimaan. Kauniita syyskesän päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia nua tuallaaset tapahtumat ja viälä ku saa jotaki puutarhahanki, nii sehän on aina plussaa. Sipulien kanshan ei viälä mitää kiirusta oo.

   Poista
 6. Kiva tapahtuma. Olisipa tuollaisia lähempänä. Teit hyvät ostokset sekä kippoina että varsinkin kasveissa. Beth Evans -pystykiurunkannus kukki minulla keväällä upeasti. Ostin sitä nyt lisää, sillä se on ihana. Marhanliljoja näkee myynnissä harvemmin, joten ne pitää heti ostaa pois kuljeksimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti munki kiurunkannukset seleviäävät talavesta ja kukkiisisivat hianosti. Marhanlilijat on aina selevästi hintavempia ku muut, siksei niitä useen näekkää mualla ku taimistojen valikoomis.

   Poista
 7. Oioi kukkasipuleitako jo nyt! Hyvät sipulit kyllä viedään käsistä, joten ihan viisaasti teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu, ny o jo se aika vuaresta. Jos jotaki erikoosempaa meinaa saara, nii aijoos kyllä pitää olla liikkeellä.

   Poista
 8. Mukavissa markkinoissa oot käyny. Tiälläpäin ei oo noita. Hyvät ostoksetkin sait tehtyy. Kukkasipulia ois tarkotus tännään käyvä kahtelemassa ja tilauskin on jo tehty. Noita marhanliljoja ois mukava löytee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon jo ainaki osa sipuliloistosta varmistettuna, ku ennakkotilauski o jo vetämäs. Marhanlilijojaki o yllättävän monen näköösiä. Sullahan niitonki jo monia komeeta.

   Poista
 9. Puutarhainto tosiaan heräilee uudestaan pahempana aina syksyn myötä. Osin sateetkin vaikuttavat, kun pääsee vihdoinkin istutushommiin. Kukkasipuleita tulee henkittua kyllä, mutta valmista suunnitelmaa ei ole. Fiilispohjalta ostelua kun sopivia tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jonkullaane loppukiri tuloo otettua joka syksy. Ja useen tahti senku kiihtyy, mitä vähemmän on aikaa maan jäätymisehen. Mullon aina muutamia sipulia, joita haluan etukätehen ja loput onki sitte enemmä tai vähemmä sattuman kauppaa.

   Poista
 10. Tässähän ehtii vielä tehdä vaikka mitä puutarhassa. Kosteuden ansiosta kasveja saa siirrellä ja jakaa huolettomasti. Jaetut syysleimut ja kurjenpolvet kestivät vallan mainiosti peräti vuorokauden ilman kastelua. Unohdin heidät kokonaan kun tuli työpuhelu kesken istutushommien ja sitten olikin jo ruoka-aika ja muuta hässäkkää. Seuraavan päivän illalla vasta muistin, mikä jäi tekemättä. Alkukesällä olisivat retkottaneet kaikki pitkin pituuttaan moisesta laiminlyönnistä! Kukkasipuleita olen hankkinut jo kolme pussia, monivuotisiin satsasin. Tuota samaa kiurunkannusta olen ajatellut vielä hankkia, mutta muuten taidan tänä vuonna pysytellä maltillisella linjalla. Kyttäilen loka-marraskuun vaihteen viimeisiä halpoja jämäsipuleita ja ostan jos on herkkuja. Nuo liljat ovat kauniita, erityisesti valkoinen tiikerililja. Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kerkiääki. Ny on kyllä nii palio kosteutta, ettei kasvit heti nuupahra, vaikka noliski hetken iliman vettä. Sullon sipulien kans hyvä alaku. Niitä viimmeesiä alesipulia mullaki o viälä tapana ottaa, vaikka ennestänsä olis kuinka palio :) Josei maahan enää saa reikää, nii ne menöö pöttiihi.

   Poista
 11. Ja taas meni sivu suun nuo Juthbackan markkinat! No jospa ens vuonna uus yritys :) Hyvät löydöt kyllä teit, etenkin nuo pullokorit,ai että ♥
  Kukkasipuleita oon maltilla ostanut ja vähän samansuuntaisia suunnitelmia olis kuin sullakin. Liljoja on ihan liian vähän ja ne vähätkin uskollisesti nousee joka vuosi. Niitäpä siis lisää. Upeat nuo sun liljat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt laitat jo ens vuaren kalenterihin ylähä. Non aina elokuun toiseksi viimmeesenä viikonloppuna. Mullon jo aika monta pullokoria, mutta aina niille löytyy paikka. Lilijat on pärijänny yllättävä hyvi, ainaki paremmi ku useemmat tulput. Toivottavasti saan näistäki lilijoosta monivuatisen ilon.

   Poista
 12. Voi, koskahan itse olen ollut viimeksi markkinoilla. Siitä on aikaa. Kivoja hankintoja. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoolla o mukava käväästä, jos non sopivalla aikaa.

   Poista
 13. Hienoja löytyöjä ja mukavan oloisia markkinoita. Olisipa meilläkin tuollaisia rompemarkkinoita. Tosin saattaisi käydä kalliiksi kukkarolle... Syyssipuleita olen jo hankkinut jonkin verran. Ostin kesän aikana syntyneisiin uusiin ja laajentuneisiin penkkeihin hieman tulppaaneja ja krookuksia, mutta aika maltillisesti ole ollut liikkeellä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon aina rompemarkkinoolla tiätty rahasumma taskus ja sillä pitää pärijätä. Muuten voi mopo karaata. Uusihin kohtihin onki helappo kaivaa sipulia ja niis o het keväällä jotaki muutaki kattomista ku musta multa.

   Poista
 14. Ihana tapahtuma ja hyvät ostokset teit.

  VastaaPoista
 15. Siitä on aikaa kun olen tällaisilla rompetoreilla käynyt. Mukavia ostoksia olet tehnyt. Maurin makeaa minäkin ajattelin istuttaa muutaman taimen ja samaa kiurunkannusta ostan jos niitä on vielä jäljellä. Upeat liljat olet valinnut. Niitä minulla ei ole yhtään. Varjoliljaa on muutamia ja liljakukkoa on ja siksi olen vältellyt näitä. Kun ei asu samassa niin voivat ehtiä tehdä suurtakin tuhoa. Mutta kauniita ovat ja koskaan ei tiedä milloin innostuu kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki oli lilijakukkoja joitaki vuasia sitte. Kait ahkera keräys tuatti tulosta, koskei niitoon näkyny. Toivottavasti eivät palaa, koska ny olis palio enemmä syätävää.

   Poista
 16. Mukavia tapahtumia!
  Mää kävin paikanpäällä Blomqvistilla viime viikonloppuna ale-aarteita keräilemässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny voiki teherä erullisia löytöjä. Pyärährin eilee, sarepäivänä, pikapikaa rannikolla, mutta Blomqvistilla asti en keriinny käyrä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...