torstai 2. syyskuuta 2021

Hauskat kaverukset

 Kattoon teeveetä ja sivusilimällä näin pohojoospääryn männys liikettä.

Oravahan se siälä!

Eiku kaks.

Pyäriivät rungolla ku mikkäki väkkärät.

Oksalla roikkuu kelloköynnös ja sitäki piti käyrä tutkimas.

Välillä vauhtia haettihin alahalta asti. Leikkasin tänään nurmikon ja niinku näkyy, laiskuuksissani  haravoon puronnehet kävyt taas puun juuren kiveykselle, niinku oon teheny koko kesän.

Oraviilla oli vauhti päällä....

.....kiärtivät runkoa ympäri välillä ihan hurijaa vauhtia......

..........ja sitte taas piti ottaa pikkuusen happia. Oravia on tänä kesänä näkyny aika useen ja taitaa nämäki kaverukset olla tämän kesän poikasia. 

Muumimammaalu o jatkunu. Hain kolome sangoollista pualukoota. Pianhan ne noukkii, mutta perkaamine onki toine juttu.

Terassin viäreene aroniapuska on ollu tänä kesänä ennätystäynnä marijoja. Oksat taipuuvat marijojen painosta maahan asti ja tukkiivat kinttupoluun täysin. Vein sangoollisen marijoja Flikalle. Aroniat ku on tällä hetkellä Pikkuflikan ja Vauhtimimmin suurinta herkkua. Ittekki niitä silloon tällöön heitän suuhuni ja puuron päällä non yllättävän hyviä, joten noukiin niitä ittelleniki. Isäntähän niitei suuhunsa laita suurin surminkaa. Entäs sä?

Valitettavasti ensimmääset ruskan merkit on näkyvis. Korian elokuun lopun jäläkihin syyskuu alakooki sitte syksyysis merkiis. Mutta onneksi sää näyttääs viälä lämpenevän.

Hyvää syyskuuta!

24 kommenttia:

 1. Meillä sama juttu. Mies ei aronioista tykkää, vaikka muutoin syökin kaikkia marjoja aamupuuron kanssa. Minä taas syön yleensä suoraan puskasta.
  Mukavaa syyskuuta myös sinulle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillei isännälle meinaa maistua mikkää muukkaa marijat marijoona. Mustat teen mehuksi ja se kyllä laskoo. Kiitos :)

   Poista
 2. Ei maistu aronian marjat ei, sen takia niitä ei ole yhtään omassa puutarhassa. Minun aamujogurtti on ollut viime päivät pensasmustikoilla kuorrutettu, tosin kaupasta ostettuna kun omat on jo syöty. Liekö tekevät ikinä niin paljon satoa ettei syötäisi kaikkia heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekki on aikoonaan aronia istutettu ihan koristearvon perusteella. Ei kait silloon oo tiätty marijojen terveellisyyrestä. Enoo ainakaa anopin koskaa kuullu niitä keräävän nykyysistäkää puskistansa. Happamiahan marijat on, mutta kaikkehen tottuu.
   Kyllä pensasmustikat tuattaa vuasi vuarelta enemmän. Mullon pensasmustikoota pakastees n.20 litraa, nelijästä puskasta. Tosin, syäjiäki on vähemmän.

   Poista
 3. aronia on hyvää sanoi kranttu ukkonikin,kun kiisseliä söi.meillä orava kävi valittamassa ja rähisemässä kun hoitolapset valtasivat takaisin hiekkaleikkimökkinsä.oli kai liian pitkä kesäloma kun orava valtasi mökin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei paranis sanua, mistä marijoosta olis kiisseli tehty, vasta jäläkikätehen :) Eiköhän oravat löyrä ittellensä uuren asumuksen. Joku roti sitä pitää oravillaki olla.

   Poista
 4. Sait hienot oravakuvat napsittua. Niin selvät syksyn merkit ilmassa, ei voi kuin todeta tilanteen. Puolukat ovat hyviä eli hyvä, että sait kerättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän lintuobjektiivilla. Aurinkoki paistaa jo niin alahalta. Ei syksylle mitää mahara. Enoo pualukoota keränny muutamahan vuatehen, mutta ny päätin kunnostautua silläki saraalla. Ennenmuinoonhan soli lähes ainut marija, mitä syätihin lähes päivittäin.

   Poista
 5. Oravat ovat kyllä hauskoja seurattavia. Meillä vierailee naapurin puussa asustava yksilö. Juoksee joskus niin kovalla töminällä katolla, että tupaan asti kuuluu. Tämän kesän uusin tuttavuus on pähkinähakki, joka kyllä on aika ajoin ilmoitellut olostaan, mutta tänä kesä se on vieraillut aika usein puron sillalla. Kuvaa en ole vieläkään saanut, mutta äänen jo tunnistan kun kaveri ilmestyy pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon pähkinähakki ollu vakio viaras jo vuasien aijan. Pari päivää sitte kuulin taas sen rääkääsyn ja näin ku se lehahti puusta puuhun. On oravien kans kilipaalu sempran kävyystä. Jospa saisit siitä viälä kuvanki.

   Poista
 6. Oravat on kyllä söpöjä (tuholaisia). Syksy tosiaan kolkuttelee, mutta ainahan voi miettiä tulevaa kevättä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä ei kattele oravia hetikää nii suapeen silimin ku mä.
   Kyllä ajatukset o jo osittain ens kevääs. Eihän tuata kylymää ja pimiää jaksua muuten kestääsisi.

