sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Kuusi kuvaa kesästä -haaste

Sain Kottikärryn kääntöpiiri-plokin Päiviltä, Pirjon, Tuplasti terapiaa -plokista aloottaman haasteen. Kiitos siitä :)  Tämon jo haasteen kymmenes vuosi, joten pitkät o perinteet. Yritin valita pikkuusen laajempia kuvakulumia koko kesän aijalta.

Kaaripenkki 25.5.2022.
Kaaripenkin alakupääs, vallihauran viäres, o toukokuun lopus monenlaasta kukkaa. Kevät oli myähääne ja aika kolia. Mutta vuasia sitte istutetut hyasintit nousivat ilostuttamahan monesta kohtaa. Viäres kukkii keltaane  Bokharankurjenmiakka. Takana valakoone narsissi 'Pipers End' ja sekootuspussin tulppuja. Takana näkyy  'Haaga' alappiruusut ja paviljonki.
Mäntykuluma 21.6.2022.
Mäntykuluma on kukkeimmillaan juhannuksen tianoolla. Vasemmas reunas kukinnan loppupualella oleva narsissivuokko, sinikukkaane akankaali 'Burgundy Glow', valakoone kesäpikkusyrän 'Alba', takana uusi, oranssi ruskolilja, minkä takana isokonnantatar. Oikialla pualella kukkiivat violetit laukat (oon istuttanu nii monia, etten tiärä mitä ovat), keltaaset päivänlilijat ja saatu sinine jalokurjenpolovi. Keltaane puska on lännenheisiangervo 'Angel Gold'. Taustalla kukkii isabellansyreeni 'Royalty'.
Hanhikkipenkki 27.6.2022.
Etualalla hanhikkipenkin 'Palibin' ja tuvan nurkalla kukkii suviruusu. Molemmille meinaan antaa keväällä saksia, meni sitte sytehen tai savehen. 
Kaaripenkkiä 3.7.2022.
Kaaripenkin kulumaa, vallihauran yli kolomiopenkkihin. Punalehtine o jotaki nimetöntä keijunkukkaa, minkä takana kukkii perhoangervo. Vasemmas reunas kukkii, kolomiopenkis, köynnösruusu 'William Baffin'. Sen alla valakoone isorikko. 
Kolomiopenkki 13.7.2022.
Kolomiopenkkiä puaristapäi kuvattuna.  Vasemmalla itte sekootussiämenistä kasvattamani ritarinkannus. Reunas kukkii karpaattiankello 'Blue Clips' ja isorikko. Reunas näkyy taas 'William Baffin'. Vasemmas reunas etualalla o hanhikkipenkin kulumaa. Mihinä näkyy muutama valakoosen karpaattiankello 'White Clips' kukka. Tuijien välis näkyy muutama tiukukärhö 'Arabella'n kukka.
Etupihaa 17.8.2022.
Pakko laittaa viälä kuva kärhööstäki. Loppukesän katajakuluman ja kaaripenkin kukintaa, taustalla paviljonkipenkki. Oikias reunas kukkii viinikärhö 'Solina', reunas sinine kurjenpolovi 'Rozanne' ja pallohortessa 'Annabelle'. Takana siintää alappiruusupenkin pallohortessa 'Pink Annabelle' ja portahilla kukkii pötis  tummempi terasssihortessa.
Kaaripenkin kulumas o siämenkasvatuksia, asteria ja kirjosalviaa. Takana kukkii tähkämäine virginiantädyke 'Pink Glow'. Paviljongis näkyy valakoone jalokärhö 'Forever Friends'. Kaaripenkis pinkki tiukukärhö 'Aljonushka', sinine jalokärhö 'Uno Kivistik' ja punerva 'Margarent Hunt'. Välistä pilikottaa viälä 'Hagley Hybrid'.

Haasteen säännöt:
-kuus kuvaa kesältä
-aihe on täysin vapaa
-haasta muita mukaan

Haastan plokit:

Mukavia lokakuun viimmeesiä hetkiä!

