maanantai 24. lokakuuta 2022

Oikee pakkaasta

Muutamia nollan pinnas ollehia öitä on ollu jo ennemminki, mutta ny oli oikee koko yä pakkaasen pualella, parahite nelijän asteen verran. Kerkesin saamahan muutamia kuuraasia kuviaki, ennenku aurinko sulatti kaiken. Variopaikat oli kuuras tosin koko päivän.

Kuuraa paviljongin kelapöyrän kannes. 
Kevätatsalean leherillä.
Tuliangervon oksistos.
Punahatun, jo parahaat päivänsä nähänehellä kukinnolla.
Mustikan leherillä.
Syyskatkeron suppuusis kukis......
......ja looran suajaklasin päällä.

Ens yä taitaa olla samallaane, nykki jo -0.8.  Sitte pitääs yät taas lämmetä. Onko pakkaaspoika käyny jo teillä?

Hyvää viikkua!

24 kommenttia:

 1. Tänä aamuna mittarissa -11 astetta, järvikin on jäätynyt kokonaan. Edellisinä öinä ollut vain muutama aste pakkasella. Täytyy tehdä kierros kameran kanssa,kuhan aamu valkenee. Loppuviikolla mennään sitten taas lämpimän puolelle. Kaunista lokakuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Teillä oikee kunnon pakkaasia, ei mitää pikkulukemia. Puutarhas palio mitää hianua enää tähän aikahan oo, mutta kuura koristaa kaiken. Lämmintä taas tääläki. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Meillä kävi myös toissa yönä ekaa kertaa pakkasella, lähes -1 oli ja vielä pitkään aamupäivälle oli varjopaikat kuurassa. Melko kylmä tuli sitten teille kertaheitolla! Täällä alkoi sade, ja viime yö mentiin taas muutama aste plussalla. Ei ole niin ressiä saada kaikkia sadevesitynnireitä vielä tyhjennettyä.
  Kuura kyllä koristaa, ihanat nuo ruskalehdet kuurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki saitta jo pikkuusen maistaa pakkaaslukemia. Ny ollahan taas plussan pualella. Eileen oli tääläki tosi kylymä tuuli ja tänään sitte sumuune ja tosi suttuune keli. Verin enne pakkaasöitä tulupan irti, mutta pesemätä o viälä.
   Kuura koristaa kyllä kaiken, ainaki hetkeksi.

   Poista
 3. Kauniisti kuuran kuorruttamia kasveja. Täälläkin pakkanen on vieraillut parina yönä. Tälle päivälle kuitenkin luvassa vesisadetta.
  Mukavaa lokakuun loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaaspoika osaa asiansa :) Meillä satoo vähä aamuyästä, mutta sankka sumu kostutti ihan joka paikan. Terassilla oli liki kuivaa pyykkiä, vaan sumu kasteli neki. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Hienoja kuvia, kuin 1500-luvun maalauksia katselisi.
  Joo, kävihän se pakkanen täälläkin. Eilen mittari näytti -4.5 ja vielä iltapäivällä varjoissa oli kuuraa. Toinen kerta tänä syksynä, kun piti aamulla skrapata auton ikkunat. Tästä se taas alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ny sentäs.
   Hirviää, kuinka teillä siälä eteläs nuan kylymää! Oli meilläki varios kuura ja tosi kohomeene maa, mutta ny on taas lämpöasteeta. Onneksi ei talavi kuitenkaa viälä alakaa.

   Poista
 5. Pakkasen aikaan saannoksetkin voivat olla kauniita. Kivoja kuvia, erityisesti katkeron heleä sini ja mustikanlehtien kuura ovat todella kauniita. Toissayönä oli meilläkin eka pakkasen vierailu. Nyt taas lämpöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii voi, ainaki ensimmääset kerrat hurmaa. Onneksi ei pakkaaset jääny viälä päälle.

   Poista
 6. Pari yötä on ollut pakkasella, reilustikin. Nyt pitäisi taas lämmetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakkaaset ei ala kertarytinällä, vaan pikkuusen näppimällä.

   Poista
 7. Oletpas saanut upeita kuvia kuurasta😍 Kyllä on ollut täälläkin jo kylmää mutta nyt taas satelee ja on pilvistä. Daaliatkin on jo nostettu ja enää asterit yrittää sinnitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taitaa olla tyypillistä syyssäätä. Onneksi mäkin oon saanu rehattua daaliat jo kellarihin.

   Poista
 8. Upeita kuvia! Kyllä on ollut pakkasöitä, viime yönäkin oli alle - 6.
  Kaikki on menetty tälle vuodelle, mutta ehkä on jo aikakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Auts, ku palio. Meillä oli nollan pinnas.
   Ohan kohta marraskuu. Ens kevättä kohti!

   Poista
 9. Eilinen päivä oli pakkasen puolella koko päivän. Ensimmäiset kuuran kuorruttamat päivät on kyllä kauneimpia. Ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aurinko lämmitti muutaman asteen plussan pualelle. Nii o, eihän niistä muita enää jaksa innostua, o vaan näpit jääs. Kiitos :)

   Poista
 10. Kyllä kuura tekee kaunista jälkeä:)
  Ja joo, muutaman kerran on meilläkin jo käynyt pakkasen puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii teköö. Onneksi vaan käyny, eres muutama aste plussaa on parempi ku pakkaaset. Ainaki ny, ku ei oo mitää kurakeliä, viälä.

   Poista
 11. Teille osui sitten vielä aurinkoakin pakkasen lisäksi. Siitä saakin nättejä kuvia otettua, kun aurinko kimmeltää kuuraisissa lehdissä tai jos ei kameraan tallennu kimmellys, niin ainakin siitä nauttii itse.
  Meillä oli pari vuorokautta pakkasella ja reilusti yli puolet siitä taivas paksussa pilvessä. Alimmillaan kävi mittarin mukaan -6,5 asteessa mutta saa siihen ainakin asteen lisätä, kun menee kauemmas seinästä. Vilpoista oli mutta mieluummin olisin silti ottanut pikkupakkasen kuin tätä vesisadetta, mistä nyt on saatu taas "nauttia" muutaman päivän ajan. Ihan paras tietysti olisi poutasää ja plusasteita.
  Syyskatkeron sini on kyllä huikean hieno. Mukavaa lokakuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pelekäsin jo, että aurinko sulattaa kuuran, ennenku saan itteni pihalle. Päivisin on käyty plussalla joka päivä. Parasta tosiaan olis kuiva poutasää, mutta valita ei voi. Kysyynki poijalta (muutti perheensä kans kuukausi sitte Kuapiohon) että palioko oli pakkaasta. Ei tiänny tarkasti.
   Syyskatkero on kyllä säväyttävä ruskianmustas ympäristös. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Kaunista kuuraa kuviin tallennettuna. Meillä on enimmillään ollut -8 astetta yöllä nyt tämän lokakuun aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Hitsi, kuinka kylymää. Kuinka voi olla, vaikka ootta nii palio etelämpänä!?!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...