   Poista
 7. Kiva kuvasarja kurreista. Yleensä niitä pyörii meidänkin pihalla, mutta nyt ei ole näkynyt.
  Olet ollut ahkera puolukkametsässä. Eipä tarvitse kaupan pakastepuolukoita talvella ostaa.
  Tänä vuonna olisi hulppea aroniasato. Pakastin vain on niin täynnä, että ehkä muutaman minigrip-pussillisen käyn poimimassa. Maistoin kourallisen puskasta, hyviä ja makeita olivat. Aroniat ovat hyviä puolijäisinä aamupuuroon ripoteltuina. Toissatalvena syötiin niitä litratolkulla. Olen tehnyt aronioista myös hyytelöä, joka on hyvää esimerkiksi suolaisen ruoan kumppanina. Kauniiseen purkkiin laitettuna sopiva antaa vaikka joululahjaksi tai viedä tuliaisena kylään.
  Joo, kylmäksi veti. Onneksi aurinko paistaa, joten puutarhahommat sujuu vähemmällä hiellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvakseltaan oravia näkyy, mutta useen siihe verrattuna, että on ollu monta vuatta ettei näkyny yhtäkää.
   Marijoja on niin palio, ettei tartte yhtäkää marijaa ostaa. Mullei tuu jatkojalostettua marijoja sen pitemmälle. Oon varsin tyytyvääne jos saan ne eres kokonaasina pakastimehen. Eileen tosin mehustin mustia viinimarijoja pakastimesta pari maijallista, että mahtuus lisää aroniaa pakkaasehen.
   Täälon satanu ja tuullu ja tuuloo törkiästi. Tänään tosin aurinko paistaa.

   Poista
 8. Vauhdikasta menoa oravanpoikasilla! Joskus näin reseptin, jossa oli omenaa ja aroniaa yhdistettynä. Vähemmän karvaana saattaisi upota isäntäänkin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Isännällä pitääs kaikki hukuttaa sokerihin, muuten ei uppoo ja sitähän en suastu nii palio käyttämähän.

   Poista
 9. Ihanat oravakaverukset! Noita on kyllä kiva seurata.
  Minä pakastan yleensä pikkuisen aronioita ja pihlajiakin, niitä on mukava ja helppo heittää toisinaan smoothien sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on.
   Pihilajan marijojaki vois tiätysti kokeella. Niitä onki kans ihan valtavasti.

   Poista
 10. Hauskat oravat! Meillä on yksi kummajaisorava, joka järsii linnunpönttöjen vanerikaton reunoja. En tiedä, mitä se niistä oikein hakee, mutta melkein päivittäin sen kuulee nakertavan niitä. Lähtee karkuun vasta kun ihminen tulee parin metrin päähän. Taitaa olla tämän kesän poikasia eikä ihan tiedä, mikä on järkevää syötävää :D
  Aronioita ei ole tullut syötyä kovin usein. Naapurilla on pitkä aronia-aita mutta eivät taida hekään kerätä niitä kovin paljoa talven varalle. Aronian makuun pitäisi totutella, terveellinen marjahan se olisi syödä ja helppo kerätäkin kun ei tarvitse metsissä rämpiä. Hyvää syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, son ny jollaki lailla hakoteillä. Luulis löytyvän tervehellisempääki syämistä, vaikka aroniat :) Aika harva niitä taitaa kunnolla kerätä. Osa ei eres tiärä, että ovat syätäviä marijoja ja jopa huippu terveellisiä. Eivät oo kyllä parahimman makuusesta päästä, muttei ihan maharottomiakaa, varsinkaa sekootettuna johonki muuhun mariahan. Pakasteestapäi syätynä, maku ei palio mettämustikasta heitä. Vauhtimimmi vaatii aamupuurua syäres lisää aniniaa..... Ei oikee viälä ärrä taivu.

   Poista
 11. Meillä kans nuata aronioota on ihan kylläksi asti. Ympäri tonttia kiärtää airanne ja marioja on niin maan perusteellisesti. Oksat roikkuu maas. Oon niin kyllästyny niihin etten tiärä mitä tekis. Joskus joku tuttu on käyny noukkimas.

  VastaaPoista
 12. Voi noita Ihania pörröhäntiä🙃 olet saanut hyvin kuvattua heidän touhujaan.
  Aroniaa on tosiaan enemmän kuin ikinä! Oksat on taipuneet maahan asti. Kokeiltiin isännän kans maistaa.. ei päässy jatkoon. Ehkä se voisi mennä paremmin muiden seassa ja pakkanen tosiaan täsottanee makua.

  VastaaPoista
 13. Oravat on söpöjä, vaikkakin tuhojaan tekevät. Meilläkin aroniatnotkuu marjoista ja ei meille maistu. Parkkihappo liian ärhäkkänä kielelle jiäp. Terveelinennhän se on. Syksy on saapunu, kuret huuteloo lähtölaulujaan pelloilla ja koivut puottaa lehtiään.

  VastaaPoista
 14. Hienoja kuvia oravista! Ne ovat niin lystiä seurattavaa näin syksyllä, kun niillä on niin kova kiirus piilotella sapuskaa talveksi.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...