tiistai 30. maaliskuuta 2021

Ääni pääsi

Ihana lämpöaalto on helliny meitä jo toista viikkua. Lumet o huvennu ja pihalle on teheny tarhurin miäli. Tänään suunnittelin siälä oikee jotaki tekeväni, mutta suunnitteluasteelle  jäi.  Rauhallisen aamupäivän jäläkihin nousi taas sellaane raju, ettei siälä huvittanu mitää järkevää teherä. Vaikka mittari näytti melekee kymmentä plussaa, nii aika kalsaa oli, eikä talavihaalari ollu yhtää liikaa.

Kuvauskiarroksen tein. Kinttupoloku o lähes lumeton. Aitaukses o viälä lunta, mutta mittatikku o jo uhkaavasti kallellansa. Kaatuu varmasti jo huamenna. Luntaku on enää 10cm.

Ohan sitä luntaki ku nenänsä  kääntää toisehen suuntahan, mutta loorat o tullu jo näkyvihin. Tuas pyärährin penkkihinpäi...

......ja mitäs siältä näkyy! Oho! Kiurunkannus o jo nostanu nuput näkyville. Jippii!!!!!

......ei oo totta! Viärestä näkyy valakoosta ja sei ollu lunta, vaan kainon tähtilumikellon nuppu. Nämä sain syksyllä  Anun puutarhan sipuliarvonnasta. 

Terassipenkiski riittää taas ihimeteltävää. Siältä pilikistää tarhalyhtykärhö 'Diana'. Peittelin syksyllä kaikki kärhöt lecasorakasalla, enkä oo oikee tiänny koska sen poistan. Ny päätin ottaa sorat pois het ku kasa sulaa. Aika tehokasta. Peittelin piänen viälä, ettei vaan palellu tulevis yäpakkaasis.

                          
'Dianan' etupualelta nousoo punaasia koukkuja. Näitä kans jännitin, sillä nämäki on syksyysiä uutuuksia.

                           
Non mukulakurjenpolvia. Enoo koskaa tällääsiä nähäny ja nyton kiva, että näyttäävät elonmerkkiä. Toivottavasti näkis kukinnanki.

Matka jatkuu kohti kolomiopenkkiä, minkä reunahan jaoon kesällä esikoota. Heittelin syksyllä hakoja päälle. Kurkkasin hakojen alle.........ja kukkiahan siälä. Vahavasti elos koko rivi. Muis penkiis mitää kukkajuttuja viälä näkyny.  No, osas on viälä lunta päällä. Näkyykö teillä?

Aurinkoosta pääsiääsviikkon jatkua!

24 kommenttia:

 1. Aurinkoista viikkoa! Ihania löytöjä siellä kukkapenkeissä on. Noiden äärellä sitä on niin myyty.

  VastaaPoista
 2. Kivoja löytöjä.
  Minä en poista kärhöjen juurelta lecasoraa koskaan, vaan se on juurenniskan päällä jatkuvasti. Näin juurenniska pysyy kuivana ja vesi valuu nopeasti syvemmälle juurille. Tasaan vain keväällä, juurille syksyllä kasaamaani kekoa, hieman laajemmalle alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinoli.
   Ahaa, tämon ollukki mulle vaikia rasti. Mullaki o jääny kyllä soraa, muttoon kuitenki suurimman osan ottanu pois. Tairanki kipata osan takaasi, eihän sitä niin palio oo kohorasnansa ollukkaa. Sen oon kyllä ittekki huamannu, että sorakohorasta vesi häviää äkkiää. Kiitos tiarosta!

   Poista
 3. Voi mitä ihanuuksia on nousemassa. Kiurunkannuksia on tullut täälläkin esiin ja valehtelematta ihan yhdessä yössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nii kiva kattella jokaasta lumen alta palijastuvaa kohtaa, että mitähän nousoo vai nousooko mitää. Vauhrikkahia ovat, erittäin.

