keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Mikä ihanuus

Siis ensiksiki tämä kesääne auringonpaiste ja lämpö. Ny ei tartte kylymästä täristä ja tuuliki o aiva olematonta. On se kumma ku muutos taas tapahtuu kertalaakista. Puutarha vihertyy päiväpäivältä ja penkkiihi rupiaa ilimestymähän enemmä kukkia....... Muuten ku menin takaasi pihalle, siälä torellaki tuuli. Joko oli just voimistunu tai sitte en ollu noteerannu sitä miksikää ku oli nii lämpööstä.


Kasvitiäteelline tulppaani -Tulipa  turkestanica, mäntykuluman oikialla pualella.

Niinku tämä ihana syksyllä istutettu kasvitiäteelline tulppu.


Ei ollu metsätulppaani vaa kääpiötulppaani.

Aivan ihana! Ja kasvaa surkias paikas. Aurinko paistaa siihe vaa hetken aamusta ja pilikahruksen joskus iltapäivällä. Kukkia on valtavasti ja monta aina yhyres varres. Tuuli on sitä riaapootellu.


Isokolmilehti -Trillium grandiflorum pohojoospäärys

Ja ne tötteröt oli ku olivakki kolomilehtiä 😊


Kevätkaihonkukka -Omphalodes verna  hanhikkipenkis.
Hanhikkipenkin kevätkaihonkukka loistaa sinisempänä ku taivas. Muuten penkki oliski aika eloton.


Palloesikoita - Primula denticulata, violetit ja  pun.'Rubra' kaaripenkis.

Kaaripenkkiki  tuuhettuu. Punaane palloesikko kans  kukkii. Ensimmääsellä kukalla oli nii kylymä, että päätti aukaasta kukkansa maanrajas, lehtien suajas.Sitte taas tämä kummajaane. Soras tuntemattomasta syystä kukkiva tulppu, joka ei torellakaa oo mun suasikki. Ja kukkii ny mun kiusaksi oikee kaharella kukalla. Nappaasisin sen muute pois, mutta saa ny sitkeytensä ansiosta tuas kukkia. Takana häämöttää mun hentooset kirijopikarililijat.Ei nämäkää suasikkia, mutta kuuluuvat KESÄhän.


Illalla vasta laitoon maaha joriinit. En oo koskaa näi myähän laittanu. Kerkiääväkkö eres kukkia. Hyvät aluut niisoli kuitenki vesiherätyksen ansiosta. Kummasti non lisääntyny. Aluuksi mullei ollu ku yks maatiaane. Ny niiton jo viis. Ansio niistä kuuluu Pasille Paraisille ja Toinille Raumalle!

Tänää on ruahonleikkuupäivä ja pikkuuse pitääs maalisutiaki heiluttaa. Ei muutaku menoksi........


Nautinnollisia päiviä!

34 kommenttia:

 1. Ihanaa, kesä! Täällä tosin tuulee niin, että hanskat ja siemenpussit lentävät, jos niiden päällä ei ole painoa - mutta se on toisaalta aika tavallinen tuuli täällä päin. Ei ole mikään hirmumyrsky vaan nätti kesäpäivä. Ja yöllä pitäis tulla sade, erinomaista! Kun tuo tuuli on jo kuivattanut maan niin, että ihanat esikot lurpottavat.
  Tulppaanisi on kääpiötulppaani, Tulipa turkestanica. Se on todella kaunis! Minullakin sitä pitäisi olla, mutta se on viihtynyt hirmu huonosti. Luulen, että tuollainen mäntyjen alusen kuivahko paikka on sille kumminkin just mieleen.
  Naurattaa tuo sinnikäs inhokkitulppaani :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys, yllätys, ku menin koneelta pihalle, tuuli tääläki. Kiitos nimen oikaasusta. Vaikka nimi on kääpiötuluppaani, kasvi on iha oikian tulpun korkuune, mutta kukathan on palio piänempiä. Arvaan, että ens vuanna tua inhotus kukkii triplasti!

   Poista
 2. Kauniit esikot ja hauska sinnikäs tulppaani :) Täytyy antaa kaikkien kukkien kukkia! Täälläkin voikukat kuuluvat kevääseen.. nurmikko suorastaan kellertää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläki paikkapaikoon. Toisella pualella vihertää sammal. Oikiaa nurmiheinää saa melekee suurennusklasilla ettiä.

   Poista
 3. Hauska yksinäinen tulppaani. Kevätkaihonkukkaa on minunkin saatava, upea sininen loisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuanna kukkiiki hyvi. Toista oli viimme vuanna ja kasvusto oli muutenki huanos hapes. Paikkaa kuitenki hyvi vaurionsa.

