maanantai 29. elokuuta 2016

Loppukesän kukkia

Aika palio löytyy viälä kukkia puutarhasta. Varsinki tilikkutäkistä ja mäntykulumasta. Keltaane färi tuloo syyskukkijoosta ensimmääsenä miälehen, mutta onha niitä palio muitaki.Punertavia sävyjä oon oikee tiatoosesti hamstrannu. Punatähkät jaoon alakukesästä tuaho, ku siitä kualeentuu vuarikonnantatar.Täs on uus Kauppilasta ostettu kiinanjaloangervo 'Maggie Daley' jota yhyristin tähkävuakon kans. Vuakon kukinnot maata retkottaa ny pitki maata, nii että lopputulos näkyy vasta ens kesänä.Angervon eres rupes kukkimahan uurestansa, keväällä puutarhamessuulta ostettu valakoone narsissivuakko.Tuan angervon färi sopii hyvi viäres olevan akankaalen 'Burgundy gow'n lehtien kans.Takana kukkii rantakukkaa jota pitää täyrentää. On kasvusto harventunu vuasien saatos. Eres on sitä samaa asteria jota on siilopenkiski. Konnantatarki on teheny muutaman uuren tähkän ja tua oranssi päivänlilija on anopin peruja. Son seilannu mones paikas, nysson tuas. Tuasta kelta-violetti-pinkki yhyristelmästä tykkään erikoosen palio, ja nua kaikki kukkiivat tosi kauvan.Onhan siälä viälä punalehtine peruukkipensas 'Royal Purple', färiä seki tuaa ja joka suureksi hämmästyksekseni selevis talavesta ja on teheny uutta kasvuaki. 


Tilikkutäkki ja mäntykuluma

Oikias reunas näkyy viälä sinisenä kukkiva sinipiikkiputki 'Little Blue Wonder' ja valakoone pikkusyrän 'Alba'. Koko aluetta reunustaa monien inhuama keltaane hanhikkiairanne. Mutta son hyvä tausta muille kukkijoolle, näin loppukesästä. 


Ny voiki kattella ympärillensä ja jos puutarhas ei syyskukkijoota oo miälestänsä tarpeheksi, ei muutaku taimiostoksille!

Hyvää alakanutta viikkua!

20 kommenttia:

 1. Näyttää aurinko paistavan! Ei ole meillä moista näkynyt taas aikoihin. Mökkipihaan tein nyt kesällä kukkapenkkejä. Yritin ottaa huomioon, että kukkijoita olisi keväästä syksyyn. Saapa nähdä ensi kesänä kuinka onnistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon ny menos aurinkoosempi jakso. Vois kestää jonkuaikaa, että saataas jyvät pois pellolta.
   Onneksi voi aina teherä täyrennysistutuksia, jos ei ensimmääsellä kerralla onnistu.

   Poista
 2. Kauniisti siellä vielä kukitaan! Mulla on vissiinkin liikaa painottunu loppukesälle perennaloisto, kun nyt alkaa olla ihan värikkäimmillään. Jokunen jaloangervolajike on vasta nupuillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai koskaa voi kukkia liikaa. Mullaki on pihas aika palio syyskukkijoota. Olis enemmänki, mutta ne kärhöt.....

   Poista
 3. Ihana tilkkutäkki! Keltainen on oiva väripari vaaleanpunaiselle ja violetille, näistä kuvistasi se hyvin näkyy. Ihana, kun kukat ryhtyvät uudestaan - teillä taitaa olla oikein superkukkapiha. Millä niitä oikein lannoitat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanhikkia oli anopin jäliiltä ja ku rupesin niitä siirtelemähän, jaoonki niitä. Siksi niitä on mulla nii palio, kolomes paikas. Ei torellakaa oo mikää superkukkapiha. Lannootukses oon aika huano. Laiskasti lannootan, joskus heittelen kanankakkarakehia, kevätlannootesta pussista tai en ollenkaa. Ny on syyslannootespussiki, josta heittelen joillekki kasviille, en kaikille. Istutusten ja uutta aluetta raivates sekootan alustahan aina pussimultaa.

   Poista
 4. Onpa niitä värejä vielä loppukesällekin! Angervot on aina varmoja kukkijoita. Mulla oli joskus punatähkää, mutta se hävis.
  Toin työpaikaltani ruukkuja kotiin, mitäpä niitä siellä enää pitää. Sain terassit täyteen väriä, kun sitä ei olekaan ollut kotona koko kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on mukavaa kiärrätystä ja syksythän on ollu aika lämpöösiä, joten kukista voi nauttia viälä vaikka kuinka kauvan.

   Poista
 5. Hanhikki kukkii todella pitkään ja tuo väriä syksyyn, se sopiikin hyvin perennapenkkisi taakse, siis tykkään todella. Nyt alkaa tosiaan perennat hiipumaan. Asterit ovat niitä viimeisiä kukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin syksyllä hanhikki onki hiano. Keväällä surkia risukasa. Mullonki etupihalla enemmä kevätkukkijoota.

   Poista
 6. Nätin värinen näin syyskesällä tuo kiinanjaloangervo. Hanhikki on myös kiva kukkiessaan, alkukesästä se on tylsän risuinen, mutta tykkään siitä silti. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinanangervos on hiano voimakas färi. Toivottavasti menis talaven yli, vaikka angervot talavehtiiki hyvi, nii tuasta en tiärä. Hanhikki - risukasa torellaki.

   Poista
 7. Peruukkipensas näyttää niin hienolta. Olipa onni, että se selvisi kunnialla viime talven yli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen seleviytymine oli kyllä yllätys. Moni "varma" kualeentuu.

   Poista
 8. Puutarhassasi kukkii vielä kauniisti, erityisesti pidän pinkki-lila perennayhdistelmästäsi. Mietin juuri tänään asterille uutta paikkaa, pitääpä siirtää se jaloangervon seuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloangervon viäres, on asterilla hyvä paikka. Nuata asteria vois hankkia muitaki. On nii pitkä kukinta-aika

   Poista
 9. Punatähkät, jaloangervot, ja rantakukat antavat kivasti väriä syyskesän puutarhaan keltaisten kukkijoiden ohella. Kauniisti kukkii pihassanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti vaa löytyy muitaki färiä, keltaasen lisäksi. Punalatvakki kukkii muutamalla kukalla. Ovat ny vaa nii piäniä.

   Poista
 10. Kelta-violetti-pinkki -yhdistelmä on todella kaunis yhdistelmä.
  Peruukkipensas antaa tumman punaisine lehtineen mukavan lisäpotkun. Istutin sen juuri meillekin. Jännää, selviääkö talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti seleviää. Näin Turuus Viherlassilan pihas valtavan kokoosen peruukkipensahan tai ainakin olin nii tunnistavinani. Komia oli kuitenki. Sulla onki sellaasehen etelän puutarhurina hyvät maharollisuuret.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...