23 kommenttia:

 1. Luotinkin siihen, että haastamalla sinut, pääsen katsomaan ihania kuvia kesästä! Tutkin näitä vielä moneen kertaan, sillä näkymät ovat niin kauniita ja moni-ilmeisiä. Kiinnosti heti, miten aiot saksia Palibinsyreeniä? Tyttären rungolliset Palibinsyreenit ovat kasvaneet suuriksi ja kukkivat upeasti, mutta joitain lohkeamia näin tänä kesänä latvuksessa. Olisivat nähdä kuvia sinun William Baffinista, istutin sen tänä vuonna arboretumin köynnösaitaa vasten. Kuvistasi sain inspiraation laittaa sen ympärille isorikkoja (niitä minulla riittää jaettavaksi vaikka millä mitalla).
  Kiitos osallistumisestasi ja kuvien esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas kone muutti sanat … eli oli kiva nähdä kuvia sinun William Baffinista…

   Poista
  2. Oi kiitos :) Meinaan leikata ainaki pualta piänemmäksi. On nii suuri, että pelekään kans repeemistä talaven aikana. Enkä tykkää, ku Villeki kiipes syreenihin. Baffin on jo muutaman vuaren ollu ja oli paras kukinta koskaan. Uusintakukintaa oli viälä syksyllä. Isorikko kyllä sopii sen kans hyvi.

   Poista
 2. Herkullisia näkymiä upeasta puutarhastasi. Mieletön kukinta syreenissä, se on tosi kaunis. Kylläpä tuli ikävä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tua syreeni on kukkinu joka kesä hyvin. Aurinko osuu melekee joka suunnalta.

   Poista
 3. Sinulla on todella taito laatia kauniita ja toisiinsa hyvin sopivia kasvikokonaisuuksia ja ihanasti polveilevia istutuksia. Tykkään myös tavastasi yhdistää havuja erittäin onnistuneesti perennojen kanssa. Hienot kuvat. ❤️

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvakulmia pihapiiristäsi ja miten loistavat kasviyhdistelmät! Kerroksellisuus on tarkoin mietittynä ja kaikki pääsevät oikeuksiinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pakko yrittää mennä johonakikohtaa ylemmäs, ku alahan ei enää maharu.

   Poista
 5. Kiva nähdä näitä istutuskokonaisuuksia! Paljon kiinnostavampaa kuin yksittäisten kasvien tiirailu, tai näin itse tykkään. Sinulla on todella kauniita kasvikomboja ja tiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vaan, että non nähty jo nii monta kertaa. Muttei sama tunne muiren puutarhojen kuvis tuu vastahan. Kyllä mäkin tykkään, että eres naapurikasvi näkyy. Kiitos :)

   Poista
 6. Hienoja on tosiaan istutuskokonaisuudet. Olet hyvin onnistunut yhdistelemään isompia havuja perennoihin. Kuviasi mielellään katselee. Kiitos haasteesta, otan vastaan.

  VastaaPoista
 7. Kauniit istutukset. Olen vähän kateellinen tuosta Palibinista, kun mulla se kuoli viime talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon kyllä yllättyny tuan Palipinin kasvusta. On kuitenki aika tuulisella paikalla. Ei muutaku uutta Palipinia kokeelemahan. Viihtyessään on kyllä hiano ilimestys, iliman kukkiaki.

   Poista
 8. Upeita kokonaisuuksia!
  Onko tuo isokonnantatar muuten kova leviämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitis :)
   On! Mulla kiärtää sen juuristoalueella vanhan muavimaton kaitaleet, mutta siitä hualimata pikkuusia alakuja nousoo ympäristöstä ja sisäpuali on juuria täynnä. Leikkaan kyllä kukkinehet varret pois, mutta useinki liian myähään ja rapina vaan kuuluu ku siämenet tippuu :( Muuten on kyllä kukkiessaan näyttävä kasvi. Olis parempi ku olis sille enemmän tilaa.

   Poista
 9. Olitpa valinnut ihanat kuvat! Sinulla on hienoja kasviyhdistelmiä ja upeaa kukkarunsautta. Ja tokihan kärhöt piti saada myös sisällytettyä kuuteen kesäkuvaan, kun kerta komeasti kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän tällääne postaus oo mitää iliman kärhöjä :D

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...