   Poista
 4. Noin sitkeä tulppaani ansaitsee jo saada kasvaa ja kukoistaa.
  Noita värikkäitä palloesikkoja täytyy laittaa ollaankin pihaan. Hauskoja ilopillereitä.
  Täällä on ollut lämmintä, mutta todella kova tuuli. Kevyemmät tavarat on lennellyt pitkin pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siinon soraa alla. Etten jaksa poiskaa kaivaa. Erohon pääsis varmasti leikkaamalla aina kaiken viheriän pois. Palloesikot on hauskoja, mutta pikkuuse arvaamattomia, ainaki mulla. Tuulihan tääläki, sopivasti :)

   Poista
 5. Nyt hellitään lämmöillä - illalla meni hellerajakin rikki. Onneksi tuuli mukavasti, niin jotenkin tarkeni olla. Kasvukausi räjähti käsiin - vihreetä tunkee joka kantilta voimalla. Soon kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny pitää nauttia, ku on koko kevät kärvistelty. Penkit muuttuu ny nopiahan tahtihi.

   Poista
 6. Sitkeää sorttia tuo kirjava tulppu1 Ihanat kolmilehdet, ihan on uusi tuttavuus minulle! Minä onneton luulin jo pakkasten menneen viime viikolla, ja ehdin istuttaa muutaman daalian maahan ja pirskatti paleltuivat! AINA olen ollut vanhan kansan matkassa ja vasta kesäkuun 10, pv:n jälkeen istutellut taimet, joriinit ja kesäkukat. Nyt kiireestä rangaistiin pahan kerran! Onneksi en laittanut kuitenkaan kaikkia, ja voihan olla, että juuresta lähtee uutta..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla laahaa kaikki tyät pahasti myähäs, just näiren kylymien takia. Auts, auts! Mutta kannattaa orottaa, voi hyvinki puskia uuret aluut.

   Poista
 7. Tänään on ollut hieno puutarhasää, onneksi tuuli hieman vilvoitti pahinta hellettä.
  Ihanat nuo palloesikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli ja tänää varmasti samallaane :) Ny tua punaanenki kukkii aika hyvi.

   Poista
 8. Kyllä kelpaa ruohoa leikata ja maalisutia heiluttaa auringonpaisteessa! Luonto muuttui kerrasta toisenlaiseksi!

  VastaaPoista
 9. Jotkut tulppaanit osaavat olla todella sitkeitä. Minulla sellaisia sitkeitä kasvaa omenapuun juurella, sipuleihin ei yllä edes pistolapiolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kukkii toinenki ällö, just sellaane anopin jäliiltä, lapion saavuttamattomis oleva keltaane. No, keltaane ei tunnu enää nii pahalta.

   Poista
 10. Siellä se oranssi tulpaani sua kiusaa ihan kurillaan ja oikein kahen kukan voimin :) Kasvien kasvuvauhti lyö tosiaan ällikällä. Päivässäkin venyvät pituutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvuvauhti on ny tosiaa huimaa. Aamun ja illan välisen eron huamaa iha selevästi.

   Poista
 11. Nyt on kesä! Kyllä varmaan sinun joriinit kukkaan ehtivät! Melkonen kukinta noissa valkosissa pikkuisissa tulpuissa, joten paikka ei ihan sysisurkia voi ollakaan! Tuo valkoinen kolmilehti on niin ihana, puhdas valkoinen! Mukavasti tuo tulppu sinua ilahdutti, meillä kerran skilla kasvoi sepelikössä - sitkeä sissi kunnes reppuruiskumies sen deletoi!

  Nautitaan nyt kesästä, eilen meillä oli ensimmäinen paarma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kerkiääs kukkia. Olishan se mukava nähärä koko rivin kukkimine. Eloski olivat kaikki.
   Onneksi ei viälä paarmoja, mutta sääskiä löytyy :(

   Poista
 12. Kauniit kasvitieteelliset tulput. Hieno myös tuo sorassa sinnittelijä. ;)
  Vihdoinkin se kesä tuli. Nyt kannattaa nauttia. :)

  VastaaPoista
 13. No tästä kesästä on saatu nauttia! Tällä puolella hymyilyttää tuo sinun oranssinpuhuva ja sitkeä tulppusi. Kaikki kukat kukkimaan, kerran se kesä vaan on vuodessa!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 14. Kauniita tulppuja ja komea kolmilehti. Pihalla tulee nyt oltua iltamyöhään. Touhukasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltan tulla sisälle vasta pualenyän jäläkihi. Pakko joskus nukkuakki. Samoon!

   Poista
 15. Mun kevätkaihonkukat vei toissa talavi. Nyt on muutama tupsu siälä täälä. Tykkääsin siitä, toivottavasti alakaa uuresta leviämhän.
  Mummiälestä hauska tua tulppaani kun o nuan sitkiä kaveri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama talavi kuritti munki kevätkaihonkukkia. Ei ollu ku tupsu siälä täälä. Täskohtaa non palautunu hyvi, mutta tiänreunas palio huanommi.

   Poista
 16. Kauniita kuvia! Nopeasti se kesä sitten lopulta tuli. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...