   Poista
 4. Jopa on ihania keväänmerkkejä!! Aivan mahtavaa. Täällä ei vielä esikoiden nuppuja tai kukkia ole näkynyt, yleensä etelänkevätesikko on ensimmäinen, mutta siinä näkyy vasta lehtiä. Sen sijaan sipulikukat on nousseet tosi reippaina. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu tääläki. Luulen, että olisko nua nuput tehty jo syksyllä. Ovat vaan säilynehet hyvi. Sipulikukkia tääläki nousoo, uusiaki, vaikka syksyllä tuumasin, etten montaa sipulia laita, nii kuinkas siinä taas kävi: hyvin huanosti :)

   Poista
 5. Voi, miten ihania löytöjä! Meilläkin lumet vajuvat hyvää vauhtia, mutta taitaa sitä olla vielä vähän enemmän kuin siellä. Krookuksen nuppuja on meillä, ja niitä pitää käydä päivittäin ihastelemassa.:D Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teki tuutta kovaa vauhtia peräs. Siälähän lumien sulettua on täys rähinä päällä. Kukat kukkiivat samantiä. Krookuksia tännekki o jo noussu lisää. Olis kiva, jos pääsiääseksi jokin rupiaas kukkimahan. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Ihanasti sieltä pilkistää piippoja ja nuppuja, kärhön versokin vielä! Meillä on vielä melkein puoli metriä lunta kukkapenkkien päällä, mutta vauhdilla vajuu koko ajan. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua kärhö oli aikamoonen yllätys. Ny rupiaa olemahan enimmät pualet penkiistä näkyvis, eres osittain. Peräs tuutta kovaa vauhtia :)

   Poista
 7. Kylläpä niitä piippoja näkyy jo! Ihana kevät, aurinko ja lumen sulaminen. Meillä se näkyy heti tulvana joella. Leikoin jo viime kesänä nousseet kurtturuusun vesat pois. On niin kivaa alkaa tehdä pihahommia. Hakekoneenkin vois kohta käynnistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piippoja näkyy het ihan hirviän palio. Olisko syynä syksyyne sula maa, mikä jäi lumen alle. Ei oo routa kovin syvälle menny. Meillä nousi tänään vesi pellolle. Eileen oli vasta piäni lätäkkö. Torella kivaa touhata pihalla.

   Poista
 8. Oi oi mitä pieniä nappuloitakin siellä jo pinnistää pinnalle. Mukulakurjenpolvi en ole minä koskaan törmännyt moiseen, mielenkiintoista.
  Ihania esikoita jo kukassa. Toivottavasti minullakin on jotain kuvattavaa nyt kun mennään mökille. Jouluruusussa oli nuppuja ja kyllä oli suloisia. Yritin jo aiemmin laittaa kommenttia mutta ei onnistunut. Katsotaan nyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukulakurijenpolovi ei oo tullu ittellekkää koskaa enne vastahan, ei eres kuvis. Eiköhän mökilläki oo lumet jo hyvin sulanu, ainaki jostaki kohtaa. Munki jouluruusu palijastuu aitaukses ja nuppuja näkyy siinäki olevan. Hitsi nuata ongelmia! Aina joku reistaa.

   Poista
 9. Siellä on kevät suorastaan harpannut eteenpäin, noin mukavia löytöjä ja kinttupolku näyttää kutsuvan kierrokselle. Kuvista ei tuulta huomaa :).
  Ja Dianakin on pilkistämässä mullasta!
  Meillä on niin märkää kohdissa, mistä lumi on juuri sulanut, että en ole vielä siellä kovin viitsinyt talloa - eiköhän päivä tai pari taas tee ihmeitä sekä sulamiseen että kuivumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon tosiaan tapahtunu suuri muutos. Ja ainavaa lumet vähenöö. Nämä kuvat onki rauhallisen aamupäivän satua. 'Diana' on ollu yleensä aika myähääne, mutta eihän sitä tiärä, kuinka kauvan se tuas tuumaa ennen kasvuspurttia. Aika äkkiää kosteus auringospaistees ja tuules kuivahtaa. Pääset säki tosi toimihin.

   Poista
 10. Voi miten viehättäviä nuo esikot ovat. Kyllä teilläkin kevät etenee huimaa vauhtia. Mukavaa pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta o jo kaikki esikot esis. Joka päivä lunta on entistä vähemmän. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Näinä päivinä löytyy joka päivä jotain uutta ihanaa puutarhakierroksella:) Meillä kukkii jouluruusut ja lumikellot, krookuksissakin näkyy jo vähän väriä, kuten virvaliljoissakin! Ja kiurunkannukset ovat täälläkin nupulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tämon miälenkiintoosta aikaa :) Jouluruususta löyrin mäki jo pari kukkaa, mutta virvalilijoja ei viälä näy. Siälä mennähän liki samahan tahtihin :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...